Op deze pagina vind je onze Eufy RoboVac G10 review. In deze review vertellen we je alles wat je moet weten over de RoboVac G10 robotstofzuiger. De stofzuiger komt uit de ‘Smart Dynamic Navigation’ serie van RoboVac. Deze serie bestaat uit robotstofzuigers die slimmer zijn en met een systeem navigeren. Verschil met andere robotstofzuigers van Eufy is dat de stofzuigers uit deze serie ook echt alles schoon maken geen plekken overslaan.

Deze review bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • Werking van de Eufy RoboVac G10
  • Functies van deze stofzuiger van Eufy
  • Conclusie: Eufy RoboVac G10 review

eufy robovac g10

Eufy RoboVac G10

Deze Eufy RoboVac G10 is een stofzuiger die via een systematische wijze schoonmaakt, daarnaast heeft de stofzuiger een dweilfunctie.


Werking van de Eufy RoboVac G10

Het duurde even maar sinds kort heeft Eufy ook robotstofzuigers die op een systematische wijze werken. Voorheen werkten de Eufy RoboVac stofzuigers alleen via een willekeurige schoonmaakroute. Bij deze manier van schoonmaken gaat een stofzuiger willekeurig door de kamer heen, het nadeel daarvan is dat de stofzuiger dan plekken dubbel zuigt en sommige plekken zelfs overslaat.

Dit model werkt dus via een systematische wijze. De stofzuiger weet zelf hoe de kamer eruit ziet door gyro navigatie. Doordat de stofzuiger op deze wijze werkt is de stofzuiger veel sneller klaar en zuigt de stofzuiger ook werkelijk alles. Zie in het filmpje hieronder hoe dat werkt:

De stofzuiger zelf heeft ook twee handige borsteltjes aan de voorzijde waarmee de robotstofzuiger het vuil en stof richting de zuigmond veegt. Ook heeft de stofzuiger een dweilfunctie die de vloer schoon houdt, let wel op dat de dweilfunctie het dweilen niet vervangt maar meer bijhoudt. Wel zijn er robotstofzuigers waarbij de dweil heen en weer veegt en dit maakt wel een stuk beter schoon. Bekijk hier de beste robotstofzuigers met dweilfuntie.

Functies van deze stofzuiger van Eufy

Kijk voordat je een robotstofzuiger koopt ook altijd naar de functies van een robotstofzuiger. Natuurlijk is het belangrijkste dat een robotstofzuiger goed zuigt, maar een robotstofzuiger kan ook heel slim zijn en met bepaalde functies een stuk beter schoonmaken. Hieronder hebben we de functies van deze Eufy RoboVac G10 opgesomd:

  • Smart Dynamic Navigatie: veel Eufy RoboVac stofzuigers werken via een willekeurige schoonmaakroute, hierbij houdt de stofzuiger geen rekening met zijn omgeving. Met de Smart Dynamic navigatie doet de stofzuiger dit wel en maakt de stofzuiger op een efficiĆ«nte manier de kamer schoon. Ook voorkom je met deze functie dat de stofzuiger plekken in de kamer vergeet te zuigen.
  • Met een dweilfunctie: dit model van Eufy heeft ook een dweilfunctie. Met de dweilfunctie laat de stofzuiger wat water los en veegt de robot met een dok over de vloer. Robotstofzuigers hebben een aparte waterreservoir, waarin je wat met een sopje doet.
  • Bedienen met spraak: de meeste robotstofzuigers van Eufy zijn te koppelen aan het smart home platform van Amazon Alexa of Google Assistant. Ook dit model heeft deze mogelijkheid, heb je een smart speaker dan kun je de stofzuiger ook met je stem bedienen.
  • Erg dunne robotstofzuiger: wanneer ook wilt dat de robotstofzuiger onder meubels zuigt, is het belangrijk dat je naar de hoogte van de robotstofzuiger kijkt. Deze RoboVac G10 is slechts 7 cm hoog en dat is voor een robotstofzuiger vrij laag.
  • Val detectie: naast sensoren om de omgeving te scannen heeft deze G10 ook sensoren die voorkomen dat de stofzuiger van bijvoorbeeld een trap rijd. Met deze val detectie sensoren voorkom je schade aan je robotstofzuiger.

Ook is dit een vrij zelfstandige robotstofzuiger, zo weet de stofzuiger wanneer zijn accu leeg is. Automatische zal de stofzuiger dan terug zijn basisstation rijden en zichzelf opladen. Wanneer de accu dan weer vol is rijdt de robot weer terug naar waar deze gebleven is en gaat zo weer verder.

Conclusie: Eufy RoboVac G10 review

Deze Eufy RoboVac G10 is een hele goede robotstofzuiger. Vooral met de Smart Dynamic functie onderscheidt dit model zich van de andere robotstofzuigers van Eufy. Persoonlijk vinden wij het wel belangrijk dat een robotstofzuiger een functie heeft waarmee de stofzuiger de ruimte in kaart brengt en daarop zijn schoonmaakroute bepaald. Heeft een stofzuiger dit niet dan zal de robotstofzuiger random door de kamer rijden en plekken overslaan.

Gezien de functies en de prijs (ā‚¬ 279) is dit een hele goede keuze. Het is een robotstofzuiger met veel zuigkracht en handige functies. Toch zijn er altijd weer andere modellen met betere functies, denk bijvoorbeeld aan de Eufy RoboVac L70 Hybrid. Dit model heeft bijvoorbeeld mogelijkheid voor zonereiniging en realtime besturing, maar de prijs is natuurlijk een stuk hoger.


eufy robovac g10

Eufy RoboVac G10

Een hele goede robotstofzuiger van Eufy met veel zuigkracht, handige functies die de stofzuiger zelfstandig maken en met een dweilfunctie.