Afgelopen week hebben we de nieuwe Roborock S6 MaxV uitgetest. Op deze pagina lees je alles over onze Roborock S6 MaxV review. In deze review vertellen we van A tot Z wat je moet weten van dit model van Xiaomi Roborock. We laten bijvoorbeeld zien hoe je de robotstofzuiger moet installeren, vertellen wat de robotstofzuiger allemaal kan en ook wat onze ervaring is met de Roborock S6 MaxV. Ook vertellen we wat goed en slecht is aan deze automatische stofzuiger.

Roborock S6 MaxV review
De Roborock S6 MaxV test, hieronder lees je onze bevindingen.

Design van de robotstofzuiger

In eerste opzicht ziet de robotstofzuiger er robuust en stevig uit, zo voelt de stofzuiger ook aan. De stofzuiger is vrij zwaar en weegt zo’n 6,4 kg, maar gelukkig hoef je deze stofzuiger niet vast te houden en gaat deze automatisch te werk. Op de stofzuiger zelf zit een soort torentje en dit is simpel gezegd het uitkijktorentje van de robot. Vanuit het torentje scant de robotstofzuiger de kamer met een LIDAR scanner. Aan de voorzijde zitten ook twee camera’s en hiermee kan de robotstofzuiger objecten en obstakels herkennen en eventueel ontwijken.

design roborock s6 maxv

Hoe werkt de Roborock S6 MaxV

Roborock S6 MaxV gaat volledig zelfstandig te werk. Je kunt de robotstofzuiger activeren in de app op ‘clean’ te drukken of door op de startknop op de robot zelf te drukken. In beide gevallen gaat de stofzuiger vanzelf van start. Vervolgens scant de robotstofzuiger de omgeving en gaat hij van start. De robotstofzuiger zuigt eerst langs de randen en deel de kamer in delen op. Nadat de robotstofzuiger de randen heeft gestofzuigd zal de robotstofzuiger zigzaggend heen en weer gaan totdat de stofzuiger alles gezogen heeft. Hieronder zie je hoe dit eruit ziet:

map van de roborock s6 maxv
De Roborock navigeert via systematische wijze

Verder kun je de robotstofzuiger ook automatisch laten stofzuigen door een timer in te zetten. Het handige hiervan is dat je stofzuiger kan laten werken wanneer je niet thuis bent. In de app Roborock kun je een schema instellen en hierbij kun je aangeven op welk tijdstip de stofzuiger moet stofzuigen en op welke dagen. Ook kun je dagen uitluiten, ben je bijvoorbeeld in het weekend thuis dan kun je de zaterdag en zondag uitsluiten.

Ook kun de robotstofzuiger gericht naar een locatie sturen. Mocht een ruimte vies zijn, doordat er iets gevallen is, dan kun je de robotstofzuiger hier naar toe sturen. Dit kun je doen door de stofzuiger naar een zone of kamer te sturen. In de app kun je ook een speld plaatsen en de stofzuiger daar laten stofzuigen.

Met automatische dweilfunctie

De Roborock S6 MaxV heeft ook een automatische dweilfunctie. Deze functie wordt automatisch geactiveerd wanneer je de dweilpad op de stofzuiger plaatst. In de app kun je de hoeveelheid water aangeven. Mocht je een zachte vloer of tapijt hebben, dan zal de robot deze gewoon stofzuigen maar geen water sproeien.

Unboxing de Roborock S6 MaxV

Deze robotstofzuiger wordt geleverd met weinig accessoires. Op onderstaande foto zie je wat er in de verpakking zit en per onderdeel leggen we uit wat het is en waarvoor het bedoelt is. Wat wel direct opvalt is dat de robotstofzuiger een klein basisstation heeft en dat is altijd een pluspunt. Zeker wanneer je de robotstofzuiger in je woonkamer zet heb je liever een klein en een niet opvallend oplaadstation.

unboxing roborock s6 maxv
 • Basisstation + stekker: het basisstation van de Roborock is klein en dat is ideaal. Het station is slechts 10cm hoog en 13 cm breed.
 • HEPA filter: de robotstofzuiger wordt geleverd met twee HEPA-filters. Een HEPA-filter zorgt ervoor dat fijnstof opgevangen en gefilterd wordt en niet terug in de lucht geblazen wordt.
 • Dweilpad: de stofzuiger heeft ook een dweilfunctie. De dweilpad is op de stofzuiger te bevestigen, maar je kan ook zonder dweilfunctie gewoon stofzuigen. Ook is de pad eraf te halen, zodat je deze kunt schoonmaken.
 • Anti-vocht pad: wanneer de robotstofzuiger ook dweilt wordt de dweilpad natuurlijk nat, wanneer deze terugkeert naar het station zal deze dweilpad nat blijven. Het anti-voacht pad bevestig je bij het station en hiermee voorkom je dat een natte dweil je vloer beschadigd.

Installatie van de Xiaomi Roborock

De installatie van de robotstofzuiger is vrij eenvoudig. Allereerst dien je de app van Roborock te installeren, deze is te vinden in de Play Store of Appstore. Op robotstofzuiger zit ook een qr-code, door deze te scannen ga je automatisch naar de juiste app. Maak in de app vervolgens een account aan en volg onderstaande stappen voor koppelen van de Xiaomi Roborock S6:

Stappen voor koppelen met app

 1. Na het succesvol installeren van de app en het aanmaken van een account kun je een robotstofzuiger koppelen. Klik voor de koppeling op ‘Search for Device’.
 2. Geef vervolgens aan om welke robotstofzuiger het gaat: Roborock S6 MaxV in deze situatie.
 3. Kies met welke wifi-verbinding de robotstofzuiger gekoppeld moet worden en voer het wachtwoord in.
 4. Zet de robotstofzuiger aan met de middelste knop. Open de robotstofzuiger en kijk vervolgens of het wifi-lampje brand. Is dit het geval houdt dan de twee buitenste knoppen op de robotstofzuiger zitten (Spot cleaning en Dock) ingedrukt totdat je een stem hoort met reset.
 5. Verbind nu de robotstofzuiger met wifi, dit doe je door naar je wifi-instellingen te gaan en kies vervolgens voor het tijdelijke wifi die Roborock aangemaakt heeft.
 6. Automatisch zal de robotstofzuiger zich verbinden met je netwerk.

Vervolgens kun het basisstation van de Roborock plaatsen. Houdt hierbij rekening dat er een halve meter ruimte aan beide zijkanten vrij moet houden en aan de voorzijde ander halve meter. Het basisstation moet natuurlijk ook bij een stopcontact staan en kan ook met het bijgeleverde dubbelzijdige tap geplaatst worden.

installatie roborock s6 maxv
Houdt rekening dat er genoeg ruimte om het basisstation is

Na het plaatsen van het basisstation kan de pret eindelijk beginnen! Je start de robotstofzuiger door hem te activeren in de app of door de aan- en uitknop in te drukken. Automatisch zal de stofzuiger gaan stofzuigen. Ook zal de robotstofzuiger direct beginnen met het scannen van je kamer en per zuigbeurt leert de stofzuiger zijn omgeving steeds beter kennen.

Welke unieke functies heeft de Roborock S6 MaxV

De S6 MaxV is één van de nieuwste robotstofzuigers van Roborock. Een nieuwe en gave ontwikkeling is dat de robotstofzuiger werkt met Artificial Intelligence (AI). AI houdt in dat de een machine (robot) een taak uitvoert en zichzelf hierin kan verbeteren. Deze Roborock doet dit bijvoorbeeld door gewoon door een kamer te rijden en wanneer de robot iets tegenkomt wat hij niet kent zal hij dit aangeven in de app. In de app kun je dan vervolgens aangeven of de robot dit object moet vermijden of niet, zo wordt de robot steeds slimmer. Zie hieronder een afbeelding hoe dit in zijn werk gaat.

ai roborock maxv

De functie waarbij de Roborock S6 MaxV objecten herkent en leert kennen is: AI Obstacle Reconition. Naast deze unieke functie en de standaard functies heeft dit model de volgende handige functies:

 • Multi-level mapping: dit houdt in dat je de robotstofzuiger op meerdere verdiepingen kunt gebruiken. Veel robotstofzuiger beperken zich tot één kamer, maar dit model kan in meerdere ruimte gebruikt worden.
 • Smart mop control: ook heeft deze robotstofzuiger een dweilfunctie. Met een dweilfunctie haalt sproeit de stofzuiger als het ware wat water op de grond en gaat hier vervolgens met een dweil overheen. Het unieke van de Roborock S6 is dat je de keuze hebt om de intensiteit van de hoeveelheid water aan te geven. Ook herkent de robotstofzuiger tapijten en zachte vloeren en zal hier geen water gebruiken.
 • Intense suction: het herkennen van verschillende ondergronden is ook ideaal wanneer er meer zuigkracht nodig is. Heb je een tapijt dan zal er meer zuigkracht nodig zijn om het meeste vuil uit het tapijt te zuigen. Wanneer de Roborock S6 over tapijt rijdt zal de stofzuiger ook zijn zuigkracht verhogen.

Zelf kun je in de app ook de intensiteit van de hoeveelheid water aangeven en de zuigkracht verhogen, maar er zijn ook standaard modus waarbij de stofzuiger dit zelf bepaald.

Live beelden bekijken en de robotstofzuiger besturen

Daarbij heeft de robotstofzuiger ook nog een live-functie waarmee je de robotstofzuiger live kunt volgen. Zo zie je waar de robotstofzuiger rijdt op de map in de kamer, maar ook live-beelden van de camera. Ook kun je de robotstofzuiger besturen door gebruik te maken met pijltjes in de app (remote control). Hoewel deze functie niet echt functioneel is het wel een grappige functie om te gebruiken.

live beelden robotstofzuiger

Onze ervaring met Roborock S6 MaxV

We hebben de robotstofzuiger nu enkele weken uitgetest en zijn eigenlijk erg tevreden over dit model. De robotstofzuiger heeft weinig moeite met het herkennen van zijn omgeving en is tot nu toe nog geen enkele keer vast gelopen. Hoewel een robotstofzuiger een aanvulling is op de ‘gewone’ stofzuiger is dit een hele goede aanvulling. De robotstofzuiger gaat namelijk goed langs randjes, veegt het vuil naar de zuigmond en zuigt dit vervolgens goed op. Ook stofzuigt de robotstofzuiger onder meubels en weet elke keer goed zijn weg te vinden.

In de app kun je ook veel instellingen veranderen en kun je de robotstofzuiger helemaal naar je eigen wensen instellen. Stel bijvoorbeeld een tijdschema in of blijf goed op hoogte wat de stofzuiger gedaan heeft. Ook wanneer het stofreservoir vol is, accu leeg is of het water op is krijg je hier meldingen van.

Verder is de stofzuiger ideaal in gebruik en gaat de stofzuiger vanaf de start goed aan de slag. De stofzuiger hoeft niet eerst zijn omgeving te herkennen voordat deze goed werkt, dit zien we wel vaak bij andere stofzuigers. Wel kun je in de instellingen instellen dat de stofzuiger de omgeving leert kennen, via AI leert de stofzuiger ook welke objecten ontweken moeten worden.

Een ander pluspunt van de stofzuiger is de bumper aan de voorzijde. Deze veert een soort in wanneer de stofzuiger ergen tegen aanbots. Naast dat dit beschadigingen voorkomt komt de stofzuiger ook goed in hoekjes.

Conclusie: Roborock S6 MaxV review

Na de Roborock S6 MaxV uitgebreid getest te hebben zijn we zeker te spreken over deze robotstofzuiger. De robotstofzuiger werkt erg goed en het schoonmaak resultaat is ook erg goed. Qua functies is de stofzuiger ook erg uitgebreid en hebben we niet echt minpunten kunnen vinden. De twee grootste pluspunten van de stofzuiger vonden we dat de stofzuiger ook onderscheid maakt tussen verschillende ondergronden en dat de stofzuiger op verschillende verdiepingen te gebruiken is.


roborock s6-maxv

Roborock S6 MaxV

We hebben verschillende robotstofzuiger getest, maar deze Roborock S6 MaxV werkte in onze ogen het best. De stofzuiger maakt er goed schoon en navigeert goed door ruimtes heen. De stofzuiger ontwijkt objecten en maakt er foto’s van, deze kun je in de app bekijken en aangeven of de robotstofzuiger dit object volgende keer moet ontwijken of mag negeren. Verder heeft dit model ook een dweilfunctie waarmee de stofzuiger met een natte doek ook meteen de vloer dweilt. Kortom de robotstofzuiger maakt goed schoon en werkt ook goed zonder dat je veel omkijken naar de robot hebt. Daarbij vinden we dat deze stofzuiger ook aangeboden word tegen een schappelijke prijs.