Eén van de grootste ergernissen wanneer je een hond met lange haren hebt is het constant te moeten stofzuigen. Met een robotstofzuiger voorkom je deze ergernis en heb je elke dag weer een schone vloer bij thuiskomt. Maar zijn robotstofzuigers wel een goed idee wanneer er veel hondenharen zijn om op te zuigen?

Jazeker, wel dien je op te letten dat je de juiste robotstofzuiger koopt. Veel robotstofzuigers zijn namelijk niet geschikt voor dierenharen en lopen daarom vast en dat kan de robotstofzuiger kapotmaken. Op deze pagina’s vertellen we je alles wat je moet weten voor een goede robotstofzuiger voor hondenharen en waar je op moet letten!

Waarom robotstofzuiger voor hondenharen?

De grootste voordeel van een robotstofzuiger is dat je minder hoeft te stofzuigen. Eigenlijk zou je dagelijks moeten stofzuigen, zeker wanneer je een huisdier in huis hebt lopen, maar wanneer je een dag gewerkt heb wil je het liefst geen fysieke werkzaamheden meer verrichten. Met een robotstofzuiger kun je dit uitbesteden en kom je in een schoonhuis thuis.

Er zijn verschillende robotstofzuigers die geschikt zijn voor het opzuigen van dierenharen, zo schreven we al eerder over de beste robotstofzuiger voor dierenharen. Op deze pagina laten we je zien waarop je moet letten als je een robotstofzuiger wilt en je dieren in huis hebt lopen. Er zijn namelijk robotstofzuigers die speciaal ontwikkeld zijn voor het zuigen van dierenharen. Deze modellen zijn vaak voorzien van een turbofunctie en een zuigmond waarin hondenharen niet verstrikt kunnen raken.

Kies je niet voor zo’n stofzuiger dan kan de stofzuiger vrij snel verstrikt raken en kapot gaan. Op de afbeelding hieronder zie je zo’n voorbeeld:

hondenharen robotstofzuiger

Mocht je een robotstofzuiger hebben die verstopt zit met hondenharen dan is deze wel snel weer te fixen. Keer de robotstofzuiger om en verwijder de borstel. Knip vervolgens de dierenharen los en verwijder deze.

Ultieme tip: hondenpoep en robotstofzuigers

Mocht je een hond hebben die nog niet zindelijk is of af en toe even in huis poept dan is het belangrijk dat je dan de robotstofzuiger niet laat stofzuigen. De meeste robotstofzuigers herkennen hondenpoep niet en rijden hier gewoon overheen. Hieronder zie je een video hoe dit kan escaleren, naast dat het stinkt is ook het tapijt geruïneerd.

Gelukkig is daar sinds kort een oplossing voor: de robotstofzuiger die uitwerpselen van huisdieren herkent. De nieuwe iRobot Roomba J7+ detecteert uitwerpselen en ontwijkt deze vervolgens.