De iRobot Roomba 606 is een stijlvolle robotstofzuiger die laag geprijsd is. Het is daarom ook een mooi instapmodel wanneer je eens een robotstofzuiger uit wilt proberen. Dit model heeft in vergelijking met andere iRobot modellen minder zuigkracht en is beperkt in wat functies. Bekijk onze iRobot robotstofzuiger pagina voor de vergelijkingen met andere modellen. Toch meer weten over deze iRobot Roomba 606 lees dan verder. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over de Roomba 606

  • Hoe werkt de Roomba 606
  • Welke functies heeft de iRobot Roomba 606
  • Conclusie: iRobot Roomba 606 review

irobot roomba 606

iRobot Roomba 606

Wanneer je op zoek bent naar een scherp geprijsde robotstofzuiger dan is de iRobot Roomba 606 een goede keuze. Dit model is voorzien van alle standaard functies en werkt redelijk goed.


Hoe werkt de Roomba 606

De iRobot Roomba is een robotstofzuiger uit de 600-series van iRobot. Deze stofzuigers uit deze serie zijn vaak laaggeprijsd en interessante keuze als je een laag budget hebt. Wel houdt dit in dat je verschillende functies niet hebt, zo is ƩƩn van de meest essentiƫle functie het bedienen van de stofzuiger in de app, dan kan deze Roomba 606 niet.

Voor het activeren van de Roomba 606 gebruik je dus geen app, maar je drukt op de start knop van de robotstofzuiger. Het voordeel hiervan is dat je de stofzuiger niet hoeft te koppelen aan je smartphone en je geen app hoeft installeren. Het nadeel hiervan is dat je altijd aanwezig dient te zijn voor het activeren van de robotstofzuiger.

Na het activeren van de robotstofzuiger gaat de robot vervolgens random door het huis rijden. Eerst zal de robotstofzuiger een kant oprijden en wanneer deze een obstakel tegenkomt, bijvoorbeeld een bank of muur, dan zal de robotstofzuiger zijn richting automatisch veranderen. Zo rijdt de stofzuiger door het huis heen totdat de accu leeg is. Is de accu leeg dan rijdt de stofzuiger automatisch terug naar het basisstation en laadt hij zichzelf weer op.

De iRobot Roomba 606 heeft borstels aan de zijkant en aan de onderkant zit een harige borstel en een rubberen borstel. Het borsteltje aan de zijkant zorgt ervoor dat het vuil langs plinten als het ware naar de zuigmond gezogen wordt.

Welke functies en specificaties heeft de iRobot Roomba 606

Elke robotstofzuiger heeft unieke functies, zo kunnen de beste robotstofzuigers objecten herkennen en kunnen ze zichzelf legen. De robotstofzuigers van iRobot uit de 600-series zijn erg beperkt in de functies. Mocht je een robotstofzuiger van iRobot willen die echt goede functies heeft, dan zou je eens kunnen kijken naar de nieuwe iRobot S9+. Mocht je toch voor de lage prijs van de Roomba 606 willen gaan, dan heeft dit model de volgende functies:

  • Twee verschillende borstels bij de zuigmond: de robotstofzuiger heeft twee verschillende zuigmonden, een harige borstel en een rubberen borstel.
  • 3-staps schoonmaaksysteem: iRobot maakt naar eigen zeggen gebruik van een 3-staps schoonmaaksysteem. De twee verschillend borstels aan de onderzijden zijn geschikt voor elke vloertype en een speciaal ontworpen zijborstel is geschikt voor het zuigen van hoeken en randen.
  • Past automatisch schoonmaakkoppen aan: de robotstofzuiger past automatisch zijn schoonmaakkoppen in, hierdoor zorgen de twee borstels ervoor dat ze op elke vloertype nauw in contact staan.
  • DirtDetect: DirtDetect is een functie waarbij sensoren in de robotstofzuiger vuil herkennen en daardoor op sommige plekken grondiger schoonmaakt en reinigt. De robotstofzuiger detecteert het vuil bij het opzuigen hiervan.
  • Maakt ook schoon langs plinten en in hoeken: de zijborstels van de stofzuiger zijn speciaal gepositioneerd en geplaatst in een hoek van 27 graden, dit is de ideale hoek voor het vegen van vuil langs randen en uit hoeken.

De iRobot Roomba 606 is een oud model en daarom laag geprijsd. Hoewel dit model paar jaar terug de meeste nieuwe functies had, zijn deze functies deze dagen achterhaald. Hieronder kun je een video bekijken van het nieuwste model van iRobot, de iRobot Roomba S9+. In het filmpje zie je welke nieuwe functies dit model heeft.

Conclusie: iRobot Roomba 606 review

Gezien de prijs is de iRobot Roomba 606 een goede keuze, wel is de stofzuiger een oud model en mist de robotstofzuiger functies die bijna standaard zijn geworden deze dagen. Denk bijvoorbeeld aan het bedienen van de robotstofzuiger via de app. Vaak zijn de stofzuigers die te bedienen zijn via de app ook volledig te automatiseren, zo kun je de robotstofzuigers automatisch laten zuigen op een bepaalde tijdstip op zelf uitgekozen dag.

Mocht je een robotstofzuiger zoeken die gewoon laaggeprijsd is dan kan dit wel een goede keuze zijn. Wel dien je dan alsnog rekening te houden dat de robotstofzuiger beperkt is in zijn functies.