De Deebot OZMO T8 is één van onze favoriete robotstofzuigers van dit moment. Dit model heeft namelijk de meest gave opties en functies van dit moment. Zo werkt de stofzuiger op basis van AI en heeft de stofzuiger een camera waarmee je live beelden kunt bekijken. Tijdens het stofzuigen kun je dus de stofzuiger live bekijken doormiddel van een camera aan de voorzijde. In deze Deebot OZMO T8 AIVI review lees je alles over dit model. Wel moet je rekening houden dat alleen het T8 AIVI model beschikt over AI technologie en live camera beelden.

  • Het design van de Deebot OZMO T8
  • Hoe werkt de OZMO T8 AIVI
  • Welke unieke functies heeft de Deebot OZMO T8
  • Conclusie: Deebot OZMO T8 AIVI review

ecovacs deebot ozmo t8

Ecovacs Deebot OZMO T8

Op dit moment is de Deebot OZMO T8 het meest geavanceerde robotstofzuiger van dit moment. Met AI technologieën en leuke functies als live camerabeelden is deze robotstofzuiger een goede keuze.


Het design van de Deebot OZMO T8

design deebot ozmo t8 aivi

De Deebot OZMO T8 is een hele mooie stofzuiger en is mooi vormgegeven. Het model is rond en heeft aan de voorzijde twee borstels, hoewel ronde robotstofzuiger wat meer moeite hebben met hoeken zorgen de borstels voor een beter resultaat. Aan de voorzijde (AIVI model) zit een camera waarmee je live kan meekijken wanneer de stofzuiger aan het zuigen is.

Het verschilt per model welke kleur de stofzuiger heeft. De gewone OZMO T8 is wit en de OZMO T8 AIVI model is zwart. Boven op beide modellen zit ook een uitstekende sensor, deze sensor bepaalt met lasers hoe groot de kamer is en waar de stofzuiger moet zuigen.

Hoe werkt de OZMO T8 AIVI

De OZMO T8 AIVI is van een nieuw niveau en werkt op basis van geavanceerde kunstmatige intelligentie. Zo herkent de robotstofzuiger voorwerpen en obstakels, hierdoor wordt voorkomen dat de stofzuiger zichzelf vast rijdt. Wanneer de stofzuiger geactiveerd wordt scant hij de kamer en gaat hij via een systematisch schoonmaakroute te werk. De stofzuiger bedenkt zelf de meest wat de effeciente schoonmaakroute is en gaat te werk. Mocht de stofzuiger halverwege een lege accu hebben, dan rijdt de stofzuiger zelf terug naar het oplaadstation, laad zichzelf op en gaat weer verder war hij gebleven was.

In de app kun je de stofzuiger aan- of uitzetten, maar je kunt de stofzuiger ook bedienen met spraak, via een knop op de stofzuiger aanzetten of de stofzuiger automatiseren met timers. Het meest handigste is dat je de stofzuiger laat werken met timers, zo kun je de stofzuiger zijn werk laten doen wanneer jij op werk bent. Kom je thuis dan is je huis schoon en heb je geen last van de stofzuiger. Mocht je een bepaalde kamer schoon willen maken, dan kun je de stofzuiger ook een specifieke kamer schoon laten maken.

Benieuwd hoe slim de stofzuiger nou echt is en hoe deze te werk gaat? Bekijk dan onderstaande filmpje over de Deebot OZMO T8 AIVI. Onder het filmpje zullen we meer vertellen over de functies van de stofzuiger.

Welke unieke functies heeft de Deebot OZMO T8

De OZMO T8 behoort volgens ons momenteel tot de beste robotstofzuigers van 2021. Met name door de goede functies is dit een goede stofzuiger, daarnaast is de stofzuiger ook goed geprijsd. Een functie waarover we altijd sceptische zijn is de dweilfunctie. Persoonlijk vinden we deze functie geen goede toevoeging aan een robotstofzuiger, omdat deze functie het dweilen niet vervangt. Toch vinden we deze functie bij dit model wel erg goed, dat komt met name doordat de OZMO T8 ook werkelijk de mop heen en weer beweegt tijdens het dweilen en dit zorgt voor een beter effect.

Naast de dweilfunctie heeft dit model nog veel meer functies die de stofzuiger erg goed maken. Hieronder lichten we deze functies uit en geven we een kleine toelichting:

  • AIVI technologie: doormiddel van kunstmatige intelligentie herkent de stofzuiger obstakels en objecten, hierdoor ontwijkt de stofzuiger deze en weet de robot hoe deze het best hierom heen moet zuigen. Hiermee voorkom je niet alleen dat de stofzuiger vast komt te zitten, maar ook dat de stofzuiger overal zuigt.
  • On-demand live videostream: dit is vooral een leuke functie, waarmee je live beelden kunt bekijken van de stofzuiger. Als de stofzuiger rijdt dan kun je met een camera kijken water de stofzuiger ziet en wat er in de kamer gebeurt.
  • TrueMapping Technologie: met deze technologie brengt de robot de kamer in kaart, zo weet de stofzuiger precies waar en hoe hij moet zuigen. Ook kun je via deze functie bepaalde kamers in je huis aangeven die de stofzuiger moet zuigen. Ook is met deze functie de stofzuiger instaat meerdere verdiepingen te herkennen.
  • Virtual Boundary: met deze functie kun je bepaalde kamers of ruimtes uitsluiten. Veel robotstofzuigers werken met magneetstrippen, maar deze OZMO T8 kun je ruimtes uitsluiten via de app. Dit scheelt weer kosten voor magneetstrippen, maar ook van het plaatsen hiervan.
  • Bedien de robotstofzuiger met spraak: de Ecovacs robotstofzuigers zijn te koppelen met Amazon Alexa of Google Assistant. Heb je een smart speaker van één van deze platformen dan kun je de robot met spraak bedienen. Naast het bedienen met spraak kun je de stofzuigers ook prefect integreren in je smart home.
  • Over The Air technologie: met deze technologie blijft je robotstofzuiger altijd up-to-date en ontvangt de stofzuiger updates wanneer deze er zijn.

Ook is er een Ecovacs Auto Empty station, maar deze is helaas nog niet beschikbaar in Nederland. Met dit leegstation wordt de stofzuiger automatisch leeggezogen door het oplaadstation, hierdoor kan de stofzuiger extra lang zelfstandig zuigen.

Verder is de stofzuiger voorzien van goede filters en is hierdoor ook een geschikte robotstofzuiger voor allergieën. Bij het openen van de stofzuiger zie je ook een schoonmaakkit zitten, hiermee kun je de stofzuiger volledig schoonhouden en zorg je voor een langere levensduur van de stofzuiger. Ook zorgt het schoonmaken en houden van de stofzuiger ervoor dat deze beter presteert.

Conclusie: Ecovacs Deebot OZMO T8

Over deze stofzuiger van Ecovacs zijn we zeker goed te spreken, vandaar dat de stofzuiger ook onze top 10 robotstofzuigers staat. Deze robotstofzuiger van Ecovacs is in onze ogen goed door de functies die andere stofzuigers niet hebben. Zo heeft de stofzuiger bijvoorbeeld een dweilfunctie die ook echt goed dweilt. De OZMO T8 rijdt niet alleen met een natte lap over vloer, maar de lap beweegt ook waardoor de vloer een stuk beter schoongemaakt wordt.

Ook werkt de stofzuiger via AI en herkent de stofzuiger veel beter voorwerpen en objecten, dit zorgt er weer voor dat de stofzuiger weet hoe die het best een kamer schoon moet maken. Gezien de functies en werking van de stofzuiger is de stofzuiger in vergelijking met andere robotstofzuigers ook goed geprijsd.

Eén puntje waarop je moet letten is dat OZMO T8 in twee varianten te verkrijgen is, de T8 en de T8 AIVI. Het AIVI model is het zwarte model en deze is voorzien van de nieuwste functies waaronder de camera waarmee je live mee kan kijken. Let dus goed op dat je voor de OZMO T8 AIVI kiest.


ecovacs ozmo t8 aivi

Ecovacs Deebot OZMO T8

Benieuwd naar de Ecovacs Deebot OZMO T8 AIVI bekijk dan snel deze robotstofzuiger bij één van de webshops.