Google Home en Amazon Alexa zijn bekende smart home platformen die veel gebruikt worden, maar HomeKit moeten we ook niet vergeten. Veel hebben een iPhone en werken daarom ook veel met HomeKit samen. Op deze pagina vind je HomeKit robotstofzuigers, hiermee bedoelen we robotstofzuigers die te koppelen zijn met HomeKit en met spraak te bedienen zijn via Siri.

Het voordeel van een koppeling met HomeKit is dat de robotstofzuigers te bedienen zijn via de Home-app van HomeKit. Gebruikers hiervan weten wat de voordelen hiervan zijn, maar het iets ideaal omdat je alle slimme apparaten kunt bedienen uit één app en ze met elkaar laten werken.

Een voorbeeld is wanneer je het huis verlaat, het slimme deurslot automatisch op slot gaat en de robotstofzuiger start met zuigen. Het voordeel hiervan is dat je zelf geen last hebt van de robotstofzuiger en dat je in een schoon huis thuis komt. Hieronder hebben we enkele HomeKit robotstofzuigers gevonden, momenteel kunnen alleen de Neato Botvac robotstofzuigers gekoppeld worden met HomeKit.


Neato Botvac D7 Connected

Neato Botvac D7

Deze Neato Botvac D7 behoort tot één van onze favoriete en beste robotstofzuigers van dit moment. Zo heeft deze robot veel slimme functies en is de zuigkracht erg goed.


neato botvac d4

Neato Botvac D4

De Neato Botvac D4 is ook een hele goede keuze en een stuk goedkoper dan de D7. Voor donkere vloeren is de D4 geen goede keuze, want hij herkent hier weinig van.


neato botvac d6

Neato Botvac D6

Iets meer zuigkracht dan de D4, maar de stofzuiger heeft wel moeite met drempels hoger dan 1,5 cm. Wel goede zuigkracht en ook slimme functies.