Ben je op zoek naar een robotstofzuiger die je kunt bedienen via spraak met een Alexa speaker? Bekijk op deze pagina de beste Amazon Alexa robotstofzuigers. Per merk, die te koppelen is met het platform van Amazon, hebben we een beste keuze geselecteerd. Ook vind je onder aan de pagina alle informatie over deze Amazon robotstofzuigers, zo vertellen we je waarom het handig is om te kiezen voor een Alexa robotstofzuiger of niet.

Beste Amazon Alexa robotstofzuigers van dit moment

Bekijk dan onderstaand overzicht met de beste Amazon Alexa Robotstofzuigers. Heb je een smart speaker van Google, bekijk dan de Google Home robotstofzuiger pagina. Het is altijd interessant om je robotstofzuiger te koppelen met andere producten in je smart home.


aeg rx9 2 4stn

AEG RX9-2-4STN

Deze AEG RX9-2-4STN is een erg slimme robotstofzuiger, zo maakt de robot met een camera een virtuele kaart en weet hij waar hij moet stofzuigen en al geweest is.


blaupunkt-bluebot-xboost

Blaupunkt Bluebot XBOOST

Deze Bluebot XBOOST is ook een goede keuze en een stuk goedkoper. Wel maakt dit model gebruik van GPS en is daarom minder zorgvuldig.


dyson 360 heurist

Dyson 360 Heurist

Ook de opvallende robotstofzuiger Dyson 360 Heurist is te koppelen met het systeem van Alexa. Wel is dit model vrij prijzig en erg groot, wel goede zuigprestaties.


ecovacs deebot ozmo 950

Ecovacs Deebot OZMO 950

Deze OZMO 950 is ook een goede robotstofzuiger, vooral wanneer je op zoek bent naar een robotstofzuiger met dweilfunctie.


eufy robovac l70

Eufy RoboVac L70 Hybrid

Ook deze nieuwe RoboVac L70 heeft een dweilfunctie en werkt zelfs op basis van AI. Zuigprestaties zijn erg goed!


irobot roomba s9+

iRobot Roomba S9+

De robotstofzuigers van iRobot zijn allemaal de koppelen met Alexa. Deze iRobot Roomba S9+ is in onze ogen de beste keuze.


Neato Botvac D7 Connected

Neato Botvac D7

De Botvac D7 robotstofzuiger van Neato mag niet ontbreken in dit rijtje. Eén van de beste robotstofzuigers en is ook te koppelen met Alexa.


Waarom is een Amazon Alexa robotstofzuiger handig?

Smart home producten zijn tegenwoordig erg populair en de drie meest gebruikte platformen zijn momenteel Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit. Wanneer je al één van deze systemen gebruikt kan het heel interessant zijn om je robotstofzuiger te koppelen met dit systeem. Hieronder lees je waarom dit interessant zou zijn:

  1. Bedien je robotstofzuiger met spraak: heb je een smart speaker met een spraak assistent van Amazon Alexa? Dan kun je de robotstofzuiger met spraak bedienen, zeg gewoon: “He Alexa, start de stofzuiger” (momenteel nog wel in het Engels).
  2. Bedien alles in één app: wanneer je meerdere systemen met elkaar koppelt kun je ze ook vaak met slechts één app bedienen, hierdoor hoef je niet steeds te switchen van app en houdt je het overzichtelijk.
  3. Apparaten met elkaar laten werken: ook is het mooie van een slim huis dat apparaten met elkaar kunnen communiceren. Wel dien je hier het zelfde smart home platform voor te gebruiken.

Voor het bedienen van de robotstofzuiger of andere slimme apparaten hoef je alleen “He Alexa” of “Ok Alexa” te zeggen. Na het zeggen van deze commando zal de Alexa geactiveerd worden en kun je Alexa een opdracht geven, bijvoorbeeld stofzuig in de keuken. Meer weten over robotstofzuigers? Bekijk dan eens onze beste robotstofzuiger 2021 pagina.