Neato Robotstofzuigers

Momenteel kunnen we wel zeggen dat Neato één van de populairste en beste robotstofzuigers zijn van dit moment. Er zijn op dit moment zes Neato robotstofzuigers! De robotstofzuigers van Neato zijn kenmerkend door de zogeheten D-vorm, vandaar ook de Neato Botvac D-serie.

Op deze pagina vertellen we je alles over de robotstofzuigers van Neato en vertellen we je wat de beste Neato robotstofzuiger is volgens ons. Mocht je ook nog andere robotstofzuigers willen bekijken, bekijk dan onze beste robotstofzuiger pagina. Deze pagina toont de beste robotstofzuigers van dit moment en zoals je kunt zien zijn daar ook wat modellen van Neato te vinden.

neato robotstofzuigers
Een van de nieuwe robotstofzuigers van Neato, lees hier onze Neato D8 review

Beste Neato robotstofzuiger van dit moment (2023)

Neato heeft momenteel zes verschillende modellen, waarvan er drie nieuw zijn. Om de keuze voor jou een stuk makkelijker te maken hebben we hieronder onze favoriete en beste Neato robotstofzuiger gezet. Dit is onze favoriet omdat de stofzuiger erg goede prestaties heeft en veel handige functies, zo heeft de stofzuiger onder andere de volgende functies:

 • Via de app kun je met virtuele muren aangeven waar de stofzuiger moet stofzuigen en waar niet.
 • Heeft een turbo functie, handig voor het zuigen van tapijten. Heb je dieren rondlopen in je huis dan is deze functie bijna wel een must.
 • Erg krachtige robotstofzuigers met goede zuigprestaties.
 • Is te bedienen met je stem via Google Assistant of Amazon Alexa, daarnaast is de stofzuiger ook te koppelen met Homey. Goed om te integreren in een slim huis!
 • Ook hebben de robotstofzuigers van Neato goede Hepa-filters.

Het verschil tussen de nieuwe D8, D9 en D10 modellen is de accuduur, maar er zit ook verschil in het soort filters. Zo heeft de Neato D10 een HEPA 13-filter en dit maakt de robotstofzuiger geschikt voor allergieën.


neato botvac d8

Neato Botvac D8

De Neato Botvac D8 is één van de nieuwste robotstofzuigers van Neato. Dit model kan veel beter navigeren dan zijn voorganger. Ook is dit model voorzien van een goede EPA 11-filter. Het zuigresultaat van dit model is ook erg goed en de robotstofzuiger is volledig te automatiseren.


Andere Neato robotstofzuigers en nieuwe modellen

Natuurlijk is het ook belangrijk om even naar de andere modellen te kijken. Hieronder hebben we de andere modellen van Neato gezet, hierdoor krijg je een goed beeld wat er allemaal mogelijk is met Neato robotstofzuigers. Onder aan de pagina vind je alle informatie over deze modellen, zo kun je zo ook eenvoudig met elkaar vergelijken.


neato botvac d4

Neato Botvac D4

Een goede robotstofzuiger van Neato die goed scoort op zuigprestaties en ook te integreren is in je smart home.


neato botvac d6

Neato Botvac D6

Deze Neato Botvac is ook één van de beste robotstofzuigers van Neato. De stofzuiger heeft een turbofunctie en is geschikt voor mensen met een stofallergie.


Hieronder staan de drie nieuwe robotstofzuigers van Neato: D8, D9 en D10. Alle drie modellen zijn gepresenteerd tijdens het CES 2020 en zijn momenteel nog niet leverbaar. Wel verwachten we dat deze drie modellen in de loop van dit jaar (2021) ook te koop aangeboden worden.

Deze nieuwe modellen zijn de opvolgers van de D4, D6 en D7. Neato heeft de robotstofzuigers verder doorontwikkeld en hierbij goed geluisterd naar de ervaringen van huidige gebruikers. Zo is er een nieuwe MyNeato-app ontwikkeld die moet zorgen voor een betere gebruikerservaring. Ook kunnen deze modellen nog beter zuigen in hoeken en hebben ze beter HEPA-filters. De Neato D10 heeft zelfs een True HEPA-filter die 99,97% van de deeltjes filtert.


neato botvac d8

Neato Botvac D8

Deze Neato Botvac D8 behoort tot de nieuwe robotstofzuigers van Neato. De nieuwe D-series hebben weer nieuwe functies.


neato botvac d9

Neato Botvac D9

Een verbetering aan de nieuwe Neato robotstofzuigers is het HEPA-filter, deze D9 heeft zelfs een HEPA-filter dat 99,5% van het stofdeeltjes filtert.


neato botvac d10

Neato Botvac D10

Hoewel de prijs van de robotstofzuiger hoog is, is dit wel een stofzuiger met de beste HEPA filter (99,97%) en de beste zuigprestaties.


Waarom is zijn de Neato robotstofzuigers een goede keuze?

neato robotstofzuigers hebben goede filters
De robotstofzuigers van Neato hebben alle goede filters

Tegenwoordig komen er steeds meer nieuwe robotstofzuiger merken op de markt. Elk merk zegt de beste te zijn en belooft een goede stofzuiger. Helaas is dat niet altijd zo en kom je er na het kopen van zo’n stofzuiger erachter dat dit geen goede keuze was. Daarom raden wij altijd aan om te kijken naar een merk die zich volledig richt op het ontwikkelen en verbeteren van Robotstofzuigers.

Neato is zo’n merk en daarom kan dit een hele goede keuze zijn. Om te kijken of het merk of robotstofzuiger bij jou past is het ook belangrijk om te kijken wat zo’n robotstofzuiger merk zo goed en uniek maakt. Hieronder hebben we de voordelen en punten opgesomd waarom Neato een goede keuze is:

Functies van de robotstofzuigers van Neato:

Elk robotstofzuiger merk heeft zijn eigen functies en vaak ook zijn eigen benamingen per functie. Hieronder hebben we de functies van de robotstofzugers van Neato opgesomd en leggen we uit wat je met de functies kunt doen.

1. LaserSmart-technologie

De robotstofzuigers van Neato maken gebruik van LaserSmart-technolgie, hierdoor kunnen de robotstofzuiger extra goed navigeren. Dit doen de robotstofzuiger op basis van LIDAR, wat staat voor Light Detection And Ranging. Met deze technologie kan de robotstofzuiger met behulp van laserpulsen de afstand van de een object in kaart brengen. De stofzuiger zend een signaal uit en deze keert vervolgens door reflectie weer terug. Door Lidar heeft de robotstofzuiger rondom zicht en kan de stofzuiger beter navigeren door een kamer en langs objecten.

2. Schoonmaakzones in te stellen

In de Neato app van de robotstofzuiger kun je de robotstofzuiger laten schoonmaken per zone. In de app geef je aan welke ruimte schoongemaakt dient de worden. Het mooie hiervan is dat je gestuurd de robotstofzuiger kan laten schoonmaken. Is bijvoorbeeld de speelkamer van de kinderen vies dan laat je de stofzuiger hier nog even grondig zuigen. Ook voorkom je hiermee dat de stofzuiger het hele huis weer gaat zuigen als dit niet nodig is.

Een ander voordeel van de robotstofzuigers van Neato is dat deze in totaal 3 plattegronden kunnen onthouden, hierdoor kun je de robotstofzuigers ook op meerdere verdiepingen gebruiken. Wel dien je de robotstofzuiger en het basisstation handmatig te verplaatsen per kamer.

3. Turbomodus

De robotstofzuigers van Neato kunnen ook gewoon over tapijten heen rijden en stofzuigen. Daarnaast hebben de modellen ook een speciale turbomodus die automatisch geactiveerd wordt wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld op tapijten is dit vaak erg handig, want in tapijten is het vaak wat moeilijker om vuil eruit te halen. Met een turbomodus wordt dit vastzittend vuil iets beter opgezogen.

4. Lange accu duur

Het verschil tussen de verschillende modellen van Neato Botvac zit vooral in de accu. Hoe sterker de accu is hoe beter een model kan zuigen, maar ook hoe langer de robotstofzuiger het zuigen uithoudt. Hieronder vind je per model de accuduur:

 • Neato Botvac D4 – Gebruiksduur van 75 minuten
 • Neato Botvac D5 – Gebruiksduur van 100 minuten
 • Botvac D6 – Gebruiksduur van 120 minuten
 • Botvac D7 Gebruisduur van 120 minuten
 • Neato Botvac D8 – Gebruisduur van 100 minuten
 • Neato Botvac D9- Gebruiksduur van 120 minuten
 • Neato Botvac D10 – Gebruiksduur van 150 minuten

5. Werkt met Amazon, Apple HomeKit en Google Home

De Neato Botvac robotstofzuigers zijn te koppelen met Amazon Alexa of Google Home. Dit heeft enkele voordelen, zo kun je de robotstofzuigers met je stem bedienen. Heb je een smart speaker van Google dan kun je bijvoorbeeld: “He Google, stofzuig in de keuken” commando gebruiken. Ook kun je slimme apparaten koppelen met de robotstofzuiger. Een voorbeeld scenario is bijvoorbeeld wanneer je het huis verlaat en het slimme deurslot vergrendeld dat de stofzuiger dan te werk gaat.

Heb je een Apple Smartwatch, dan kun je de stofzuiger ook bedienen met je horloge. Ook een leuke functie maar één die niet vaak gebruikt wordt is de FaceBook Chatbot. Via Facebook kun je dan middels de Chatbot de robotstofzuiger aansturen.

6. D-vormige robotstofzuigers

voordelen van neato robotstofzuiger
De Neato robotstofzuigers hebben een D-vorm, waardoor ze makkelijker in hoeken kunnen stofzuigen.

Elke robotstofzuiger van Neato heeft een D-vorm, ook zien we dit sinds kort ook bij de robotstofzugers van iRobot. Een D-vorm bij een robotstofzuiger werkt voordelig, zo kunnen dit soort modellen beter langs plinten en in hoeken zuigen. Met name door de recht voorzijde en de handige navigatiemethode kan de stofzuiger goed in hoeken zuigen.

7. Alle onderdelen los te verkrijgen

Bijna elk onderdeel dat kapot kan gaan van de Neato Robotstofzuiger is te vervangen, zo kun je veel onderdelen los kopen. Denk aan accu’s, luchtfilters of zuigborstels. Doorat alles los te koop is verleng je het levensduur van de stofzuiger. Want vaak zien we dat borstels sluiten en dat accu’s in de loop van de tijd minder worden. Wanneer je dit kunt vervangen kun je veel langer genieten van je robotstofzuiger!

Het laatste pluspunt van de Neato Robotstofzuiger is dat je standaard twee jaar garantie hebt op een robotstofzuiger. Bekijk hieronder een filmpje van een robotstofzuiger van Neato:

Wat is het verschil tussen de robotstofzuigers van Neato?

Hieronder vind je een tabel met alle robotstofzuigers van Neato, zo kun je de robotstofzuigers makkelijk en overzichtelijk met elkaar vergelijken.

ModelGeluidsniveauGebruiksduurExtra optiesPrijsinidcatie
Neato Botvac D469 dB75 minutenLaserSmart technology en mogelijkheid voor afbakening.Niet meer te koop
Neato Botvac D669 dB120 minutenLaserSmart technology, mogelijkheid voor afbakening en verschillende schoonmaakplannen.Niet meer te koop
Neato Botvac D769 dB120 minutenLaserSmart technology, mogelijkheid voor afbakening en verschillende schoonmaakplannen.€479,-
Neato D872 dB100 minutenZelfde opties als D7 + HEPA 11: 95% filtering en speciale Pet modus die zorgt voor beter reiniging van dierenharen.€499
Neato D972 dB120 minutenZelfde opties als D7 + HEPA 12: 99.5% filtering en speciale Pet modus die zorgt voor beter reiniging van dierenharen.€599,-
Neato D1072 dB150 minutenZelfde opties als D7 + HEPA 13: 99.95% filtering en speciale Pet modus die zorgt voor beter reiniging van dierenharen.€699,-
De nieuwe robotstofzuigers zijn wel een stuk luider dan de oudere modellen.

Benieuwd naar de nieuwe Neato stofzuigers? Bekijk hieronder dan het introductie filmpje van de Neato D8, D9 en D10.

FAQ: meestgestelde vragen over Neato Botvac stofzuigers

Mocht je nog vragen hebben over de stofzuigers van Neato Botvac dan kun je ons altijd een berichtje sturen, ook wanneer je nog extra advies wilt. Ook hebben we hieronder de meestgestelde vragen die we binnenkregen over Neato Botvac beantwoord:

Waarop letten bij Neato vergelijken?

Er zijn verschillende robotstofzuigers van Neato. Wanneer je hieruit wil kiezen is het belangrijk dat je weet waarop je de verschillende modellen van Neato vergelijken moet. Hierbij moet je vooral letten op de zuigkracht, functies en vooral bij de nieuwe modellen op de filters. Het verschil in de nieuwe modellen zit hem vooral in de filters en daarbij zijn de functies van de stofzuigers gelijk.

Wat is de beste Neato Botvac?

Op deze pagina laten we zien wat de beste Neato Botvac is. Ook onderbouwen we waarom dit een goede keuze is. Vaak is zo’n keuze ook vooral afhankelijk van de wensen en ook zeker het budget dat je hebt!

Zijn Neato Botvac robotstofzuigers een goede keuze?

Jazeker, Neato Botvac waren één van de eerste robotstofzuigers op de markt. Het merk richt zich volledig op het ontwikkelen van robotstofzuigers en daardoor zie je dat het merk als eerst unieke functies introduceren. Zo was Neato het eerste merk dat D-vorm robotstofzuigers introduceerde. Nu zie je merken die dit overnemen.