11111

Robomow RC304 review

Robomow RC304 reviewRobomow RC304

De Robomow RC304 (model 2016) is een robotgrasmaaier die heel wat moois voor jouw gazon in petto heeft. Deze robot beschikt over een vrij groot bereik wat hem geschikt maakt voor tuinen met een oppervlakte tot zo’n slordige 400 vierkante meter. Het spreekt bovendien voor zich dat er ook extra aandacht werd besteed aan niet alleen het gebruiksgemak, maar ook aan de veiligheid. De bots-, kantel- en tilsensoren zorgen er voor dat het gebruik van dit toestel werkelijk bijzonder veilig kan verlopen. Ben je bang om de robot ’s nachts of bij afwezigheid buiten te laten? De diefstalbeveiliging met pincode zorgt er voor dat mensen die het toestel stelen er helemaal niets mee kunnen aanvangen. Tel daar ook nog eens bij op dat de Robomow RC304 volledig programmeerbaar is waardoor hij maait zoals jij dat wenst en je interesse in deze prachtige robotgrasmaaier is zonder enige twijfel gewekt.

Geschikt voor grasvelden tot 400 vierkante meter

Dat de Robomow RC304 een zeer veelzijdige en bovendien ook lekker krachtige robotgrasmaaier is blijkt onder meer uit het mooie bereik waar dit toestel over beschikt. De Robomow RC304 kan dan ook worden ingezet voor het maaien van grasvelden tot aan een oppervlakte van zomaar even 400 vierkante meter. Ook wanneer je over een groot grasveld beschikt en je er niet meteen om staat te springen om deze zelf te maaien is er voor kiezen om gebruik te maken van deze veelzijdige robotgrasmaaier een absolute aanrader.

Maait ook buiten de wielen

Het wil wel eens voorvallen dat je er voor kiest om een robotgrasmaaier aan te schaffen die hier en daar wat pluimen gras laat staan. Vooral aan de gazonranden is dat het geval. Dat geldt niet voor de Robomow RC304. Bij deze robotgrasmaaier is het namelijk zo dat werkelijk elk stukje van het gazon wordt meegenomen. Dit wordt gerealiseerd door het feit dat het toestel ook buiten haar wielen maait. Bovendien is het uiteraard mogelijk om vooraf de gewenste hoogte van het gras in te stellen wat er voor zorgt dat je gazon er precies zo bij zal komen te liggen als jij op voorhand in gedachten had.

De Robomow app voor tussentijds bijsturenRobomow RC304

Een ander interessant voordeel waar je op kan rekenen bij het gebruik van de Robomow RC304 is het feit dat je de beschikking hebt over de zogenaamde Robomow app. Deze applicatie is beschikbaar voor iPhone en Android en maakt het mogelijk om het toestel tussentijds bij te sturen wanneer jij dat nodig acht. Begint het te regenen en wil je al naar de app grijpen om het toestel te laten stoppen met maaien? Niet nodig! De Robomow RC304 is uitgerust met een regensensor welke er voor zorgt dat het maaien meteen wordt stopgezet bij regenval. Dit wil overigens niet zeggen dat de Robomow RC304 niet waterdicht is. Het is nu echter eenmaal niet zo interessant om het gazon te maaien wanneer deze nat is.

Nadelen van de Robomow RC304

Tot dusver zijn we reeds bijzonder lovend geweest over deze robotgrasmaaier, maar er zijn toch ook twee nadelen aan te halen. Ondanks het feit dat deze robot het prima doet op grasvelden tot en met een oppervlakte van 400 vierkante meter vormt een groter gazon een probleem. Mensen die een grotere oppervlakte met groen ter beschikking hebben zullen dus moeten uitwijken naar een ander toestel. Een tweede nadeel gaat schuil in mogelijke hellingen die zich in jouw tuin bevinden. Tot een helling van 20 graden ondervindt dit toestel doorgaans geen problemen. Vanaf een helling van 20 graden of meer zal je merken dat het stukje daar ongemaaid zal blijven.

Beste prijs robotstofzuiger

 Voordelen:

checkDe Robomow RC304 is geschikt voor zowel kleine als grote grasvelden. Grasvelden tot en met een oppervlakte van 400 vierkante meter zijn dan ook geen enkel probleem.

checkNooit geen pluimen gras aan de gazonranden. De Robomow RC304 maait ook buiten haar wielen waardoor een perfect eindresultaat is gegarandeerd.

checkHet tussentijds bijsturen van het toestel is mogelijk vanop afstand door gebruik te maken van de Robomow app voor iPhone en Android.

checkAanwezige regensensor zorgt er voor dat deze robotgrasmaaier automatisch stopt met maaien wanneer er sprake is van regen.

 

Nadelen:

minBeschik je over een echt grote tuin met een oppervlakte van meer dan 400 vierkante meter? Dan zal deze robotgrasmaaier niet het beoogde effect weten te realiseren.

minIs er in jouw tuin sprake van een helling van meer dan 20 graden? Dan zal het gras daar met dit toestel helaas niet worden gemaaid. Dergelijke hellingen blijken voor de Robomow RC304 namelijk onoverkomelijk.

Meer informatie over dit model vind u hier.

Beste prijs robotstofzuiger

 

 

This entry was posted in Robotmaaier review. Bookmark the permalink.