Google Home Robotstofzuigers

Heb je al een Google Home speaker of apparaat? Dan kan het handig zijn om een robotstofzuiger uit te kiezen die gekoppeld kan worden met Google Home. Google Home robotstofzuigers zijn perfect integreren in je smart home, zo kun je de stofzuiger met spraak bedienen of kun je de robotstofzuiger meenemen in scenario’s.

Op deze pagina leggen we uit wat je allemaal kunt met een Google Home robotstofzuiger, welke robotstofzuigers te koppelen zijn met Google Home en waarom dit handig is. Het kan misschien wel leuk zijn om een robotstofzuiger met spraak te bedienen, maar met een paar handige tips en tricks kun je robotstofzuiger nog slimmer gebruiken.

google home robotstofzuiger
“He Google, ga stofzuigen”. Ideaal toch!

De beste Google Home robotstofzuigers

Niet elke robotstofzuiger werkt bij Google Home, let bij het kopen van een robotstofzuiger altijd of deze te koppelen is met Google Assistant. Hieronder hebben we een selectie gemaakt met de beste robotstofzuigers die te koppelen zijn met Google Home. Bij deze selectie hebben we gekeken naar de merken en modellen die te koppelen zijn met Google Home en daaruit hebben we de beste modellen van geselecteerd.


roborock s6-maxv

1. Roborock S6 MaxV

De Roborock robotstofzuigers zijn bijna allemaal te koppelen met Google Assistant. Deze Roborock S6 MaxV komt als beste robotstofzuiger uit de test. Dit model kan ook dweilen, helemaal handig in combinatie met een het bedienen van spraak. Is een bepaalde ruimte extra vies, dan kun je gewoon aan Google vragen of de robotstofzuiger even in de keuken kan dweilen. Het handige van dit model is dat je ook ruimtes en kamers aankunt maken.


irobot roomba s9+

2. iRobot Roomba S9+

Hoewel iRobot sinds kort in handen is van Amazon zijn de robotstofzuigers wel te koppelen met Google Assistant. De stofzuigers van iRobot zijn erg krachtig en navigeren goed. Dit model heeft zelfs een leegstation.


neato botvac d8

3. Neato Botvac D8

De Neato Botvac D8 is ook een hele goede keuze en is ook een stuk lager geprijsd dan de iRobot S9+. Ook dit model heeft een d-vorm en kan daardoor goed in hoeken en langs kanten stofzuigen. Verder is deze robotstofzuiger ook voorzien van een hepa-filter.


ecovacs deebot ozmo 950

4. Ecovacs Deebot OZMO 950

Ook deze Ecovacs Deebot OZMO 950 heeft een dweilfunctie en goede zuigkracht. De robotstofzuiger is geheel te automatiseren via de app. In de app kun je ook handig kamers en ruimtes aangeven, zo kun je de stofzuiger naar bepaalde ruimtes sturen.


eufy robovac l70

5. Eufy Robovac L70 Hybrid

Deze Eufy RoboVac L70 is één van de beste robotstofzuigers van Eufy. Dit model navigeert op basis van LIDAR en weet precies hoe de omgeving eruit ziet, waardoor de robot goed kan navigeren. Ook kun je met deze stofzuiger kamers en ruimtes aanmaken, hierdoor kun je de robot met spraak naar bepaalde ruimtes sturen.


blaupunkt bluebot xtreme

6. Blaupunkt Bluebot Xtreme

Deze Blaupunkt Bluebot Xtreme is de nieuwste robotstofzuiger van Blaupunkt. Dit model navigeert met een laser en kan zo goede inschatten hoe de omgeving eruit zit. Ook is de zuigkracht erg van deze stofzuiger en heeft de robotstofzuiger een dweilfunctie.


Wat kun je met een robotstofzuiger met Google Assistant?

Het klinkt misschien leuk om een robotstofzuiger te bedienen via spraak en dat is het ook. Alleen voor deze functie zou ik geen robotstofzuiger kopen die bedoeld is voor een platform. Een robotstofzuiger die werkt met een platform, in dit geval Google Assistant, wordt pas interessant wanneer apparaten met elkaar werken.

Met elkaar werken bedoelen we dat als apparaat x doet en andere apparaat hierop reageert. Een voorbeeld bij Google Home zou kunnen zijn dat wanneer je het huis verlaat het slimme deurslot op slot draait en de stofzuiger begint met zuigen. Het voordeel hiervan is dat alles zelfstandig werkt en je dus niets vergeet.

Daarnaast is het ook ideaal wanneer een stofzuiger gaat zuigen wanneer je niet thuis bent, zo heb je geen last van het geluid en kom je altijd in een schoon huis thuis. Ook kun je met een robotstofzuiger voor Google Assistant veel meer leuke koppelingen en scenario’s bedenken en wordt je huis ook echt slim.

Hieronder zie je een voorbeeld hoe je met Google Routines de stofzuiger kunt opnemen in een slim huis. Door de onderstaande instellingen door te voeren hoef ik alleen “He Google, ik vertrek” te zeggen en Google start automatisch de stofzuiger, zo kom ik altijd in een schoon huis thuis.

google home scenario met robotstofzuiger

Welke robotstofzuigers zijn te koppelen met Google Assistant?

Niet elke robotstofzuiger is te koppelen met Google Assistant. Deze robotstofzuigers dan vaak wel te koppelen met Amazon Alexa of Siri of gewoon helemaal niet. Jammer want dan kan je de robotstofzuiger niet met spraak bedienen. Hieronder vind je de complete lijst met robotstofzuiger merken die te koppelen zijn met Google Assistant, check dan wel of het specifieke model dit ook werkelijk kan.

Stappenplan: zo koppel je een robotstofzuiger met Google Assistant

Het verschilt een beetje per merk robotstofzuiger hoe je deze koppelt met Google Assistant. Wel zijn de stappen zijn over het algemeen het zelfde. Voordat je de robotstofzuiger koppelt met je Google Assistant is het belangrijk dat je de robotstofzuiger succesvol geïnstalleerd hebt en het zelfde geldt voor de Google Assistant speaker. Wij hebben de Roborock S6 MaxV als volgt gekoppeld met Google Home:

  1. Open de Google Home app.
  2. Klik op het plusje (+) en klik op “Apparaat instellen”.
  3. Klik op “Werkt met Google”.
  4. Type in de zoekbalk het merk van de robotstofzuiger (in ons geval was dit Roborock).
  5. Voer vervolgens de gegevens in van de robotstofzuiger en geef toestemming.

Hieronder zie je hoe wij de Roborock gekoppeld hebben met Google Home:

roborock koppelen aan google home

Hoe bestuur je dan je robotstofzuiger met spraak

Het besturen van de robotstofzuiger met spraak is vrij simpel, je moet alleen de juiste code spreken. Bij Google is het codewoord: He Google, vervolgens geef je Google een opdracht. Hieronder staan enkele voorbeelden van Google Commands voor de robotstofzuiger:

  • He Google, zet de stofzuiger aan
  • He Google, ga stofzuigen
  • He Google, stop met stofzuigen
  • He Google, stuur de stofzuiger terug
  • He Google, stofzuig in keuken