Dyson 360 Eye review

De Dyson 360 Eye is één van de robotstofzuigers van Dyson. In totaal heeft Dyson twee verschillende robotstofzuigers, waaronder ook nog de Dyson 360 Heurist. Deze 360 Eye is de voorganger en momenteel erg moeilijk verkrijgbaar. Wil je toch meer informatie over deze Dyson robotstofzuiger, lees dan hieronder onze Dyson 360 Eye review. In deze review behandelen we de volgende onderwerpen:

dyson 360 eye review

dyson 360 eye

Dyson 360 Eye

De Dyson 360 Eye is een hele mooie stofzuiger, maar de stofzuiger is erg hoog. Wel heeft deze stofzuiger erg veel zuigkracht.


Uiterlijk van de Dyson 360 Eye

Zoals we gewend zijn van Dyson zijn ook de robotstofzuigers erg mooi, zo is de stofzuiger erg hoog en mooi vorm gegeven. De stofzuiger lijkt wel een beetje op een rond rijdende tank, wat niet alleen komt door de hoogte, maar ook door de rupsbanden. Deze Dyson 360 Eye beweegt zichzelf voort middels twee krachtige rupsbanden die stofzuiger erg comfortabel maken. Met deze rupsbanden kan de stofzuiger gemakkelijk over drempels tot 2,5 cm en dat is voor een stofzuiger best hoog.

Ook is op de bovenzijde van de stofzuiger een camera te zijn die lijkt op een oog, vandaar ook de naam Dyson 360 Eye waarschijnlijk. Met dit oog voorziet de stofzuiger de gehele kamer waarin gezogen moet worden, zo verkent de stofzuiger als het ware zijn omgeving en maakt hij zelf een plan hoe hij gaat stofzuigen.

Hoe werkt de Dyson 360 Eye

De Dyson 360 zuigt op een systematische manier, dit wilt zeggen dat de stofzuiger zelf een systeem bedenkt hoe er gezogen gaat worden. Met de camera op de stofzuiger scant de stofzuiger de kamer en maakt zo’n plan. Persoonlijk zijn wij ook voor deze schoonmaak wijze, want ze zuigt de stofzuiger werkelijk alles en slaat de stofzuiger niks over.

Ook zijn de zuigprestaties van deze Dyson robotstofzuiger erg goed, zoals we gewend zijn van Dyson. Zo heeft de stofzuiger zelfs een V2-digitale motor met veel zuigkracht. De stofzuiger gaat zelfstandig te werk en wanneer de accu leeg is gaat de stofzuiger ook zelf terug naar zijn basisstation. Is de accu dan weer volledig opgeladen dan gaat de stofzuiger gewoon weer verder waar die gebleven was.

Opvallend is wel dat de Dyson 360 Eye geen borstels heeft aan de voorzijde van de stofzuiger. Wel heeft de Dyson bij zijn zuigmond en roterende borstel die stof los veegt en direct op zuigt. Prima methode want de kwaliteit van de stofzuiger is ook echt goed. Verder kun je kiezen uit een power mode of een stille modus. De power mode zuigt iets harder, maar maakt wat meer geluid en is ook eerder leeg.

Welke functies heeft de 360 Eye van Dyson?

Natuurlijk is de stofzuiger niet alleen mooi, maar heeft de stofzuiger ook gave en unieke functies. Een functie die niet mag ontbreken wanneer je bijvoorbeeld een trap hebt of een afgrond in de kamer is een afgrond detectie. Met deze functie voorkom je dat de stofzuiger zichzelf in de afgrond gooit, je wilt natuurlijk niet thuis komen en dat de stofzuiger kapot op de grond ligt in het vuil. Naast deze functie heeft deze Dyson Eye 360 de volgende functies:

  • Powermodus en stille modus: je hebt in de app de keuze of je de stofzuiger op power zet of op stille modus.
  • Instelbaar schema: in de Dyson-app kun je instellen wanneer de stofzuiger moet zuigen, zo kun je instellen op welke dag en op welk tijdstip. Laat de stofzuiger werken wanneer je bijvoorbeeld naar werk gaat, zo kom je in een schoon huis thuis en heb je geen last van de robotstofzuiger.
  • Mapping: is de stofzuiger klaar met zuigen dan krijg je hier een melding van. Ook krijg je direct te zien waar de stofzuiger gestofzuigd heeft. Ook kun je op de map aangeven waar de stofzuiger moet zuigen.
  • Twee goede filters: de Dyson robotstofzuigers zijn echte allergieën robotstofzuigers. Dit komt doordat de stofzuiger maar liefst twee filters heeft die fijnstof en pollen filteren. Ook zijn de filters heel eenvoudig te reinigen en heb je in de loop van de tijd geen extra kosten.

Omdat de robot gewoon in contact staat met de Dyson-app krijg je meldingen wanneer de stofzuiger klaar is en wanneer hij bijvoorbeeld geleegd moet worden.

Conclusie: Dyson 360 Eye review

Gezien de zuigprestaties is dit echt een hele goede en krachtige stofzuiger. Ook is de stofzuiger voorzien van goede filters en dit is een uitkomst wanneer je last hebt van allergieën. De stofzuiger zuigt ook goed en is voorzien van handige functies.

Echter is er een minpunt en dat is dat de stofzuiger erg hoog geprijsd is. Tegenwoordig is de stofzuiger ook bijna over al uitverkocht en zijn er enkele webshops die deze robotstofzuiger nog aanbieden. Zelfs in de Dyson webshop is de Dyson 360 Eye niet meer te vinden. Het lijkt er zelfs op dat de Dyson 360 Eye geheel vervangen is door de Dyson 360 Heurist. Niet erg natuurlijk want deze robotstofzuiger heeft nog betere functies en is zelfs goedkoper en in meerdere webshops te verkrijgen.


dyson 360 eye

Dyson 360 Eye

Wil je toch de Dyson 360 Eye kopen? Kijk dan hier waar de stofzuiger nog te koop is of klik voor meer informatie over de stofzuiger op de knop.