AEG RX9-2-4STN Review

Om een keuze te maken voor een robotstofzuiger neem je goed de overweging welke goed past bij jou in jouw huishouden. Om je te helpen bij het maken van je keuze schrijven wij verschillende reviews over verschillende robotstofzuiger. In deze blog schrijven wij over de AEG RX9-2-4STN, lees verder voor de AEG RX9-2-4STN Review.

AEG RX9-2-4STN-Review

Om een goede review te kunnen geven van deze robotstofzuiger beoordelen we de AEG RX9-2-4STN op een aantal punten. De volgende punten zijn voor ons belangrijk bij een review:


aeg rx9 2 4stn

AEG RX9-2-4STN

Voor ons geen twijfel, dit is de beste keuze voor een robotstofzuiger van AEG op dit moment. Goede zuigkracht en zeer allround in te zetten.


Uiterlijk AEG RX9-2-4STN

De AEG RX9-2-4STN is verkrijgbaar in het grijs en zwart. De robotstofzuiger is driehoekig van vorm en heeft bovenop een touchscreen waar je de stofzuiger kunt instellen en bedienen. Aan de voorkant zit de zuigmond waardoor hoeken goed schoon gezogen worden. Tevens zit aan de voorkant een 3D camera en laser waarmee de stofzuiger kan zien hoe de ruimte in elkaar steekt om zo te stofzuigen zonder stukjes te missen of tegen obstakels aan te komen. De robotstofzuiger van AEG heeft een stofbak van 0,7L.

Hoe gaat de AEG RX9-2-4STN te werk

De AEG RX9-2-4STN heeft een 3D camera en laser waarmee hij een virtuele kaart maakt van jouw ruimte om vervolgens zelf de ruimte te stofzuigen. Je bestuurt de robotstofzuiger vervolgens vanuit de app of met je spraak wanneer je de stofzuiger gekoppeld hebt aan Google Assistant of Amazon Alexa. Je laat de stofzuiger zo starten door middel van je spraak of vanuit de app en daarna kan je de ontwikkelingen volgen via de app. Je ziet waar de stofzuiger is en of het goed gaat, zo niet dan krijg je een foutmelding in de app en kan je het probleem oplossen. Je kan zelf een schoonmaakschema instellen in de app. De robotstofzuiger werkt via WiFi.

Zuigprestatie van de AEG RX9-2-4STN

Misschien wel één van of de belangrijkste eigenschappen van een robotstofzuiger is de zuigprestatie. Qua zuigkracht is de AEG RX9-2-4STN één van de betere in de robotstofzuiger wereld, de vloer wordt moeiteloos schoon gezogen. Door de driehoekige vorm van de robotstofzuiger en de zuigmond aan de voorkant is de stofzuiger ook uitermate geschikt om hoeken schoon te maken en kan de stofzuiger bijna overal wel bij. Bij deze goede zuigprestatie hoort wel een geluidsniveau van 75 decibel wat wel wat meer geluid is.

Gebruiksduur & Automatisch hervatten

De robotstofzuiger gaat ongeveer 45 minuten mee en moet daarna opgeladen worden. Het handige aan de AEG RX9-2-4STN is dat de robotstofzuiger automatisch terug gaat naar het oplaadpunt en zichzelf dan gaat laden. Het opladen duurt iets minder dan 2,5 uur, daarna kan de robotstofzuiger weer 45 minuten automatisch zelf stofzuigen.

Drempels & Hoogte van de AEG RX9-2-4STN

De AEG RX9-2-4STN kent zelf een hoogte van 8,6 cm, hierdoor kan de robotstofzuiger prima onder andere objecten heen stofzuigen. Daarnaast kan de AEG RX9-2-4STN zonder problemen over drempels of andere obstakels van 2 cm heen komen.

Conclusie AEG RX9-2-4STN Review

Wij vinden de AEG RX9-2-4STN een aanrader en de beste robotstofzuiger van AEG op het moment. De robotstofzuiger kan op alle plekken komen en heeft een goede zuigkracht die je volledige ruimte schoon zuigt, dit door de driehoekige vorm en zuigmond vooraan de robotstofzuiger. Daarnaast werkt het makkelijk dat de stofzuiger zelf terug gaat naar het oplaadstation en zichzelf oplaadt om vervolgens daarna weer te kunnen stofzuigen. Het enige nadeel wat wij ondervinden is dat de AEG RX9-2-4STN wat meer geluid maakt. Al met al een aanrader!

Benieuwd of deze robotstofzuiger ook bij de beste stofzuigers van het moment hoort? Bekijk hier het overzicht van de beste stofzuigers.

AEG RX9-2-4STN kopen

Heeft de AEG RX9-2-4STN je overtuigd of benieuwd naar de prijs van de robotstofzuiger? Bekijk dan onderstaande webshops, deze bieden de AEG RX9-2-4STN aan: