Deze RoboVac 15c is de vernieuwde versie van de 11C en gelukkig is deze robot wel te koppelen aan je smartphone. Ook heeft dit model wat meer zuigkracht dan zijn voorganger en heb je wat meer mogelijkheden qua instellingen. Verder heb je ook wat meer overzicht doordat de stofzuiger werkt met een app. Lees onze Eufy RoboVac 15 review om er achter te komen hoe de stofzuiger werkt, wat voor functies de stofzuiger heeft en wat wij van deze robotstofzuiger vinden. In deze review behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Hoe zuigt en werkt de Eufy RoboVac 15c
  • Functies van deze RoboVac 15c
  • Conclusie: Eufy RoboVac 15c

eufy robovac 15c

Eufy RoboVac 15c

De Eufy RoboVac 15c is een krachtige robotstofzuiger van Eufy. Qua functies is de stofzuiger wel beperkt, maar qua zuigkracht voldoet de stofzuiger zeker.


Hoe zuigt en werkt de Eufy RoboVac 15c

De kracht van de RoboVac 15c is erg goed. Ook heeft de stofzuiger verschillende zuigmodus die voor meer zuigkracht zorgen. Wel dien je dan rekening te houden dat de stofzuiger een stuk sneller leeg is. Zelf gebruiken we de functie alleen op tapijten, waarbij er meer zuigkracht nodig is.

De heeft ook twee borstels aan de voorzijde, hiermee veegt de stofzuiger als het ware het vuil naar de zuigmond toe. Je kunt de stofzuiger activeren door op een knop op de stofzuiger de drukken, via de app of via spraak met een Amazon Alexa speaker. Wanneer de stofzuiger geactiveerd wordt zal deze willekeurig aan de slag gaan.

Een stofzuiger die willekeurig te werk gaat, gaat zonder plan door een kamer heen. Het nadeel hiervan is dat de stofzuiger dan ook plekken kan vergeten of twee keer dezelfde plek stofzuigen. De stofzuiger is ook in te stellen via timers, deze kun je instellen via de app. Geef bijvoorbeeld aan op welke dag de stofzuiger moet zuigen en op welk tijdstip. Mocht de accu leeg zijn van de stofzuiger, dan rijdt de robot zelf terug naar het laadstation.

Functies van deze RoboVac 15c

Naast dat een robotstofzuiger goed moet zuigen kunnen de functies van een robotstofzuiger ook belangrijk zijn. Zo hebben de beste robotstofzuigers functies die ervoor zorgen dat je huis echt goed schoongemaakt wordt. Hieronder hebben we de functies en voordelen opgesomd van deze Eufy RoboVac 15c:

  • Erg dunne robotstofzuiger: de robotstofzuiger is slechts 7 cm, hierdoor kan de stofzuiger onder veel meubels zuigen.
  • Goed filtersysteem: deze RoboVac stofzuiger heeft een goed filtersysteem, hiermee filtert de stofzuiger fijnstof en pollen.
  • Te integreren in met Alexa platform: de meeste RoboVac stofzuigers zijn te koppelen met het systeem van Alexa. Ook dit model kan dit en is daarom ook met spraak te bedienen met een Alexa speaker.
  • Verschillende zuigmogelijkheden: dit model heeft verschillende zuigstanden, waaronder de BoostIQ stand. Met deze stand past de stofzuiger zijn zuigkracht aan, wanneer de stofzuiger meer zuigkracht nodig heeft.
  • Infraroodsensoren: de stofzuiger heeft infraroodsensoren aan boord waarmee de stofzuiger objecten en obstakels kan herkennen. Verder heeft de stofzuiger ook valdetectie, hierdoor voorkomt de stofzuiger dat hij de afgrond in rijdt.

Conclusie: Eufy RoboVac 15c

Deze Eufy RoboVac 15c is een robotstofzuiger die erg goede zuigkracht heeft en ook prima functies. Wel zijn de functies best beperkt en zijn er momenteel Eufy RoboVac stofzuiger met beter functies. Kijken we naar de prijs dan is dit wel een prima keuze, want het is gezien de andere stofzuigers wel een budget keuze.

De zuigkracht van de stofzuiger is goed en de stofzuiger heeft andere standen waarmee de zuigkracht hoger kan. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een tapijt of kleed hebt. Ook is het een prima stofzuiger die zelfstandig te werk gaat, weinig geluid produceert en dus een prima keuze is.

eufy robovac 15c

Eufy RoboVac 15c

Prima stofzuiger deze Eufy RoboVac 15c. De stofzuiger heeft niet veel functies, maar heeft wel prima zuigkracht!