Heb je al een Google Home speaker of apparaat? Dan kan het handig zijn om een robotstofzuiger uit te kiezen die gekoppeld kan worden met Google Home. Google Home robotstofzuigers zijn perfect integreren in je smart home, zo kun je de stofzuiger met spraak bedienen of kun je de robotstofzuiger meenemen in scenario’s.

Op deze pagina leggen we uit wat je allemaal kunt met een Google Home robotstofzuiger, welke robotstofzuigers te koppelen zijn met Google Home en waarom dit handig is. Het kan misschien wel leuk zijn om een robotstofzuiger met spraak te bedienen, maar met een paar handige tips en tricks kun je robotstofzuiger nog slimmer gebruiken.

De beste Google Home robotstofzuigers

Niet elke robotstofzuiger werkt bij Google Home, let bij het kopen van een robotstofzuiger altijd of deze te koppelen is met Google Assistant. Hieronder hebben we een selectie gemaakt met de beste robotstofzuigers die te koppelen zijn met Google Home. Bij deze selectie hebben we gekeken naar de merken en modellen die te koppelen zijn met Google Home en daaruit hebben we de beste modellen van geselecteerd.


Neato Botvac D7 Connected

Neato Botvac D7

Deze Neato Botvac D7 is een slimme stofzuiger met veel handige smart functies. Zo kun de stofzuiger per kamer laten schoonmaken.


ecovacs deebot ozmo 950

Ecovacs Deebot OZMO 950

De Deebot OZMO 950 heeft een dweilfunctie en in de app kun je virtuele muren plaatsen, hierdoor is de stofzuiger perfect te bedienen.


blaupunkt-bluebot-xboost

Blaupunkt Bluebot XBOOST

Nog een robotstofzuiger met een dweilfunctie, daarnaast heeft deze Bluebot XBOOST een goede HEPA 11 filter.


eufy robovac l70

Eufy RoboVac L70 Hybrid

Eén van de nieuwste robotstofzuigers van Eufy. Deze RoboVac L70 is een erg slimme stofzuiger met handige functies, denk aan No-Go-zones


irobot roomba s9+

iRobot Roomba S9+

Een erg zelfstandige robotstofzuiger die je perfect kunt integreren in je smart home. Zo heeft de iRobot Roomba S9+ een zelflegende functie.


roborock s6-maxv

Roborock S6 MaxV

De Roborock S6 MaxV heeft veel van de nieuwste functies, denk aan een dubbele camera die ruimtes en voorwerpen goed in kaart brengt.


Wat kun je met een robotstofzuiger met Google Assistant?

Het klinkt misschien leuk om een robotstofzuiger te bedienen via spraak en dat is het ook. Alleen voor deze functie zou ik geen robotstofzuiger kopen die bedoeld is voor een platform. Een robotstofzuiger die werkt met een platform, in dit geval Google Assistant, wordt pas interessant wanneer apparaten met elkaar werken.

Met elkaar werken bedoelen we dat als apparaat x doet en andere apparaat hierop reageert. Een voorbeeld bij Google Home zou kunnen zijn dat wanneer je het huis verlaat het slimme deurslot op slot draait en de stofzuiger begint met zuigen. Het voordeel hiervan is dat alles zelfstandig werkt en je dus niets vergeet.

Daarnaast is het ook ideaal wanneer een stofzuiger gaat zuigen wanneer je niet thuis bent, zo heb je geen last van het geluid en kom je altijd in een schoon huis thuis. Ook kun je met een robotstofzuiger voor Google Assistant veel meer leuke koppelingen en scenario’s bedenken en wordt je huis ook echt slim.