AEG RX9-2-4ANM Review

De AEG RX9-2-4ANM is een stofzuiger die uit de AEG RX9 robotstofzuiger lijn komt. ANM in de naam staat voor Animal, wat inhoudt dat de stofzuiger geschikt is voor het zuigen van dierenharen. In vergelijking met de andere RX9 modellen is dit model beter in het verwijderen en opzuigen van dierenharen. In deze AEG RX9-2-4ANM review lees je alles wat je moet weten over dit model, zo kijken we naar de volgende factoren:

AEG RX9-2-4ANM review

aeg rx9 2 4anm

AEG RX9-2-4ANM

Deze AEG RX9-2-4ANM is een robotstofzuiger die geschikt is voor het zuigen van dierenharen en de stofzuiger heeft veel mooie en handige functies.


Uiterlijk van de AEG RX9-2-4ANM

De uiterlijk van deze AEG robotstofzuiger is erg opvallend en heeft een zogeheten D-vorm, AEG zelf noemt dit een unieke Trinity Shape. Deze vorm zorgt ervoor dat de stofzuiger perfect in hoeken en langs randen kan zuigen. Simpel gezegd kan deze stofzuiger helemaal in een hoek zuigen. Ronde stofzuigers, zien we vaker en die halen niet helemaal tot in de hoek.

Verder is het een hele mooie robotstofzuiger, wat we ook wel een beetje gewend zijn van AEG. Voorheen had AEG een RX8 lijn en deze heeft qua uiterlijk veel overlap met de nieuwe RX9 lijn. Wel vinden wij de donkere kleur van de RX9 modellen een stuk mooier, voorheen was de RX8 alleen te verkrijgen in een witte kleur.

Hoe gaat de AEG RX9-2-4ANM te werk

EĆ©n van de belangrijkste factoren waarop je moet letten is hoe de stofzuiger te werk gaat. Er zijn robotstofzuigers die je aanzet met een knop en robotzuigers die automatisch te werk gaan. Hierbij licht onze voorkeur natuurlijk op de laatste variant, omdat dit veel meer gemak oplevert. Ook zit er verschil in de schoonmaakroute van de stofzuiger, zo zijn er stofzuigers die systematisch te werk gaan en willekeurig.

Deze AEG RX9-2-4ANM gaat via een systematisch wijze te werk, dit houdt in dat de stofzuiger zelf weet waar hij geweest is en waar hij nog moet zuigen. Dit model van AEG scant met de camera de kamer, hierdoor weet de stofzuiger precies hoe de kamer eruit ziet. Mocht de accu leegraken, dan rijdt de stofzuiger terug naar zijn station en laad hij weer op. Nadat de accu weer volledig opgeladen is zal de stofzuiger zijn wegvervolgen en weet hij precies wat hij nog moet zuigen.

Ook is de robotstofzuiger automatisch in te stellen met een reinigingsschema, hierdoor gaat de stofzuiger geheel automatisch te werk. Het voordeel hiervan is dat je de stofzuiger op een tijdstip kan laten zuigen wanneer je zelf niet thuis bent, hierdoor heb je geen last van de stofzuiger en kom je altijd in een schoon huis binnen.

Zuigprestaties van de robotstofzuiger

zuigprestaties aeg rx9-4anm

Ook over de zuigprestaties van de robotstofzuiger zijn we erg tevreden. De stofzuiger heeft een krachtige motor en pakt ook de hoekjes goed mee. Verder heeft de stofzuiger ook een borstel aan de voorzijde die naast grof vuil ook fijnstof als het ware naar binnen veegt.

Verder heeft de robotstofzuiger een turbofunctie, deze turbofunctie is vooral handig wanneer de stofzuiger vuil moet zuigen uit een tapijt. Er kan bijvoorbeeld veel haar in een tapijt zitten en met een turbofunctie kan dit haar makkelijker verwijderd worden uit het tapijt.

Ook zijn de AEG RX9-2-4ANM reviews die op internet te vinden lovend. Zo lezen we in de reviews dat gebruikers erg tevreden zijn over de zuigkracht van de stofzuiger en dat haren makkelijk uit een vloerkleed gezogen worden. Wel is te lezen dat de accu met de turbofunctie erg snel leeg raakt, maar gelukkig laad de stofzuiger zichzelf weer op als hij leeg raakt.

Handige functies van de AEG RX9-2-4ANM

Elk robotstofzuiger merk heeft zijn eigen functies en ook dit model heeft gave functies. Zo hebben we het al over de Trinity Shape gehad, maar de RX9 modellen hebben ook de volgende functies die handig zijn:

  • 3D vision: deze robotstofzuiger van AEG maakt met een camera en een laser een virtuele map, hierdoor weet de stofzuiger precies waar deze moet stofzuigen. Ook houdt de stofzuiger zelf bij waar hij al geweest is, na het herladen van de accu gaat de stofzuiger gewoon weer verder waar hij gebleven is.
  • Zelfsturende functie: via de AEG-app kun je de robotstofzuiger volledig automatiseren, zo kun je tijden aangeven wanneer de stofzuiger moet zuigen. Ook kun je met een map in de app aangeven in welke kamers de robot moet stofzuigen.
  • Ultra Filtratiesysteem: dit model van uit de RX9 lijn heeft een filtersysteem waarmee hij 99,9% filtratie heeft, dit zorgt voor een beter luchtkwaliteit in je huis. Vooral handig wanneer je huisdieren hebt en allergisch bent voor pollen of andere stoffen.
  • Groot stofreservoir: de robotstofzuigers van AEG hebben een groot stofreservoir van 0,7 liter. Hoe groter de stofreservoir hoe sneller de robotstofzuiger natuurlijk vol zit en hoe langer de robotstofzuiger zelfstandig werkt.
  • Te bedienen met spraak: deze robot is te koppelen aan het smart home systeem van Amazon Alexa. Heb je een smart speaker van Amazon, dan kun je Alexa opdrachten geven op te stofzuigen.

Bekijk hieronder een filmpje van de RX9-serie. In dit filmpje is te zien welke functies de robotstofzuiger heeft en hoe ze werken.

Dremels & hoogte van deze AEG RX9

Heb je drempels in huis en wil je dat de stofzuiger onder bepaalde meubels zuigt? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de drempelhoogte en de hoogte van de meubels. Deze AEG RX9-2-4ANM kan drempels over tot 2,2 cm en de stofzuiger zelf is 8,5 cm hoog.

Meet voordat je een robotstofzuiger koopt daarom goed de drempels op, hiermee voorkom je dat de robotstofzuigers deze kamers niet mee kunnen nemen. Ook kun je kijken naar bepaalde meubels, bijvoorbeeld de bank. Hoewel deze robotstofzuiger vrij laag is, zijn er weinig banken waaronder de stofzuiger kan zuigen.

Wat wel een pluspunt van de stofzuigers van AEG is, is dat de stofzuigers vrij breed zijn. Zo is de robot 22 cm breed en dat is in vergelijking met andere stofzuigers best breed. Hoe breder de stofzuiger hoe grotere banen de stofzuiger kan maken en hoe sneller hij dus klaar is.

Conclusie: AEG RX9-2-4ANM review

Na deze AEG RX9-2-4ANM review kunnen we zeggen dat dit een erg goede robotstofzuiger is. De stofzuiger heeft erg veel zuigkracht en scoort ook erg goed op het zuigen van dierenharen uit bijvoorbeeld een tapijt. Verder heeft de stofzuiger ook veel handige functies, zo heeft de stofzuiger een turbofunctie voor meer kracht en heeft de stofzuiger een vorm waarmee ook de hoeken gezogen worden.

Wel is de stofzuiger aan de prijzige kant en zijn andere modellen van AEG goedkoper. Het grootste verschil met deze modellen is dat deze minder goed scoren op het gebied van allergie en dierenharen. Zo heeft de AEG RX9-2-4ANM een beter filtersysteem. Heb je dus last van allergieƫn dan is dit koste verschil het wel waard. Wil je toch liever een goedkopere keuze? Lees dan eens onze AEG RX9-2-4STN review.


aeg rx9 2 4anm

AEG RX9-2-4ANM

Na het schrijven van deze AEG RX9-2-4ANM review kunnen we wel zeggen dat dit een hele goede robotstofzuiger is. Het is zelfs ƩƩn van de beste robotstofzuiger voor allergieƫn.