11111

Neato XV Signature Pro review

Neato XV Signature Pro review

In dit review gaan wij niet in op de uitgebreidde specificaties van de Samsung navibot. De functionaliteit wordt uitbreid besproken.

Stel je voor.. Je komt thuis en de vloer is elke dag perfect gestofzuigd, zonder de stofzuiger ook maar met een vinger aangeraakt te hebben. De Neato XV Signature pro – het antwoord op al uw stofzuig wensen.

neate xv signature proNeato Robots heeft de robot stofzuigwereld op een heel nieuw niveau gebracht met het uitbrengen van de Neato XV signature pro. Het is een top model met meer mogelijkheden en verbeteringen die het gemak optimaal dienen. De focus van de XV signature pro ligt op het volledig uit handen nemen van het stofzuigen om u meer vrije tijd te gunnen. Krachtige zuigkracht, slimme begeleiding en een gloednieuw borstel systeem maakt de XV signature pro een must have.

Zuigkracht

Alle Neato robotstofzuigers hebben een degelijke zuigkracht, maar de XV signature pro steekt er met kop en schouder bovenuit. Door gebruik van nieuwe technieken is deze robotstofzuiger in staat om tot 50% meer stof op te zuigen dan vorige Neato modellen. Dit is te danken aan het nieuwe ‘floor-hugging’ ontwerp wat ervoor zorgt dat de XV signature pro dichter boven de vloer zuigt, en hierdoor meer haar, stof en ander vuil opzuigt. Daarnaast is de robotstofzuiger is er toe in staat om grotere stukken op te zuigen. De XV signature pro is een perfect model als u last hebt van de haren van uw huisdieren, hier heeft deze robotstofzuiger geen enkele moeite mee. Er wordt een speciale HEPA filter meegeleverd die ervoor zorgen dat er geen stof, huidschilfers en ander allergene in de lucht komen.

Batterij

De Neato XV signature pro is in staat om ongeveer 45 tot 90 minuten te stofzuigen. De tijd dat de batterij het volhoudt is afhankelijk van het aantal obstakels in de kamer en het type vloer. Een groot voordeel van deze robotstofzuiger is het automatisch terugkeren naar het oplaad station wanneer de batterij leeg begint te raken. Nadat de batterij is opgeladen (duurt ongeveer 2 a 3 uur) begint de Neato XV automatisch weer waar hij gestopt is met zijn taak.

Geluid

Deze robotstofzuiger is erg gestyled en geavanceerd, maar het blijft een stofzuiger. Het geluid is niet heel prettig maar beslist dragelijk. Als de robotstofzuiger zijn taak verricht tijdens het tv kijken zult u dit niet als hinderlijk ervaren.

Programmeren

Zoals zijn voorgangers, heeft de Neato XV Signature Pro een makkelijk te gebruiken menu. Bovenop de robotstofzuiger vindt u vijf knoppen; een grote ronde, en vier kleinere naast het LCD scherm. Hiermee kan gemakkelijk voor een van de drie schoonmaak opties gekozen worden. Het model beschikt over een functie op schoonmaak opdrachten in te plannen zodat de robot op een bepaald tijdstip begint met stofzuigen. Een andere optie is de algemene schoonmaak optie. Door deze optie te gebruiken start de robot met stofzuigen buiten het schema om. Daarnaast beschikt de Neato over een ‘Spot clean’ optie. Deze functie is ontworpen om kleine vervuilde gedeeltes extra aan te pakken, zonder dat de hele kamer gestofzuigd wordt. De Neato XV Signature Pro software is makkelijk up to date te houden: plug de usb in uw computer, en de rest gebeurt vanzelf.

Kamer mapping

Deze robotstofzuiger gebruikt een laser om de kamer te ‘zien’. Hiermee ziet het apparaat meubels, trappen, deuren, etc. De Neato XV slaat in zijn geheugen op waar alles staat, en gebruikt dit om door het huis heen te navigeren. Wat deze robot onderscheid van andere merken, is de precisie van het schoonmaken. Vele andere modellen bouncen door uw kamer, van het ene object tegen het andere. De Neato XV signature pro is veel geavanceerder. Door het gebruik van de ‘map’ en het continue updaten hiervan met behulp van de laser,  plant de robot de meest effectieve manier om uw huis schoon te maken. De robotstofzuiger zal geen stukken overslaan of dubbel doen, door het gebruik van het mapping systeem.

Vloer types

De Neato XV signature pro kan gemakkelijk alle vloeren aan, zonder vast te komen zitten. Onder alle vloeren wordt verstaan: hardhoud, tegels, linoleum, parket, etc.

De prijs van de Neato XV Signature Pro varieert tussen de 500,- en 650,- euro. Wij zijn voor u op zoek geweest naar het goedkoopste adres.

Neato zit ondertussen niet stil in de ontwikkeling, en heeft ondertussen ook de Neato Botvac 75 en Neato Botvac 85 op de markt gebracht.

Voor- en nadelen

check beschikt over een turbo en combiborstel voor verschillende vloeren.

check slaat geen plekken over dankzij het geavanceerde mapsysteem.

check grote stofbak (660ml)

check Laad zichzelf automatisch op na de schoonmaakklus en hervat ook weer automatisch.

minDoordat de Neato XV signature pro daadwerkelijk zuigt geeft hij wat meer geluid.

button

This entry was posted in Reviews. Bookmark the permalink.