De beste manier om je huis schoon te maken zonder zelf al te veel te hoeven doen is gebruik te maken van een robotstofzuiger. Een robotstofzuiger stofzuigt automatisch je huis zonder dat je zelf iets hoeft te doen of zelfs thuis hoeft te zijn. Tegenwoordig zijn robotstofzuigers ook slim genoeg om te voorkomen dat ze vast komen te zitten in hoeken, door kabels of onder meubels. In dit bericht vertellen we je met 7 redenen waarom je een robotstofzuiger moet kopen!

redenen om een robotstofzuiger te kopen

#1 Bespaart je zelf veel tijd!

Het grootste voordeel van een robotstofzuiger is het gemak. Je hoeft zelf namelijk minder vaak te stofzuigen en dit bespaart je zelf veel tijd! Zeker wanneer je huisdieren hebt dien je dagelijks even de stofzuiger erbij te pakken en te stofzuigen. Met een robotstofzuiger hoef je dit niet meer dagelijks te doen, simpelweg omdat een robotstofzuiger je woonkamer gewoon elke dag kan stofzuigen zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen!

#2 Kom in een schoon huis terug

Hoe fijn is het wanneer je in een schoon huis thuis komt. Dit heb je natuurlijk al wanneer je een huishoudster hebt, maar wanneer je een robotstofzuiger hebt kun je dit elke dag ervaren. Ga na werk en kom lekker thuis in een gestofzuigd huis. Ook zijn er tegenwoordig erg goede robotstofzuigers met dweilfunctie, deze modellen kunnen naast stofzuigen ook meteen dweilen. Deze functie vervangt niet het dweilen, maar zorgt er wel voor dat de vloer nog beter gereinigd wordt.

#3 Je kunt een robotstofzuiger automatiseren

Een robotstofzuiger is volledig te automatiseren en je kunt zelf aangeven wanneer de robot zijn werk moet doen. De meeste robotstofzuigers werken met een app en hier kun je aangeven op welke dagen en welk tijdstip de robotstofzuiger moet stofzuigen. Ook kun je bij sommige aangeven waar ze moeten stofzuigen, dus welke kamer of ruimte ze op een bepaald tijdstip moeten stofzuigen. Zie hieronder hoe dit werkt met de Roborock S6 MaxV.

robotstofzuiger automatiseren

Bij de beste robotstofzuigers is het zelfs mogelijk om aan te geven waar de robotstofzuiger moet stofzuigen. Je kunt het gehele huis stofzuigen, maar je kunt bijvoorbeeld ook alleen de keuken laten stofzuigen. Kook je bijna elke dag om 7 uur, laat de robotstofzuiger dan de keuken nog even stofzuigen wanneer je klaar bent.

#4 Veel stiller dan een normale stofzuiger

Het is over het algemeen bekend dat stofzuigers veel geluid maken. Zeker wanneer je een steelstofzuiger hebt ben je hier wel bekend mee. Een robotstofzuiger maakt daarentegen veel minder herrie en zijn ook erg stil, bekijk hier de stilste robotstofzuigers. Deze stofzuigers hebben een geluidsniveau van slechts 58 dB, je kunt gewoon met elkaar blijven communiceren.

#5 Makkelijk te onderhouden

Een robotstofzuiger heeft ook minder onderhoud nodig dan traditionele stofzuigers of steelstofzuigers. Het stofreservoir is vrij klein en ook in veel gevallen makkelijk te reinigen. Veel robotstofzuigers zijn voorzien van een HEPA-filter en deze zijn vrij klein en daardoor makkelijk schoon te maken of te vervangen.

#6 Het is tegenwoordig ook betaalbaar

Tegenwoordig zijn er veel verschillende robotstofzuiger merken op de markt. De prijs van een robotstofzuiger is daardoor een stuk betaalbaarder geworden. Er zijn veel budget merken, maar grote merken hebben ook verschillende budget modellen. Kijk bij het vergelijken van robotstofzuiger dan ook of je bepaalde functies wel nodig hebt.

#7 Het is een milieuvriendelijke keuze

Een van de grootste redenen waarom mensen ervoor kiezen om een robotstofzuiger te kopen, is omdat deze milieuvriendelijk is. Deze machines verbruiken minder energie dan traditionele stofzuigers en zijn ook efficiƫnter in het reinigen van vloeren. Daarbij wordt verwacht dat de levensduur van een robotstofzuiger langer is dan die van een traditionele stofzuiger. Echter vervangt de robotstofzuiger natuurlijk niet de gewone stofzuiger, maar het zorgt er wel voor dat je de gewone stofzuiger minder hoeft te gebruiken!