AEG RX9-2-6IBM Review

Een review kan helpen bij een keuze voor een nieuw product. Zo ook bij een robotstofzuiger, twijfel je tijdens je keuze dan kan het lezen van een review jou helpen. Om jou te helpen bij het maken van je keuze schrijven wij verschillende reviews over verschillende robotstofzuigers. In deze blog schrijven wij over de AEG RX9-2-6IBM, lees verder voor de AEG RX9-2-6IBM Review.

aeg-rx9-2-6ibm-review

Om een goede review te kunnen geven van deze robotstofzuiger beoordelen we de AEG RX9-2-6IBM op een aantal punten. De volgende punten zijn voor ons belangrijk bij een review:aeg rx9-2-6ibm

AEG RX9-2-6IBM

Aanrader uit de AEG RX9 serie! Deze robotstofzuiger met uitstekende zuigkracht beschermd daarnaast ook tegen allergieƫn en zuigt makkelijk dierenharen op.


Uiterlijk AEG RX9-2-6IBM

Deze stofzuiger is qua uiterlijk eigenlijk op de kleur na hetzelfde als de AEG RX9-2-4STN, de logische verklaring is dat ze allebei onderdeel zijn van de RX9 serie van AEG. Het enige verschil is dat deze robotstofzuiger een extra eigenschap heeft en dat is een speciaal HEPA-filter, een filter die voorkomt dat de kleinste stofdeeltjes weer opwaaien. Deze filter helpt je te beschermen tegen allergieĆ«n. De AEG RX9-2-4STN is verkrijgbaar in het blauw en zwart. Daarnaast is de robotstofzuiger driehoekig van vorm en heeft het een touchscreen bovenop. Doordat de robotstofzuiger driehoekig is, kunnen ook hoeken beter gestofzuigd worden. De stofzuiger kent een 3D camera en een laser die jouw ruimte scannen en daarop een route maken om de ruimte schoon te zuigen. De robotstofzuiger van AEG heeft een opvangbak van 0,7L.

Hoe gaat de AEG RX9-2-6IBM te werk

Via de laser en 3D camera die voorop de robotstofzuiger zitten wordt jouw ruimte gescand en vanuit daar maakt de AEG RX9-2-6IBM een schema om de ruimte schoon te zuigen. De robotstofzuiger werkt via WiFi en is te bedienen vanuit de app of met je stem als je Google Assistant of Amazon Alexa gebruikt. Jij geeft dus aan dat er gestofzuigd moet worden en dan zal dit gebeuren. De robotstofzuiger doet zelf zijn werk en als de accu leeg is gaat hij zelf naar het oplaadpunt om op te laden. Als de accu dan weer vol is gaat de robotstofzuiger weer verder.

Zuigprestatie van de AEG RX9-2-6IBM

Belangrijk bij een stofzuiger is natuurlijk de zuigprestatie. Uiteindelijk is dat hetgeen waarom je een stofzuiger koopt, namelijk de beste zuigkracht om jouw ruimte goed schoon te krijgen. Over de zuigprestatie van de AEG RX9-2-6IBM kunnen we duidelijk zijn, erg goed! De robotstofzuiger doet zijn werk uitstekend en zorgt dat alles netjes wordt opgezogen. Bij deze goede zuigkracht hoort wel een nadeel, als je de robotstofzuiger op volle kracht zijn werk laat doen geeft die 75 decibel aan geluid.

Gebruiksduur & Automatisch hervatten

De robotstofzuiger van AEG heeft een gebruiksduur van ongeveer 52 minuten, wanneer deze volledig gebruikt zijn zal de robotstofzuiger opgeladen moeten worden. De oplaadtijd is ongeveer iets langer dan 1,5 uur. Een voordeel is dat de AEG RX9-2-6IBM automatisch naar het oplaadpunt rijdt en dan gaat opladen om daarna weer verder te kunnen stofzuigen.

Drempels & Hoogte van de AEG RX9-2-6IBM

De AEG RX9-2-6IBM is net als andere robotstofzuigers uit de AEG RX9 serie 8,6 cm hoog en kan over drempels of obstakels van 2 cm rijden. Door de hoogte van 8,6 cm van de stofzuiger kan deze ook prima onder andere obstakels door om alles schoon te krijgen.

Extra opties AEG RX9-2-6IBM

De AEG RX9-2-6IBM heeft 2 extra opties t.o.v. het basismodel uit de AEG RX9 serie. (de AEG RX9-2-4STN). De robotstofzuiger heeft namelijk een HEPA-filter om je te beschermen tegen eventuele allergieƫn en de AEG RX9-2-6IBM is ook geschikter voor het opzuigen van dierenharen.

Conclusie AEG RX9-2-6IBM Review

De AEG RX9-2-6IBM is een goede keuze, zeker wanneer je in het bezit bent van huisdieren of allergieƫn hebt. De robotstofzuiger zuigt namelijk goed dierenharen op en heeft een HEPA-filter voor je allergie. Daarnaast is het een voordeel dat de hoeken goed schoon worden door de driehoekige robotstofzuiger. Ook is het handig dat de robotstofzuiger zelf naar het oplaadpunt gaat en opgeladen wordt. Alles bij elkaar gewoon een goede keuze als robotstofzuiger!

Benieuwd of deze robotstofzuiger ook bij de beste stofzuigers van het moment hoort? Bekijk hier het overzicht van de beste stofzuigers.

AEG RX9-2-6IBM kopen

Ben je nog meer benieuwd naar de AEG RX9-2-6IBM of van plan de robotstofzuiger te kopen? Deze webshops bieden de robotstofzuiger van AEG aan: