Er zijn veel verschillende Philips Robotstofzuigers © Philips SmartPro Active FC8820/01

Hoewel Philips er vroeg bij was met het introduceren van robotstofzuigers lijken ze nu al de handdoek in de ring gegooid te hebben. Op de website van Philips zelf is er namelijk geen Philips robotstofzuiger meer te vinden! Toch willen we nog wel een pagina wijden aan de robotstofzuigers van Philips, want er zijn nog wel enkele stofzuigers te koop bij wederverkopers.

Welke Philips robotstofzuiger zijn er te koop?

Na flink zoekwerk zijn we toch nog twee verschillende robotstofzuigers van Philips tegengekomen, beide robotstofzuigers komen uit de SmartPro serie. Dit is de serie met robotstofzuigers die te verbinden zijn met een app op je smartphone, zodat je de robotstofzuiger met een app kunt besturen. Voorgaande robotstofzuigers waren slechts te bedienen via een afstandsbediening of met de knop op de robotstofzuigers zelf.

Ook hebben deze robotstofzuigers enkele slimme functies en navigeren ze op een slimme manier. De robotstofzuigers navigeren namelijk via een systematische wijze, wat inhoudt dat de robot zelf bepaald wat de meest efficiënte manier is om te navigeren. De robotstofzuigers van Philips zijn voorzien van veel sensoren en slimme chips, denk aan een versnellingsmeter, gyroscoop en nog veel meer. Door deze sensoren kan de robot een scan maken van de omgeving en zo efficiënt navigeren door de ruimte. Bekijk hieronder de twee verschillende robotstofzuigers van Philips die momenteel nog leverbaar zijn.


philips smartpro active fc88220

Philips SmartPro Active FC8820/01

De Philips SmartPro Active FC8820/01 is de laatst ontwikkelde robotstofzuiger van Philips. Dit model heeft veel zuigkracht en werkt erg goed. De stofzuiger is te bedienen via de app, via de knoppen op de stofzuiger zelf en via een bijgeleverde afstandsbediening.


Philips SmartPro Compact FC8715/01

Philips SmartPro Compact FC8715/01

De Philips Smart Pro Compact FC8715/01 is een erg compacte robotstofzuigers, zoals de naam al verraad. Zo is de robotstofzuiger slechts 6 cm hoog, in vergelijking met het andere model van Philips die 8 cm is, is dit wel een aardig verschil.


Pluspunten van de Philips robotstofzuiger

pluspunten philips robotstofzuigers
Philips SmartPro Active FC8820/01

Momenteel bestaat het assortiment van Philips uit twee robotstofzuigers. Op de website van Philips zijn de robotstofzuigers volledig uit het assortiment gehaald. Wat de reden hiervan is, is bij ons onbekend, wel weten we dat de stofzuigers die momenteel te koop zijn uit één serie komen, de SmartPro serie. Deze twee stofzuigers zijn dan te onderscheiden in een Active versie en een Compact serie, waarbij de compact serie een lage robotstofzuiger is.

Hoewel de Philips robotstofzuigers best goed werken, maar onbekend is waarom Philips de robotstofzuigers volledig uit het assortiment gehaald zijn, komen deze robotstofzuigers niet voor op onze beste robotstofzuiger pagina. Mocht je al een robotstofzuiger van Philips hebben dan zijn de accessoires wel nog gewoon te koop en voor meer informatie over de robotstofzuigers kun je hierboven klikken op de knoppen.

FAQ: veelgestelde vragen over de Philips robotstofzuigers

Mocht je toch nog vragen hebben over de robotstofzuigers van Philips of mocht je zelf meer informatie hebben over deze modellen, dan kun je ons altijd een berichtje sturen! Ook krijgen we wel eens vragen binnen de meest relevante en vraag gestelde vragen hebben we hieronder beantwoord:

Is er ook een Philips dweilrobot?

Momenteel heeft Philips nog geen dweilrobot. Wel heeft Philips een steelstofzuiger die voorzien is van een dweilfunctie. Hierbij heeft de stofzuiger een speciale zuigmond met dweil en waterreservoir.

Is de Philips robot stofzuiger E6 nog te verkrijgen?

Nee dit model is helaas niet meer te koop. Wel zijn veel accessoires van Philips robotstofzuigers los te koop, denk aan borsteltjes en filters.

Is de Philips robotstofzuiger fc8776 nog te verkrijgen?

Ook de Philips robotstofzuiger fc8776 is helaas niet meer te verkoop. Hoewel dit model erg goed was en vooral interessant was doordat de stofzuiger een goede TriActive XL-mondstuk had was dit een erg goede keuze.

Verkoopt Philips nog robotstofzuigers?

Momenteel zijn alle robotstofzuigers van Philips uit het assortiment verdwenen. Wel zien we dat wederverkopers robotstofzuigers van Philips verkopen, maar we houden dit goed in de gaten. Mocht Philips met nieuwe robotstofzuigers komen laten we dit zeker weten!