Mensen kiezen er voor om een robotstofzuiger in huis te halen omdat ze op die manier een deel van de huishoudelijke taken uit handen kunnen geven. Het schoonmaken van een woning neemt dan ook zeer veel tijd in beslag. Een niet onbelangrijk deel van het gebruiksgemak van een robotstofzuiger gaat schuil in de wijze waarop ze kan worden bediend.

Voorheen was het bijvoorbeeld noodzakelijk om elk commando individueel in de robotstofzuiger in te voeren, maar tegenwoordig kan dat gelukkig ook anders. Moderne technologieĆ«n hebben het onder meer mogelijk gemaakt om een robotstofzuiger draadloos te bedienen. Op welke manier ze precies bediend kunnen worden en hoe dat allemaal in zā€™n werk gaat ontdekt u in dit artikel.

Een robotstofzuiger programmeren

Elke hedendaagse robotstofzuiger kan zonder probleem geprogrammeerd worden. Dit betekent dat u de robotstofzuiger probleemloos schoon kunt laten maken wanneer en waar u dat wenst, ook al bent u zelf niet thuis. Het instelmenu voor de programmatie van uw robotstofzuiger vergt enige gewenning, maar eenmaal u er mee uit de voeten kunt zult u merken dat u het toestel precies op die manier kunt laten schoonmaken zoals u dat wenst.

Draadloos doorgeven van commandoā€™s aan een robotstofzuiger

Een robotstofzuiger op voorhand programmeren is Ć©Ć©n ding. Ter plaatse bij het toestel enkele extra commandoā€™s doorvoeren is nog iets anders. In principe zijn beide instelmogelijkheden altijd zonder probleem te realiseren, maar er is meer. Tegenwoordig kunnen robotstofzuigers namelijk eveneens bediend worden door middel van een applicatie op een smartphone of tablet.

Er wordt een draadloze connectie gerealiseerd waardoor het mogelijk wordt om de robotstofzuiger zeer eenvoudig vanop afstand te bedienen. Waar u op dat ogenblik ook in huis of in de tuin aanwezig bent, met een enkele druk op uw touchscreen is het mogelijk om het schoonmaakpatroon van uw robotstofzuiger te wijzigen.

Wat indien uw robotstofzuiger geen draadloze technologie ondersteunt?

Veel mensen die er reeds enkele jaren geleden voor hebben gekozen om een robotstofzuiger te kopen vrezen dat ze tegenwoordig met een ietwat achterhaalt toestel zitten opgescheept. Uiteraard staat de technologie niet stil en beschikken robotstofzuigers tegenwoordig over modernere en efficiƫntere mogelijkheden, maar dat betekent niet dat uw huidig exemplaar niet aan uw vooropgestelde verwachtingen kan voldoen.

Wilt u bijvoorbeeld graag hebben dat uw oudere robotstofzuiger vanop afstand kan worden bediend? In dat geval is het interessant om na te gaan of er mogelijks geen uitbreiding beschikbaar is. Heel wat merken van robotstofzuigers hebben er de voorbije jaren immers voor gekozen om hun bestaande toestellen te voorzien van een extra module. Deze extra module maakt het mogelijk om te communiceren met een mobiele app waardoor er eenvoudig commandoā€™s doorgegeven kunnen worden.

Bedien uw robotstofzuiger zoals u dat wenst

Bovenstaande geeft het eigenlijk reeds aan, het bedienen van een robotstofzuiger kan tegenwoordig op zeer veel uiteenlopende manieren. Zo kunt u er zonder enig probleem voor kiezen om ter plaatse bij het toestel nieuwe commandoā€™s door te geven, maar wat bovendien ook te denken van de draadloze ondersteuning? Dit laatste is in het bijzonder handig voor mensen die vrezen dat ze telkens fysiek naar hun toestel moeten hollen om een nieuwe opdracht door te kunnen geven.

Beschikt uw robotstofzuiger niet standaard over deze draadloze ondersteuning? Dan weet u inmiddels dat er wel degelijk mogelijkheden bestaan om ze alsnog op dergelijke, praktische wijze te kunnen besturen.