Dyson heeft onlangs naar buiten gebracht dat ze binnenkort met een frisse toevoeging aan hun robotstofzuigerlijn komen: de Dyson 360 Vis Nav. Deze nieuwe robotstofzuiger belooft een langlopend probleem aan te pakken waar veel robotstofzuigers mee worstelen – het effectief reinigen van randen. Dankzij geavanceerde sensoren die de contouren van een kamer nauwkeurig kunnen detecteren, leidt de Dyson 360 Vis Nav de zuigkracht op een zodanige manier dat randreiniging optimaal wordt uitgevoerd. Bovendien is zijn geavanceerde processor in staat om de exacte positie van de stofzuiger tot op 71 mm te bepalen. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over deze nieuwe Dyson robotstofzuiger.

Dyson 360 vis nav

Wat is er nieuw aan deze robotstofzuiger van Dyson

De Dyson 360 Vis Nav tilt het concept van een robotstofzuiger naar een geheel nieuw niveau. De sensoren van deze geavanceerde stofzuiger detecteren de randen van een kamer, waardoor de zuigkracht nauwkeurig kan worden omgeleid voor een efficiënte randreiniging. Hierdoor wordt een van de grootste uitdagingen van de robotstofzuigerindustrie opgelost. De nieuwe processor kan bovendien zijn positie tot op 71 mm precies bepalen.

Welke functies heeft deze nieuwe robotstofzuiger?

Dyson’s nieuwe 360 Vis Nav wordt gekenmerkt door zijn gebruik van Simultaneous Localization and Mapping (SLAM) technologie. Dit houdt in dat de robotstofzuiger, met behulp van een 360-graden zichtsysteem en een hemisferische lens in de vorm van een vissenoog, in staat is om te onthouden waar hij is geweest en waar hij nog moet schoonmaken. Daarnaast is de robotstofzuiger intelligent genoeg om een stofkaart van zijn omgeving huis te maken. Dankzij de hoogwaardige processor kan de robotstofzuiger gegevens van 26 sensoren verzamelen, waaronder voor stofdetectie, het vermijden van obstakels en muurdetectie.

De robotstofzuiger heeft ook een veelzijdige borstel met driedubbele werking over de volledige breedte, ontworpen voor zowel harde als zachte vloeren, inclusief zacht ‘fluffy’ nylon. Dankzij de dubbele ophanging kan de machine tot 21 mm stijgen en onder meubels tot 99 mm reinigen. Na een werkperiode van 50 minuten keert de robot automatisch terug naar het laadstation om op te laden. De MyDyson-app biedt na elke reiniging een reinigingsrapport.

Verschil met oude model: Dyson 360 Heurist

Dyson 360 heurist review
Oudere robotstofzuiger model van Dyson: Dyson 360 Heurist

Ten opzichte van zijn voorganger, de Dyson 360 Heurist, biedt de 360 Vis Nav een significant verbeterde zuigkracht, te danken aan de Hyperdymium-motor die tot 110.000 tpm draait. Daarnaast onderscheidt de nieuwe Dyson 360 Vis Nav zich met geavanceerdere obstakelvermijdings- en stofdetectiefuncties, ondersteund door een zijactuator die specifiek gericht is op het aanpakken van vuil dichtbij muren. Dit is een belangrijke verbetering in de efficiëntie van de robotstofzuiger.

De robotstofzuiger heeft ook vier modi: ‘Quiet’, ‘Quick’, ‘Boost’ en ‘Auto’. In de ‘Auto’-modus wordt een ‘piezoelectric sensor’ gebruikt om de stofniveaus 15.000 keer per seconde te controleren, waardoor microscopisch kleine deeltjes worden gedetecteerd en het zuigniveau dienovereenkomstig wordt aangepast. Dit is een grote vooruitgang ten opzichte van de vorige versie.

Bovendien heeft de 360 Vis Nav een vijftraps HEPA-filtersysteem dat 99,99% van de stofdeeltjes afsluit (goede robotstofzuiger tegen allergieën). Dit geavanceerdere filtersysteem is ook een belangrijke verbetering ten opzichte van het filtersysteem van de 360 Heurist. Al deze upgrades maken van de 360 Vis Nav een aanzienlijk krachtiger en efficiënter apparaat dan zijn voorganger.

Wat is de beschikbaarheid van de Dyson Vis Nav?

Op dit moment is de Dyson 360 Vis Nav al beschikbaar in Australië voor $2,399 (Amerikaanse dollar). Consumenten in Nederland en andere landen moeten echter nog even geduld hebben, aangezien er nog geen exacte releasedatum voor andere markten is bekendgemaakt. Houd de officiële website van Dyson en grote elektronicawinkels in de gaten voor updates over de beschikbaarheid van dit geavanceerde schoonmaakhulpmiddel. Deze nieuwe Dyson 360 Vis Nav-robotstofzuiger is duidelijk de toekomst van huishoudelijke schoonmaak, dus het wachten zal zeker de moeite waard zijn.