Dit is de nieuwste robotstofzuiger van Eufy en het is de eerste robot die werkt met laser navigatie. Een methode die ervoor zorgt dat de stofzuiger zijn omgeving erg goed scant en objecten herkent. In deze Eufy RoboVac L70 hybrid review vertellen je alles over deze nieuwe robotstofzuiger. Zo behandelen we de volgende onderwerpen op deze pagina:

  • Hoe werkt de RoboVac L70 hybrid
  • Functies van de RoboVac L70 hybrid
  • Conclusie: Eufy RoboVac L70 hybrid


eufy robovac l70

Eufy RoboVac L70 hybrid

De nieuwste en beste robotstofzuiger van Eufy op dit moment. Een stofzuiger met handige functies, zodat de stofzuiger in staat is nog beter schoon te maken.


Hoe werkt de RoboVac L70 hybrid

De RoboVac L70 is de meest zelfstandige robotstofzuiger van Eufy en heeft functie waarmee de stofzuiger de kamer goed in kaart krijgt. Zo scant de stofzuiger met lasers de kamer tijdens het rijden en weet de stofzuiger hoe de kamer eruit ziet. Op basis van deze gegevens bepaalt de stofzuiger dat beste route is om de kamer te stofzuigen. Tijdens het rijden zal de stofzuiger ook constant blijven scannen.

Het is een vrij zelfstandige stofzuiger en is te activeren met een knop op de stofzuiger, in de app, met stem of via handige timers. Vooral de timers maken de robotstofzuiger zelfstandig, deze kunnen per dag of op een bepaalde tijdstip geactiveerd worden. Ga je naar je werk dan kun je de stofzuiger zijn werk laten doen, zo heb je geen last van de stofzuiger en kom je altijd in een gezogen huis thuis.

Ook heeft de stofzuiger bepaalde functie die kamers en bepaalde zones kunt uitschakelen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je kind bijvoorbeeld zijn speelgoed heeft laten slingeren of er nog mee aan het spelen is. In de app kun je dan met virtuele muren aangeven waar de stofzuiger niet hoeft te komen. Voorheen moest dit gedaan worden met magneetstrippen, maar dit hoeft gelukkig niet meer!

Bekijk hieronder een filmpje van Eufy Life, hierin introduceren ze de nieuwe Eufy RoboVac L70 Hybrid. Zo krijg je een idee hoe de stofzuiger werkt en wat er allemaal mogelijk is.

Functies van de RoboVac L70 hybrid

Tegenwoordig zijn de functies van een robotstofzuiger bepalend. De zuigkracht is bij de meest robotstofzuiger merken wel goed en worden de stofzuigers van elkaar onderscheden door de functies. Ook dit model van Eufy heeft veel nieuwe gave functies die de robotstofzuiger een stuk beter maakt en vooral zelfstandig. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de functies van dit model met daarbij een uitleg:

  • iPath Laser Navigation: de RoboVac L70 hybrid heeft lasers aan boord waarmee de stofzuiger de hele omgeving in kaart kan brengen, zo herkent de stofzuiger ook objecten.
  • Systematisch schoonmaakroute: de Eufy L70 maakt via op basis van een S vorm schoon, dat houdt in dat de stofzuiger heen en weer gaat in een soort S vorm. Dit is een stuk efficiënter dan wanneer een stofzuiger op via een willekeurige wijze te werk gaat.
  • A.I Map Technologie: met deze functie maakt de stofzuiger tijdens het schoonmaken een visuele kaart in de app. Via de app kun je dan precies zien waar de stofzuiger gezogen heeft en nog moet zuigen.
  • Zones afbakenen: zijn er in de kamer plekken waar de robotstofzuiger niet mag komen, dan kun je deze plekken aangeven in de app. Dit werkt een stuk beter dan het zetten van virtuele muren met magneetstrippen.
  • Stuur de stofzuiger na desbetreffende plekken: naast het afzetten van bepaalde plekken, kun je in de app ook plekken aangeven waar de stofzuiger moet zuigen. Stel je laat ergens iets vallen, dan kun je de stofzuiger gewoon naar die plek sturen via de app.
  • Met spraak bedienen: de robotstofzuigers van Eufy zijn bijna allemaal te integreren met Amazon Alexa en Google Assistant. Dat is ideaal wanneer je al een smart speaker hebt van één van de twee apps, zo kun je de robotstofzuiger ook bedienen met spraak.
  • Dweilfunctie: de L70 hybrid heeft ook een dweilfunctie, hiermee gaat de stofzuiger met natte lap over de grond heen tijdens het stofzuigen.

Ook is de robotstofzuiger erg zelfstandig, zo kun je automatische timers instellen. Door timers gaat de robotstofzuiger automatisch van start, deze zijn in te stellen per dag en op een bepaalde tijdstip. Mocht ondertussen de accu leeg raken, dan rijdt de robot ook automatisch terug naar zijn basisstation. Is de accu dan weer opgeladen dan vervolgt de stofzuiger zijn weg weer waar die gebleven was.

Conclusie: Eufy RoboVac L70 hybrid

Momenteel is dit de beste robotstofzuiger van Eufy, wel dien je rekening te houden dat dit ook de duurste keuze is in vergelijking met andere modellen van Eufy. Vergelijken we dit met andere robotstofzuigers dan is de prijs wel gewaarborgd en zelfs best laag. De stofzuiger heeft namelijk handige functies en is erg zelfstandig.

Ook de zuigkracht van deze stofzuiger is erg goed. Verder is een pluspunt van de stofzuiger dat je in de app bepaalde stukken in de kamer kunt uitsluiten. Voorheen werd dit bijvoorbeeld veel gedaan met magneetstrippen en bij deze Eufy RoboVac L70 kun je dit heel simpel in de app doen. Mocht er een bepaalde ruimte wel schoongemaakt worden dan kun je dit ook heel simpel in de app aangeven.

Kortom gezien de functies en prijs is dit een hele goede robotstofzuiger. Ook vooral goed om te zien dat Eufy steeds beter robotstofzuigers op de markt zet. Dit model heeft veel beter functies dan zijn voorgangers, is krachtiger en heel zelfstandig.


eufy robovac l70

Eufy RoboVac L70 hybrid

Deze nieuwe robotstofzuiger van Eufy is een hele goede keuze. De stofzuiger heeft goede zuigprestaties en zeer goede innovatieve functies.