Robotstofzuigers komen met steeds weer vernieuwde functies, gelukkig maar want zo worden de robotstofzuigers steeds beter. Een functie die steeds meer robotstofzuigers krijgen is de automatisch legende functie.

Met deze functie wordt de robotstofzuiger als het ware geleegd door het basisstation. In het basisstation zit een opvang en een stofzuiger die vervolgens de robotstofzuiger leegzuigt. Op deze pagina vertellen we je alles over deze automatisch legende robotstofzuigers, hoe ze werken maar ook waarom het handig is.

Alle automatisch legende robotstofzuigers van dit moment:

Steeds meer merken introduceren robotstofzuigers met deze nieuwe functie, omdat we dagelijks onderzoeken wat de beste robotstofzuiger is hebben we hieronder een selectie gemaakt met de beste automatisch legende robotstofzuigers van dit moment.

Hierbij hebben we gekeken naar verschillende merken en daarvan de modellen geselecteerd met deze functie, hieronder vind je alle stofzuigers met een zelflegende basisstation:


irobot roomba s9+

iRobot Roomba S9+

De iRobot Roomba S9+ was één van de eerste robotstofzuigers met deze zelflegende functie. De Roomba S9+ is in onze ogen op dit moment ook de beste robotstofzuiger.


irobot roomba i3+

iRobot Roomba i3+

Deze iRobot Roomba i3+ is een nieuwe robotstofzuiger die een stuk krachtiger is dan de 600-series. Wel iets minder krachtig dan de S9+, maar qua kosten een stuk lager.


irobot roomba j7

iRobot Roomba J7+

De iRobot Roomba J7+ is een nieuw model van iRobot. Dit model heeft een nieuwe functie waarmee de stofzuiger ook uitwerpselen van huisdieren kan herkennen.


ecovacs deebot ozmo t8+

Ecovacs Deebot T8+

Ook de robotstofzuigers van Ecovacs hebben sinds kort verschillende modellen met een leegstation waaronder de Ecovacs Deebot T8+.


ecovacs deebot t9

Ecovacs Deebot T9+

De nieuwe Ecovacs Deebot T9+ is ook te verkrijgen met een automatisch legende laadstation. Ook heeft dit model een handige dweilfunctie.


Hoe werken de automatisch legende robotstofzuigers?

Automatisch legende robotstofzuigers werken net zoals alle andere robotstofzuigers. Vaak zijn het +-modellen die geleverd worden met een extra laadstation die kan legen. De iRobot stofzuigers zijn bijvoorbeeld ook los te koop en heb je de keuze voor het zelflegende laadstation.

Elk van deze bovenstaande modellen gaat zelfstandig te werk en wanneer de robotstofzuiger klaar is met stofzuigen keert deze automatisch terug. Ook kan de stofzuiger terugkeren wanneer deze een volle stofreservoir heeft of een lege accu. Wanneer de stofzuiger terugkeert bij zijn station, zal het station de robotstofzuiger als het ware leegzuigen. De meeste laadstations hebben dan zelf een veel groter stofreservoir en vaak is deze ook voorzien van een stofzak.

Voordelen automatisch legende oplaadstation:

  • Stofzuiger kan langer zelfstandig stofzuigen.
  • Doordat de meeste stations voorzien zijn van stofzakken kom je zo min mogelijk in contact met het opgezogen stof.
  • Stofzuiger word automatisch leeggezogen waardoor de stofzuiger niet verstopt kan raken.

Zie hieronder een filmpje over een Roomba stofzuiger die zichzelf leegt, Bright reviewde de Roomba i3+: