Deebot OZMO 950

Het merk Ecovacs heeft veel verschillende robotstofzuigers, waaronder deze Deebot OZMO 950. In onze ogen de één van de beste robotstofzuigers van dit moment. Waarom? Dat lees je in onze Ecovacs Deebot OZMO 950 review. In deze review lichten we de volgende onderwerpen uit:

deebot ozmo 950 review

ecovacs deebot ozmo 950

Ecovacs Deebot OZMO 950

Deze Deebot OZMO 950 is een erg goede robotstofzuiger, zo heeft dit model erg goede zuigprestaties en is deze robot voorzien van een dweilfunctie.


Uiterlijk stofzuiger van de Deebot 950

uiterlijk deebot ozmo 950

Op het uiterlijk van de OZMO Deebot 950 is weinig aan te merken en lijkt zelfs op alle andere robotstofzuigers. Toch heeft deze 950 Deebot iets speciaal en dat is het oog of torentje dat boven op de stofzuiger zit. In dit torentje zitten de lasers die werken op basis van LiDAR (Light Detection and Ranging) en zorgen ervoor dat de kamer waarin de robotstofzuiger rijdt goed gescand wordt. Hierdoor weet de robotstofzuiger precies hoe de omgeving eruit ziet, wat hij moet zuigen en wat niet. Ook zorgt deze functie ervoor dat de stofzuiger prima in het donker kan functioneren.

Verder is de stofzuiger voorzien van twee borstels die aan de voorzijde van de stofzuiger zitten. Deze borstels vegen als het ware stof en vuil richting de zuigmond van de stofzuiger. Hoewel de stofzuiger rond is zorgen deze borstels er ook voor dat hoeken mee genomen worden.

Hoe werkt de stofzuiger Deebot OZMO 950

De robotstofzuiger gaat via een systematische wijze te werk, dit houdt in dat de stofzuiger niet random te werk gaat maar met een systeem. Deze OZMO950 scant eerst de kamer en rijdt dan via de zijkanten van de kamer en gaat vanuit daar naar binnen. Binnen zuigt de stofzuiger van links naar rechts en gaat zo heen en weer tot de volledige kamer gezogen is.

In de app kun je de stofzuiger volgen en zie je precies waar de stofzuiger geweest is en wat hij nog moet zuigen. Je kunt de stofzuiger zelfs live volgen wat ook wel een leuke functie is. In de app kun je ook aangeven op welke plekken de stofzuiger niet mag komen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld op een plek veel kabels hebt liggen waarin de stofzuiger verstrikt kan raken. Ook kun je kamers gewoon afzetten, omdat de stofzuiger hier gewoon niet moet komen, denk bijvoorbeeld aan een babykamer (natuurlijk kun je ook gewoon de deur dicht doen).

De stofzuiger gaat volledig zelfstandig te werk en laad ook zelf de accu weer op wanneer deze leeg is. Automatisch rijdt de stofzuiger dan naar zijn laadstation en bij een volle accu gaat de stofzuiger gewoon weer verder waar die gebleven was. Mocht de stofzuiger toch ergens op vast lopen dan krijg je via de app een melding dat de robotstofzuiger vast gelopen is. Ook wanneer de stofzuiger vol is krijg je een pushmelding.

ozmo deebot met dweilfunctie
Vergeet na het dweilen niet de dweilpad niet te vervangen

Ook is het een robotstofzuiger met dweilfunctie, hiermee gaat de stofzuiger als het ware met een natte lap over de vloer heen. Het mooie van dit model is dat de stofzuiger ook verschil ziet tussen een harde vloer of een tapijt, zo voorkom je dat de stofzuiger ook het tapijt “dweilt”. Daarnaast past de stofzuiger ook zijn zuigkracht aan op zachte ondergronden. Ideaal want vuil blijft makkelijker in een tapijt vast zitten en met meer zuigkracht komt het vuil er makkelijker uit.

De OZMO 950 is te activeren via een knop op de stofzuiger zelf, via de app of gaat automatisch te werk via timers. In de app kun je timers zetten, zodat de stofzuiger zelfstandig te werk gaat op bepaalde dagen of tijdstippen.

De functies van de stofzuiger OZMO 950

instellingen van de ozmo 950
De instellingen in de app van OZMO 950

De OZMO 950 behoort niet zomaar tot één van de beste robotstofzuigers van dit moment. Dit komt met name door nieuwe technieken en functies die deze stofzuiger heeft. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de functies van deze stofzuiger:

  • Nieuwste LiDAR techniek: de stofzuiger navigeert op basis van een nieuwe LiDAR techniek. Momenteel is dit de beste wijze voor een stofzuiger om te navigeren en een kamer in kaart te brengen.
  • Voorzien van goede filters: de robotstofzuiger is voorzien van erg goede filters, namelijk HEPA 12. Dit zorgt voor een 99,5% filtering wat de pollen en fijnstof voor het grotendeel filtert. Een ideale robotstofzuiger voor allergieën.
  • Heeft een dweilfunctie: de stofzuiger heeft een dweilfunctie die zorgt voor een schonere vloer. Wel moet je rekening houden dat deze functie de vloer behoudt, maar niet echt super goed dweilt.
  • Floor mapping: met deze functie herkent de robotzuiger verschillende verdiepingen, maar ook kamers. Zo kun je gestuurd een kamer schoon laten maken en onthoud de stofzuiger hoe een kamer het best schoongemaakt kan worden.
  • Te integreren in je smarthome: de robotstofzuigers van Ecovacs zijn te koppelen met de platformen van Google Assistant en Amazon Alexa. Heb je bijvoorbeeld een smart speaker van Google, dan kun je de robotstofzuiger met spraak bedienen.

Bekijk hieronder het promotie filmpje van Ecovas. In dit filmpje laten ze de nieuwe functies van de 950 zien. Ook zie je wat die nieuwe functies precies doen:

Conclusie: Deebot OZMO 950 review

Deze Deebot OZMO 950 is werkelijk een goede robotstofzuiger. De stofzuiger heeft veel slimme en nieuwe functies waardoor de robotstofzuiger nog beter wordt. Zo vinden we de functie waardoor de stofzuiger weet of die op tapijt of op een houten voer rijdt ideaal. Automatisch past de stofzuiger zijn kracht aan of stopt die met dweilen.

Ook krijg je bij de stofzuiger veel accessoires die handig kunnen zijn denk aan extra borsteltjes of zelfs een andere zuigmond. Verder zit er in de stofzuiger zelfs een schoonmaakkit onder de kap, ideaal want zo raak je het nooit kwijt en heb je het altijd op het juiste moment bij de hand.

Naast handige functies en accessoires, scoort de stofzuiger ook erg goed qua zuigprestaties. Ook kan de stofzuiger prima zelfstandig aan het werk het enige wat je hoeft te doen is ervoor te zorgen dat er geen losse spullen op de vloer liggen en dat alle deuren open staan.


ecovacs deebot ozmo 950

Deebot OZMO 950

In onze ogen is de OZMO 950 één van de beste robotstofzuigers van dit moment!