Beste Robotstofzuiger van 2023

Op deze pagina vind je het overzicht met de beste robotstofzuigers van dit moment! Hierbij is gekeken naar de eigenschappen die belangrijk zijn voor een goede robotstofzuiger:

 • Het schoonmaakresultaat van de robotstofzuiger.
 • Ook moet een robotstofzuiger zelfstandig te werk gaan. Een robotstofzuiger moet voor gemak zorgen en moet daarom ook zelfstandig kunnen stofzuigen, zonder dat je de robotstofzuiger moet corrigeren.
 • Robotstofzuiger moet efficiënt te werk gaan en geen plekken overslaan.

De Blaupunkt Bluebot Xtreme is momenteel de beste robotstofzuiger, deze robotstofzuiger maakt goed schoon en gaat efficiënt te werk. De robotstofzuiger navigeert goed door ruimtes, is geschikt voor huisdierharen en heeft een dweilfunctie die ook goed werkt.

beste robotstofzuiger
Verschillende robotstofzuigers die we hebben getest voor deze beste robotstofzuiger test 2023.

De beste keuze op dit moment (2023)

Het aanbod aan robotstofzuigers groeit enorm, ook worden de modellen steeds beter en zien we dat het schoonmaakresultaat flink verbetert. Ook de functionaliteiten van robotstofzuigers worden steeds beter, zo zijn er al robotstofzuigers die met AI (artificial intelligence) werken. Om te voorkomen dat je een robotstofzuiger koopt die niet na verwachting werkt hebben we de robotstofzuigers getest en een beste keuze gekozen: de Blaupunkt Bluebot Xtreme. Hieronder lees je waarom dit de beste keuze is volgens ons. Ook hebben we een top 10 gemaakt met goede alternatieven, deze modellen worden door consumenten het best beoordeeld.

De Blaupunkt Bluebot Xtreme is momenteel de best beoordeelde robotstofzuiger. Van gebruikers en consumenten krijgt de robot een gemiddelde score van 9,1 (uit 368 reviews). Dankzij de laser navigatie kan deze robotstofzuiger zijn omgeving gedetailleerd in kaart brengen, wat bijdraagt aan efficiënte navigatie. De Bluebot Xtreme is niet alleen geschikt voor het opvangen van dierenharen, maar beschikt ook over een dweilfunctie. Ook is de robot in staat om over drempels tot 2 cm te rijden. Andere belangrijke kenmerken van dit model zijn onder andere een HEPA-filter, een turbofunctie voor tapijten, en de mogelijkheid om het te koppelen met Amazon Alexa of Google Home.

Waarom is de Roborock S6 MaxV momenteel de beste keuze is:

 • Goed schoonmaakresultaat: deze Bluebot Xtreme maakt goed schoon, heeft goede navigatie (laser), is geschikt voor dierenharen en de dweilfunctie die goed werkt. Daarbij heeft de robotstofzuiger veel zuigkracht en heeft dit model een zijborstel die vuil extra goed naar de zuigmond veegt. Ook past dit model automatisch zijn zuigkracht aan wanneer dit nodig is, bijvoorbeeld op tapijten.
 • Volledig te automatiseren in app: de Bluebot is volledig te automatiseren in de app. Stel de dag en tijdstip vooraf in, zo kom je altijd in een schoon huis thuis. Ook kun je in de app aangeven welke kamers er gestofzuigd dienen te worden. Verder kun je de robot ook in verschillende ruimtes en kamers gebruiken.
 • Wordt goed beoordeelt door gebruikers: niet alleen wij vinden deze stofzuiger een goede keuze, maar veel gebruikers raden deze robotstofzuiger ook aan.
 • Zelflerend: de stofzuiger is zelflerend en bedenkt zelf wat de beste en meest efficiënte schoonmaakroute is. Daarbij kun je in de app aangeven in welke kamer of ruimte de stofzuiger moet schoonmaken.
 • Schappelijke prijs: de prijs van een goede robotstofzuiger kan flink oplopen. Vooral de robotstofzuigers van iRobot zijn erg duur, toch vinden wij dit model van Blaupunkt een stuk beter werken. Ook gebruikers geven dit model een hogere cijfer dan andere duurdere modellen.

Top 10 beste robotstofzuigers

Tegenwoordig komen er steeds weer nieuwe robotstofzuigers op de markt en komen er nieuwe merken bij. Hieronder hebben we een top 10 gemaakt met de best beoordeelde robotstofzuigers per merk. Zeker wanneer geen fan bent van het uiterlijk van de Blaupunkt kan een robotstofzuiger van Ecovacs, Roborock of iRobot misschien een goede keuze voor je zijn.

Mocht je meer informatie over robotstofzuigers in het algemeen willen, dan vind je onder aan de pagina alles wat je moet weten. Ook vind belangrijke tips en leggen we uit waarop je moet letten bij het kopen van een goede robotstofzuiger.

#1 Blaupunkt Bluebot Xtreme

De Blaupunkt Bluebot Xtreme is momenteel de best beoordeelde robotstofzuiger. Van gebruikers en consumenten krijgt de robot een gemiddelde score van 9,1 (uit 368 reviews). Dankzij de laser navigatie kan deze robotstofzuiger zijn omgeving gedetailleerd in kaart brengen, wat bijdraagt aan efficiënte navigatie. De Bluebot Xtreme is niet alleen geschikt voor het opvangen van dierenharen, maar beschikt ook over een dweilfunctie. Ook is de robot in staat om over drempels tot 2 cm te rijden. Andere belangrijke kenmerken van dit model zijn onder andere een HEPA-filter, een turbofunctie voor tapijten, en de mogelijkheid om het te koppelen met Amazon Alexa of Google Home.


#2 Roborock S7

De robotstofzuigers van Roborock worden erg goed beoordeeld, deze nieuwe Roborock S7 krijgt momenteel de beste score: 9.1 (uit 11 reviews). Met een laser scant de robot de kamer en brengt deze zo goed in kaart, hierdoor kan de robot goed navigeren wat zorgt voor een goed schoonmaakresultaat. De robotstofzuiger is ook geschikt tegen dierenharen, is voorzien van een HEPA-filter, heeft een turbo- en dweilfunctie. Robotstofzuigers van Roborock zijn ook te koppelen met Amazon Alexa, HomeKit en Google Assistant.

Ook te verkrijgen in:


#3 Ecovacs Deebot X1 Omni

De Ecovacs Deebot X1 Omni is een goede robotstofzuiger die een goede score van zijn gebruikers krijgt. Zo krijgt dit model een gemiddelde score van 8,9 (10 reviews). Het is wel een vrij prijzige robotstofzuiger, maar je krijgt wel waar voor je geld. Deze robotstofzuiger wordt namelijk geleverd met een zelflegende oplaadstation die de stofzuiger leegt en de dweil reinigt en zelf droogt met hete lucht, naast vieze geurtjes voorkom je ook bacteriën. Ook het schoonmaakresultaat is een stuk beter dan de standaard robotstofzuiger met dweilfunctie, dit model heeft namelijk ronddraaiende borstels die een vlek ook echt wegpoetsen. Verder navigeert de robot met een laser en kan daardoor goed en efficiënt navigeren. Een ander pluspunt is dat de stofzuiger geschikt is voor dierenharen en voorzien is van een goede HEPA 12 filter (tegen allergieën). De stofzuiger is ook te koppelen met Amazon Alexa of Google Home.


#4 Eufy Robovac 15C EU

De Eufy Robovac 15C is een goedkope robotstofzuiger die goed beoordeeld wordt door zijn gebruikers, ze geven dit model een gemiddelde score van 8.8 (uit 441 reviews). Wel moet je rekening houden dat dit model willekeurig navigeert, dit houdt in dat de robot random door de kamer heen rijdt. Nadeel hiervan is dat de robotstofzuiger sommige plekken twee keer schoonmaakt en sommige plekken over kan slaan. Ook kan het zijn dat wanneer de robot een lege accu heeft deze uitvalt en niet terug rijdt naar zijn laadstation. Met een hoogte van 7 cm is de robot vrij laag en kan daardoor ook onder meubels stofzuigen.


#5 iRobot Roomba i5

Deze iRobot Roomba i5 is de best beoordeelde iRobot stofzuiger op dit moment. Van gebruikers krijgt de robot een gemiddelde score van 8.7 (uit 12 reviews). Het is een zelflerende robotstofzuiger, dit houdt in dat de stofzuiger zijn omgeving steeds beter leert kennen. Wel moet de robotstofzuiger eerst even wat rondes rijden, voordat deze de omgeving goed kent, maar dan navigeert de robotstofzuiger goed. De stofzuiger is ook geschikt voor een huishouden met huisdieren, zo heeft dit model rubberen borstels waarin dierenharen niet verstrikt raken. Ook is de stofzuiger voorzien van een anti-allergiefilter en goed tegen allergieën.

Ook te verkrijgen in:


#6 Blaupunkt Bluebot Xboost

De Blaupunkt Bluebot Xtreme is goedkopere goed beoordeelde robotstofzuiger. Van gebruikers en consumenten krijgt de robot een gemiddelde score van 8.6(uit 476 reviews). Dit model navigeert met een GPS-chip, hierdoor onthoudt de robotstofzuiger waar hij is geweest, maar moet hij wel eerst een paar rondes rijden. Nadeel is dat de robotstofzuiger niet geschikt is op meerdere verdiepingen. Wel is de robotstofzuiger geschikt tegen dierenharen, is die voorzien van een HEPA filter en heeft de robotstofzuiger een turbofunctie. Ook heeft dit model een dweilfunctie en is het mogelijk om de robotstofzuiger te koppelen met Amazon Alexa of Google Assistant.


#7 Ecovacs Deebot T9

De Ecovacs Deebot T9 is een robotstofzuiger die erg goed beoordeeld wordt door gebruikers. Dit model krijgt een gemiddelde score van 8.6 (96 reviews). De robot navigeert met een laser, hierdoor brengt de robot de ruimte goed in kaart brengen en navigeert de robot goed. Verder is de robotstofzuiger voorzien van een HEPA-filter, geschikt tegen dierenharen en heeft de robot een turbo- en dweilfunctie.

Ook te verkrijgen in:


#8 iRobot Roomba i7

De iRobot Roomba i7 wordt door gebruikers goed beoordeeld en krijgt een gemiddelde score van 8.5 (uit 260 reviews). Via een zelflerende functie leert de stofzuiger de omgeving kennen en navigeert zo goed door de ruimtes heen. De stofzuiger is geschikt tegen dierenharen, maar heeft geen turbo- of dweilfunctie. Ook geschikt tegen allergieën door de HEPA-filter en ook de mogelijkheid om te koppelen met Amazon Alexa of Google Home.

Ook te verkrijgen in:


#9 iRobot Roomba J7

De iRobot Roomba J7 is één van de nieuwste paradepaartjes van iRobot. Dit model is dan ook in verschillende opties te verkrijgen. Van gebruikers krijgt de robot een gemiddelde score van 8.4 (uit 55 reviews). De robotstofzuiger is zelflerend, hierdoor duurt het even voordat de robotstofzuiger zijn omgeving leert kennen. Dit model van iRobot is geschikt voor het opzuigen van dierenharen en is dan ook voorzien van rubberen borstels die vrij makkelijk te reinigen zijn. Dit model heeft geen dweilfunctie (Combo J7 heeft dit wel). De robot kan over drempels tot 2,5 cm rijden. Eén van de pluspunten van dit model is objectherkenning, hiermee ontwijkt de robot objecten in de kamer. Ook is de robot te koppelen met Amazon Alexa, Google Home en IFTTT.

Verschillende opties:


#10 Rowenta X-plorer Serie 95 RR7975

De Rowenta X-plorer Serie 95 RR7975 is een goed beoordeelde robotstofzuiger en krijgt van gebruikers een score van 8.4 (uit 86 reviews). Dit model navigeert met een laser en kan daardoor de omgeving goed in kaart brengen en goed navigeren. De stofzuiger heeft een dweilfunctie en is ook geschikt voor het opzuigen van dierenharen. Drempels met een hoogte van 2 cm moeten geen probleem zijn voor dit model. Bij de robotstofzuiger krijg je ook verschillende borstels en de robot is te koppelen met Google Home of Amazon Alexa.

Wat is een robotstofzuiger?

wat is een robotstofzuiger
De meeste robotstofzuigers zijn hetzelfde, maar het verschil zit hem vooral in de functies van de stofzuiger.

Een robotstofzuiger is heel simpel gezegd een robot die zelfstandig stofzuigt. Automatische rijdt de stofzuiger door een kamer en ondertussen zuigt de robot je huis. Er zijn wel verschillende soorten robotstofzuigers, zo zijn er robotstofzuigers die volledig automatisch werken met een systeem en robotstofzuigers die random te werk gaan.

 • Automatische robotstofzuigers: deze modellen scannen automatische de kamer en herkennen objecten in de kamer. Op basis van deze scans bepaald een robotstofzuiger zelf wat de meest efficiënte zuigroute is.
 • Random robotstofzuigers: deze modellen zijn vaak wat ouder en rijden gewoon random door een kamer heen. Bij elke botsing draait de robotstofzuiger om en veranderd zijn positie. Wanneer de tijd om is of de accu leeg raakt keert de robotstofzuiger weer terug naar zijn basisstation. Aan deze werkwijze zit een nadeel en dat is dat de stofzuiger sommige plekken niet zuigt en overslaat.

Hoewel een robotstofzuiger zelfstandig te werk gaat is een robotstofzuiger geen vervanging van een “normale” stofzuiger. Het is voor een robotstofzuiger onmogelijk om bepaalde zuigwerkzaamheden over te nemen, denk aan het zuigen op meubels, traptreden, plafond en het soms moeilijk om te zuigen op andere kamers. Wel zijn er sinds kort ook robotstofzuiger die op meerdere verdiepingen en kamers kunnen zuigen, je moet de stofzuiger dan wel handmatig verplaatsen.

Hoe gaat een robotstofzuiger te werk?

hoe werkt een robotstofzuiger
De beste robotstofzuigers bakenen een ruimte af door eerst langs de zijkanten te gaan en vervolgens hierin te zigzaggen totdat de robotstofzuiger overal geweest is.

Naast het basis gemak dat je minder hoeft te stofzuigen, komt de robotstofzuiger met meer gemakken: u stelt de robot stofzuiger gemakkelijk van te voren in zodat de vloer schoon is als u thuis komt van u werk. Er kan ook gekozen worden om elke dag een ‘standaard rondje’ te zuigen, denk aan de haren van uw huisdier die elke dag worden opgezogen. 

U hoeft niet bang te zijn dat de robotstofzuiger stopt met zijn zijn taak omdat de accu leeg gaat. De betere apparaten rijden namelijk vanzelf terug naar het oplaadpunt en gaan daarna zelf weer verder. De geavanceerde modellen zorgen ervoor dat er wordt ‘onthouden’ waar de muren zijn, waar het meubilair staat en waar andere obstakels staan. Hier navigeert de robotstofzuiger automatisch omheen.

Als bepaalde gedeeltes van de te stofzuigen kamer niet meegenomen mogen worden, kan dat aangegeven worden met behulp van gebiedsafbakening. De meeste robotstofzuigers hebben boven en onder sensoren, deze voorkomen dat de robotstofzuiger bijvoorbeeld van de trap valt. De sensoren helpen ook met de inschatting hoever de robotstofzuiger zich van een muur of kast af bevindt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede robotstofzuiger?

Voordat je direct een robotstofzuiger koopt is het belangrijk dat je weet wat belangrijke factoren zijn van een robotstofzuiger. Zo is de zuigkracht van een robotstofzuiger erg belangrijk, maar natuurlijk ook de werking van zo’n robot. Hieronder hebben we de zes aspecten opgesteld en beschreven waarop je moet letten voordat je een robotstofzuiger koopt. Dit rijtje hebben we ook gebruikt om bovenstaande top 10 robotstofzuigers op te stellen.

 • Zuigprestaties van de robotstofzuiger: Een stofzuiger moet gewoon goed kunnen zuigen. Kijk daarom altijd goed naar de zuigprestaties, zo staat vaak bij een webshop beschreven hoe goed de stofzuiger op een bepaalde ondergrond scoort. Heb je bijvoorbeeld ook een tapijt in je kamer, kijk dan goed of de robotstofzuiger het tapijt ook kan zuigen.
 • Gebruiksduur en automatisch hervatten: Let ook goed op de gebruiksduur van de stofzuiger en check of de stofzuiger automatisch zichzelf hervat. Veel stofzuigers hebben deze functie wel, wanneer de stofzuiger leeg is zal deze automatisch naar de oplader rijden, opladen en vervolgens weer doorgaan waar hij gebleven is.
 • Hoe gaat de robotstofzuiger te werk: Ook zijn er robotstofzuigers die willekeurig stofzuigen en systematisch. Met willekeurig rijd een stofzuiger gewoon random in het rond en zo kan de robot plekken vergeten. Met systematisch gaat de stofzuiger systematisch te werk, hierdoor weet de stofzuiger waar hij geweest is en nog moet zuigen.
 • Houdt rekening met drempels: Bijna elk huis heeft wel drempels. Wil je dat de robotstofzuiger ook op lekken komt met drempels, check dan wat de maximale drempelhoogte is die de stofzuiger kan passeren.
robotstofzuiger over drempels
Heb je drempels in huis, check dan of robotstofzuiger hier over heen kunt rijden. De meeste robotstofzuigers kunnen een drempelhoogte van 1,5 cm passeren.
 • Hoogte van de stofzuiger: De hoogte van de stofzuiger kan ook van belang zijn en dit staat vaak beschreven op de webshop. Deze factor is een indicatie of de stofzuiger onder bepaalde meubels kan, check dit bijvoorbeeld bij de bank die je in de woonkamer hebt staan.
 • Extra opties van een robotstofzuiger: De extra opties zijn heel uitgebreid en stofzuigers krijgen steeds weer nieuwe functies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dweilfuntie, turbofunctie, startuitstel of bestuurbaar via mobiele app. Ook zijn sommige robotstofzuigers te integreren in een smart home, doordat ze te koppelen zijn aan Google Home of Amazon Alexa.

Een punt waarmee we ook altijd rekening houden is de prijs. Prijs is belangrijk om mee te nemen in de vergelijking, zo zal je altijd zien dat de duurste stofzuiger ook altijd de meeste geavanceerde functies heeft.

Wat maakt dierenharen zo vervelend voor een robotstofzuiger?

Op het eerste zicht is het misschien niet helemaal duidelijk, maar het is absoluut niet zo vreemd dat dierenharen de werking van een robotstofzuiger kunnen beïnvloeden. Het is namelijk zo dat met name de haren van katten er om bekend staan al snel aan elkaar te klitten en in het ergste geval zelfs een heuse haarbal te vormen. In onze robotstofzuiger test kwamen we hier ook achter, zo draaide de Neato D8 vast door de dierenharen:

dierenharen en robotstofzuigers

Gelukkig is dit probleem ook vaak snel op te lossen door even de borstel eruit te halen en de dierenharen te verwijderen met een mesje. Bij veel robotstofzuigers krijg je standaard zo’n mesje en is de borstel vrij makkelijk te verwijderen.

Populaire en goede robotstofzuiger merken

Het kan zijn dat je een voorkeur hebt voor een bepaald merk, maar momenteel zijn er steeds meer merken die robotstofzuigers introduceren. Hieronder vind je onze favoriete en goede robotstofzuiger merken die de moeite waard zijn om even te bekijken. Elk merk heeft dan ook zijn eigen voor- en nadelen. Klik op één van de onderstaande merken en kom er achter welke robotstofzuigers elk merk heeft en wat de functies van deze robotstofzuigers zijn.

Benieuwd hoe een merk beoordeeld wordt door de gebruikers? In het tabel hieronder staat de beste keuze per merk en de beoordeling van gebruikers, zo zie je direct hoe gebruikers bepaalde modellen van merken beoordelen.

MerkBeoordelingBeste beoordeelde robotstofzuiger
AEG7.9AEG RX9-2-4STN
Blaupunkt9.1Blaupunkt Bluebot Xtreme
Eufy8.8Eufy Robovac 15C EU
iRobot8.7iRobot Roomba i5
Neato7.9Neato D8
Roborock9.1Roborock S7 White

Toepassingen en soorten robotstofzuigers

Bij het kopen van een robotstofzuiger is het belangrijk om te weten welke functies een robotstofzuiger allemaal kan hebben. Sommige functies kunnen bijvoorbeeld interessant zijn voor jouw situatie en sommige helemaal niet. Denk bijvoorbeeld aan een dweilfunctie, sommige robotstofzuigers hebben een dweilfunctie, hiermee dweilen ze tijdens het stofzuigen ook direct je vloer. Wanneer je bijvoorbeeld een tapijt of een zachte vloer is dit helemaal niet relevant voor jou. Daarom is het belangrijk de juiste robotstofzuiger te kiezen, hieronder vind je de verschillende soorten robotstofzuigers:

Voor- en nadelen van een robotstofzuiger

Elk soort model stofzuiger heeft zijn voor- en nadelen. Ook een robotstofzuiger heeft zijn voor- en nadelen. Zo is een robotstofzuiger ideaal wanneer je weinig thuis bent en je minder bezig wilt zijn met de huishouden. Ben je aan het werk dan gaat de stofzuiger zelfstandig te werk en wanneer je thuis bent is de kamer netjes gezogen. Hieronder hebben we de voor- en nadelen van een robotstofzuiger opgesomd:

Voordelen van een robotstofzuiger:

 • Je hoeft minder zelf te zuigen.
 • Wanneer je op werk bent gaat de stofzuiger thuis aan de slag.
 • De meest slimme robotstofzuigers slaan geen plekje over.
 • Ideaal wanneer je huisdieren hebt die veel haar los laten.
 • Vaak ook goed te integreren in je smart home.
 • Sommige dunne robotstofzuigers zuigen ook onder meubels als banken

Nadelen van een robotstofzuiger:

 • Goede robotstofzuigers zijn vaak erg prijzig.
 • Zuigt alleen de vloer dus het vervangt de stofzuiger niet in zijn geheel, je dient dus ook een ander model stofzuiger aan te schaffen.
 • Je moet wel rekening houden met losse objecten en snoeren in de kamer.

Robotstofzuiger FAQ: de Meestgestelde vragen:

Mocht je nog vragen hebben over robotstofzuigers dan kun je ons altijd een berichtje sturen! Ook hebben we hieronder de meestgestelde vragen over robotstofzuigers opgesteld en beantwoord.

Vervangt een robotstofzuiger de stofzuigwerkzaamheden?

Nee, helaas nog niet. Hoewel robotstofzuigers steeds beter en slimmer worden, zal je helaas nog steeds een gewone stofzuiger, steelstofzuiger of kruimeldief nodig hebben. Dit komt omdat een robotstofzuiger bijvoorbeeld niet op moeilijk bereikbare plekken kan zuigen, denk aan onder meubels, op meubels of plafonds.

Hoe vaak kan een robotstofzuiger zuigen?

Een robotstofzuiger kan elke dag zuigen en dit kun je volledig automatiseren. Ook zijn er tegenwoordig robotstofzuigers die zelf bedenken wanneer ze moeten zuigen of vuil herkennen en hier direct op reageren.

Waarom een robotstofzuiger met spraak bedienen?

Er zijn robotstofzuigers die je met spraak kunt bedienen, bijvoorbeeld met een Google Home speaker. Dit kan een handige functie zijn. Wanneer je bijvoorbeeld aan het bakken bent, vieze handen hebt en iets hebt laten vallen. Je kunt dan gewoon zeggen: “He Google, stofzuig in de keuken”.

Zijn er speciale robotstofzuigers voor dierenharen?

Jazeker, er zijn zelfs robotstofzuigers die gespecialiseerd zijn in het opzuigen van dierenharen. Wanneer je op zoek bent naar een goede robotstofzuiger die geschikt is voor dierenharen dien je vooral te kijken naar de borstel die de robotstofzuiger heeft en de zuigkracht van de stofzuiger. Bekijk bijvoorbeeld eens onze robotstofzuiger dierenharen pagina.

Kan de robotstofzuiger ook over drempels?

Goede vraag, maar dit is afhankelijk van elk model. Er zijn robotstofzuigers die dit niet kunnen, maar er zijn ook robotstofzuigers die zelfs over drempels van 2,5 cm hoog kunnen rijden. Bij het kopen van een robotstofzuiger staat vaak aangegeven over welke hoogte een robotstofzuiger kan rijden, let hier goed op!

De Blaupunkt Bluebot Xtreme is momenteel de best beoordeelde robotstofzuiger. Van gebruikers en consumenten krijgt de robot een gemiddelde score van 9,1 (uit 368 reviews). Dankzij de laser navigatie kan deze robotstofzuiger zijn omgeving gedetailleerd in kaart brengen, wat bijdraagt aan efficiënte navigatie. De Bluebot Xtreme is niet alleen geschikt voor het opvangen van dierenharen, maar beschikt ook over een dweilfunctie. Ook is de robot in staat om over drempels tot 2 cm te rijden. Andere belangrijke kenmerken van dit model zijn onder andere een HEPA-filter, een turbofunctie voor tapijten, en de mogelijkheid om het te koppelen met Amazon Alexa of Google Home.

De Blaupunkt Bluebot Xtreme is momenteel de best beoordeelde robotstofzuiger. Van gebruikers en consumenten krijgt de robot een gemiddelde score van 9,1 (uit 368 reviews). Dankzij de laser navigatie kan deze robotstofzuiger zijn omgeving gedetailleerd in kaart brengen, wat bijdraagt aan efficiënte navigatie. De Bluebot Xtreme is niet alleen geschikt voor het opvangen van dierenharen, maar beschikt ook over een dweilfunctie. Ook is de robot in staat om over drempels tot 2 cm te rijden. Andere belangrijke kenmerken van dit model zijn onder andere een HEPA-filter, een turbofunctie voor tapijten, en de mogelijkheid om het te koppelen met Amazon Alexa of Google Home.

De robotstofzuigers van Roborock worden erg goed beoordeeld, deze nieuwe Roborock S7 krijgt momenteel de beste score: 9.1 (uit 11 reviews). Met een laser scant de robot de kamer en brengt deze zo goed in kaart, hierdoor kan de robot goed navigeren wat zorgt voor een goed schoonmaakresultaat. De robotstofzuiger is ook geschikt tegen dierenharen, is voorzien van een HEPA-filter, heeft een turbo- en dweilfunctie. Robotstofzuigers van Roborock zijn ook te koppelen met Amazon Alexa, HomeKit en Google Assistant.

Ook te verkrijgen in:

De Ecovacs Deebot X1 Omni is een goede robotstofzuiger die een goede score van zijn gebruikers krijgt. Zo krijgt dit model een gemiddelde score van 8,9 (10 reviews). Het is wel een vrij prijzige robotstofzuiger, maar je krijgt wel waar voor je geld. Deze robotstofzuiger wordt namelijk geleverd met een zelflegende oplaadstation die de stofzuiger leegt en de dweil reinigt en zelf droogt met hete lucht, naast vieze geurtjes voorkom je ook bacteriën. Ook het schoonmaakresultaat is een stuk beter dan de standaard robotstofzuiger met dweilfunctie, dit model heeft namelijk ronddraaiende borstels die een vlek ook echt wegpoetsen. Verder navigeert de robot met een laser en kan daardoor goed en efficiënt navigeren. Een ander pluspunt is dat de stofzuiger geschikt is voor dierenharen en voorzien is van een goede HEPA 12 filter (tegen allergieën). De stofzuiger is ook te koppelen met Amazon Alexa of Google Home.

De Eufy Robovac 15C is een goedkope robotstofzuiger die goed beoordeeld wordt door zijn gebruikers, ze geven dit model een gemiddelde score van 8.8 (uit 441 reviews). Wel moet je rekening houden dat dit model willekeurig navigeert, dit houdt in dat de robot random door de kamer heen rijdt. Nadeel hiervan is dat de robotstofzuiger sommige plekken twee keer schoonmaakt en sommige plekken over kan slaan. Ook kan het zijn dat wanneer de robot een lege accu heeft deze uitvalt en niet terug rijdt naar zijn laadstation. Met een hoogte van 7 cm is de robot vrij laag en kan daardoor ook onder meubels stofzuigen.

Deze iRobot Roomba i5 is de best beoordeelde iRobot stofzuiger op dit moment. Van gebruikers krijgt de robot een gemiddelde score van 8.7 (uit 12 reviews). Het is een zelflerende robotstofzuiger, dit houdt in dat de stofzuiger zijn omgeving steeds beter leert kennen. Wel moet de robotstofzuiger eerst even wat rondes rijden, voordat deze de omgeving goed kent, maar dan navigeert de robotstofzuiger goed. De stofzuiger is ook geschikt voor een huishouden met huisdieren, zo heeft dit model rubberen borstels waarin dierenharen niet verstrikt raken. Ook is de stofzuiger voorzien van een anti-allergiefilter en goed tegen allergieën.

Ook te verkrijgen in:

De Blaupunkt Bluebot Xtreme is goedkopere goed beoordeelde robotstofzuiger. Van gebruikers en consumenten krijgt de robot een gemiddelde score van 8.6(uit 476 reviews). Dit model navigeert met een GPS-chip, hierdoor onthoudt de robotstofzuiger waar hij is geweest, maar moet hij wel eerst een paar rondes rijden. Nadeel is dat de robotstofzuiger niet geschikt is op meerdere verdiepingen. Wel is de robotstofzuiger geschikt tegen dierenharen, is die voorzien van een HEPA filter en heeft de robotstofzuiger een turbofunctie. Ook heeft dit model een dweilfunctie en is het mogelijk om de robotstofzuiger te koppelen met Amazon Alexa of Google Assistant.

De Ecovacs Deebot T9 is een robotstofzuiger die erg goed beoordeeld wordt door gebruikers. Dit model krijgt een gemiddelde score van 8.6 (96 reviews). De robot navigeert met een laser, hierdoor brengt de robot de ruimte goed in kaart brengen en navigeert de robot goed. Verder is de robotstofzuiger voorzien van een HEPA-filter, geschikt tegen dierenharen en heeft de robot een turbo- en dweilfunctie.

Ook te verkrijgen in:

De iRobot Roomba i7 wordt door gebruikers goed beoordeeld en krijgt een gemiddelde score van 8.5 (uit 260 reviews). Via een zelflerende functie leert de stofzuiger de omgeving kennen en navigeert zo goed door de ruimtes heen. De stofzuiger is geschikt tegen dierenharen, maar heeft geen turbo- of dweilfunctie. Ook geschikt tegen allergieën door de HEPA-filter en ook de mogelijkheid om te koppelen met Amazon Alexa of Google Home.

Ook te verkrijgen in:

De iRobot Roomba J7 is één van de nieuwste paradepaartjes van iRobot. Dit model is dan ook in verschillende opties te verkrijgen. Van gebruikers krijgt de robot een gemiddelde score van 8.4 (uit 55 reviews). De robotstofzuiger is zelflerend, hierdoor duurt het even voordat de robotstofzuiger zijn omgeving leert kennen. Dit model van iRobot is geschikt voor het opzuigen van dierenharen en is dan ook voorzien van rubberen borstels die vrij makkelijk te reinigen zijn. Dit model heeft geen dweilfunctie (Combo J7 heeft dit wel). De robot kan over drempels tot 2,5 cm rijden. Eén van de pluspunten van dit model is objectherkenning, hiermee ontwijkt de robot objecten in de kamer. Ook is de robot te koppelen met Amazon Alexa, Google Home en IFTTT.

Verschillende opties:

De Rowenta X-plorer Serie 95 RR7975 is een goed beoordeelde robotstofzuiger en krijgt van gebruikers een score van 8.4 (uit 86 reviews). Dit model navigeert met een laser en kan daardoor de omgeving goed in kaart brengen en goed navigeren. De stofzuiger heeft een dweilfunctie en is ook geschikt voor het opzuigen van dierenharen. Drempels met een hoogte van 2 cm moeten geen probleem zijn voor dit model. Bij de robotstofzuiger krijg je ook verschillende borstels en de robot is te koppelen met Google Home of Amazon Alexa.