De Ecovacas Deebot 901 is één van de vele robotstofzuigers van Ecovacs. Deze Deebot kan net zoals de meeste Deebots erg goed zuigen en heeft daarbij een dweilfunctie. Op deze pagina vind je alle informatie over dit model en lees je onze Ecovacs Deebot 901 review. Op deze pagina behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Hoe werkt de Ecovacs Deebot 901
  • Welke handige functies heeft de Deebot 901
  • Conclusie: Ecovacs Deebot 901 review

ecovacs deebot 901

Ecovacs Deebot 901

Deze Ecovacs Deebot 901 gaat zelfstandig te werk en heeft een dweilfunctie, daarnaast kun je in de app ook aangeven welke kamer je schoongemaakt wilt hebben.


Hoe werkt de Ecovacs Deebot 901

De Ecovacs Deebot 901 gaat volledig zelfstandig te werk en rijdt door de kamer via een systematisch schoonmaakplan. Dit houdt in dat de robotstofzuiger via een systeem de kamer rond rijd. Er zijn ook stofzuiger die werken met een willekeurig systeem, hierbij rijden ze recht door, bosten ze ergens tegen aan en draaien ze weer. Het voordeel van de systematische wijze is dat de stofzuiger niks overslaat en ook niet twee keer over dezelfde plek rijdt.

Je kunt de stofzuiger bedienen met een knop op de stofzuiger, hiermee zet je de stofzuiger aan of uit. Ook kun je de Deebot 901 activeren via de app, maar in de app kun je ook handige timers zetten waardoor de stofzuiger gewoon automatisch en zelfstandig te werk gaat. Heb je een smart speaker van Amazon Alexa dan kun je de stofzuiger ook bedienen met spraak.

Op de stofzuiger zelfs zit een soort torentje die de hele kamer scant met een laser, hiermee maakt de stofzuiger een map van de kamer. In de app kun je dan ook precies zien waar de stofzuiger gestofzuigd heeft en misschien waar niet. Mocht er een kamer vuil zijn en extra schoongemaakt moeten worden dan kun je ook per kamer aangeven dat die gezogen moet worden. Bekijk hieronder een filmpje van Ecovacas Robotics, hierin wordt de Deebot 900-series gepresenteerd:

Welke handige functies heeft de Deebot 901

Bij het zoeken van de juiste robotstofzuiger is het altijd goed om even te kijken naar de functies van de stofzuiger. Zo is de zuigkracht bijvoorbeeld interessant, maar kan de stofzuiger ook functies hebben die erg handig kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een zelflegende functie, waarbij de stofzuiger zichzelf kan legen. Hieronder hebben we de functies van deze Deebot 901 opgesomd en uitgelegd:

  • Smart Navi: met deze functie scant de robotstofzuiger de kamer en maakt hij voorzicht zelf een map en weet de robot hoe die het best kan zuigen. Tijdens het stofzuigen zal de robotstofzuiger de hele tijd blijven scannen, ook om bijvoorbeeld obstakels te ontwijken.
  • Smart Cleaning Path: met deze functie bedenkt de stofzuiger wat de meest effeciente schoonmaakroute is. In de app kun je de robotstofzuiger volgen, zo zie je waar de stofzuiger al geweest is en nog moet zuigen.
  • Virtuele muren: met deze functie kun je in de app aangeven waar de stofzuiger niet mag komen. Naast het aangeven van muren kun je in de app ook heel gemakkelijk aangeven waar de stofzuiger wel moet zuigen. Heeft iemand wat laten vallen in de keuken? Geef dan de locatie aan in de app en de stofzuiger zuigt de aangegeven locatie schoon
  • Te integreren in je smart home: dit model van Ecovacs is ook te koppelen met Amazon Alexa, hiermee kun je de stofzuiger perfect integreren wanneer je een Alexa smart home hebt. Lees hier meer over Amazon Alexa robotstofzuigers.

Conclusie: Ecovacs Deebot 901 review

Na het schrijven van deze Ecovacs Deebot 901 review kunnen we wel zeggen dat het een prima stofzuiger is. De stofzuiger heeft veel handige functies die de stofzuiger erg goed maken, denk bijvoorbeeld aan de virtuele muren die je in de app kunt aanpassen. Ook vinden we de functie waarbij je in de app aan kunt geven waar de stofzuiger moet zuigen ideaal, hiermee is de stofzuiger goed te sturen.

Benieuwd welke stofzuigers Ecovacs nog meer heeft? Kijk dan de Ecovacs Deebot robotstofzuiger pagina. Op deze pagina vind je alle robotstofzuigers die Ecovacs momenteel verkoopt.


ecovacs deebot 901

Ecovacs Deebot 901

Een goede robotstofzuiger van Ecovacs, deze Deebot 901 is een erg goede stofzuiger met dweilfunctie en vele andere handige functies.