11111

Hoe beïnvloedt de vorm het schoonmaken bij een robotstofzuiger?

 

Er zijn heel veel verschillende factoren waar u bij het aanschaffen van een robotstofzuiger vorm robotstofzuigerrekening mee zult willen houden. Uiteraard is het mooi meegenomen dat deze er mooi en strak uitziet, maar ze moet vooral praktisch zijn. Een groot deel van de praktische eigenschappen van een robotstofzuiger wordt bepaald door de vorm waar het apparaat over beschikt. Is het nu bijvoorbeeld echt interessanter om te kiezen voor een vierkante dan een ronde robotstofzuiger of zijn er mogelijks nog andere factoren die de uiteindelijke mogelijkheden van een robotstofzuiger bepalen? Wij geven u graag op al deze vragen en nog zoveel meer een antwoord in dit artikel.

 

Welke impact heeft de hoogte van een robotstofzuiger?

Wanneer we het hebben over de vorm van een robotstofzuiger spreekt het voor zich dat we eveneens stil moeten blijven staan bij de hoogte waar het toestel over beschikt. Mensen houden er vaak geen rekening mee, maar een robotstofzuiger die slechts over een beperkte hoogte beschikt kan zich veel eenvoudiger overal onder wringen. Het spreekt immers voor zich dat u graag zult willen dat uw robotstofzuiger ook schoon kan maken onder kasten evenals stoelen en banken. Dit is perfect mogelijk op het ogenblik dat ze over een hoogte van bijvoorbeeld 7 à 8 centimeter beschikt. Bij hogere robotstofzuigers is dat helaas niet het geval.

 

De ronde vorm van een robotstofzuiger is geen probleem

Wanneer u op zoek gaat naar een geschikte robotstofzuiger voor in uw huis zult u altijd voldoende rekening willen houden met de precieze vormgeving waar deze over beschikt. Het meest bepalende punt op dit vlak heeft betrekking tot het feit of het gaat om een ronde of om een vierkante vorm. Een ronde vorm wordt vaak gevreesd omdat er dan automatisch vanuit wordt gegaan dat de hoeken van de ruimtes in huis een probleem zullen vormen. Dat hoeft echter niet noodzakelijk het geval te zijn. Uiteraard is een wat meer vierkante vorm op dit vlak geschikter omdat de robotstofzuiger dan perfect langs de hoeken heen kan schoonmaken, maar ook een ronde vorm kan dit realiseren.

 

Kiest u er voor om een ronde robotstofzuiger te kopen, maar wilt u er graag zeker van zijn dat deze zonder problemen ook in de hoeken kan schoonmaken? In dat geval moet er afdoende rekening worden gehouden met de aanwezige borstels. Alleen wanneer er zijborstels in de robotstofzuiger zijn geplaatst is het namelijk mogelijk om grondig in de hoeken schoon te kunnen maken met een ronde robotstofzuiger.

 

De vormgeving van een robotstofzuiger is erg belangrijk

Uiteraard heeft iedereen graag een robotstofzuiger die er goed, strak en modern uitziet, maar het is toch vooral van belang om goed te kijken naar de praktische eigenschappen waarover ze beschikt. Hoe mooi een robotstofzuiger namelijk ook mag zijn, wanneer ze niet doet wat u er van verwacht spreekt het voor zich dat ze haar doel een beetje voorbij zal schieten. Ga dus niet meteen af op de aanwezige verlichting, de kleuren en de uitstraling, maar let vooral op de vorm en de afmetingen. Het zijn immers uiteindelijk deze twee factoren die zullen bepalen waar een robotstofzuiger wel en niet geschikt voor is.

Vind hier de TOP 10 beste robotstofzuigers

 

De verschillende mogelijkheden om een robotstofzuiger te bedienen

Mensen kiezen er voor om een robotstofzuiger in huis te halen omdat ze op die manier robotstofzuiger bedieneneen deel van de huishoudelijke taken uit handen kunnen geven. Het schoonmaken van een woning neemt dan ook zeer veel tijd in beslag. Een niet onbelangrijk deel van het gebruiksgemak van een robotstofzuiger gaat schuil in de wijze waarop ze kan worden bediend. Voorheen was het bijvoorbeeld noodzakelijk om elk commando individueel in de robotstofzuiger in te voeren, maar tegenwoordig kan dat gelukkig ook anders. Moderne technologieën hebben het onder meer mogelijk gemaakt om een robotstofzuiger draadloos te bedienen. Op welke manier ze precies bediend kunnen worden en hoe dat allemaal in z’n werk gaat ontdekt u in dit artikel.

Een robotstofzuiger programmeren

Elke hedendaagse robotstofzuiger kan zonder probleem geprogrammeerd worden. Dit betekent dat u de robotstofzuiger probleemloos schoon kunt laten maken wanneer en waar u dat wenst, ook al bent u zelf niet thuis. Het instelmenu voor de programmatie van uw robotstofzuiger vergt enige gewenning, maar eenmaal u er mee uit de voeten kunt zult u merken dat u het toestel precies op die manier kunt laten schoonmaken zoals u dat wenst.

Draadloos doorgeven van commando’s aan een robotstofzuiger

Een robotstofzuiger op voorhand programmeren is één ding. Ter plaatse bij het toestel enkele extra commando’s doorvoeren is nog iets anders. In principe zijn beide instelmogelijkheden altijd zonder probleem te realiseren, maar er is meer. Tegenwoordig kunnen robotstofzuigers namelijk eveneens bediend worden door middel van een applicatie op een smartphone of tablet. Er wordt een draadloze connectie gerealiseerd waardoor het mogelijk wordt om de robotstofzuiger zeer eenvoudig vanop afstand te bedienen. Waar u op dat ogenblik ook in huis of in de tuin aanwezig bent, met een enkele druk op uw touchscreen is het mogelijk om het schoonmaakpatroon van uw robotstofzuiger te wijzigen.

Wat indien uw robotstofzuiger geen draadloze technologie ondersteunt?

Veel mensen die er reeds enkele jaren geleden voor hebben gekozen om een robotstofzuiger te kopen vrezen dat ze tegenwoordig met een ietwat achterhaalt toestel zitten opgescheept. Uiteraard staat de technologie niet stil en beschikken robotstofzuigers tegenwoordig over modernere en efficiëntere mogelijkheden, maar dat betekent niet dat uw huidig exemplaar niet aan uw vooropgestelde verwachtingen kan voldoen. Wilt u bijvoorbeeld graag hebben dat uw oudere robotstofzuiger vanop afstand kan worden bediend? In dat geval is het interessant om na te gaan of er mogelijks geen uitbreiding beschikbaar is. Heel wat merken van robotstofzuigers hebben er de voorbije jaren immers voor gekozen om hun bestaande toestellen te voorzien van een extra module. Deze extra module maakt het mogelijk om te communiceren met een mobiele app waardoor er eenvoudig commando’s doorgegeven kunnen worden.

Bedien uw robotstofzuiger zoals u dat wenst

Bovenstaande geeft het eigenlijk reeds aan, het bedienen van een robotstofzuiger kan tegenwoordig op zeer veel uiteenlopende manieren. Zo kunt u er zonder enig probleem voor kiezen om ter plaatse bij het toestel nieuwe commando’s door te geven, maar wat bovendien ook te denken van de draadloze ondersteuning? Dit laatste is in het bijzonder handig voor mensen die vrezen dat ze telkens fysiek naar hun toestel moeten hollen om een nieuwe opdracht door te kunnen geven. Beschikt uw robotstofzuiger niet standaard over deze draadloze ondersteuning? Dan weet u inmiddels dat er wel degelijk mogelijkheden bestaan om ze alsnog op dergelijke, praktische wijze te kunnen besturen.

Vind hier de TOP 10 beste robotstofzuigers