Momenteel zijn de robotstofzuigers van iRobot erg populair. iRobot zet ook goed in op de ontwikkelingen van nieuwe robotstofzuigers, zo introduceerde iRobot vorig jaar als eerste een docking station die ook gebruikt kan worden als reservoir. Is de stofzuiger vol dan rijdt de stofzuiger terug naar het station en deze zuigt de iRobot robotstofzuiger vervolgens weer leeg.

Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten van de robotstofzuigers van iRobot. Zo laten we zien wat momenteel de beste keuze is, maar ook welke modellen er nog meer zijn, wat het verschil daar tussen is en wat er zo goed is aan de iRobot robotstofzuigers.

De beste iRobot stofzuiger van dit moment (2021)

iRobot heeft veel goede robotstofzuigers, maar als we daar de beste uit moeten kiezen dan gaat onze voorkeur uit naar de iRobot Roomba S9+. Dit model heeft een oplaadstation die ook een reservoir heeft, dit houdt in dat wanneer de robotstofzuiger terugkeert naar zijn station, het station de stofzuiger ook meteen leegzuigt. Ook heeft dit model de nieuwe D-Vorm van iRobot, hiermee kan de robot de hoekjes heel goed mee zuigen. Is een stofzuiger rond, dan wordt dit wat moeilijker.

Verder zijn de prestaties van deze iRobot stofzuiger erg goed, zo presteert de stofzuiger erg goed op zuigkracht. De stofzuiger kan drempels passeren die 2 cm hoog zijn en heeft veel handige functies. Zo kun je de stofzuiger automatisch laten zuigen, zodat wanneer je thuis komt alles schoon is en je geen last meer van het apparaat hebt. Heb je een smart speaker dan kun je de robotstofzuiger met spraak bedienen via Amazon Alexa of Google Assistant.


irobot roomba s9+

iRobot Roomba S9+

Dure keuze, maar gezien de functies wel een hele goede keuze. Daarnaast heeft dit model een turbo functie, leegt de robot zichzelf en heeft de robot een D-vorm.


Andere iRobot robotstofzuigers:

Naast het bovenstaande model heeft iRobot nog zeven verschillende robotstofzuigers. Deze modellen zijn allemaal rond, dit maak het zuigen van de hoekjes wat minder makkelijk. Ook is heeft de Roomba i7 ook nog een plus model, hierdoor heb je de keuze voor een laadstation met afzuiging. Bekijk hieronder de verschillende iRobot modellen, benieuwd of er ook één behoort tot de beste robotstofzuigers? Bekijk dan onze pagina met onze favoriete robotstofzuigers.


irobot roomba i7+

iRobot Roomba i7+

Geen D-vorm, maar wel een handige opvangbak die de stofzuiger automatisch leegt.


irobot roomba e5

iRobot Roomba e5

Deze iRobot stofzuiger heeft een goede accu en prima zuigprestaties.


irobot-roomba-698

iRobot Roomba 698

Nog een prima robotstofzuiger van iRobot. Is een beetje vergelijkbaar met de e5 en een stuk goedkoper.


irobot roomba 606

iRobot Roomba 606

Goedkoopste iRobot stofzuiger van dit moment. Prima robotstofzuiger en de stofzuiger kan zelfs over drempels tot 2 cm.


irobot roomba 976

iRobot Roomba 976

Nog een robotstofzuiger uit de 900-serie, scoort goed op zuigprestaties.


irobot roomba 960

iRobot Roomba 960

Ook een goede robotstofzuiger van iRobot, maar wel hoog geprijsd.


irobot roomba 975

iRobot Roomba 975

Deze Roomba 975 is vergelijkbaar met de 960, maar is wel een stuk goedkoper.


Waarom zijn de robotstofzuigers van iRobot een goede keuze?

Dat de robotstofzuigers van iRobot populair zijn is een feit, maar dit heeft natuurlijk een reden waarom de stofzuigers zo in trek zijn. Allereerst is het altijd goed wanneer een bedrijf zich volledig richt op één productgroep. Dit is bij iRobot het geval, zo richten hun bedrijfsactiviteiten volledig op robotstofzuigers en dat is vaak een goed teken. Ook zorgt dit ervoor dat de robotstofzuigers unieke functies heeft, hieronder staan enkele punten waarom de stofzuigers van iRobot een goede keuze kunnen zijn:

  • Goede klanten service: iRobot heeft een goede customerservice. Je kunt van maandag tot en met vrijdag contact opnemen (9:00 – 19:00) bij vragen of problemen.
  • Slimme robots: je kunt de robots laten zuigen wanneer je niet thuis bent en je kunt de robot automatisch laten zuigen met een schema.
  • Plusmodellen die zichzelf legen: met de komst van de plusmodellen hoef je nog minder om te kijken naar de robotstofzuiger, de zuiger kan zo langer aan het werk.
  • Goede zuigkracht: de robotstofzuigers van iRobot hebben veel zuigkracht, vooral de nieuwe modellen scoren hier goed op.
  • Met spraak te bedienen: ook zijn de robotstofzuigers te koppelen met een smart speaker van Amazon Alexa of Google Assistant. Vraag de stofzuiger of hij in de keuken wilt stofzuigen.

Ook heeft iRobot verschillende dweilrobots die perfect samenwerken in combinatie met de robotzuigers. Heeft een robotstofzuiger gezogen en is hij teruggekeerd naar zijn station, dan zal de dweilrobot van start gaan. Erg handig en vooral omdat ze op elkaar ingespeeld zijn. Bekijk hier een interessante combideal:

Verschillen tussen de iRobot robotstofzuiger modellen:

Wil je weten wat de verschillen zijn tussen de iRobot stofzuigers? Bekijk dan onderstaan model om de grootste verschillen te zien. Het grootste verschil tussen de modellen zit hem in de zuigprestaties, werken en functies. Ook kun je op onze robotstofzuiger vergelijken pagina de stofzuigers van iRobot vergelijken met andere stofzuigers.

Bekijk hieronder een filmpje van de nieuwe iRobot S9+ stofzuiger. In het filmpje wordt de S9+ uitgepakt en wordt uitgelegd wat de stofzuiger allemaal kan. Ook krijg je van het filmpje een impressie hoe de stofzuiger eruit ziet.