De Ecovacs Deebot 605 is één van de goedkoopste robotstofzuiger uit de Deebot serie van Ecovacs. Op deze pagina lees je onze Ecovacs Deebot 605 review, hierin kijken we naar de functies van de robotstofzuiger en hoe deze werkelijk zuigt. In deze review behandelen we de volgende onderwerpen:

 • Uiterlijk van de Ecovacs Deebot 605
 • Hoe werkt de Ecovacs Deebot 605
 • Handige functies van deze Deebot 605 robotstofzuiger
 • Conclusie: Ecovacs Deebot 605 review

ecovacs deebot 605

Ecovacs Deebot 605

Vrij simpele robotstofzuiger van Ecovacs. Dit model is ook wel het budget model van Ecovacs, bekijk hier de Deebot 605 robotstofzuiger.


Uiterlijk van de Ecovacs Deebot 605

De uiterlijk van de stofzuiger is rond een aan de voorzijde van de stofzuiger zitten twee kleine borstels. Deze borstels zijn ideaal om een vuil langs randen en hoeken richting de zuigmond van de stofzuiger te vegen.

Dit model is alleen te verkrijgen in een witte kleur en ziet er verder vrij simpel uit. Ook heeft deze robotstofzuiger een dweilfunctie, deze is te herkennen aan de het doekje dat aan de onderzijde van de stofzuiger zit. Tijdens het zuigen heb je de mogelijkheid om de stofzuiger ook te laten dweilen, zo laat de stofzuiger wat water los en rijdt de stofzuiger als het ware met het doekje eroverheen.

Hoe werkt de Ecovacs Deebot 605

Deze Deebot 605 werkt vrij simpel en je kunt de stofzuiger op meerdere manieren bedienen. Zo kun je op de startknop drukken op de stofzuiger zelf, via een app, via spraak of kun je de stofzuiger automatiseren met handige timers.

Wanneer de stofzuiger geactiveerd wordt zal de stofzuiger zelf een plan maken en aan de slag gaan. De stofzuiger werkt via een systematische wijze, wat inhoudt dat de stofzuiger met een systeem een kamer zuigt. Er zijn ook robotstofzuigers die via een willekeurige wijze te werk gaan en hierbij rijdt de stofzuiger random door de kamer.

Handige functies en specificaties van deze Deebot 605 robotstofzuiger

Bij een robotstofzuiger is het belangrijk om op bepaalde functies en specificaties te letten. Hieronder hebben we de specificaties opgesomd van deze Deebot 605:

 • 1,4 cm drempels: deze robotstofzuiger kan over drempels rijden tot 1,4 cm.
 • Opvang van 0,52 liter: de opvang van deze robotstofzuiger is 0,52 liter groot.
 • Op afstand te bedienen: ook wanneer je niet thuis bent en bijvoorbeeld op werk, kun je deze robotstofzuiger gewoon bedienen.
 • Hepa filter: deze Deebot 605 is voorzien van een HEPA 12 filter. Dit is voor een robotstofzuiger een goede filter en filtert daarmee meer fijnstof uit de lucht.
 • Te koppelen met smart home platformen: De Ecovacs Deebot 605 is te koppelen met Google Home en Amazon Alexa.

Ecovacs Deebot 605 Google Home koppelen:

Bijna alle robotstofzuigers van Ecovacs zijn te koppelen met Amazon Alexa en Google Home. Toch krijgen we veel vragen hoe dit moet en waarom dit handig is. Daarom wijden we hier een kopje aan: Ecovacs Deebot 605 Google Home koppelen.

Het kan namelijk best interessant zijn om je robotstofzuiger te koppelen aan je smart home systeem. Bij het koppelen van je robotstofzuiger aan je smart home kun je namelijk apparaten met elkaar koppelen en kun je scenario’s maken. Stel je stelt een scenario in dat wanneer je het huis verlaat apparaten bepaalde dingen kunnen doen, zo vergrendelt het slimme slot je huis, gaan alle lampen uit, thermostaat verlaagt en kun je ervoor zorgen dat de robotstofzuiger aan gaat.

Het is natuurlijk ideaal wanneer je het huis verlaat en elk apparaat zijn werk doet, zo kom je ook weer in een schoon huis thuis en heb je geen last van het geluid van de stofzuiger. Daarnaast kan het bedienen van een robotstofzuiger met spraak ook een leuke functie zijn. Zo zijn er zelfs stofzuigers die meubels en kamers kunnen herkennen en kun je gewoon het volgende zeggen: “He Google” zuig in de woonkamer even onder de tafel”. Dit model van Ecovacs kan dit nog niet, maar de stofzuigers worden wel steeds slimmer. Hieronder een stappen plan hoe je Deebot 605 koppelt met Google Home:

 • Instaleer Google Home en Deebot 605 succesvol
 • Open de Google Home App en klik op het plusje
 • Druk op apparaat instellen
 • Druk op Werkt met Google
 • Zoek ECOVACS op in de lijst en koppel deze

Na het succesvol koppelen zal de robotstofzuiger in de Google Home app verschijnen en kun je deze meenemen met scenario’s. Ook kun je wat testen met commando’s en de slimme speaker van Google.

Conclusie: Ecovacs Deebot 605 review

Deze Deebot 605 is een prima stofzuiger wanneer je op zoek bent naar een budget robotstofzuiger. Het is een zelfstandige robotstofzuiger die zijn werk goed doet. Ook de reviews over Deebot 605 zijn erg lovend en de stofzuiger wordt goed beoordeelt.


ecovacs deebot 605

Ecovacs Deebot 605

Een goede robotstofzuiger van Ecovacs is erg goed geprijsd, gaat zelfstandig te werk en heeft goede zuigprestaties.