Robotstofzuiger Merken

Robotstofzuigers worden steeds populairder en veel merken springen hierop in. Zo zijn er al een tal bekende stofzuiger merken die nu ook robotstofzuigers hebben, maar er zijn ook wat mindere bekende merken die nu robotstofzuigers verkopen. Op deze pagina vind je het overzicht met de meest relevante robotstofzuiger merken van dit moment. In het overzicht laten we ook direct zien wat de drie belangrijkste kenmerken zijn per robotstofzuiger merk, daarnaast zie je ook direct welke modellen er per merk zijn.

robotstofzuiger merken
Verschillende robotstofzuiger merken uit onze beste robotstofzuiger test.

De Beste Robotstofzuiger merken (top 10)

Hieronder vind het rijtje met de beste robotstofzuiger merken van dit moment. Door op een stofzuiger merk te klikken scrol je automatisch naar beneden en zie je alle informatie over het stofzuiger merk.

 1. AEG
 2. Blaupunkt
 3. Dyson
 4. Ecovacs Deebot
 5. Eufy RoboVac
 6. iRobot Roomba
 7. Medion
 8. Neato
 9. Zoef
 10. Xiaomi Roborock

AEG robotstofzuigers

De standaard stofzuigers van AEG staan natuurlijk bekend door innovatie en design van de stofzuigers. Volgens AEG hebben ze zelfs de stofzuiger op nieuw uitgevonden en dit onderbouwen ze door de kracht en functionaliteiten van de stofzuigers.

Sinds kort heeft ook AEG een nieuwe robotstofzuiger lijn: RX9. De RX9 lijn bestaat uit drie verschillende modellen en is de opvolger van de RX8 lijn die uit één stofzuiger bestaat. De nieuwe RX9 lijn werkt met de nieuwe AirExtreme Technology, deze nieuwe technologie zorgt voor een veelzijdige luchtstroom dat zorgt voor maximale zuigkracht. Lees hier alles over de AEG robotstofzuigers of lees direct de onderstaande reviews per robotstofzuiger:

Blaupunkt robotstofzuigers

blaupunkt robotstofzuiger

Ook Blaupunkt heeft verschillende robotstofzuigers, drie stuks in totaal. Deze drie Blaupunkt robotstofzuigers onderscheiding zich in de de functionaliteiten, zo is er een stofzuiger met een turbofunctie en heeft de andere stofzuiger weer een dweilfunctie. Dit zijn de drie verschillende robotstofzuigers van Blaupunkt:

Dyson robotstofzuigers

Dyson bekend natuurlijk van de steelstofzuigers en krachtige Lithium accu’s. Ook de robotstofzuigers van Dyson zijn voorzien van een erg goede accu en innovatieve snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een digitale V2 motor, 360 ° Lens systeem en een handige zone functie waarmee je zones kunt instellen. De robotstofzuigers van Dyson zijn niet erg populair in Nederland en Dyson promoot er niet erg mee. In totaal zijn er twee verschillende Dyson robotstofzuigers:

Ecovacs Deebot robotstofzuigers

ecovacs robotstofzuiger

Een robotstofzuiger merk dat we steeds vaker in de Nederlandse webshops vinden is Ecovacs. Ecovacs Robotics is een Chinees bedrijf en is opgericht in 1998. Het bedrijf richt zich vooral op het ontwikkelen van huishoudelijke robotapparatuur en daar horen natuurlijk ook robotstofzuigers bij. De robotstofzuigers van Ecovacs vallen onder de naam Ecovacs Deebot en het merk biedt verschillende modellen aan, hieronder staan de meest recente modellen:

Eufy RoboVac

eufy robovac stofzuigers

De robotstofzuigers van RoboVac mogen niet ontbreken op deze robotstofzuiger merken pagina. Deze robotstofzuigers zijn vooral kenmerkend door de lage prijs, hoewel we dit niet terug zien in de kwaliteit van de stofzuigers. De stofzuigers zijn mooie en werken erg goed. Ook worden de Roborock stofzuigers vol door ontwikkeld en komen er steeds nieuwe modellen op de markt. Zo heeft Eufy nu een model die zelfs al werkt met AI. Bekijk hieronder verschillende modellen van Eufy:

iRobot Roomba robotstofzuigers

irobot stofzuigers

Misschien wel de meest populaire robotstofzuigers van dit moment zijn de robotstofzuigers van iRobot. iRobot is opgericht in 1990 door robotdeskundigen van het Massachusetts Institute of Technology. Deze robotdeskundigen hadden als doel robots te ontwikkelen die praktische taken kunnen uitvoeren in het dagelijks leven, zo zijn daar de iRobot Roomba robotstofzuigers uit ontstaan. Deze Roomba stofzuigers bestaan momenteel uit de volgende series:

Daarnaast heeft iRobot ook een nog andere series robots ontwikkeld die naast zuigen ook kunnen dweilen, zo is er de iRobot Combo serie die bestaat uit een robotstofzuiger met een dweilfuntie. Ook heeft iRobot een serie met robots die alleen bedoelt zijn om te dweilen:

 • iRobot Braava jet® m-serie
 • iRobot Braava jet® 200-serie
 • iRobot Braava jet® 300-serie

Medion robotstofzuigers

Medion is een Duits bedrijf dat zich richt op consumentenelektronica, waaronder de robotstofzuigers. De Medion robotstofzuigers hebben verschillende functies, zo zijn er stofzuiger die alleen zuigen, zuigen en dweilen en alleen geschikt zijn voor dweilen. De Robotstofzuigers van Medion kenmerken zicht vooral door de lage prijs. Hieronder vind je de verschillende modellen die nu te koop zijn:

 • Medion MD19100
 • Medion MD19511
 • Medion MD19601

Neato robotstofzuigers

neato robotstofzuigers

Neato is één van de populairste robotstofzuiger merken van dit moment. De robotstofzuigers van Neato worden ook steeds populairder en het komend jaar komen er drie nieuwe modellen op de markt (D8, D9 en D10). Het zijn erg robotstofzuigers met zeer intelligente functies, zo is elk model voorzien van een LaserSmart-Technologie en kun je de robotstofzuigers bepaalde zones laten schoonmaken. Het bedrijf achter deze stofzuigers is Neato Robotics en is gevestigd in America en focust zich volledig op robotstofzuigers. Hieronder staan de robotstofzuigers die nu te koop zijn van Neato:

 • Neato Botvac D6 Connected
 • Neato Botvac D7 Connected
 • Neato D8 Intelligent Robot Vacuum
 • Neato D9 Intelligent Robot Vacuum
 • Neato D10 Intelligent Robot Vacuum

Zoef robotstofzuiger

Als je de namen van de robotstofzuigers van Zoef ziet is het meteen al herkenbaar dat het om een Nederlands merk gaat. De robotstofzuigers hebben namelijk Nederlandse namen als Bep, Sjaan en Jannie. Het verschil in de robotstofzuigers zit hem vooral in de functies van de robotstofzuigers, zo zijn er robotstofzuigers die je met je smartphone kunt bedienen en zijn andere weer te bedienen met een bijgeleverde afstandsbediening. Hieronder vind je de Zoef robotstofzuigers die momenteel op de markt te verkrijgen zijn:

 • Robotstofzuiger Jannie
 • Zoef Robot Bep
 • Robot Anna
 • Zoef Robot Sjaan

Xiaomi Roborock

design roborock s6 maxv

De Roborock robotstofzuigers zijn onderdeel van Xiaomi. Xiaomi Chinees bedrijf dat vooral bekend is van veel smart home producten. Sinds een tijdje komen er steeds meer Xiaomi apparaten op de Nederlandse markt en zo zijn er zelfs Xiaomi winkels geopend in Nederland. Veel van deze apparaten werken erg goed en er is zelfs een aparte robotstofzuiger lijn: Roborock.

Roborock ontwikkeld zelf de robotstofzuigers en zijn onderdeel van Xiaomi. Momenteel zijn er veel verschillende robotstofzuigers van Roborock en er komen steeds nieuwe modellen op de markt. De meest nieuwe model is de Roborock S7 en deze werkt zelfs al met AI. Ook heeft de stofzuiger veel nieuwe en gave functies, bekijk hieronder de meest recente robotstofzuigers van Roborock:

 • Roborock E4
 • Roborock S5 Max
 • Roborock S6
 • Roborock S6 MaxV
 • Roborock S7