Er is weer een nieuwe robotstofzuiger van Eufy gepresenteerd! De Eufy RoboVac x8. We hebben deze nieuwe stofzuiger kunnen kopen (in Amerika) en hebben deze robotstofzuiger direct uitgetest. Hieronder lees je onze Eury RoboVac X8 review en vertellen we hoe we de robotstofzuiger hebben ervaren.

eufy robovac x8 review

eufy robovac x8

Eufy RoboVac X8

De nieuwe RoboVac X8 heeft veel meer zuigkracht dan zijn voorgangers. Deze hoge zuigkracht zorgt ervoor dat dierenharen beter opgezogen worden, maar ook dat het stof compacter wordt opgeslagen, waardoor je weer meer stof op kunt vangen. Verder navigeert de robotstofzuiger erg goed en kun je de robotstofzuiger automatiseren in de app. Ook kun je in de app verschillende kamers aanmaken waardoor je de robotstofzuiger op verschillende verdiepingen kunt gebruiken.


Welke functies heeft deze RoboVac X8

functies robovac-x8

Elke keer wanneer er een nieuwe robotstofzuiger geïntroduceerd wordt gaat dit gepaard met nieuwe functies. Vaak zorgen deze functies ervoor dat een robotstofzuiger beter kan navigeren, hogere zuigkracht heeft en een beter schoonmaakresultaat heeft. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de functies van de RoboVac X8:

 • Twin-Turbine-technologie: deze nieuwe robotstofzuiger is voorzien van een zogeheten Twint-Turbine-technologie, waardoor de stofzuiger nog meer zuigkracht heeft. Andere RoboVac modellen hebben normaal één turbine en dit model heeft 80% meer zuigkracht. Dit zorgt er ook voor dat dit model 57,6% meer dierenharen op kan zuigen, ten opzichte van robotstofzuiger met één turbine.
 • iPath™-lasernavigatie: de robotstofzuiger scant zijn omgeving middels iPath-lasernavigatie, waardoor de robotstofzuiger een duidelijk beeld van zijn omgeving. De robotstofzuiger weet zo precies wat de meest efficiënte schoonroute is, slaat niks over en navigeert goed door de ruimte.
 • AI.Map™ 2.0-technologie: de robotstofzuiger is op verschillende verdiepingen en ruimtes te gebruiken. Ook kun je app aangeven welke kamers er zijn en wat no-go-zones zijn voor de robotstofzuiger. Handig want zo kun je de robotstofzuiger gestuurd naar kamers sturen en uitsluiten van bepaalde kamers.
 • UltraPack-stofcompressie: doordat het stof met veel zuigkracht naar binnen wordt gezogen, wordt het stof als het ware compacter opgevangen dan normaal. Dit zorgt ervoor dat er veel meer stof in het reservoir kan en dat je minder vaak hoeft te legen.
 • Zone en kamerregeling:

De RoboVac X8 is in twee verschillende modellen te koop, de RoboVac X8 en de RoboVac X8 Hybrid. De RoboVac X8 Hybrid is voorzien van een waterreservoir en dweilfunctie en kan daardoor ook dweilen. Ook is dit model in Nederland al te koop, bekijk dit model hieronder.


eufy robovac x8 hybrid

Eufy RoboVac X8 Hybrid

Naast de gewone RoboVac X8 is er ook een RoboVac X8 Hybrid. Deze Hybrid model is een stofzuiger met dweilfunctie en kan naast stofzuigen ook dweilen. Hoewel een dweilfunctie het dweilen niet vervangt zorgt dit wel voor een beter schoonmaakresultaat.


Hoe werkt deze robotstofzuiger van Eufy?

Deze robotstofzuiger werkt vrij simpel en is heel makkelijk te installeren. Instaleer de robotstofzuiger op een locatie waar er genoeg ruimte om het basisstation is. Zorg vervolgens dat het draad van het basisstation niet op de grond ligt en zorg dat het station stevig staat. Installeer vervolgens de robotstofzuiger via de Eufy Clean app, de stappen spreken voor zich en binnen enkele minuten is de robotstofzuiger actief.

Laat vervolgens de robotstofzuiger een proefronde rijden. In deze proefronde leert de robotstofzuiger de omgeving kennen. Het kan zijn dat in de eerste ronde de robotstofzuiger wat moeite heeft met voorwerpen, maar je zult zijn dat de volgende ronde al een stuk beter verloopt!

In de app krijg je dan ook te zien hoe de robotstofzuiger zijn omgeving scant. Je kunt zien waar de robotstofzuiger al geweest is, maar je kunt ook aangeven welke ruimte welke kamer is. Zijn er ruimtes waar de robotstofzuiger niet mag komen plaats dan gewoon een no-go-zone, hiermee sluit je de omgeving uit voor de robotstofzuiger. Ook kan dit handig zijn op plekken waar snoeren hebt liggen, je voorkomt hiermee dat de robotstofzuiger vast loopt. Bekijk hieronder een filmpje waarin de robotstofzuiger in actie komt:

Belangrijkste functies in de app van RoboVac

app eufy robovac x8

De app van Eufy werkt vrij simpel en hiervoor maak je gebruik van de de Eufy Clean app. Dit is een andere app dan wanneer je gebruik maakt van andere slimme apparaten van Eufy, denk bijvoorbeeld aan camera’s. In de app kun je dan ook meerdere robotstofzuiger toevoegen en per robotstofzuiger kun je de instellingen bepalen. Wanneer je een robotstofzuiger hebt toegevoegd komt deze in het overzicht te staan en door op de robotstofzuiger te klikken kun je de instellingen instellen. Door rechtsboven op het tandwieltje te drukken kun je deze direct aanpassen, hieronder leggen we de belangrijkste functies uit:

 • Manage Map: met deze functie kun je kamers en ruimtes aanmaken, hierdoor kun je de robotstofzuiger gericht naar sturen. Zeker wanneer je de robotstofzuiger koppelt met Google Home. Je kunt met spraak de robotstofzuiger naar de keuken sturen om te stofzuigen.
 • Schedules: dit is een van de handigste functies, waarmee je de robotstofzuiger volledig kunt automatiseren. Zo kun je de robotstofzuiger op een bepaalde tijd laten stofzuigen, wanneer je bijvoorbeeld op je werk bent.
 • Tap n Go: met de Tap n Go functie kun je de robotstofzuiger in de app gericht naar een kamer of plek sturen. Handig wanneer er bijvoorbeeld iets extra vies is bijvoorbeeld in de keuken.
 • Manual Controls
 • Do not Disturb:
 • Find My Robot

Ook kun je in de veel andere informatie vinden, denk aan schoonmaakgeschiedenis of status van accessoires. Bij schoonmaakgeschiedenis kun je dan precies zien wanneer de robotstofzuiger schoongemaakt heeft en waar hij is geweest. Door de status van de accessoires te bekijken, kun je zien wanneer een accessoire schoongemaakt dient te worden of toe is aan vervanging.

Waarom is deze robotstofzuiger wel of geen goede keuze

Als we kijken naar de werking robotstofzuiger werkt de robotstofzuiger erg goed. De stofzuiger maakt goed schoon en navigeert goed door de kamer heen. Tijdens het testen hebben niet één keer gehad dat de robotstofzuiger vastliep of de weg niet kon vinden. Ook extra zuigkracht werkt goed zeker op het tapijt zorgt dit voor een beter schoonmaakresultaat.

Wel moet rekening houden dat dat deze nieuwe stofzuiger wel een hoog prijskaartje heeft. Momenteel betaal je voor dit model gemiddeld zo’n € 469,99 en dat is toch veel geld. Ook is er een nadeel en dat is dat dit model geen dweilfunctie heeft. Mocht je dit wel willen dan is er nog een X8 Hybrid keuze, dit model heeft wel een dweilfunctie.

Een ander nadeel van Eufy is dat ze momenteel nog geen robotstofzuigers hebben met een leegstation. Het voordeel van een robotstofzuiger met leegstation is dat deze de robotstofzuiger leegt en de robotstofzuiger daardoor langer zelfstandig werkzaam is. Ook wordt het stof bij een automatisch leegstation opgevangen in een stofzuigerzak, hierdoor kom je niet in aanraking met het stof en vuil.

Wat is een goed alternatief voor de RoboVac X8

alternatief robovac x8

Hoewel we erg te spreken zijn over de robotstofzuiger is het altijd goed om te kijken naar alternatieven, hieronder hebben we dan ook de alternatieven in een tabel gezet. Ook hebben we een pagina met alle Eufy RoboVac modellen.

ModelDrempelhoogteDweilfunctiePrijsExtra opties
RoboVac X81,8 cmNee€469,99Dubbele turbines voor meer zuigkracht, Ipath-laser navigatie, AI.Map 2.0 technologie
RoboVac X8 Hybrid1,8 cmJa€499,-Dubbele turbines voor meer zuigkracht, Ipath-laser navigatie, AI.Map 2.0 technologie
RoboVac L70 Hybrid1,5 cmJa€499,-No-Go-zone, Realtime besturing, zonereiniging, PintPoint modus, Boost IQ technologie
RoboVac 35c1,6 cmNee€249,-Werkt met virtuele muur
RoboVac 11S1 cmNee€218,-Wordt geleverd met afstandsbediening, BoostIQ
RoboVac 15C1,6 cmNee€199,-Erg stille robotstofzuiger
RoboVac G101 cmJa€239,-Met dweilfunctie

Conclusie van onze RoboVac X8 review

Na het testen van de RoboVac X8 zijn we erg tevreden over deze robotstofzuiger. Dit model heeft veel zuigkracht en kan goed navigeren. De hoge zuigkracht zorgt ervoor dat dierenharen nog beter opgezogen worden. Verder is de stofzuiger makkelijk te bedienen en kun je in de app de robotstofzuiger volledig automatiseren.

Zelf heb je nog de keuze voor de X8 of de X8 Hybrid. Wij zijn erg tevreden over de dweilfuntie wat zorgt voor een beter schoonmaakresultaat. Gezien de prijs tussen beide modellen slechts €30,- is, is dit verschil ook erg klein. Heb je veel tapijt of een zachte vloer in huis, dan is de X8 een betere optie.


eufy robovac x8

Eufy RoboVac X8

De RoboVac X8 is de nieuwste robotstofzuiger van Eufy. Dit model heeft veel meer zuigkracht dan zijn voorgangers. We hebben deze Eufy RoboVac X8 getest en zijn erg tevreden over de robotstofzuiger. Niet heel relevant, maar het is ook een hele mooi robotstofzuiger.


eufy robovac x8 hybrid

Eufy RoboVac X8 Hybrid

Naast de gewone RoboVac X8 is er ook een RoboVac X8 Hybrid. Dit is een alternatief wanneer je graag een robotstofzuiger met dweilfunctie wilt.