Op deze pagina lees je alles over de Deebot OZMO 905. Zo vertellen we je onder andere hoe de stofzuiger te werk gaat en wat voor slimme functies dit model heeft. Zoals elke Deebot robotstofzuiger heeft ook dit model een dweilfunctie en werkt de stofzuiger helemaal zelfstandig. In deze Ecovacs Deebot OZMO 905 review behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Hoe gaat de Ecovacs Deebot OZMO 905 te werk
  • Functies van de Deebot OZMO 905
  • Conclusie: Ecovacs Deebot OZMO 905 review

ecovacs deebot ozmo 905

Deebot OZMO 905

Het is niet alleen een mooie robotstofzuiger deze Deebot OZMO 905, maar ook een goede. De functies van de stofzuiger maken dit een hele goede keuze.


Hoe gaat de Ecovacs Deebot OZMO 905 te werk

De Ecovacs Deebot 905 is een zelfstandige robotstofzuiger die op via een systematische wijze te werk gaat. Dat houdt in dat de stofzuiger via een systeem de vloeren zuigt. Er zijn namelijk ook stofzuigers die via een willekeurige wijze te werk gaan, hierbij gaat de robotstofzuiger random door de kamer heen. Met een systematische robotstofzuiger slaat de stofzuiger niks over en zuigt de stofzuiger niet twee keer een plek.

Verder is de stofzuiger heel zelfstandig en kun je de stofzuiger op meerdere manieren bedienen. Zelf maken wij gebruik van automatische timers of activeren we de robotstofzuiger via de app. Ook kun je de stofzuiger aanzetten via een knop of met spraak via Google Assistant of Amazon Alexa.

De OZMO 905 zelf is rond en heeft twee borstels aan de voorzijde, hoewel een ronde vorm niet ideaal is voor hoeken, zorgen de borstels er wel voor dat de hoeken ook meegepakt worden. Ook heeft de stofzuiger een dweilfunctie, wanneer deze geactiveerd wordt laat de stofzuiger water los en rijdt die hier overheen met een doek.

Functies van de Deebot OZMO 905

Bij het kiezen van een robotstofzuiger is het ook belangrijk om te kijken naar de functie van zo’n stofzuiger. Deze OZMO 905 heeft ook een paar gave functies die interessant zijn, naast een dweilfunctie heeft de stofzuiger ook een Smart Navi functie. Hieronder hebben we de functies van deze Deebot OZMO 905 opgesomd:

  • Dweilfunctie: de stofzuiger is voorzien van een dweilfunctie, met deze functie sproeit de stofzuiger water over de grond en rijdt hier automatische overheen met een doek die onder aan de stofzuiger bevestigd is. Bij deze Deebot 905 kun je ook de hoeveelheid water aanpassen.
  • Smart Navi technologie: met deze functie scant de stofzuiger op basis van sensoren de kamer, zo weet de stofzuiger precies hoe de ruimte eruit ziet, welke obstakels er zijn en wat de beste schoonmaakroute is.
  • Mode Zone functie: met deze functie zie je in de app waar de stofzuiger gezogen heeft en nog moet zuigen. Ook kun je in de app aangeven waar de stofzuiger moet zuigen, handig als er net iets vies geworden in een bepaalde kamer (bijvoorbeeld de keuken).
  • Automatische zuigkracht aanpassen: de Deebot 905 kan onderscheid maken van ondergrond, zo past de stofzuiger automatisch zijn zuigkracht aan wanneer die over een tapijt rijdt.
  • Virtuele muren: in de app kun je middels virtuele muren aangeven waar de stofzuiger niet mag komen. Door stukken in de kamer uit te sluiten zal de stofzuiger hier rekening mee houden en deze plekken overslaan.

Ook is de stofzuiger een zelfstandige stofzuiger, wanneer de accu leeg raakt keert de stofzuiger zelf terug naar zijn bassistation. Wanneer de stofzuiger volledig opgeladen is vervolgt hij zijn weg waar hij gebleven was. Kijk hieronder een filmpje over hoe de dweilfunctie van deze robotstofzuiger werkt:

Conclusie: Ecovacs Deebot OZMO 905 review

De Ecovacs Deebot OZMO 905 is een hele goede robotstofzuiger. Dit komt met name door de zuigkracht en door de functies van de stofzuiger. Beide zijn erg goed en de robotstofzuiger is ook heel goed te besturen via de app van Ecovacs. Zo kun je in de app zien waar de stofzuiger is en kun je de stofzuiger naar bepaalde ruimtes sturen.

Ook is het mogelijk om de stofzuiger te automatiseren, zo kun je de stofzuiger op bepaalde dagen en tijdstip laten zuigen. Het voordeel hiervan is dat wanneer je niet thuis bent de stofzuiger zijn gang kunt laten gaan en bij thuiskomst is de vloer gezogen. Mocht je nog twijfels hebben vergelijk dit model ook met andere Ecovacs Deebot robotstofzuigers of kijk naar onze beste robotstofzuiger overzicht.


ecovacs deebot ozmo 905

Ecovacs Deebot OZMO 905

Deze OZMO 905 is een erg goede robotstofzuiger met veel zuigkracht en goede functies.