Dyson 360 Heurist review

De Dyson 360 Heurist is de nieuwste robotstofzuiger van Dyson en vervangt hiermee de Dyson 360 Eye. Dit nieuwe model heeft een paar aanpassingen gehad en is daardoor beter geworden. Lees hieronder onze Dyson 360 Heurist review en kom er achter wat de stofzuiger goed maakt. In deze review behandelen we de volgende punten:

Dyson 360 heurist review

dyson 360 heurist

Dyson 360 Heurist

Deze Dyson 360 Heurist is erg krachtig en erg mooi. Verder heeft deze stofzuiger ook goede en slimme functies.


Uiterlijk van de Dyson 360 Heurist

Persoonlijk vinden we de Dyson 360 Heurist een erg mooie robotstofzuiger. De stofzuiger is vooral herkenbaar aan de paarse Dyson kleuren en aan de hoogte. De robotstofzuiger is namelijk best hoog en gaat niet onder meubels passen. Soms kan het handig zijn om voor een lage robotstofzuiger te kiezen, omdat deze dan bijvoorbeeld ook onder de bank of andere meubels kunnen zuigen. Deze 360 Heurist gaat dat niet lukken wat de stofzuiger is maar liefst 12 centimeter hoog en dat is voor een robotstofzuiger best hoog.

Verder is ook dit model voorzien van een oog aan de bovenzijde en hiermee kan de stofzuiger 360Ā° om zich heen kijken. Hierdoor weet de stofzuiger altijd waar hij zich bevind en in wat voor ruimte hij rond rijdt. Ook maakt de stofzuiger zo een overzicht waar hij moet zuigen en waar hij al geweest is, hierdoor gaat de stofzuiger efficiĆ«nt te werk en slaat de robotstofzuiger niks over. 

Een ander opvallend ding aan deze stofzuiger zijn de rupsbanden, ook net zoals zijn voorganger heeft deze Dyson robotstofzuiger ook weer rupsbanden. Dit ziet er leuk uit maar ook dit is best efficiƫnt, zo kan de stofzuiger makkelijk over drempels tot 2,5 centimeter rijden en heeft de robot veel grip.

Hoe werkt de Dyson 360 Heurist

De stofzuiger werkt volledig zelfstandig en maakt op een systematische wijze schoon. Dit houdt in dat de stofzuiger een systeem heeft van schoonmaken en niet willekeurig te werk gaat. Aan de bovenzijde zit een camera die de kamer in kaart brengt, hierdoor weet 360 Heurist precies waar hij zich bevind. Mocht de accu leegraken dan rijdt de stofzuiger ook weer zelfstandig terug naar zijn basisstation. Is de accu vervolgens weer helemaal vol dan gaat de robotstofzuiger weer verder waar hij gebleven is.

Aan de onderkant van de stofzuiger zit een zuigmond die voorzien is van een soort borstel. Deze borstel is ideaal voor het naar binnen vegen en zuigen van stof, vuil en haren. Het vuil wordt door geleid naar het stofreservoir en deze dien je dan handmatig te leggen als deze vol is.

De stofzuiger is te bedienen via de Dyson-app, zo kun je daar de stofzuiger handmatig aan- of uitzetten, maar je kunt ook timers activeren. Met de timers kun je dan de stofzuiger op bepaalde dagen zijn werk laten doen.

Welke functies heeft de 360 Heurist van Dyson

We zijn wel gewend dat de stofzuiger van Dyson erg krachtig zijn en vaak slimme functies hebben. Ook deze Dyson 360 Heurist is voorzien van handige functies, waardoor de stofzuiger goed werkt en goede kwaliteit levert. Hieronder hebben we en opsomming gemaakt met functies die de stofzuiger goed maken:

  • Krachtige V2 motor: in de robotstofzuiger zit een digitale robotstofzuiger van Dyson, deze nieuwe motor levert zelfs 20% meer kracht dan de Dyson 360 Eye.
  • 360Ā° lens systeem: met deze functie weet de stofzuiger altijd waar hij moet stofzuigen en al geweest is. Ook weet de stofzuiger altijd de weg terug te vinden naar het basisstation.
  • Borstelstaaf voor grondig reiniging: aan de onderkant zit de borstelstaaf, deze staaf is net zo breed als de stofzuiger zelf en maakt dus van rand tot rand schoon.
  • LED verlichting: mocht het nodig zijn dan heeft de robotstofzuiger ook LED verlichting dat zorgt dat de camera van de stofzuiger alles goed ziet.
  • Zoneren: met deze functie kun je zones in je huis creĆ«ren en het gedrag van de stofzuiger aanpassen per zone.

Verder heeft de stofzuiger de mogelijkheid voor drie zuigmodus: stil, hoog of max. Je kunt in de app aangeven wat jouw voorkeur heeft. Ook zijn de robotstofzuigers van Dyson te koppelen met het smart home platform van Amazon Alexa.

Conclusie: Dyson 360 Heurist review

De Dyson 360 Heurist is een erg goede stofzuiger, zo heeft de stofzuiger erg veel zuigkracht en veel handige functies. Ook is de stofzuiger voorzien van goede HEPA filters en dit kan een uitkomst zijn voor personen die last hebben van allergieƫn. Met de camera en de rupsbanden maakt deze stofzuiger je kamer zorgvuldig schoon.

Ook door de vele slimme functies slaat de stofzuiger niets over. Via de app kun je ook veel instellingen van de stofzuiger aanpassen, zo kun je de zuigkracht aanpassen of de stofzuiger op het juiste tijdstip laten zuigen. Wel dien je rekening te houden met een aardig prijskaartje, zo kost de robotstofzuiger ongeveer ā‚¬ 999,99.


dyson 360 heurist

Dyson 360 Heurist

De mooie robotstofzuiger van Dyson, de 360 Heurist, is een goede keuze. Zo heeft de stofzuiger veel zuigkracht en veel slimme functieā€™s.