iRobot Robotstofzuigers

Momenteel zijn de robotstofzuigers van iRobot erg populair. iRobot zet ook goed in op de ontwikkelingen van nieuwe robotstofzuigers, zo introduceerde iRobot vorig jaar als eerste een docking station die ook gebruikt kan worden als reservoir. Is de stofzuiger vol dan rijdt de stofzuiger terug naar het station en deze zuigt de iRobot robotstofzuiger vervolgens weer leeg.

Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten van de robotstofzuigers van iRobot. Zo laten we zien wat momenteel de beste keuze is, maar ook welke modellen er nog meer zijn, wat het verschil daar tussen is en wat er zo goed is aan de iRobot robotstofzuigers.

 • De iRobot J7+ is de nieuwste robotstofzuiger van iRobot, dit model herkent objecten en ontwijkt deze.
irobot stofzuigers
De twee nieuwste iRobot stofzuigers getest: iRobot J7 review & iRobot i5

De beste iRobot stofzuiger van dit moment (2023)

iRobot heeft veel goede robotstofzuigers, maar als we daar de beste uit moeten kiezen dan gaat onze voorkeur uit naar de iRobot Roomba S9+. Dit model heeft een oplaadstation die ook een reservoir heeft, dit houdt in dat wanneer de robotstofzuiger terugkeert naar zijn station, het station de stofzuiger ook meteen leegzuigt. Ook heeft dit model de nieuwe D-Vorm van iRobot, hiermee kan de robot de hoekjes heel goed mee zuigen. Is een stofzuiger rond, dan wordt dit wat moeilijker.

Verder zijn de prestaties van deze iRobot stofzuiger erg goed, zo presteert de stofzuiger erg goed op zuigkracht. De stofzuiger kan drempels passeren die 2 cm hoog zijn en heeft veel handige functies. Zo kun je de stofzuiger automatisch laten zuigen, zodat wanneer je thuis komt alles schoon is en je geen last meer van het apparaat hebt. Heb je een smart speaker dan kun je de robotstofzuiger met spraak bedienen via Amazon Alexa of Google Assistant.


irobot roomba s9+

iRobot Roomba S9+

Dure keuze, maar gezien de functies wel een hele goede keuze. Daarnaast heeft dit model een turbo functie, leegt de robot zichzelf en heeft de robot een D-vorm.


Andere iRobot robotstofzuigers:

Naast het bovenstaande model heeft iRobot nog zeven verschillende robotstofzuigers. Deze modellen zijn allemaal rond, dit maak het zuigen van de hoekjes wat minder makkelijk. Ook is heeft de Roomba i7 ook nog een plus model, hierdoor heb je de keuze voor een laadstation met afzuiging. Bekijk hieronder de verschillende iRobot modellen, benieuwd of er ook één behoort tot de beste robotstofzuigers? Bekijk dan onze pagina met onze favoriete robotstofzuigers.


irobot roomba i7+

iRobot Roomba i7+

Geen D-vorm, maar wel een handige opvangbak die de stofzuiger automatisch leegt.


irobot roomba e5

iRobot Roomba e5

Deze iRobot stofzuiger heeft een goede accu en prima zuigprestaties.


irobot-roomba-698

iRobot Roomba 698

Nog een prima robotstofzuiger van iRobot. Is een beetje vergelijkbaar met de e5 en een stuk goedkoper.


irobot roomba 606

iRobot Roomba 606

Goedkoopste iRobot stofzuiger van dit moment. Prima robotstofzuiger en de stofzuiger kan zelfs over drempels tot 2 cm.


irobot roomba 976

iRobot Roomba 976

Nog een robotstofzuiger uit de 900-serie, scoort goed op zuigprestaties.


irobot roomba 960

iRobot Roomba 960

Ook een goede robotstofzuiger van iRobot, maar wel hoog geprijsd.


irobot roomba 975

iRobot Roomba 975

Deze Roomba 975 is vergelijkbaar met de 960, maar is wel een stuk goedkoper.


Waarom zijn de robotstofzuigers van iRobot een goede keuze?

Dat de robotstofzuigers van iRobot populair zijn is een feit, maar dit heeft natuurlijk een reden waarom de stofzuigers zo in trek zijn. Allereerst is het altijd goed wanneer een bedrijf zich volledig richt op één productgroep. Dit is bij iRobot het geval, zo richten hun bedrijfsactiviteiten volledig op robotstofzuigers en dat is vaak een goed teken. Ook zorgt dit ervoor dat de robotstofzuigers unieke functies heeft, hieronder staan enkele punten waarom de stofzuigers van iRobot een goede keuze kunnen zijn:

 • Goede klanten service: iRobot heeft een goede customerservice. Je kunt van maandag tot en met vrijdag contact opnemen (9:00 – 19:00) bij vragen of problemen.
 • Slimme robots: je kunt de robots laten zuigen wanneer je niet thuis bent en je kunt de robot automatisch laten zuigen met een schema.
 • Plusmodellen die zichzelf legen: met de komst van de plusmodellen hoef je nog minder om te kijken naar de robotstofzuiger, de zuiger kan zo langer aan het werk.
 • Goede zuigkracht: de robotstofzuigers van iRobot hebben veel zuigkracht, vooral de nieuwe modellen scoren hier goed op.
 • Met spraak te bedienen: ook zijn de robotstofzuigers te koppelen met een smart speaker van Amazon Alexa of Google Assistant. Vraag de stofzuiger of hij in de keuken wilt stofzuigen.

Ook heeft iRobot verschillende dweilrobots die perfect samenwerken in combinatie met de robotzuigers. Heeft een robotstofzuiger gezogen en is hij teruggekeerd naar zijn station, dan zal de dweilrobot van start gaan. Erg handig en vooral omdat ze op elkaar ingespeeld zijn. Bekijk hier een interessante combideal:

Verschillen tussen de iRobot robotstofzuiger modellen:

Hoewel er verschillende robotstofzuigers zijn van iRobot, is het vaak onduidelijk wat nou echt de verschillen tussen de modellen zijn. Vaak hebben ze zelfs de zelfde functies, zien ze er iets anders uit maar zit er wel veel verschil in de prijs. Het belangrijkste om de robotstofzuigers van elkaar te onderscheiden is de serie waaruit de stofzuiger komt. Zo heeft iRobot de volgende functies: s-, i-, 900-, 600- en e-series. Hieronder lees je per serie wat deze kan, vervolgens leggen we uit wat de grootste verschillen tussen de modellen zijn.

🔔 Bij Robotstofzuigerexperts.nl vertellen je we alles wat je moet weten over de robotstofzuiger. Van specifieke merken – waaronder iRobot in dit geval – tot handige tips & tricks. Echter doen we ook gedegen onderzoek naar de beste keuzes: onze onderzoeken publiceren we op Bestestofzuigers.nl. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het actuele onderzoek naar de beste iRobot stofzuiger op dit moment.

iRobot s-series:

Momenteel bestaat de s-serie uit één robotstofzuiger: de iRobot Roomba S9+. In onze ogen is dit ook de beste iRobot robotstofzuiger van dit moment. Het unieke van de s-serie is dat de robotstofzuiger een d-vorm heeft en dit hebben de andere series niet. Een d-vorm zorgt er namelijk voor dat een robotstofzuiger makkelijker langs plinten en in hoeken kan zuigen. De robotstofzuigers uit de andere series zijn allemaal rond en dat maakt randen en hoeken wat moeilijker. Verder hebben de iRobot robotstofzuigers uit de s-serie de volgende functies:

 • Maakt systematisch schoon
 • Bevat vuildetectie
 • Keert automatisch terug naar laadstation
 • Bestuurbaar via mobiel
 • Rubberen borstels
 • Turbostand
 • Geschikt voor dierenharen
 • Goed tegen allergieën
 • Hervat schoonmaakprogramma na het opladen
 • Ontvang schoonmaakrapportages
 • Programmeerbaar per ruimte
 • Te koppelen met de iRobot M6 dweilrobot
 • Grotere zuigmond

Ook wordt de iRobot Roomba s9+ standaard geleverd met een automatisch leegstation. Dit zorgt er voor dat de robotstofzuiger nog langer zelfstandig kan schoonmaken. Zie hieronder een filmpje over de Roomba s9+:

De i-series van iRobot

De i-series van iRobot robotstofzuigers is vergelijkbaar met s-series. Echter hebben de robotstofzuigers uit de i-series een ronde vorm en een kleinere zuigmond. Dit houdt in dat de robotstofzuiger meer moeite heeft om langs plinten en in hoeken te zuigen. Wel hebben de stofzuiger borsteltjes die langs de plinten vegen. Een kleinere zuigmond zorgt er simpelweg voor dat de robotstofzuiger minder breed is en daarom langer bezig is met zuigen. De robotstofzuigers uit de i-series zijn wel een stuk goedkoper. Mocht je voor de robotstofzuigers uit de i-serie een automatisch leegstation willen hebben, dat kan deze is apart te koop. Kosten voor het laadstation zij ongeveer € 200,-.

iRobot 900-series

De iRobot robotstofzuigers uit de 900-series hebben iets minder functies dan de s- en i-series. Grootste functies die wel interessant zijn die de 900-series niet hebben zijn: dat de robotstofzuigers niet per ruimte te programmeren zijn. De i-series robotstofzuiger herkennen ruimtes en kunnen ook per ruimte schoonmaken. Zo kun je in de app aangeven dat de stofzuiger in de keuken moet zuigen, dit kunnen de 900-series niet. Ook zijn de robotstofzuigers uit de 900-series niet te koppelen met een dweilrobot van iRobot (lees hier alles over de beste dweilrobots).

iRobot e-series:

Ook de e-series zijn weer een stukje goedkoper, maar hebben minder slimme functies. Zo ontvang je geen schoonmaakrapportages wanneer je gebruik maakt van een robotstofzuiger uit de e-series. Ook hervat een robotstofzuiger zijn schoonmaakprogramma niet na het opladen. Mocht een robotstofzuiger halverwege een lege accu hebben, dan laad hij zichzelf wel op, maar gaat vervolgens niet verder met zuigen. Dit doen de andere stofzuigers wel en wanneer een stofzuiger dit niet doet kan het voorkomen dat je huis half gezogen wordt.

De 600-series van iRobot

Robotstofzuigers uit de 600-series zijn erg goedkoop, maar missen wel belangrijke functies. Hoewel de robotstofzuigers uit de e-series al wat functies missen, zijn de functies van de 600-series helemaal beperkt. Het is zelfs afhankelijk per model of een stofzuiger wel via een app te bedienen is. Ook zijn deze stofzuigers niet voorzien van rubberen borstels en hierdoor ook niet geschikt voor dierenharen. Verder hebben deze modellen geen turbostand en geen HEPA filters dus ook niet geschikt tegen allergieën.

Waarop letten bij kopen van iRobot robotstofzuiger?

Wanneer je een robotstofzuiger van iRobot wilt kopen is het belangrijk om bepaalde aspecten in acht te nemen. Zoals je hierboven leest heeft iRobot verschillende series en elke serie bestaat uit robotstofzuigers met bepaalde functies. Hoe meer slimme functies een robotstofzuiger heeft hoe duurder de stofzuiger wordt, wel zijn het veel functies die van erg belangrijk en handig kunnen zijn.

 • Automatisch leegstation: iRobot robotstofzuiger heeft plusmodellen, waaronder de i- en s-series. Die werken met een automatisch leegstation. Zo’n leegstation zorgt ervoor dat de stofzuiger automatisch leeggezogen word wanneer deze vol raakt. Het voordeel hiervan is dat de stofzuiger nog langer zelfstandig kan werken. Wel dien je rekening te houden dat je voor zo’n laadstation ongeveer € 200,- euro extra betaald.
 • Dweilfunctie of dweilrobot: wil je een robotstofzuiger met dweilfunctie? Dan heb je keuze voor de iRobot robotstofzuiger Roomba Combo. Dit model kan naast zuigen ook dweilen. Ook kun je kiezen voor een dweilrobot, deze werken vaak een stuk beter dan een stofzuiger met dweilfunctie. De robotstofzuigers uit de i- en s-series zijn te koppelen met de dweilrobots van iRobot, ideaal want de apparaten communiceren met elkaar. Mocht de stofzuiger klaar met zuigen zijn dan gaat de dweilrobot daarna van start.
 • Robotstofzuiger met spraak bedienen: de meeste robotstofzuigers van iRobot zijn ook te koppelen met Amazon Alexa en Google Home. Dit is ideaal wanneer je een slim huis met Google of Alexa apparatuur. Wil je dit check dan of de robotstofzuiger van iRobot Roomba hiermee te koppelen is.

Ben je ook nog benieuwd wat voor robotstofzuiger merken er nog meer goed zijn? Bekijk dan onze beste robotstofzuiger pagina en bekijk de top 10 modellen van dit moment. Ook lees je op deze pagina wat een goede robotstofzuiger is en waarop je kunt letten.

Faq: meestgestelde vragen over iRobot Roomba

Heb je nog vragen over de robotstofzuigers van iRobot? Dan kun je ons altijd een berichtje sturen als je advies wilt of wanneer iets niet duidelijk is. Hieronder hebben we de meestgestelde vragen over iRobot Roomba opgesomd en beantwoord:

Wat is de beste iRobot robotstofzuiger?

Het is belangrijk dat je eerst weet wat de verschillen zijn tussen de robotstofzuigers van iRobot. Daarna is het belangrijk dat je een beste keuze kiest op basis van jouw behoeftes. Op deze pagina lees je wat de grootste verschillen zijn tussen de iRobot Roomba stofzuigers, zo heeft dit merk wel vijf verschillende series. Lees hierboven wat de verschillen zijn tussen deze series en waarop je ook moet letten.

Kun je een iRobot gebruiken op verschillende verdiepingen?

De robotstofzuigers uit de i- en s-serie kunnen kamers en ruimtes herkennen. Je kunt deze modellen dus ook gebruiken in verschillende ruimtes, wel dien je rekening te houden dat als je de stofzuiger op een andere verdieping wilt gebruiken je deze handmatig daar moet zetten. Verplaats dan natuurlijk ook het oplaadstation, zodat de stofzuiger tijdens het zuigen zichzelf ook weer op kan laden.

De robotstofzuigers van iRobot een goede keuze?

Jazeker. De robotstofzuigers van iRobot werken erg goed en het schoonmaakresultaat is ook erg goed. Daarnaast is iRobot ook een merk die zich volledig richt op het ontwikkelen en ontwerpen van schoonmaakrobots. Dit is ook vaak een pluspunt tegenover merken die zich hier niet in specialiseren.