Ideaal wanneer een robotstofzuiger ook onder de bank kan zuigen © AEG RX9-6IBM

Op zoek naar een lage robotstofzuiger die onder meubels zuigt? Let dan op de hoogte van een robotstofzuiger, want hoe lager een robotstofzuiger hoe makkelijker deze ook onder meubels kan zuigen. Op deze pagina hebben we onderzoek gedaan naar de laagste robotstofzuigers die er te koop zijn. De meest lage robotstofzuiger op dit moment is de Rowenta X-Plorer RR7447WH, dit model is slechts 6 cm hoog.

Verschillende lage robotstofzuigers:

Natuurlijk moet je naast de hoogte van de robotstofzuiger ook kijken naar de prestaties van de stofzuiger en na de hoogt die benodigd is om onder jouw meubels te zuigen. Hieronder hebben we een top 10 met lage robotstofzuigers gemaakt, deze top 10 is alleen gebaseerd op de hoogte van de modellen. Mocht je meer informatie willen hebben over de functies en goede robotstofzuigers, bekijk dan eens onze beste robotstofzuiger pagina.


Rowenta X-Plorer RR7447WH

1. Rowenta X-Plorer RR7447WH – 6 cm

Momenteel is deze Rowenta X-Plorer RR7447WH de laagste robotstofzuiger van dit moment met 6 cm. Prima robotstofzuiger die ook te bedienen is met spraak via Google Home. Ook heeft dit model een dweilfunctie en dat is ook ideaal om het fijnstof onder de bank mee te nemen! Daarbij heeft deze robotstofzuiger ook erg goede filters, zo zit er in de stofzuiger een HEPA 12 filter.


eufy robovac 35c

2. Eufy RoboVac 35c – 7,2 cm

Ook deze Eufy RoboVac 35c is een erg lage robotstofzuiger. Dit model heeft een hoogte van 7,2 cm en moet daarmee prima onder meubels kunnen rijden. Dit model komt ook voor in onze top 10 beste robotstofzuigers en is te besturen met spraak via Google Home of Amazon Alexa.


blaupunkt xboost

3. Blaupunkt Bluebot Xboost 7,6 cm

Ook is de Blaupunkt Bluebot Xboost is een erg goede robotstofzuiger die ook een dweilfunctie heeft en voorzien is van een goede HEPA-filter. De robot is te bedienen via de app of je kunt de robot besturen via de bijgeleverde afstandsbediening.


ecovacs deebot 605

4. Ecovacs Deebot 605 – 7,9 cm

Deze Ecovacs Deebot 605 is ook een lage robotstofzuiger van 7,9 cm hoog. Dit model heeft ook een dweilfunctie, ideaal om het stof onder de bank weg te dweilen. Ook is dit model via je app te besturen en te automatiseren.


aeg rx9-2-6ibm

5. AEG RX9-2-6IBM – 8,5 cm

Deze AEG RX9-2-6IBM is een erg mooie, maar prijzige robotstofzuiger. Dit model heeft een hoogte van 8,5 cm en kan daarmee onder de meeste banken zuigen. De robotstofzuiger heeft een 3D camera waarmee hij voor zichzelf een virtuele map maakt en zo de beste route kan bepalen.


irobot roomba 960

6. iRobot Roomba 960 – 9,1 cm

Ook de iRobot stofzuigers zijn een goede keuze. De laagste robotstofzuiger van iRobot is deze Roomba 960 met een hoogte van 9,1 cm. Dit wordt voor de meeste meubels wat krap check daarom goed of dit past in jouw situatie. Wel is dit een erg goede robotstofzuiger met veel zuigkracht.


irobot roomba e5

7. iRobot Roomba e5- 9,2 cm

Nog een iRobot Roomba in deze top 10 lage robotstofzuigers. Het hoogteverschil met vorige model is slechts 0,1 cm en daarom ook een prima keuze wanneer je op zoek bent naar een lage robotstofzuiger. Nogmaals check altijd eerst wat de benodigde hoogte van de robotstofzuigers.


irobot roomba s9+

8. iRobot Roomba S9+ – 9,2 cm

Deze iRobot Roomba S9+ is in onze ogen de beste robotstofzuiger van dit moment. Mede door de vorm van de robotstofzuiger en de functies is dit een hele goede robotstofzuiger. Wel is dit een erg prijzige keuze!


irobot roomba i7

9. iRobot Roomba i7 – 9,22 cm

Ook de iRobot Roomba i7 is een hele goede keuze. Dit model is ook een stukje goedkoper dan de S9 en is ook te verkrijgen met een automatisch legende basisstation. Zo’n basisstation is in staat de robotstofzuiger zelf leeg te zuigen, hierdoor kan de stofzuiger nog langer zelfstandig zuigen.


ecovacs deebot ozmo 950

10. Ecovacs OZMO 950 – 9,3 cm

De laatste robotstofzuiger in deze top 10 is de Ecovacs OZMO 950 en heeft een hoogte van 9,3 cm. Gezien de nummer 1 is dit wel een hoogte verschil van maar liefst 3,3 cm. Check wat maximale hoogte is dat onder je meubels door kan rijden en kies daarop een robotstofzuiger.


Waarom is een lage robotstofzuiger interessant?

Wanneer je een robotstofzuiger koopt is het belangrijk dat je rekening houdt met de hoogte van de stofzuiger. Stof kan namelijk ophopen op moeilijk bereikbare plekken, denk hierbij aan onder je bank. Wanneer een robotstofzuiger onder de bank kan zuigen dan is dit probleem ook meteen opgelost. Naast banken kun je rekening houden met kasten, stoelen en andere meubels.

robotstofzuiger onder de bank
Ideaal wanneer de robotstofzuiger ook onder meubels kan stofzuigen

Waar moet je op letten bij het kopen van een lage robotstofzuigers?

Naast de hoogte van een robotstofzuiger is het ook belangrijk om te kijken naar de werking van de robotstofzuiger. Zeker wanneer de robotstofzuiger ook onder meubels zuigt kan het bijvoorbeeld belangrijk zijn dat de stofzuiger meubels en objecten kan herkennen. Ook speelt navigatie methode van een robot een belangrijke rol. Wij adviseren hierbij altijd te kiezen voor een robot die navigeert via een systematische wijze. Mocht de robotstofzuiger dit niet doen, dan kan het voorkomen dat de robotstofzuiger zichzelf vast rijdt onder de bank en de rest van de kamer niet gezogen wordt.

Bij het kopen van een lage robotstofzuiger kun je rekening houden met de volgende factoren:

  • Zuigprestaties: natuurlijk moet een robotstofzuiger goed kunnen zuigen.
  • Hoogte van de drempels: sommige robotstofzuigers kunnen ook over drempels rijden, handig wanneer je drempels in je huis hebt. Check daarom altijd op de hoogte van de drempels die een stofzuiger kan passeren.
  • Borstels en zuigmond van de robotstofzuiger: de meeste robotstofzuigers hebben een zuigmond aan de onderzijde van de robot. De meeste modellen zijn ook voorzien van borstels die als het ware het vuil naar de mond toe vegen, daarnaast is dit ook goed om langs plinten en hoeken te zuigen.
  • Extra opties en functies: ook robotstofzuigers hebben verschillende functies, denk aan sensoren die bepaalde functies activeren. Ook zijn er robotstofzuigers met dweilfunctie, deze modellen zijn ook ideaal voor het zuigen onder meubels. Met de dweilfunctie haal je namelijk veel fijnstof van de vloer af, ideaal voor het opgehoopte stof onder de bank!

FAQ: meestgestelde vragen over lage robotstofzuigers

Mocht je nog vragen hebben over robotstofzuigers, dan kun je altijd even onze homepage bekijken. Hierop vind je de meest belangrijke informatie omtrent robotstofzuigers. Mocht je vragen hebben over desbetreffende functies of modellen dan kun je ons altijd een berichtje sturen! Hieronder hebben we de meestgestelde vragen omtrent lage robotstofzuigers beschreven en beantwoord:

Waarom een is een lage robotstofzuiger een goede keuze?

Een lage robotstofzuiger kan ook onder meubels zuigen, mits je meubels dit toelaten natuurlijk. Onder meubels is het vaak wat moeilijker zuigen en dit wordt vaak ook overgeslagen. Toch hoopt er veel stof op onder meubels, daarom is het ideaal wanneer je een robotstofzuiger hebt die ook onder de bank kan zuigen.

Wat is het hoogteverschil van een robotstofzuigers?

Hoewel robotstofzuigers op zich best lage apparaten zijn zit er toch veel verschil in de hoogte van robotstofzuigers. De laagste robotstofzuiger die wij gevonden hebben is op dit moment slechts 6 cm hoog en de hoogste robotstofzuiger is 12 cm.

Hoeveel geluid maakt een robotstofzuiger?

Ook hier zit veel verschil in en dit is een belangrijke punt om rekening mee te houden. Gemiddeld licht het geluidsniveau van een robotstofzuiger zo rond de 50 dB, maar ook hier zit veel verschil in!

Heeft een robotstofzuiger een HEPA filter?

Er zijn wat robotstofzuigers die voorzien zijn van goede HEPA filters. HEPA filters zorgen ervoor dat opgezogen fijnstof uit de lucht gefilterd wort. Heb een robotstofzuiger geen goede HEPA filter dan blaast de robotstofzuiger fijnstof gewoon weer terug in de lucht.