Deze Deebot U2 Pro is één van de vele robotstofzuigers van Ecovacs. Dit onderscheid zich van zijn vorige modellen door de Max+ modus. De Max+ modus zorgt ervoor dat de stofzuiger extra zuigkracht krijgt wanneer dit nodig is. Het is een echte robotstofzuiger die bedoelt is voor het verwijderen van dierenharen, zo wordt dit model ook geleverd met een huisdierenset, een klitvrije borstel en een extra grote stofhouder. In deze Ecovacs Deebot U2 Pro review lees je alles over dit model en behadelen we de volgende onderwerpen:

 • Uiterlijk van de Deebot U2 Pro
 • Hoe gaat de Ecovacs Deebot U2 Pro te werk
 • Unieke functies van deze robotstofzuiger van Ecovacs
 • Conclusie: Ecovacs Deebot U2 Pro review

ecovacs-deebot-u2-pro

Ecovacs Deebot U2 Pro

Deze Deebot U2 Pro is een goede stofzuiger die ook geschikt is voor het verwijderen van dierenharen, daarnaast is deze robotstofzuiger ook gunstig geprijsd.


Uiterlijk van de Deebot U2 Pro

De Deebot U2 Pro model ziet er mooi uit en de robotstofzuiger is strak vormgegeven. Aan de voorzijde van de stofzuiger zitten twee borstels die tijdens het zuigen het vuil richting de zuigmonden veegt.

Verder zien we aan de achterzijde het waterreservoir zitten. Deze is te vullen met water en een klein beetje sop, wanneer de stofzuiger zuigt kun je ook de dweilfunctie activeren. Met deze functie sproeit de stofzuiger een beetje water over de grond en met de dweil die onder op de stofzuiger zit, dweilt de stofzuiger als het ware over het water heen.

Hoe gaat de Ecovacs Deebot U2 Pro te werk

Deze Deebot U2 Pro gaat op een systematische wijze te werk. Dit houdt in dat de stofzuiger via een zelf bedacht systeem de kamer stofzuigt. Zo zijn er bijvoorbeeld ook robotstofzuigers die via een willekeurig systeem te werk gaan. Hierbij rijden ze random door de kamer en wanneer ze ergens tegen aan botsen keren ze om en rijden zo een andere richting op.

Met een systematisch schoonmaakroute heb je dus niet dat de stofzuiger random in de kamer rijdt, maar hij weet zelf waar hij al geweest is en waar hij nog moet zuigen. Mocht de accu onderweg leeg raken dan rijdt de robot weer terug naar zijn laadstation, laad hierop en gaat weer verder waar hij gebleven was.

De robotstofzuiger is op verschillende manieren te bedienen, zo kun je de robot aan- of uitzetten door de knop op de stofzuiger, kun je de stofzuiger bedienen in de app, gaat de stofzuiger zelf te werk via timers of kun je de stofzuiger bedienen via spraak. Zelf vinden wij het handig om de stofzuiger via timers in te stellen, zo gaat de stofzuiger automatisch te werk en zuigt de stofzuiger wanneer je niet thuis bent. Zie hieronder het introductie filmpje van deze robotstofzuiger:

Unieke functies van deze robotstofzuiger van Ecovacs

Naast dat een robotstofzuiger goed moet zuigen is het ook altijd belangrijk en interessant om naar de functies te kijken van de stofzuiger. De meeste functie hebben we hierboven al benoemd, zoals het bedienen met spraak en de dweilfunctie, maar hieronder zullen we alle functies van deze U2 Pro nog een keer toelichten:

 • OZMO™ Mopping System: de stofzuiger is voorzien van een dweilfunctie, hiermee kun je de vloer een beetje extra schoonhouden. We zeggen schoonhouden, omdat deze functie niet de vloer extreem schoonmaakt.
 • Smart Move-navigatie: deze robotstofzuiger werkt met het Smart Move-navigatie van Ecovacs. Deze functie zorgt er voor dat de stofzuiger werkt met een reinigingspatroon, dit zorgt ervoor dat de stofzuiger efficiënt en goed werkt.
 • Max+ modus: de Max+ modus zorgt ervoor dat de stofzuiger extra zuigkracht krijgt, zo vergroot deze functie de zuigkracht met 2,5 keer ten opzichte van de standaard zuigmodus.
 • Verschillende reinigingsmodi: de stofzuiger heeft verschillende modus om schoon te maken: auto mode, edge mode en spot mode. Met de spotmode kun je een bepaalde plek in de kamer schoon laten maken.
 • Met spraak te bedienen: de meeste robotstofzuigers van Ecovacs zijn te koppelen met het platform van Google Home en Amazon Alexa. Ideaal om de stofzuiger te integreren in je smart home, zo kun je de stofzuiger bijvoorbeeld met spraak bedienen.
 • Magnetic Boudary Stripe: met deze functie kun je middels magneetstrippen delen van je kamer afzetten, hierdoor komt de stofzuiger niet meer op deze plekken.
 • Antibotsingssensoren: de stofzuiger is voorzien van antibotsingssensoren, hiermee voorkom je dat de stofzuiger tegen onnodig je meubilair botst en beschadigd.\

Verder wordt de stofzuiger geleverd met een huisdierenset, deze bevat een verwisselbare XL stofzuiger van maar liefst 0,8 liter. Daarnaast zit daar ook een handige klitvrije borstel bij, deze zorgt ervoor dat de stofzuiger gemakkelijk dierenharen opzuigt zonder verstrikt te raken. Deze Ecovacs Deebot U2 Pro is dus een echte robotstofzuiger voor dierenharen.

Conclusie: Ecovacs Deebot U2 Pro review

Dit model van Ecovacs is echt een goede stofzuiger wanneer je ook huisdieren in je huis hebt. De stofzuiger wordt geleverd met handige accessoires die ervoor zorgen dat de stofzuiger niet snel vol zit en dat dierenharen niet verstrikt raken in de stofzuiger.

Verder heeft de stofzuiger veel goede functies die ervoor zorgen dat de stofzuiger goed functioneert. De stofzuiger zuigt ook goed en wanneer de stofzuiger extra zuigkracht nodig heeft kun je de Max+ zuigmodus activeren.

Gezien de prijs is dit een goede stofzuiger voor lage prijs. De stofzuiger werkt zelfstandig en is daarnaast ook nog via verschillende manieren te bedienen, zo automatiseer je de stofzuiger bijvoorbeeld en kom je altijd in een gezogen huis thuis. Bekijk ook of dit model ook in onze top 10 beste stofzuigers staat.


ecovacs-deebot-u2-pro

Ecovacs Deebot U2 Pro

Een robotstofzuiger die goed geprijsd is en ook nog eens goed met dierenharen om kan gaan.