Ben je op zoek naar een AEG robotstofzuiger? Op deze pagina lees je alles over de robotstofzuigers van AEG, zo heeft AEG twee verschillende lijnen de RX8 en de RX9. De RX9 is de nieuwe lijn en hiervan zijn weer drie verschillende modellen. De RX8 is de voorganger en deze lijn heeft slechts Ć©Ć©n robotstofzuiger. Ontdek hieronder wat onze favoriete en beste AEG stofzuiger van dit moment is.

Beste AEG robotstofzuiger

Allereerst zie je hier de beste AEG robotstofzuiger. Wat dit model de beste keuze maakt leggen we je natuurlijk uit, zo heeft elk model weer eigen functies en zit het verschil natuurlijk ook in de prijs. Onze keuze gaat uit naar de AEG RX9-2-4STN. Hoewel de prestaties van de verschillende modellen bijna gelijk zijn zit het grootste verschil in de kracht van de motor van de stofzuiger. Deze AEG RX9-2-4STN is qua prijs ook een aantrekkelijke keuze, omdat deze een stuk goedkoper is dan de AEG RX9-2-6IBM. Wel heeft de RX9-2-6IBM een nog krachtigere motor.


aeg rx9 2 4stn

AEG RX9-2-4STN

In onze ogen de beste keuze voor een AEG robotstofzuiger van dit moment. Dit model heeft goede zuigkracht en is geschikt voor de meeste ondergronden.


Andere modellen AEG stofzuigers:

In totaal heeft AEG vijf robotstofzuigers ontwikkeld die in Nederland te koop zijn. Hieronder vind je de overige vier verschillende robotzuigers van AEG. Zoals je kunt zien behoort Ć©Ć©n robot tot de RX8 serie van AEG en dit is een wat ouder model. Bekijk ook hier of de robotstofzuigers van AEG als beste uit de test komen in ons onderzoek naar de beste robotstofzuiger.


aeg rx9-2-6ibm

AEG RX9-6IBM

Deze robotstofzuiger van AEG uit de RX9-lijn onderscheidt zichzelf door een nog krachtiger motor.


aeg rx9 2 4anm

AEG RX9-2-4ANM

ANM in de naam staat voor Animal, wat inhoudt dat deze stofzuiger geschikt is voor het zuigen van dierenharen.


aeg-rx8-1-4swn

AEG RX8-1-4SWN

Deze robotstofzuiger komt uit de vorige RX8 lijn. Is momenteel nog te koop en is qua prijs een goede keuze.


Waarom zijn de robotstofzuigers van AEG een goede keuze?

aeg robot stofzuiger
Eerlijk is eerlijk, het zijn ook gewoon mooie robotstofzuigers, AEG RX9-2-6IBM

Voordat je een keuze maakt voor een robotstofzuiger is het belangrijk dat je weet waarop je moet letten, zo is de hoogte van een stofzuiger bijvoorbeeld erg belangrijk. Hoe lager de stofzuiger hoe makkelijker de stofzuiger onder bepaalde meubels stofzuigt, daarnaast is zijn er nog veel meer factoren waarop je moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste factoren en functies van de robotstofzuigers van AEG op een rijtje gezet.

1. AEG robotstofzuigers hebben een camera en laser navigatie systeem

De robotzuigers van AEG werken met het zogeheten Vision-systeem van AEG. Dit handige systeem zorgt ervoor dat de stofzuiger zelf zijn omgeving scant via een camera en een laser. Zo maakt de robot een visuele kaart en kan de stofzuiger obstakels ontwijken.

Ook heeft de robot een handige functie genaamd 3D mapping navigationā„¢, dit zorgt er voor dat de stofzuiger op een gestructureerde en efficiĆ«nte manier de kamer stofzuigt. De stofzuiger weet zo waar hij al geweest is en waar hij nog moet zuigen, hiermee voorkom je dat de stofzuiger plekken overslaat of meerdere keren zuigt.

2. Zuigt ook in moeilijk bereikbare hoeken en wanden

De robotstofzuigers van AEG zijn herkenbaar aan de driehoekige vormen, ook wel Trinity Shapeā„¢ genoemd. Doordat de robots gemaakt zijn in deze vormen en voorzien zijn van een PowerBrush zijn hoekjes en randjes voor deze stofzuigers geen probleem.

3. Bedien de robotstofzuigers met je smartphone

De robotstofzuigers van AEG zijn slimme robotstofzuigers en je kunt ze bedienen met je smartphone. Zo kun je de robotstofzuigers laten stofzuigen door op een knop te drukken op je smartphone, maar de robotstofzuigers gaan ook automatisch te werk met handige schoonmaak timers. Stel bijvoorbeeld vooraf in wanneer een de stofzuiger je huis moet schoonmaken en kom altijd in een schoon huis thuis!

Daarnaast gaat de ‘slimheid’ van de stofzuiger nog een stapje verder doordat je de stofzuiger ook kunt koppelen met Amazon Alexa of IFTTT. Heb je een smart speaker van Alexa dan kun je gewoon zeggen “He Alexa, begin met stofzuigen”.

4. Maximale zuigkracht en geschikt voor elke type vloer

Een andere functie die ontwikkeld is door AEG is de AirExtreme Technologyā„¢. Deze functie zorgt voor een veelzijdige luchtstroom die een maximale zuigkracht produceert en zo geschikt is voor elke vloertype, denk aan harde- en zachte vloeren, tapijten, maar ook donkere vloeren.

5. Kan over drempels van maar liefst 2,2 cm hoog

Houdt bij het kopen van een robotstofzuigers ook rekening met drempels! De robotstofzuigers van AEG zijn voor zien van een ClimbForceDriveā„¢, dit houdt in dat de robotstofzuigers zonder problemen over drempels tot 2,2 cm hoog kan rijden. Check daarom goed of je drempels hebt en hoog hoog deze maximaal zijn.

6. Andere belangrijke factoren van de stofzuigers van AEG

Naast de bovenstaande functies hebben de robotzuigers van AEG nog een paar belangrijke factoren die de stofzuigers van AEG goed maken, hieronder hebben we een korte opsomming gemaakt:

  • Robotstofzuigers hebben geen zak: hierdoor heb je geen extra kosten of gedoe met stofzuigerzakken.
  • Robotstofzuigers keren automatisch terug naar het basisstation: accu bijna leeg? Dan weet de stofzuiger dit zelf en keert de robot zelf terug naar het bassistation, daarnaast weet de stofzuiger ook waar hij gebleven is en zal daar ook weer zijn weg vervolgen.
  • Alle modellen zijn voor zien van een Lithium accu: elk model is voorzien van een krachtige Lithium accu, hierdoor houdt de stofzuiger het lang vol en zorgt dit voor veel kracht tijdens het zuigen.
  • Robotstofzuigers zijn allemaal 26 cm breed: de robotstofzuigers van AEG zijn alle 26 breed, in vergelijking met andere robotstofzuiger modellen is dit erg breed, hoe breder een stofzuiger hoe sneller deze ook weer klaar is.

Bekijk hieronder een filmpje van de nieuwe RX9 robotstofzuigers van AEG. In dit filmpje zie je hoe de stofzuiger te werk gaat:

Verschillen tussen de AEG robotstofzuigers

Momenteel heeft AEG vier verschillende robotstofzuigers in haar assortiment. Drie daarvan behoren tot de RX9 lijn en eentje daarvan behoort in de RX8 lijn. De nieuwste robotstofzuigers komen uit de RX9 lijn en deze robotstofzuigers hebben in vergelijking met de RX8 robotstofzuiger meer zuigkracht. Met een unieke 3D Vision System brengt de robotstofzuiger de ruimte goed in beeld. Daarnaast kunnen de RX9 modellen heel gemakkelijk obstakels herkennen en botsen ze hier niet tegen aan.

Ook hebben alle robotstofzuigers van AEG dezelfde D-vorm, deze vorm zorgt ervoor dat er goed langs plinten en in hoeken gezogen kan worden. Het grootste verschillen tussen de vier modellen is vooral de specialiteit van de stofzuigers, zo is er een speciale ANIMAL variant (RX9-2-4ANM) die speciaal bedoelt is voor het zuigen van dierenharen.

Hieronder hebben we de vier AEG robotstofzuigers opgesteld en leggen we uit wat elk model onderscheidt van de ander. Zouden we zelf een beste keuze moeten kiezen dan zou onze voorkeur uitgaan naar deĀ AEG RX9-2-4STN, omdat dit model geschikt is voor de meeste ondergronden, veel zuigkracht heeft en gezien de prijs ook wat aantrekkelijker is.

Waarop letten bij het kopen van een AEG robotstofzuiger?

Bij het kopen van een robotstofzuiger is het belangrijk op verschillende factoren te letten. Twijfel je tussen verschillende AEG robot stofzuigers dan is het belangrijk om te weten dat het grootste verschil in de accu en de zuigkracht zit. Ook vind je meer informatie op onze beste robotstofzuiger pagina, hier leggen we precies uit wat belangrijk is bij het kiezen van een goede robotstofzuiger.

  • Zuigkracht van het model: een robotstofzuiger is bedoeld om te zuigen, check daarom altijd wat er staat beschreven over de zuigkracht en lees ervaringen van gebruikers.
  • Navigatie: er zit veel verschil in de wijze van navigatie van robotstofzuigers. Check daarom goed wat de schoonmaakroute is van een robotstofzuiger. De beste robotstofzuigers navigeren met een systeem, hierdoor slaan ze niks over en zuigen ze niet onnodige lang.
  • Geluidsniveau: ben je veel thuis? Houdt dan ook rekening met het geluidsniveau van een robotstofzuiger. Ook hier zit veel verschil in en het kan best irritant zijn wanneer je gewoon thuis bent.
  • Slimme functies: check ook altijd of een robotstofzuiger bepaalde slimme functies heeft. Vaak zijn de functies van een robotstofzuiger de bepaalde factor. Zo zijn er robotstofzuigers die kamers kunnen er herkennen en daardoor op meerdere verdiepingen kan zuigen. Of er zijn robotstofzuigers met een dweilfunctie, ideaal voor het verwijderen van fijnstof.
  • Te bedienen via een app: wil je een robotstofzuiger zelfstandig laten werken en in de gaten houden. Dan is het belangrijk dat de robotstofzuiger ook te bedienen is via een app. Vaak kun je dit soort robotstofzuigers op afstand bedienen en per dag instellen.
  • Hepa filter: HEPA filters halen het fijnstof uit de opgezogen lucht. Heeft een robotstofzuiger geen HEPA filter dan blaast de stofzuiger als het ware fijnstof terug in de lucht. Wanneer je veel last hebt van allergieĆ«n wil je dit natuurlijk niet, kies daarom altijd voor een robotstofzuiger met HEPA filter.
bedien aeg robotstofzuiger in de app
Een bepaalde kamer vuil? Stuur de robotstofzuiger dan naar een specifieke kamer!

FAQ: meestgestelde vragen over AEG robotstofzuigers

Mocht je nog vragen hebben over een AEG robot stofzuiger dan kun je ons altijd een berichtje sturen! Via ons contactformulier stuur je ons je vraag door en we proberen deze zo snel mogelijk te beantwoorden. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen opgesomd en beantwoord.

Zijn de robotstofzuigers van AEG een goede keuze?

Naast dat de robotstofzuigers van AEG erg mooi zijn, is de werking van deze robotstofzuigers erg goed. De zuigkracht is erg goed en de robotstofzuigers hebben erg goede functies. Met een 3D camera scant de robotstofzuiger de omgeving en weet de robot zelf hoe de kamer het best gezogen moet worden.

Zijn de filters van AEG robotstofzuiger te reinigen?

De AEG robot stofzuiger is voorzien van een HEPA 11 filter die het fijnstof filtert. Wel is het belangrijk om ook deze filters af en toe schoon te maken. Dit is ook mogelijk je hoeft dus geen nieuwe filters aan te schaffen wanneer deze vervuilt zijn.

Zijn de AEG robotstofzuigers ook te koppelen met Google Home?

Nee, momenteel is het alleen mogelijk de robotstofzuigers te koppelen met Amazon Alexa of IFTTT. Met een omweg zou je dit wel kunnen doen met bijvoorbeeld IFTTT, maar direct kun je de robotstofzuiger niet koppelen met Google Assistant.