11111

robotmaaier test

Robotmaaier tests

Robotmaaiers worden door steeds meer merken aangeboden. Wanneer u niet in de robotmaaier branche thuis bent, is het lastig om het juiste merk te kiezen dat bij u en uw tuin past. Wij willen u daarom door middel van onderstaande reviews een kijkje geven in de robotmaaier branche. De volgende merken worden bij robotmaaier tests getest: Gardena test en Robomow test Dit zijn merken die in de robotmaaier branche op dit moment de beste kwaliteit bieden.

checkDirect naar de voordeligste robotmaaiershop

Klik op het merk voor de reviews van het betreffende merk:

Robotmaaiers

Met de weersomstandigheden in Nederland weet het gras vliegensvlug te groeien. Regen en zon wisselen elkaar af, ideaal voor het groene gazon in uw achtertuin. Minder ideaal is dat voor u, hierdoor moet u iedere keer opnieuw uw grasmaaier uit de schuur halen om vervolgens kostbare tijd kwijt te zijn aan het maaien van uw gras. Een robotmaaier lost dit probleem op!
Robotmaaiers waren een aantal jaar geleden zeer nieuw, relatief duur en bovenal onbetrouwbaar. Tegenwoordig is dit veranderd, robot grasmaaiers zijn beter betaalbaar en zitten kwalitatief ook beter in elkaar. Desondanks doet u er goed aan om verschillende robotmaaier tests te lezen. Deze verzorgen wij op deze website.

Wat is een robotmaaier?

Een robotmaaier is een apparaat dat uw gras automatisch maait. Het is een draadloos, elektrisch toestel dat na op te laden een bepaalde tijd draait. U zet de machine op het gras en met de juiste instellingen gaat het maaien volautomatisch. U heeft hier dus geen omkijken meer naar. Als u de robot eenmaal juist hebt geïnstalleerd, is het apparaat heel gemakkelijk in gebruik. Dit bespaart u veel tijd en energie, tijd waarin u daadwerkelijk van uw tuin en vrije avond kunt genieten.

Hoe werkt een robotmaaier?

Als u een robotmaaier koopt is het belangrijk deze eerst op de juiste manier in te stellen. Sommige modellen zijn zeer eenvoudig in te stellen, met behulp van een installatievideo kunt u hier al mee uit de voeten. De professionele modellen kunt u het beste laten instellen door een deskundige. Robotmaaiers kunnen een bepaalde oppervlakte per uur maaien. Stel de juiste tijd in om de bedoelde oppervlakte voldoende te maaien. Door middel van een begrenzingsdraad weet de robot precies waar de grens van uw tuin of het grasveld is dat gemaaid wordt. De machine zal tot precies over de draad maaien en niet verdergaan. Het is belangrijk dat u vanaf het eerste moment de begrenzingsdraad nauwkeurig bepaalt. Zo krijgt u alle randen en borders mooi gemaaid. Als de robot ergens tegenaan komt, zoals een muur, schutting of boom, dan keert deze vanzelf om. Het maaien op zich gebeurt in een willekeurige volgorde. De robot zal dus geen mooie lijnen volgen, maar na verloop van tijd kunt u er zeker van zijn dat uw robotmaaier het gehele gazon heeft gehad.

Waarin kunnen robotmaaiers verschillen?

Bent u nieuw met een robot grasmaaier? Dan staat u mogelijk versteld van de ruime keuze die u heeft. U kunt apparaten in tal van verschillende merken verkrijgen, ieder merk heeft diverse verschillende modellen in het assortiment. Waarin verschillen deze robots? Ten eerste verschillen ze op gebieden waar elk elektrisch apparaat mee te maken krijgt: de levensduur, kracht van het apparaat en de accuduur. De ene robot grasmaaier kan langer aan het werk dan de ander, tevens zit er een verschil in de oppervlakte die het apparaat binnen een bepaalde tijd gemaaid krijgt. Verder zit er een verschil in de hoogte van het gras waarmee uw robotmaaier uit de voeten kan. De ene robot kan tussen de 20 en 60 mm gras maaien, terwijl de ander een beperktere range heeft. Dan zijn er nog de extra opties waarvoor u kunt kiezen, zoals een regensensor en diefstalalarm. Al met al zijn er tal van variabelen waarmee u rekening dient te houden bij de aanschaf.

checkDirect naar de voordeligste robotmaaiershop

De voordelen van een robot grasmaaier

Om te beslissen of dit apparaat bij u past is het van belang de voor- en nadelen af te wegen. Op deze pagina sommen we deze direct voor u op. De voordelen van een robotmaaier zijn:
• Hij werkt draadloos.
• Het bespaart een heleboel tijd en energie, u heeft namelijk zelf geen omkijken meer naar uw gazon.
• Het is milieuvriendelijk, omdat u minder afval produceert doordat het fijngemaakte gras wordt teruggeworpen en u geen gebruik meer hoeft te maken van een maaier op benzine.
• Hij zorgt voor een egaal maairesultaat.
• Er zijn tal van beschikbare varianten, zowel voor grote als kleine oppervlaktes.

De nadelen van een automatische grasmaaier

Natuurlijk kleven er ook nadelen aan het gebruik van een robotmaaier. Dat zijn de volgende:

• Voor het eerste gebruik moet deze helemaal juist worden geïnstalleerd.
• Voor elk gebruik moet u een aantal zaken instellen.
• Voor het eerste gebruik dient er een begrenzingsdraad te worden aangelegd.
• Het apparaat moet opgeladen worden als de accu leeg is.
• De aanschafprijs is relatief hoog vergeleken met een handgrasmaaier.

Wegen de voordelen op tegen de nadelen? Dan is een robotmaaier waarschijnlijk iets voor u! Vergelijk verschillende merken, modellen en specificaties om de juiste aankoopbeslissing te maken.

checkDirect naar de voordeligste robotmaaiershop

De juiste investering

Wat maakt een robotmaaier zo fijn? Veel mensen laten een groot gazon achterwege en kiezen in plaats daarvan voor betegeling, vooral omdat zij geen zin hebben in het onderhoud. Een grasrobot zorgt ervoor dat het maaien van het gras geen issue meer is. U zet simpelweg de robot aan en het werk wordt voor u gedaan. Uiteraard heeft een robotmaaier een hogere prijs dan een handgrasmaaier. In vergelijking met een zitmaaier is de prijs echter een stuk lager. Hoe groter de oppervlakte van uw tuin, hoe meer tijd u bespaart met een robot grasmaaier. Vooral in grote tuinen is een robotmaaier dan ook een uitkomst. Heeft u een klein gazon? Dan is een handmaaier mogelijk een logischere optie. Zorg dus dat u zich goed inleest in onze robotmaaier tests, dan zult u altijd de juiste beslissing maken.