Een bekende stofzuiger merk die niet mag ontbreken is natuurlijk Dyson. Hoewel de steelstofzuigers vooral bekend zijn heeft het merk ook Dyson Robotstofzuigers. Deze robotstofzuigers zijn in Nederland niet heel bekend en niet heel populair. Of dat met de hoogte van de stofzuigers of de prijs te maken heeft weten we niet, maar op deze pagina vertellen we je meer over de robotzuigers van Dyson.

Welke Dyson robotstofzuigers zijn er?

Momenteel zijn er twee verschillende Dyson robotstofzuigers: Dyson 360 Heurist en Dyson 360 Eye. De 360 Heurist is de nieuwste robotstofzuiger van Dyson en is alleen nog te koop via de webshop van Dyson zelf. De Dyson 360 Eye is niet meer te koop via de webshop van Dyson, maar wel via andere kanalen. Bekijk hieronder de twee Dyson robotzuiger modellen:


Dyson 360 Eye

Dit was de eerste robotstofzuiger van Dyson, heel kenbaar door de oog aan de bovenzijde en de rupsbanden.


Dyson 360 Heurist

De nieuwste robotstofzuiger van Dyson. Dit model heeft veel handige functies en veel zuigkracht.


Hoewel de naam van de Dyson 360 Eye het al een beetje verklapt hebben beide stofzuigers een oog op de bovenzijde. Dit is een camera waarmee ze de hele omgeving kunnen scannen en in kaart brengen, hieronder vertellen we je meer over deze handige functie en wat de stofzuiger nog meer kunnen.

Functies van de Robotstofzuigers van Dyson

dyson robotstofzuigers

Dyson staat natuurlijk bekend om de design, kwaliteit en de goede accu van de stofzuigers. Ook deze robotstofzuigers is dit terug te zien, zo zien we vooral bij de Dyson 360 Heurist weer de Dyson kleuren terugkomen. Wel is de stofzuiger aan de hoge kant en je kunt ervan uitgaan dat de stofzuiger niet onder meubels kan zuigen. Hieronder hebben we de beste functies van de stofzuiger opgesomd:

 • Erg hoge zuigkracht: de hoge zuigkracht is natuurlijk een usp van Dyson, maar ook deze robotstofzuigers scoren goed op zuigkracht. De stofzuiger is voor zien van een digitale V2 motor die gecombineerd wordt met de Radial Root CycloneÔäó -technologie.
 • Slam en Lens technologie: de stofzuiger weet door de camera waar hij zich bevindt, maar ook wat nog gestofzuigd moet worden.
 • Ledverlichting: de robotstofzuigers is voorzien van een verlichtingsring, hierdoor zie je waar en wat de stofzuiger zuigt wanneer het donker is.
 • Borstelstaaf over de volledige breedte: aan de voorzijde van de stofzuiger zit een borstelstaaf die de volledige breedte van robot overbrugt, hierdoor reinigt de stofzuiger werkelijk alles waar hij overheen rijdt.
 • Maak een schoonmaakplan: in de Dyson app kun je aangeven welke kamer je schoongemaakt wil hebben en welke niet, zo kun je dit vooraf aangeven. Ook kun je de robotstofzuiger op afstand bedienen.

Benieuwd of de stofzuigers van Dyson ook bij de beste robotstofzuigers horen? Bekijk dan ons onderzoek naar de beste robotstofzuiger.

Pluspunten van de robotstofzuigers van Dyson

Over het algemeen zijn de stofzuigers van Dyson erg goed. De stofzuigers hebben veel zuigkracht en worden vaak geleverd met handige accessoire die de werking van een apparaat nog eens beter maakt. Denk bijvoorbeeld bij een steelstofzuiger aan een stofzuigermond die dierenharen makkelijk verwijderd van bepaalde ondergronden. Ook de robotstofzuigers van Dyson hebben een paar functies die de robotstofzuiger erg goed maken. Hieronder hebben we de pluspunten van de stofzuiger opgesomd:

 1. Krachtige motor: de Dyson robotstofzuigers zijn voorzien van een sterke V2 motor die 78.000 tpm behaalt.
 2. 360 graden lenssysteem: de robotstofzuiger weet altijd waar hij zich bevindt in de omgeving en waar die nog moet zuigen.
 3. Brede zuigmond: de zuigmond van de Dyson robotstofzuiger loopt van rand tot rand, hierdoor zuigt de robotstofzuiger ook precies waar hij langs rijdt.
 4. Nachtvisie: de lens van de stofzuiger heeft ook zicht in het donker, hierdoor kan de robotstofzuiger ook in het donker goed navigeren.
 5. Volledig te automatiseren en te tracken via de app: in de Dyson Link app kun je de robotstofzuiger tracken en weet je waar de stofzuiger al gezogen heeft en nog moet zuigen. Ook kun je instellen op welke dagen en welk tijdstip de stofzuiger moet zuigen.
 6. Zone bepaling: de robotstofzuiger scant en herkent kamers. In de app kun je zones aanmaken en de zuigprestaties van de robotstofzuiger aanpassen. Ook een erg handige optie als bepaalde ruimte even gezogen dient te worden.
 7. Verschillende zuigmodes: de robotstofzuiger heeft drie verschillende zuigmodus. Wanneer er meer zuigkracht nodig is kan de turbofunctie geactiveerd worden.
 8. Goede HEPA filter: alle Dyson robotstofzuigers zijn voorzien van goede HEPA filters, wanneer je last hebt van stof allergie├źn is dit echt een must!
 9. Voorzien van rupsbanden: de robotstofzuigers van Dyson zijn voorzien van rupsbanden. Dit heeft twee voordelen, ├ę├ęn dat de robotstofzuiger makkelijk over drempels en tapijten kan rijden. Een ander voordeel is dat de robotstofzuiger niet snel verstrikt raakt in snoeren.

Dyson robotstofzuigers specificaties en vergelijken

Benieuwd naar de specificaties van de Dyson robotstofzuigers? Bekijk dan het tabel hieronder met alle specificaties van de twee verschillende modellen.

Benieuwd hoe de Dyson 360 Heurist werkt bekijk dan hieronder een filmpje over deze Dyson stofzuiger. In dit filmpje test Ervin van der Zande van Bright de stofzuiger uit.

FAQ: meestgestelde vragen over Dyson robotstofzuigers

Mocht iets onduidelijk zijn omtrent Dyson robotstofzuigers dan kun je ons altijd een berichtje sturen met je vragen. Natuurlijk ook als je vragen hebt over andere robotstofzuigers, hieronder hebben we de meest gestelde vragen die gesteld worden over de robotstofzuigers van Dyson op een rijtje gezet:

Wat zijn de voordelen van de Dyson robotstofzuigers

Een groot voordeel van de robotstofzuigers van Dyson is dat de zuigkracht van de modellen erg hoog en goed is. Daarnaast zijn stofzuigers van Dyson altijd voorzien van goede HEPA filters en ook de robotstofzuigers. Verder lees je op deze pagina welke unieke functies de robotstofzuigers van Dyson hebben.

Dyson robotstofzuigers zijn erg hoog is dat een probleem?

Nee, dat hoeft zeker niet. Robotstofzuigers die hoog zijn kunnen misschien niet onder meubels zuigen, maar hebben vaak wel meer ruimte voor een sterkere motor of een grotere stofreservoir.

Welke Dyson robotstofzuiger moet ik kopen?

Momenteel heeft Dyson twee verschillende modellen, de 360 Eye en de 360 Heurist. Het nieuwste model is de Heurist en dit model heeft onze voorkeur. Met name doordat dit model meer zuigkracht heeft is dit een goede keuze.