11111

Gardena R40LI review

Gardena R40LI review

Wanneer u op zoek bent naar een eigentijdse robotmaaier die is voorzien van heel wat Gardena R40LI moderne snufjes en in staat is om uw gazon tot 400 vierkante meter te onderhouden kan het interessant zijn om in de richting van de Gardena R40LI te kijken. Deze robotmaaier werkt zelfstandig doordat hij zichzelf automatisch gaat opladen en bovendien hoeft ook een flinke regenbui geen roet in het eten te gooien. Daarnaast spreekt het voor zich dat dit leuke toestel is voorzien van verschillende sensoren waardoor er geen schade aan wordt aangebracht door stoten of botsen. Gecombineerd met een uitgebreide programmeerbaarheid mag het nu reeds duidelijk zijn dat de Gardena R40LI ook voor u de moeite meer dan waard kan zijn.

Laat hem maaien hoe en wanneer u dat wenst

Er voor kiezen om gebruik te maken van de Gardena R40LI zorgt er voor dat u beschikt over een robotmaaier die zal maaien niet alleen hoe, maar ook wanneer u dat maar wenst. Stel zeer eenvoudig de dagen in waarop het toestel aan de slag kan gaan en ook de maaihoogte kunt u zonder probleem aangeven. Deze verschillende instellingen zullen er uiteindelijk voor zorgen dat uw gazon er precies zoals u dat wenst bij zal komen te liggen.

Maaien en bemesten in één

Het laten maaien van uw gazon is één ding. Wanneer u wilt dat uw gazon er echter niet alleen voor even, maar wel voor een lange periode goed blijft uitzien is het ook belangrijk om deze te laten bemesten. Door het aanschaffen van de Gardena R40LI slaat u op dit vlak twee vliegen in één klap. Deze robotmaaier heeft namelijk als niet onbelangrijk voordeel dat het gras tijdens het maaien wordt versnipperd. Hierdoor wordt het gazon meteen bemest voor een prachtig eindresultaat, niet alleen op korte, maar ook op lange termijn.

Beveiliging tegen diefstal

De kans is bijzonder groot dat uw Gardena R40LI uw gazon ook onder handen neemt op momenten dat u niet thuis bent. Dit is door de zelfstandige werking van dit systeem uiteraard geen enkel probleem, maar op deze manier wordt ze wel blootgesteld aan mogelijke diefstal. Gelukkig heeft de maker van de Gardena R40LI ook hier wat op gevonden. Deze robotmaaier is namelijk voorzien van een anti-diefstal PIN-code waardoor een mogelijke dief er eigenlijk helemaal niets mee kan aanvangen.

90 minuten opladen voor 60 minuten werkGardena R40LI

Er zijn ook twee kleine nadelen waar u rekening mee moet houden wanneer u van plan bent om de Gardena R40LI te kopen. Deze robotmaaier zal zichzelf automatisch opladen op het ogenblik dat de accuduur niet meer voldoende is. Voor een volledige oplaadbeurt heeft hij zo’n 90 minuten tijd nodig. Met een volle accu kan de Gardena R40LI vervolgens gedurende 60 minuten maaien. Dit is ietwat aan de beperkte kant en komt de efficiëntie van het maaien niet altijd ten goede. Bovendien moet u er rekening mee houden dat de Gardena R40LI standaard wordt geleverd met slechts 150 meter aan grensdraad. Jammer genoeg is dit niet voldoende om een volledig gazon van 400 vierkante meter mee te kunnen maaien.

Meer informatie over dit model vind u hier.

Voordelen:

VoordeelProgrammeerbaar geheel op basis van uw wensen.

VoordeelBotssensoren zorgen er voor dat uw robotmaaier heel blijft en niet snel schade vertoont.

VoordeelKeert automatisch terug naar het basisstation op het ogenblik dat de accu moet worden opgeladen.

VoordeelBij regenweer kan de Gardena R40LI gewoon zonder probleem verder blijven werken.
VoordeelDe Gardena R40LI is geschikt voor het maaien van een gazon tot wel 400 vierkante meter.

 

Nadelen:

nadeelStandaard wordt de Gardena R40LI geleverd met slechts 150 meter aan grensdraad. Voor een gazon met een oppervlakte van 400 vierkante meter is dit te weinig. U zult in dit geval dan ook verplicht zijn om meer grensdraad en haringen te kopen.
nadeelNa een volledige oplaadbeurt kan de Gardena R40LI slechts 60 minuten maaien.

Beste prijs robotstofzuiger

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Reviews. Bookmark the permalink.