AEG is natuurlijk al een bekend stofzuiger merk, maar ook op het gebied van robotstofzuigers is AEG goed bezig. Zo is er sinds kort een nieuwe AEG RX9 lijn met maar liefst vier nieuwe robotstofzuigers. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over de AEG robotstofzuiger, zo laten we zien welke modellen er zijn, wat de belangrijkste functies zijn, maar ook wat de verschillen tussen de modellen zijn.

Beste AEG robotstofzuiger

Allereerst zie je hier de beste AEG robotstofzuiger. Wat dit model de beste keuze maakt leggen we je natuurlijk uit, zo heeft elk model weer eigen functies en zit het verschil natuurlijk ook in de prijs. Onze keuze gaat uit naar de AEG RX9-2-4STN. Hoewel de prestaties van de verschillende modellen bijna gelijk zijn zit het grootste verschil in de kracht van de motor van de stofzuiger. Deze AEG RX9-2-4STN is qua prijs ook een aantrekkelijke keuze, omdat deze een stuk goedkoper is dan de AEG RX9-2-6IBM. Wel heeft de RX9-2-6IBM een nog krachtigere motor.


aeg rx9 2 4stn

AEG RX9-2-4STN

In onze ogen de beste keuze voor een AEG robotstofzuiger van dit moment. Dit model heeft goede zuigkracht en is geschikt voor de meeste ondergronden.


Andere modellen AEG stofzuigers:

In totaal heeft AEG vijf robotstofzuigers ontwikkeld die in Nederland te koop zijn. Hieronder vind je de overige vier verschillende robotzuigers van AEG. Zoals je kunt zien behoort één robot tot de RX8 serie van AEG en dit is een wat ouder model. Bekijk ook hier of de robotstofzuigers van AEG als beste uit de test komen in ons onderzoek naar de beste robotstofzuiger.


aeg rx9-2-6ibm

AEG RX9-6IBM

Deze robotstofzuiger van AEG uit de RX9-lijn onderscheidt zichzelf door een nog krachtiger motor.


aeg rx9 2 4anm

AEG RX9-2-4ANM

ANM in de naam staat voor Animal, wat inhoudt dat deze stofzuiger geschikt is voor het zuigen van dierenharen.


aeg-rx8-1-4swn

AEG RX8-1-4SWN

Deze robotstofzuiger komt uit de vorige RX8 lijn. Is momenteel nog te koop en is qua prijs een goede keuze.


Waarom zijn de robotstofzuigers van AEG een goede keuze?

Voordat je een keuze maakt voor een robotstofzuiger is het belangrijk dat je weet waarop je moet letten, zo is de hoogte van een stofzuiger bijvoorbeeld erg belangrijk. Hoe lager de stofzuiger hoe makkelijker de stofzuiger onder bepaalde meubels stofzuigt, daarnaast is zijn er nog veel meer factoren waarop je moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste factoren en functies van de robotstofzuigers van AEG op een rijtje gezet.

1. AEG robotstofzuigers hebben een camera en laser navigatie systeem

De robotzuigers van AEG werken met het zogeheten Vision-systeem van AEG. Dit handige systeem zorgt ervoor dat de stofzuiger zelf zijn omgeving scant via een camera en een laser. Zo maakt de robot een visuele kaart en kan de stofzuiger obstakels ontwijken.

Ook heeft de robot een handige functie genaamd 3D mapping navigation™, dit zorgt er voor dat de stofzuiger op een gestructureerde en efficiënte manier de kamer stofzuigt. De stofzuiger weet zo waar hij al geweest is en waar hij nog moet zuigen, hiermee voorkom je dat de stofzuiger plekken overslaat of meerdere keren zuigt.

2. Zuigt ook in moeilijk bereikbare hoeken en wanden

De robotstofzuigers van AEG zijn herkenbaar aan de driehoekige vormen, ook wel Trinity Shape™ genoemd. Doordat de robots gemaakt zijn in deze vormen en voorzien zijn van een PowerBrush zijn hoekjes en randjes voor deze stofzuigers geen probleem.

3. Bedien de robotstofzuigers met je smartphone

De robotstofzuigers van AEG zijn slimme robotstofzuigers en je kunt ze bedienen met je smartphone. Zo kun je de robotstofzuigers laten stofzuigen door op een knop te drukken op je smartphone, maar de robotstofzuigers gaan ook automatisch te werk met handige schoonmaak timers. Stel bijvoorbeeld vooraf in wanneer een de stofzuiger je huis moet schoonmaken en kom altijd in een schoon huis thuis!

Daarnaast gaat de ‘slimheid’ van de stofzuiger nog een stapje verder doordat je de stofzuiger ook kunt koppelen met Amazon Alexa of IFTTT. Heb je een smart speaker van Alexa dan kun je gewoon zeggen “He Alexa, begin met stofzuigen”.

4. Maximale zuigkracht en geschikt voor elke type vloer

Een andere functie die ontwikkeld is door AEG is de AirExtreme Technology™. Deze functie zorgt voor een veelzijdige luchtstroom die een maximale zuigkracht produceert en zo geschikt is voor elke vloertype, denk aan harde- en zachte vloeren, tapijten, maar ook donkere vloeren.

5. Kan over drempels van maar liefst 2,2 cm hoog

Houdt bij het kopen van een robotstofzuigers ook rekening met drempels! De robotstofzuigers van AEG zijn voor zien van een ClimbForceDrive™, dit houdt in dat de robotstofzuigers zonder problemen over drempels tot 2,2 cm hoog kan rijden. Check daarom goed of je drempels hebt en hoog hoog deze maximaal zijn.

6. Andere belangrijke factoren van de stofzuigers van AEG

Naast de bovenstaande functies hebben de robotzuigers van AEG nog een paar belangrijke factoren die de stofzuigers van AEG goed maken, hieronder hebben we een korte opsomming gemaakt:

  • Robotstofzuigers hebben geen zak: hierdoor heb je geen extra kosten of gedoe met stofzuigerzakken.
  • Robotstofzuigers keren automatisch terug naar het basisstation: accu bijna leeg? Dan weet de stofzuiger dit zelf en keert de robot zelf terug naar het bassistation, daarnaast weet de stofzuiger ook waar hij gebleven is en zal daar ook weer zijn weg vervolgen.
  • Alle modellen zijn voor zien van een Lithium accu: elk model is voorzien van een krachtige Lithium accu, hierdoor houdt de stofzuiger het lang vol en zorgt dit voor veel kracht tijdens het zuigen.
  • Robotstofzuigers zijn allemaal 26 cm breed: de robotstofzuigers van AEG zijn alle 26 breed, in vergelijking met andere robotstofzuiger modellen is dit erg breed, hoe breder een stofzuiger hoe sneller deze ook weer klaar is.

Bekijk hieronder een filmpje van de nieuwe RX9 robotstofzuigers van AEG. In dit filmpje zie je hoe de stofzuiger te werk gaat:

Verschillen tussen de AEG robotstofzuigers

Bekijk het onderstaande tabel om te zien waar de grootste verschillen zitten in de verschillende robotstofzuigers van AEG. We hebben de vier verschillende modellen van AEG in het tabel geplaatst die nu te koop zijn in Nederland.