AEG RX8-1-4SWN review

In het kort: de AEG RX8-1-4SWN is een krachtige robotstofzuiger. Hij is laag, is slim vormgegeven en levert goede zuigprestaties op verschillende typen vloeren. In mijn review blijkt hij wel minder goed te scoren voor dierenharen, maar dit gelukkig is hij ook voorzien van een turbofunctie. De stofzuiger heeft een prima prijs/kwaliteit verhouding. Bekijk de beste deal op dit moment.

De AEG RX8-1-4SWN is een voorganger van de RX9-lijn van AEG. Sinds kort heeft AEG drie nieuwe modellen en die vallen onder deze RX9-lijn. Deze nieuwe lijn bestaat uit stofzuiger die veel nieuwe functies hebben en beter zuigprestaties hebben, maar toch is deze AEG RX8 geen slechte keuze. Zo is de prijs van deze robotzuiger een stuk lager en is de stofzuiger qua functie een goede keuze. In deze AEG RX8-1-4SWN review lichte we deze stofzuiger uit. In de review behandelen we de volgende onderwerpen:

aeg rx8-1-4swn review

aeg-rx8-1-4swn

AEG RX8-1-4SWN

De witte robotstofzuiger van AEG. Deze RX8 is de voorganger van de RX9 lijn, maar gezien de prijs ook een prima keuze.


Uiterlijk AEG RX8-1-4SWN

De AEG robotstofzuigers zijn erg mooie stofzuigers, zo ook dit model van de RX8 lijn. Ook heeft AEG hetzelfde design doorgevoerd in de RX9 lijn. Deze robotstofzuigers hebben ook de D-vorm en zijn ideaal voor het zuigen van hoeken.

Wel vinden wij de RX9 lijn een stuk mooier, doordat deze mooie elegante donkere kleuren hebben. Vooral wanneer je een donkere vloer hebt zijn deze RX9 robotstofzuigers een mooie keuze. Hoewel we liever hebben dat een stofzuiger goed zuigt is het ook belangrijk om naar het uiterlijk te kijken van de stofzuiger.

De vorm van de stofzuiger is perfect voor het zuigen van hoeken, zo heeft de stofzuiger een platte voorkant waarmee de hoeken van een kamer goed gezogen kunnen worden. Is een robotstofzuiger rond dan zijn hoeken vaak een probleem.

Hoe zuigt de AEG RX8-1-4SWN

In vergelijking met de andere AEG modellen is deze RX8-1-4SWN minder krachtig, wel heeft de stofzuiger een turbo functie. Toch is dit een stofzuiger dit goed zuigt en ook geen moeite heeft met dierenharen. Aan de voorzijde van de stofzuiger zit een borstel die grof vuil, maar ook stof naar de zuigmond veegt. Dit is weer ideaal voor langs de randjes en langs plinten.

Ook als we AEG RX8-1-4SWN reviews lezen van gebruikers, lezen we veel positieve punten. Zo lees je dat de robotstofzuiger goed beoordeelt wordt op prijs-kwaliteit en dat de stofzuiger eenvoudig in gebruik is.

Functies van deze RX8 stofzuiger

Elk robotstofzuiger merk heeft zijn eigen functies en USP’s. Kijken we naar deze dan zien we ook een paar goede functies van AEG. Bekijk onderstaand lijstje met de functies van deze AEG RX8 die de stofzuiger erg goed maken:

  • 3D Vision System: met deze functie brengt de stofzuiger de kamer in kaart, hierdoor herkent de stofzuiger voorwerpen en weet de stofzuiger waar die kan stofzuigen.
  • Te bedienen via de app: de stofzuiger is helemaal in te stellen via de app. Zo kun je niet alleen de robotstofzuiger aan- of uitzetten, maar ook een tijdschema maken. Zet een dag en tijd wanneer de stofzuiger moet zuigen, zo kom je altijd in een schoon huis thuis en heb je geen last van de stofzuiger.
  • Automatisch werking: de robotstofzuiger gaat volledig automatisch te werk. Hij weet zelf waar hij moet zuigen en waar niet. Is de accu leeg dan rijdt hij zelf terug naar zijn station, laadt hij weer op en gaat weer verder waar die gebleven was.
  • Trinity Shape: alle robotstofzuigers van AEG hebben een zogeheten Trinity Shape, dit is een soort D-vorm. Deze vorm zorgt ervoor dat de stofzuiger ook goed in de hoeken kan zuigen.

Hoewel de andere RX9 modellen wel te koppelen zijn met Amazon is dat bij deze RX8 niet mogelijk. Bekijk hieronder een product video van de RX9 modellen van AEG. In het filmpje zie je wat de nieuwste functies zijn en wat deze functies precies betekenen voor de stofzuiger. Ook krijg je een goed beeld hoe de stofzuigers eruit zien.

Drempels & hoogte van de AEG RX8-1-4SWN

Naast de zuigkwaliteit en functies is het ook belangrijk om te kijken naar de drempelhoogte en hoogte van de stofzuiger. Heb je bijvoorbeeld drempels in je huis, dan wil je wel dat de stofzuiger hierover heen kan rijden. Deze AEG RX8 kan over drempels tot 2 cm. Ook moet een tapijt geen probleem zijn voor deze stofzuiger.

Verder is de stofzuiger zo’n 8,5 cm hoog en dit is gemiddeld gezien de andere stofzuigers. Heb je een bank waar ook onder gezogen moet worden, dan is het belangrijk dat je meet wat de ruimte onder de bank is. Mocht dit groter zijn dan 9 cm dan kan de stofzuiger ook onder de bank zuigen.

Wat ook nog een pluspunt van deze AEG RX8-1-4SWN is, is dat de stofzuiger een vrij brede voorkant heeft van maar liefst 22 cm. Dit is voor een robotstofzuiger vrij breed en dit zorgt ervoor dat de stofzuiger vrij brede banen maakt. Het voordeel van een brede stofzuiger is dat deze sneller klaar is.

Conclusie: AEG RX8-1-4SWN review

Kijkend naar deze AEG RX8-1-4SWN review kunnen we wel zeggen dat dit een goede robotstofzuiger, ondanks dat deze stofzuiger uit een voorgaande serie komt. De stofzuiger heeft iets minder zuigkracht en minder functies, zo is de stofzuiger niet te koppelen met Amazon Alexa. Wel is de prijs van de stofzuiger een stuk lager en dat is weer interessant.

Ben je ook benieuwd naar de RX9 stofzuigers? Bekijk dan de AEG robotstofzuiger pagina met alle robotstofzuigers van AEG en vergelijk ze met elkaar. Ook kun je onze Robotstofzuiger review pagina bekijken voor meer robotzuiger reviews.


aeg-rx8-1-4swn

AEG RX8-1-4SWN

Uit onze AEG RX8-1-4SWN review blijkt dat dit een voorganger is van de RX9 stofzuigers. Toch is het een goede stofzuiger en is deze robot een stuk goedkoper dan de RX9-modellen.