Blaupunkt Bluebot Xsmart Review

De Bluebot Xsmart is een multifunctionele robotstofzugers van Blaupunkt. Naast zuigen heeft de robotstofzuiger ook een dweilfunctie. In deze Blaupunkt Bluebot Xsmart review lees je alles wat je moet weten over dit model. Zo vertellen we je wat voor functies de stofzuiger heeft, hoe deze zuigt en of deze robotstofzuiger een goede keuze is. In deze review behandelen we de volgende onderwerpen:

blaupunkt bluebot xsmart review

blaupunkt bluebot xsmart

Blaupunkt Bluebot Xsmart

De robotstofzuiger van Blaupunkt die ook een dweilfunctie heeft. Bedien de robotstofzuiger met de app of stel handige timers in.


Uiterlijk van de Bluebot Xsmart stofzuiger

Deze robotstofzuiger van Blaupunkt ziet er ook weer mooi en strak uit. Het is een ronde robotstofzuiger met aan de voorzijde twee verschillende borstels. Dit is ideaal want zo maakt het niet uit met welke zijde de stofzuiger langs de kanten gaat. Wel zal de robotstofzuiger wat moeite hebben met hoeken, maar met de borstels zal dit beperkt zijn en zal het meeste vuil meegenomen worden door de borstels.

De stofzuiger zelfs wordt ook geleverd met een afstandsbediening, hierdoor hoef je niet altijd je app van je telefoon te gebruiken om de stofzuiger te stoppen of te activeren. Zoals we in de inleiding al schreven is dit ook een stofzuiger met een dweilfunctie, maar over deze functie vertellen we je meer in de volgende onderwerp.

Hoe werkt de Bluebot Xsmart

De stofzuiger werkt via een systematische methode, wat inhoudt dat de stofzuiger simpel gezegd werkt met een systeem. In de stofzuiger zitten namelijk sensoren die een kamer in kaart kunnen brengen, zo weet de stofzuiger zelf waar hij al geweest is en nog moet zuigen. Via deze manier slaat de stofzuiger geen stukken over en zal deze niet twee keer hetzelfde stuk zuigen.

Ook heeft de stofzuiger verschillende zuigmodus, zo heb je de keuze uit de volgende modus: rand, zig-zag, willekeurig, intensieve schoonmaak en dweilen. Heb je liever dat de stofzuiger niet in een kamer komt? Dan kun je ook met een magneetstrip de toegang tot bepaalde kamers voor de stofzuiger beperken.

Deze Bluebot Xsmart heeft ook een dweilfunctie deze is optioneel te gebruiken en werkt vrij simpel. Zo heeft de stofzuiger een waterreservoir die je dient te vullen met water en een klein beetje sop. Deze plaatst je in de robotstofzuiger en de robotstofzuiger zal tijdens het zuigen ook wat water loslaten en met de lap die onderaan de stofzuiger zit over het water vegen. Hieronder zie je een filmpje over hoe de Bluebot Xsmart precies te werk gaat:

De functies van de Bluebot Xsmart

De stofzuiger heeft goede zuigkracht, maar de Xsmart heeft ook nog functies die stofzuiger erg goed maken. Denk bijvoorbeeld aan de dweilfunctie, deze functie zorgt er niet voor dat je niet meer hoeft te dweilen, maar dat de vloer goed bijgehouden worden. Daarnaast heeft de stofzuiger de volgende handige functies:

  • Mogelijkheid voor afbakening met virtuele muren
  • Zelfstandig opladen en hervatten
  • De stofzuiger is in te stellen met timers
  • Turbofunctie
  • Kan met spraak bediend worden via Amazon Alexa

Momenteel kunnen de robotstofzuigers van Blaupunkt alleen gekoppeld worden met het smart home platform van Amazon Alexa. Heb je zelf apparaten die werken met Google Assistant dan is het verstandig om te kiezen voor een Google Home robotstofzuiger.

Conclusie: Bluebot Xsmart review

Deze Bluebot Xsmart is een goede robotstofzuiger en doet wat hij moet doen zuigen. Gezien de Blaupunkt Bluebot Xeasy is de Xsmart iets geavanceerder, wel is de prijs hier natuurlijk naar. De stofzuiger zuigt goed en gaat ook volledig zelfstandig te werk, zo kun je bijvoorbeeld ook timers instellen. Met timers zorg je ervoor dat de stofzuiger dagelijks zelfstandig te werk gaat. Dit is ook handig dat de stofzuiger gaat zuigen wanneer je bijvoorbeeld op werk bent, zo heb je nooit last van de stofzuiger en kom je in een schoon huis thuis!


blaupunkt bluebot xsmart

Bluebot Xsmart review

Benieuwd naar deze Xsmart Bluebot? Bekijk snel waar de stofzuiger het goedkoopst is!