De Eufy Robovacs 11S is één van de eerste robotstofzuigers van Robovac. Dit model wordt zelfs nog geleverd met een afstandsbediening, hiermee kun je de stofzuiger instellen en activeren. Het is dus een robotstofzuiger die niet werkt met een app. In deze Eufy Robovac 11S review kijken we naar de werking en de functies van deze robotstofzuiger. Een pluspunt die we al kunnen benoemen is dat de stofzuiger vrij laaggeprijsd is en bij de budget robotstofzuigers hoort. Dit zijn de onderwerpen die we behandelen in deze review:

  • De werking van deze RoboVac 11S
  • Functies van de RoboVac 11S
  • Conclusie: Eufy RoboVac 11S review

eufy 11s max

Eufy RoboVac 11s

Deze Eufy RoboVac 11S is een stofzuiger die nog werkt met een afstandsbediening. Met de afstandsbediening kun je de stofzuiger heel gericht laten schoonmaken, maar natuurlijk gaat de stofzuiger ook gewoon automatisch te werk.


De werking van deze RoboVac 11S

Zoals we in de inleiding al zeiden werkt deze RoboVac 11S met een traditionele afstandsbediening en is de stofzuiger niet te koppelen met telefoon. De stofzuiger is dan ook alleen te activeren via de knop op de stofzuiger of gewoon met de afstandsbediening. Ook kun je met de afstandsbediening timers instellen, zodat de stofzuiger automatisch te werk gaat. Of je de app ook echt mist is de vraag, het enige wat wij missen is de feedback die je normaal krijgt van een app.

De stofzuiger zelf werkt na het activeren gewoon automatisch en gaat op via een willekeurige wijze te werk. Dit houdt in dat de stofzuiger niet via een vast patroon de kamer stofzuigt, maar willekeurig over de vloer heen rijdt. Het nadeel hiervan is dat de stofzuiger plekken over kan slaan of plekken twee keer zuigt. Mocht er ergens iets gevallen zijn dan kun je de stofzuiger wel naar de plek toe sturen, maar dit dien je dan via de afstandsbediening te doen.

Bekijk hieronder een filmpje van Eufy RoboVac. Dit is het filmpje is de introductie video van de RoboVac 11S en komt uit 2018:

Functies van de RoboVac 11S

Altijd belangrijk om naar de functies van een robotstofzuiger te kijken. Hoewel dit al een ouder model is van Eufy RoboVac heeft dit model toch best goede functies. Hieronder hebben we de functies en voordelen van deze stofzuiger opgesomd:

  • Erg stille robotstofzuiger: deze RoboVac 11S is een erg stille robotstofzuiger, zo produceert de stofzuiger slechts 55 dB.
  • HEPA 10 filter: de stofzuiger heeft een HEPA 10 filter aan boord. Hoewel dit niet de beste HEPA filters zijn voor het bestrijden van allergieën, zorgt dit toch voor een 85% filtering. Wil je een robotstofzuiger voor allergieën? Dan zijn er ook modellen die HEPA 13 filters hebben en dat is een stuk beter.
  • Drie verschillende zuigmodus: via de afstandsbediening kun je drie verschillende zuigmodus activeren: normaal, BoostIQ en Max. Met de BoostIQ verhoogt de stofzuiger automatisch de zuigkracht wanneer dit nodig is, denk bijvoorbeeld aan tapijten.
  • Infrarood sensoren: met deze sensoren kan de stofzuiger zijn objecten en obstakels ontwijken. Ook zorgen deze sensoren ervoor dat de stofzuiger niet van afgronden afrijdt, denk aan de trap.

Ook wanneer tijdens het zuigen de accu leeg is van de stofzuiger, zal deze automatisch terug rijden naar het laadstation. Hier zal de stofzuiger zichzelf dan weer opladen. De meeste robotstofzuigers zullen ook weer verder zuigen wanneer ze vol zitten, maar dat is bij dit model niet het geval.

Conclusie: Eufy RoboVac 11S review

De Eufy RoboVac is een prima stofzuiger wanneer je op zoek bent naar een goedkope budget robotstofzuiger. Zo is de stofzuiger laaggeprijsd en functioneert de stofzuiger prima. Wel zijn de functies van de stofzuiger wat beperkt en is de stofzuiger niet te koppelen met een app.

Kortom deze robotstofzuiger is een prima instapmodel om kennis te maken met een robotstofzuiger of wanneer je niet te veel gedoe wilt met appjes. Wil je een robotstofzuiger die wat zelfstandiger is en wat meer slimmere functies kijk dan even naar onze Beste Robotstofzuiger overzicht. Op deze pagina vind je de beste robotstofzuiger van dit moment per merk.


eufy 11s max

RoboVac 11s

Prima stofzuiger als je op zoek bent naar een budget robotstofzuiger. De RoboVac 11S heeft goede zuigkracht en werkt prima. Alleen de nieuwste functies ontbreken bij dit model.