11111

Gardena Smart Sileno+ 1600 review

Gardena Smart Sileno+ 1600 ReviewGardena Smart Sileno+ 1600

De Gardena Smart Sileno+ 1600 is een robotmaaier die de perfecte vervanging vertegenwoordigt voor uw vaste tuinman. Net als een tuinman luistert dit apparaat namelijk uitstekend naar uw wensen waardoor uw gazon er altijd precies zo bijligt zoals u dat wenst. In vergelijking met andere robotmaaiers in dezelfde prijsklasse valt bij de Gardena Smart Sileno+ 1600 vooral de grote oppervlakte op die kan worden gemaaid evenals het feit dat het systeem volledig naar wens instelbaar is. Tel daar ook nog eens bij op dat deze krachtpatser gewoon verder blijft werken wanneer er regen uit de lucht valt en de veelzijdigheid van de Gardena Smart Sileno+ 1600 is meteen helemaal duidelijk.

Maait een gazon tot 1.600 vierkante meter

Bij zeer veel robotmaaiers moet er rekening mee worden gehouden dat ze slechts in staat zijn om een tuin van een vrij beperkte omvang te maaien. Dit geldt niet voor de Gardena Smart Sileno+ 1600! Zoals de naam van deze robot reeds laat uitschijnen is het namelijk mogelijk om ze in te zetten voor het maaien van tuinen tot wel 1.600 vierkante meter. Er dient hierbij wel een kleine nuancering te worden gemaakt. Standaard wordt bij deze robotmaaier immers slechts 250 meter aan grensdraad meegeleverd. Het spreekt voor zich dat dit voor een tuin met een oppervlakte van 1.600 vierkante meter niet voldoende is waardoor u beslist wat extra grensdraad zult moeten bestellen.

Volledig programmeerbaar

Wanneer u er voor kiest om de Gardena Smart Sileno+ 1600 in huis te halen beschikt u over een robotmaaier die eigenlijk volledig programmeerbaar is. Dit zorgt er voor dat u onder meer kunt instellen hoeveel de gewenste maaihoogte bedraagt, maar daarnaast kunt u ook de tijden instellen waarop hij aan het werk gaat. Al deze verschillende instelmogelijkheden zorgen er voor dat uw gazon er eindelijk precies zo uit zal zien zoals u dat altijd al heeft gewenst.

Te bedienen met smartphone en tablet

Vooral wanneer u over een groot gazon beschikt is het niet altijd even voor de hand liggend om naar uw robotmaaier te lopen om even snel wat nieuwe instellingen door te voeren. Dit is in het geval van de Gardena Smart Sileno+ 1600 ook helemaal niet nodig. U kunt de nodige instellingen namelijk gewoon eenvoudig doorgeven door middel van uw smartphone of tablet. Dit kan uitstekend vanop afstand gebeuren waardoor wijzigingen meteen kunnen worden opgepikt zonder dat u eerst uw hele tuin moet doorkruisen. Ook bij regenweer is dit uiteraard een niet onbelangrijk voordeel.

Eén niet onbelangrijk nadeel om rekening mee te houdenGardena Smart Sileno

Eigenlijk kunnen we gerust concluderen dat de Gardena Smart Sileno+ 1600 een bijzonder veelzijdig toestel is welke zeker en vast een meerwaarde kan betekenen voor mensen die niet veel tijd of gewoon zin hebben om zelf hun (omvangrijke) tuin te onderhouden. Toch moet er ook rekening worden gehouden met één niet onbelangrijk nadeel. Het is namelijk zo dat de Gardena Smart Sileno+ 1600 over een vrij beperkte werktijd beschikt. Wanneer de accu volledig is opgeladen kan deze robotmaaier het immers slechts tot 60 minuten volhouden. Dit komt de efficiëntie helaas niet ten goede en zorgt bovendien ook voor een niet onaanzienlijk stroomverbruik.

Meer informatie over dit model vind u hier.

Voordelen:

VoordeelDe Gardena Smart Sileno+ 1600 kan worden bediend met zowel uw smartphone als tablet.

VoordeelBotssensoren zorgen er voor dat het toestel niet kan worden beschadigd door een botsing.

VoordeelDe versnippering van het gras zorgt meteen voor bemesting van uw gazon.

VoordeelWerkt gewoon door tijdens een flinke regenbui waardoor geen tijd verloren gaat.

VoordeelGeschikt om een gazon tot wel 1.600 vierkante meter te maaien.

 

Nadelen:

nadeelEen volle acculading zorgt er voor dat deze robotmaaier amper 60 minuten kan maaien.

Beste prijs robotstofzuiger

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Reviews. Bookmark the permalink.