Ecovacs Robostofzuigers

De Chinese robotstofzuigers van Ecovacs kunnen ook niet ontbreken in deze website. Op deze pagina lichten we daarom de Ecovacs robotstofzuigers uit. Deze robotstofzuigers zijn ook wel bekend onder de naam Ecovacs Deebot. Bekijk hieronder welke modellen er momenteel te koop zijn en wat onder andere de functies van deze robotstofzuigers zijn.

ecovacs robotstofzuiger

Beste Ecovacs Deebot robotstofzuigers

Momenteel zijn er zes verschillende Ecovacs robotstofzuigers te vinden in het assortiment. De grootste verschillen tussen deze modellen is dat sommige robotstofzuigers andere functies hebben, denk bijvoorbeeld aan een dweilfunctie. Ook zijn er sinds kort plus modellen (+), deze modellen worden geleverd met een zelflegende reservoir. Hieronder vind je alle modellen die nu te koop zijn en onze favoriete keuze:


ecovacs deebot ozmo 950

Ecovacs Deebot OZMO 950

De beste robotstofzuiger van Ecovacs in onze ogen. De Deebot Ozmo 950 heeft goede zuigkwaliteiten en net zo als de andere Ecovacs Deebots ook een dweilfunctie.


De Ecovacs Deebot OZMO komt ook voor in onze beste robotstofzuiger onderzoek. Bekijk de pagina om te ontdekken welke robotstofzuigers wij het beste vinden en lees waarop dit gebaseerd is. Ook vind je op deze pagina informatie die je kunnen helpen bij het kopen van een robostofzuiger.

Andere robotstofzuigers van Ecovacs

Naast de Deebot Ozmo 950 heeft Deebot ook nog andere robotstofzuigers, nog zes andere in totaal. Opvallend is dat bijna elke robotstofzuiger van Ecovacs ook een dweilfunctie heeft, dit houdt in dat de stofzuigers voorzien zijn van een waterreservoir en een dweildoek. Tijdens het stofzuigen kun je de stofzuigers dus ook laten ‘dweilen’. Bekijk hieronder de andere Ecovacs robotstofzuigers.


ecovacs deebot 605

Ecovacs Deebot 605

Deze Deebot 605 is een stuk goedkoper dan OZMO 950. Let op dat de stofzuiger alleen drempels van 1,4 cm kan passeren.


ecovacs-deebot-u2-pro

Ecovacs Deebot U2 Pro

Ook deze U2 Pro is gezien de prijs een goede keuze. De stofzuiger wordt ook geleverd met een huisdierset, ideaal voor als je huisdieren hebt.


ecovacs ozmo t8 aivi

Ecovacs Deebot OZMO T8 (AIVI)

Deze OZMO T8 heeft een speciale functie, waarmee je live mee kan kijken hoe de stofzuiger zuigt. Let wel op dat je de AIVI versie hiervoor nodig hebt.

Dit model is ook te verkrijgen met opvangreservoir die de stofzuiger automatisch leegzuigt. Erg handig want zo kan de stofzuiger nog langer zelfstandig te werk gaan. Bekijk hier de Ecovacs Deebot OZMO T8+.


ecovacs deebot ozmo 905

Ecovacs Deebot OZMO 905

Dit model van Ecovacs, de Deebot OZMO 905 is een prima robotstofzuiger. Wel dien je rekening te houden dat de robotstofzuiger niet geschikt is voor dierenharen.


ecovacs deebot 901

Ecovacs Deebot 901

Opvallend deze Deebot 901 is de enige stofzuiger van Ecovacs die geen dweilfunctie heeft. De stofzuiger heeft wel goede zuigprestaties.


Waarom zijn de robotstofzuigers van Ecovacs een goede keuze?

Ecovacs robotstofzugers test
De robotstofzuigers van Ecovacs worden geleverd met handige accessoires, waaronder extra borstels, hepa filter en een andere zuigmond.

De robotstofzuigers van Ecovacs wordt goed door ontwikkeld, vooral met de komst van de nieuwe Deebot OZMO T8 AIVI heeft Ecovacs weer gave nieuwe functies ontwikkeld. Zo is dit één van de weinige robotstofzuigers die een camera aan boord heeft waar je ook live mee kunt kijken. Naast deze functies zijn bijna alle Ecovacs robotstofzuigers voorzien van een dweilfuntie. Verder hebben de meeste robotstofzuigers van Ecovacs de volgende functies:

  • OZMO™ dweiltechnologie: met deze functie haalt de stofzuiger tijdens het zuigen ook de een doekje over de vloer.
  • Smart Navi™ 3.0 mapping- en navigatietechnologie: met deze functie brengt de stofzuiger je huiskamer in kaart, hierdoor weet de stofzuiger precies waar hij gestofzuigd heeft en waar hij nog moet zuigen.
  • Smart Connection: met Smart Connection kun je altijd je stofzuiger besturen ook wanneer je niet thuis bent. Ook is het mogelijk om de stofzuiger te koppelen met een smart speaker van Google Assistant of Amazon Alexa. Met deze koppeling kun je de stofzuiger ook met spraak bedienen.
  • AIVI technologie: de nieuwste robotstofzuigers waaronder de Ecovacs Deebot OZMO T8 is voorzien van AIVI technologie, hierdoor werkt de robotstofzuiger met kunstmatige intelligentie. Dit zorgt ervoor dat de robotstofzuiger een stukje afhankelijker is en zelf kan denken.
  • De nieuwste modellen werken met Smart Navi™ technologie: deze functie zorgt ervoor dat de robotstofzuiger de omgeving goed in kaart kan brengen, zodat de robot vervolgens zelf de meest efficiënte route kan bepalen.
  • Volledig te automatiseren in de app: je kunt de robotstofzuiger volledig automatiseren in de app, zo kun je bepalen op welke dagen en tijdstip de stofzuiger gaat zuigen. Ideaal wanneer je de robotstofzuiger laat werken wanneer je niet thuis bent.
robotstofzuiger van ecovacs automatiseren
De app van Ecovacs werkt vrij simpel en je kunt de robot helemaal personaliseren en automatiseren.
  • Sommige robotstofzuigers herkennen ook ruimtes: de robotstofzuigers die de omgeving in kaart brengen met een laser herkennen ook kamers, deze vind je terug in de app. Je kunt zo de robotstofzuiger sturen naar bepaalde kamers of ruimtes.

Ook leuk om te weten is dat Ecovacas zogeheten Winbots heeft. Winbots zijn robots die de ramen reinigen, door de Winbot op je raam te bevestigen zal deze automatisch je ramen reinigen.

Specificaties en verschillen tussen Ecovacs robotstofzuigers

Er zijn veel verschillende Ecovacs Deebot robotstofzuigers. Het is daarom belangrijk dat je weet wat de grootste verschillen zijn tussen deze modellen. Let bij het vergelijken niet alleen op de prijs maar kijk ook naar de functies van een robotstofzuiger. Hieronder hebben we de functies en verschillen opgesomd waarop je kunt letten bij het vergelijken van robotstofzuigers van Ecovacs:

  • Kijk altijd hoe een robotstofzuiger navigeert. Zo zijn er Ecovacs robotstofzuigers die de omgeving scannen met een laser, hierdoor weet een robotstofzuiger precies waar deze moet zuigen. Ook zijn er robotstofzuigers van Ecovacs die random in een ruimte rond rijden. Deze wijze is vaak niet efficiënt omdat de robotstofzuiger sommige delen vergeet en bepaalde delen dan twee keer doet.
  • Ook zit er veel verschil in de functies van een robotstofzuigers. Tegenwoordig heeft Ecovacs zelfs robotstofzuigers die werken op basis van AI en hierdoor erg slim worden. Ook zijn en robotstofzuigers waarbij je live mee kunt kijken wanneer de robotstofzuiger aan het rijden is.
  • Check ook altijd de filters van een stofzuiger. Ook robotstofzuigers hebben vaak filters en wanneer je last hebt van allergieën is een HEPA filter erg belangrijk. Een HEPA filter zorgt er namelijk voor dat het fijnstof gefilterd wordt en niet terug in de lucht geblazen wordt. De meeste robotstofzuigers van Ecovas hebben goede HEPA filters.

Alternatieven en vergelijkingen

Bekijk onderstaand tabel om een goed overzicht te krijgen van de verschillende robotstofzuigers van Ecovacs. Vergelijk de verschillende modellen op basis van de functies die van belang zijn bij robotstofzuigers.

ModelZuigoppervlakte (m²)Geschikt voor dierenharenExtra opties
Ecovacs Deebot OZMO 950120 m2JaOZMO™-dweiltechnologie en Smart Move-navigatie
Ecovacs Deebot 605120 m2JaOZMO™-dweiltechnologie en Smart Move-navigatie
Ecovacs Deebot U2 Pro120 m2JaOZMO™-dweiltechnologie, Smart Move-navigatie,HEPA 12 filter, huisdierset en anti-klit borstel
Ecovacs Deebot OZMO T8120 m2JaAIVI ™ -technologie, TrueMapping ™ en livestream via stofzuiger.
Ecovacs Deebot OZMO 905120 m2NeeOZMO™-dweiltechnologie en Smart Move-navigatie
Ecovacs Deebot 901120 m2JaSmart Navi™-functie
Zoals je ziet zit het verschil in de extra opties en functies.

Benieuwd hoe de nieuwe Ecovacs Deebot OZMO T8 AIVI werkt en er uit ziet? Bekijk dan onderstaande video om een impressie te krijgen van deze robotstofzuiger. In die video wordt uitgelegd en laten zien hoe de stofzuiger werkt en wat deze allemaal kan.