11111

Robomow RS615 review

Robomow RS615 reviewrobomow rs615

Als eigenaar van een tuin met een groter gazon is het lang niet altijd eenvoudig om een robotgrasmaaier te vinden die alle verwachtingen zal weten in te lossen, in tegendeel. De Robomow RS615 heeft echter het potentieel om de perfecte oplossing te bieden voor een gazon met een oppervlakte tot maximaal 1.500 vierkante meter. Wij hebben in deze review alvast even de sterke en minder sterke punten van de Robomow RS615 voor jou op een rijtje gezet. Zo kan je voor jezelf uitmaken of dit jouw nieuwe tuinhulp wordt!

 

Voorzien van diverse sensoren

De Robomow RS615 is een robotgrasmaaier welke is uitgerust met verschillende sensoren. De bots-, kantel- en tilsensoren zorgen er voor dat het toestel niet zomaar overal tegenaan botst waardoor mogelijks schade kan ontstaan aan verschillende onderdelen van je tuin. De aanwezigheid van deze sensoren zorgt er voor dat het toestel bijzonder veilig is om in iedere tuin te gebruiken. Deze robotstofzuiger is bovendien ook nog eens voorzien van een regensensor. Van zodra het begint te spetteren worden de activiteiten gestaakt. Het maaien van een gazon bij regen is immers niet echt ideaal te noemen.

 

Ook geschikt voor meer complexe gazons

In vergelijking met de wat goedkopere versies van Robomow weet deze Robomow RS615 wel degelijk raad met complexe gazons. Deze robot is dan ook uitgerust met een zwevend maaidek. Beschik je niet alleen over een enigszins complex gazon, maar dient er ook nog eens rekening te worden gehouden met een niet onaanzienlijke oppervlakte? Ook in dat geval kan deze robotgrasmaaier de perfecte oplossing betekenen voor jouw probleem! Deze robotgrasmaaier kan moeiteloos een oppervlakte aan tot zomaar even 1.500 vierkante meter.

 

Maaibreedte van 56 centimeterrobomow rs615

De Robomow RS615 beschikt over een indrukwekkende maaibreedte van 56 centimeter. Deze ruime maaibreedte zorgt er voor dat ook de randen van een gazon zonder enig probleem meegenomen kunnen worden. Deze robotgrasmaaier maakt het bovendien voor jou mogelijk om vooraf te bepalen over welke hoogte het gras dient te beschikken. Eenmaal dit is ingesteld kan de volautomatische maaier uitstekend haar werk doen zonder dat je er nog enig omkijken naar hebt. Wordt de accuduur net iets te beperkt? In dat geval keert de robotgrasmaaier automatisch terug naar het basisstation waarna ze haar taak terug zal hervatten.

 

Vanop afstand bedienen met de Robomow app

De Robomow RS615 kan perfect op voorhand worden geprogrammeerd waardoor deze probleemloos je gazon kan maaien zoals jij dat het liefste hebt. Mocht het tussentijds toch nodig zijn om enkele nieuwe commando’s door te geven, dan hoef je daarvoor het toestel niet op je gazon gaan zoeken. De Robomow RS615 kan namelijk zonder probleem worden bestuurd door gebruik te maken van de speciale Robomow app voor iPhone en Android toestellen. Het spreekt voor zich dat dit de gebruiksvriendelijkheid van het toestel alleen maar ten goede komt.

 

Een klein, maar niet onbelangrijk nadeel

Helaas moeten potentiële kopers van de Robomow RS615 eveneens rekening houden met een klein, maar vervelend nadeel. Het is een beetje vreemd dat dit toestel in vergelijking met bijvoorbeeld de RS625 en RS635 van Robomow over minder brede wielen beschikt. Dit lijkt op het eerste zicht misschien niet zo’n groot probleem, maar de mindere breedte zorgt er wel voor dat er moet worden ingeboet op vlak van grip en wendbaarheid en dat komt het efficiënt maaien van een gazon uiteraard niet bepaald ten goede.

Meer informatie over dit model vind u hier.

Voordelen:

checkGeschikt voor het maaien van een gazon met een oppervlakte tot maximaal 1.500 meter. Ook een meer complex gazon vormt door de aanwezigheid van een zwevend maaidek geen enkel probleem.

checkDe Robomow RS615 heeft een maaibreedte van 56 centimeter. Deze zorgt er voor dat ook de randjes zonder enig probleem meegenomen kunnen worden.

checkHet instellen van de gewenste hoogte is bijzonder eenvoudig. Door het goed programmeren heb je dan ook geen enkel omkijken meer naar deze robotgrasmaaier.

checkDe Robomow app gebruiken zorgt er voor dat het zeer eenvoudig mogelijk wordt om tussentijdse commando’s door te geven zonder dat je het systeem moet gaan zoeken.

 

Nadelen:

minHet is opvallend dat de Robomow RS615 over minder brede wielen beschikt in vergelijking met de RS625 en de RS635. Dit zorgt er voor dat niet alleen de grip, maar ook de wendbaarheid van het toestel minder is.

button

 

 

This entry was posted in Robotmaaier review. Bookmark the permalink.