11111

Robomow RC312 Review

Wanneer je over een gazon beschikt van maximaal 1.200 vierkante meter en je op zoek bent naar een veelzijdige alleskunner op vlak van een robotgrasmaaier kan het interessant zijn om in de richting van de Robomow RC312 te kijken. Deze robotgrasmaaier brengt dan ook behoorlijk wat interessante voordelen met zich mee. Zo is ze uitgerust over tal van verschillende sensoren die de veiligheid van het toestel alleen maar ten goede komen en zorgt ze er voor dat je gazon er altijd piekfijn bijligt. Tel daar ook nog eens bij op dat de Robomow RC312 uitstekend te programmeren is en je hebt eigenlijk helemaal geen omkijken meer naar je gazon. Ben jij ook geïnteresseerd in het kopen van een robotgrasmaaier en lijkt de Robomow RC312 wel iets voor jou? Wij zetten de voor- en nadelen van dit toestel in dit artikel graag even uitgebreid voor jou op een rijtje!

Weekprogrammering

De eerste functie die we graag aan je willen voorstellen is de zogenaamde weekprogrammering. Het merendeel van de mensen die er voor kiezen om een robotgrasmaaier in huis te halen doen dit omdat ze helemaal geen omkijken meer willen hebben naar hun gazon. Dat kan perfect gerealiseerd worden door gebruik te maken van de Robomow RC312. Deze handige robotgrasmaaier gebruiken zorgt er namelijk voor dat je op voorhand kan instellen op welke hoogte het gras moet worden gemaaid, maar ook wanneer dat precies dient te gebeuren. Deze programmeermogelijkheden zorgen er voor dat na het instellen de robotgrasmaaier gewoon volledig zelfstandig werkt. Ook wanneer je dus met andere woorden even niet thuis bent zal je gazon er altijd perfect bijliggen.

Laat je robotgrasmaaier gerust verder werken

Veel mensen die over een robotgrasmaaier beschikken bij hun thuis kiezen er voor om deze steeds veilig, binnenshuis op te bergen wanneer ze de woning verlaten. Op het eerste zicht is dit uiteraard zeer verstandig en misschien wel een beetje cruciaal, anderzijds moet het gezegd dat deze robotgrasmaaier behoorlijk goed is beveiligd. Er voor kiezen om de Robomow RC312 in huis te halen betekent kiezen voor een toestel welke is uitgerust met een speciale diefstalbeveiliging. Deze diefstalbeveiliging werkt op basis van een pincode waardoor het stelen van de robotgrasmaaier eigenlijk geen enkel nut heeft. Dit geeft je ongetwijfeld een extra gevoel van veiligheid en zal er voor zorgen dat je het toestel toch gewoon vrolijk verder laat werken wanneer jij even buitenshuis bent.

Tussentijds aansturen met de Robomow app

Het is altijd mogelijk dat de standaard instellingen die je hebt ingevoerd voor het besturen van je robotgrasmaaier tussentijds moeten worden bijgestuurd. Dat is geen enkel probleem wanneer je gebruik maakt van de mogelijkheden die de Robomow app je te bieden heeft. Deze speciaal ontwikkelde app maakt het immers uitstekend mogelijk om vanop afstand je robotgrasmaaier te besturen. Vooral voor mensen die eigenaar zijn van een vrij groot gazon is dit absoluut een praktische eigenschap die ze zullen weten te waarderen.

Meer informatie over dit model vind u hier.

Voordelen:

VoordeelHet stelen van de Robomow RC312 heeft door de aanwezige diefstalbeveiliging met pincode geen enkel nut. Hierdoor kan je de robotstofzuiger gewoon verder zijn werk laten doen, ook al ben je niet thuis!

VoordeelWeekprogrammering zorgt er voor dat je deze robotgrasmaaier zeer precies kan instellen. Zo heb je er na het instellen helemaal geen omkijken meer naar en kan deze volledig zelfstandig te werk gaan.

VoordeelDe meegeleverde perimeterdraad zorgt er samen met een slimme mesplaatsing voor dat ook de grasranden probleemloos mee worden genomen. Zo geniet je altijd van een perfect gemaaid gazon, ook aan de randen.

VoordeelDe speciale Robomow app maakt het mogelijk om je toestel waar en wanneer je dat maar wenst vanop afstand te bedienen. Vanuit praktisch oogpunt is dit absoluut een niet onbelangrijk pluspunt van dit type robotgrasmaaier.

Nadelen:

nadeelHet is een beetje jammer dat de Robomow RC312 geen gazon met een grotere oppervlakte kan maaien, maar dat is geen onoverkomelijk probleem. Mensen die over een groter gazon beschikken kunnen op de markt immers meer dan voldoende goede alternatieven terugvinden.

nadeelDe Robomow RC312 heeft moeite met hellingen vanaf 20 graden. Wanneer je verschillende van deze hellingen in je tuin hebt is het dan ook niet aan te raden om gebruik te maken van deze robotgrasmaaier.

Beste prijs robotstofzuiger

Robomow RS625

We kunnen de Robomow RS625 het best omschrijven als een robotgrasmaaier die wel van een uitdaging houdt. Dit avontuurlijke karakter zorgt er voor dat hij uitstekend geschikt is voor tuinen die bestaan uit stug gras. Daarnaast heeft deze robot geen enkel probleem met een tuin die beschikt over een oppervlakte van minder dan 2500 vierkante meter. Beschik je over een indrukwekkend landgoed en wil je er graag zeker van zijn dat het gazon er altijd perfect bijligt? Wil je hier evenwel geen echt omkijken naar hebben? In dat geval zal je merken dat het in huis halen van de Robomow RS625 ongetwijfeld een uitstekende keuze is!

 

Mooie maaibreedte van 56 centimeter

Er voor kiezen om de Robomow RS625 te kopen betekent kiezen voor een robotgrasmaaier die is uitgerust met een zwevend maaidek. Gecombineerd met de zeer scherpe messen waar het toestel over beschikt zorgt dit er voor dat je steeds kan genieten van een uitstekend eindresultaat. De Robomow RS625 is dan ook goed voor een maaibreedte van een slordige 56 centimeter. Deze zorgt er voor dat niet uitsluitend het gras in het midden van je gazon degelijk onder handen wordt genomen, ook de randjes worden moeiteloos meegenomen. Zo ben je er altijd zeker van dat je gazon tot in de puntjes in orde is.

 

Een volautomatische maaier met weinig omkijken naar

Indien je er voor kiest om de Robomow RS625 in huis te halen beschik je over een volautomatische maaier waar je maar weinig omkijken meer naar hebt. Met name de hoogte van het gras is bijvoorbeeld uiterst exact in te stellen waardoor jouw gazon er altijd precies zo uit komt te zien zoals jij dat altijd hebt gewild. Heb je ergens een instelling niet helemaal correct meegegeven of wil je gewoon graag tussentijds bijstellen? Ook dat is geen probleem. De Robomow RS625 werkt namelijk met een speciale app die je kan installeren op je iPhone of Android toestel. Deze app laat je toe om vanaf afstand nieuwe commando’s door te sturen naar je favoriete robotgrasmaaier. Het spreekt voor zich dat de mogelijkheid om gebruik te maken van een dergelijke app een absolute meerwaarde betekent.

 

Aanwezige regensensor

Wanneer je vroeger één van de eerste robotgrasmaaiers kocht hadden deze als nadeel dat ze gewoon altijd bleven doorwerken. Nadeel? Dat is toch een voordeel? Niet echt. Iedereen weet namelijk dat het niet bepaald interessant is om een nat gazon te maaien. Dat begrijpt ook de Robomow RS625. Deze robotgrasmaaier is namelijk uitgerust met een heuse regensensor. Deze sensor detecteert vallende regendruppels en laat het systeem meteen stoppen met maaien. Dit zorgt er voor dat het maaien altijd op een zo efficiënt mogelijke manier gebeurt en je uiteindelijk steeds kan genieten van een perfect gemaaid gazon.

 

Nadelen van de Robomow RS625

Als mogelijk nadeel van de Robomow RS625 zouden we eventueel het vrij hoge prijskaartje kunnen aangeven, maar wanneer we andere gelijkaardige modellen onder de loep nemen zien we dat de gemiddelde kostprijs min of meer even hoog ligt. Wanneer je over een gazon beschikt met een oppervlakte die groter is dan 2.500 vierkante meter zal je evenwel moeten kiezen voor één van de alternatieven die op de markt zijn terug te vinden. Vanaf een dergelijke oppervlakte kan het immers voorkomen dat deze robotgrasmaaier de verwachtingen niet langer weet in te lossen.

Meer informatie over dit model vind u hier.

Voordelen:

Voordeel De Robomow RS625 heeft een maaibreedte van 56 centimeter. Dit zorgt er voor dat ze je gazon op uitstekende wijze kan maaien en dat zonder dat de randen van het gras vele hoger blijven staan.

 VoordeelDe app waarmee je de Robomow RS625 vanop afstand kan bedienen zorgt er voor dat je niet telkens het toestel moet gaan zoeken wanneer je aangepaste commando’s wenst door te geven. Zo kan je veel efficiënter werken.

VoordeelDe aanwezige regensensor zorgt er voor dat je robotgrasmaaier nooit gaat maaien op ogenblikken waarop dat eigenlijk niet aangewezen is.

VoordeelDe Robomow RS625 is een krachtige en veelzijdige Robotgrasmaaier die in staat is om een gazon met een oppervlakte tot zomaar even 2.500 vierkante meter te maaien.

 

Nadelen:

nadeelMet een oppervlakte van 2.500 vierkante meter weet deze robotgrasmaaier reeds een zeer behoorlijke oppervlakte onder handen te nemen. Beschik je evenwel toch over een nog groter gazon? In dat geval zal je moeten kiezen voor één van de verschillende, andere robotgrasmaaiers die op de markt zijn terug te vinden.

Beste prijs robotstofzuiger

Robomow RX20U Review

De Robomow RX20U is een robotmaaier die precies datgene doet wat u er van verwacht. robomow rx20uDit handige en zelfstandig werkende toestel beschikt dan ook over de mogelijkheid om moeiteloos een gazon tot wel 200 vierkante meter te onderhouden. De sensoren waar het systeem mee is uitgerust zorgen er voor dat schade door stoten of botsen kan worden voorkomen terwijl de diefstalbeveiliging het mogelijk maakt om met een gerust hart andere oorden op te zoeken. Wanneer u thuiskomt zult u mede door de zelfstandige werking van de Robomow RX20U altijd kunnen rekenen op een prachtig uitziend gazon.

Volledig programmeerbaar

Zoals in de inleiding van deze review reeds aangegeven is het voor het merendeel van de mensen die er voor kiezen om een robotmaaier zoals de Robomow RX20U te kopen vooral van belang dat deze zo zelfstandig mogelijk kan werken. Dat is bij dit exemplaar absoluut het geval. Het enige wat u moet doen is één keer de zogenaamde perimeterdraad rond uw gazon plaatsen en de gewenste maaihoogte instellen. De Robomow RX20U doet vervolgens de rest!

 Voorzien van een timer en mogelijkheid tot bedienen met een app

De Robomow RX20U is een robotmaaier die is ontwikkeld om precies op die tijdstippen te werken dat u het wenst. U kunt er dan ook moeiteloos voor zorgen dat de Robomow RX20U op een zeker ogenblik aan de slag gaat. Dit is mogelijk door het instellen van de aanwezige timer. Wilt u tussentijds toch uw robotmaaier kunnen bijsturen en is deze niet in uw directe omgeving terug te vinden? In dat geval is dat nog altijd geen probleem door gebruik te maken van de Robomow applicatie voor iPhone en Android.

Uitgerust met een diefstalbeveiliging robomow rx20u

Veel mensen hebben er geen goed gevoel bij wanneer ze hun robotmaaier gewoon verder laten werken op het ogenblik dat ze zelf niet thuis zijn. Dit heeft alles te maken met het feit dat ze vrezen dat deze door een potentiële inbreker kan worden gestolen. Dat is iets waar u bij de Robomow RX20U geen rekening mee dient te houden. Deze robotmaaier is dan ook voorzien van een speciale diefstalbeveiliging met pincode. Dit zorgt er voor dat het stelen van een toestel als deze eigenlijk geen enkel voordeel met zich meebrengt, in tegendeel.

Twee kleine nadelen om rekening mee te houden

Bovenstaande maakt in ieder geval reeds duidelijk dat de Robomow RX20U een zeer kwalitatieve en bovendien ook betrouwbare robotmaaier is waar u ongetwijfeld heel veel plezier aan zult ondervinden. Toch zijn er ook twee nadelen aan verbonden waar u maar beter rekening mee kunt houden. Zo is het bekend dat de Robomow RX20U over een zogenaamde loodzuur accu beschikt. Een dergelijke accu is op zich prima, alleen staat ze er om bekend zeer veel tijd nodig te hebben om op te kunnen laden. Gemiddeld neemt het opladen dan ook zo’n slordige 20 uur aan tijd in beslag. Het tweede nadeel gaat schuil in het te onderhouden oppervlak van het gazon. Deze kan immers niet meer dan 200 vierkante meter bedragen. Kunt u met deze beide, kleine nadelen leven? In dat geval is er geen enkele reden maar wanneer u niet over zou gaan tot het aanschaffen van de Robomow RX20U.

Meer informatie over dit model vind u hier.

Voordelen:

VoordeelDe Robomow RX20U is voorzien van een mulchingfunctie welke niet alleen het maaien van het gazon, maar ook het bemesten mogelijk maakt.

Voordeel Bots- en afstandssensoren zorgen er voor dat de veiligheid van de Robomow RX20U in alle omstandigheden kan worden gegarandeerd.

Voordeel Keert automatisch terug naar het laadstation op het ogenblik dat de accuduur kritiek wordt.

Voordeel Diefstalbeveiliging met pincode zorgt er voor dat het stelen van de Robomow RX20U eigenlijk geen enkel nut heeft.

 

Nadelen:

nadeel De Robomow RX20U is uitgerust met een loodzuur accu welke zo’n slordige 20 uur aan tijd nodig heeft om zichzelf volledig op te kunnen laden.

nadeelMet een maximale oppervlakte van gazon van amper 200 vierkante meter is deze robotmaaier niet geschikt voor het onderhouden van grotere tuinen.

 

Beste prijs robotstofzuiger

Robomow RC308U Review

Wanneer het terug mooi weer wordt spreekt het voor zich dat u graag zo optimaal mogelijkrobomow rc308u  wenst te kunnen genieten van uw tuin. Het laatste waar u dan zin in heeft is meteen aan de slag gaan met de grasmaaier. Dit neemt echter niet weg dat u toch graag zult willen kunnen genieten van een aantrekkelijk en mooi gemaaid gazon. Dat is geen probleem, want de Robomow RC308U kan u dit vervelende werk probleemloos uit uw handen nemen. Deze efficiënt werkende robotmaaier is voorzien van alle mogelijkheden en functionaliteiten om er voor te zorgen dat u naar het maaien van uw maximaal 800 vierkante meter groot gazon geen omkijken meer heeft.

Mulchingfunctie zorgt voor onzichtbare bemesting van het gazon

De Robomow RC308U is voorzien van een zogenaamde mulchingfunctie. Deze functie zorgt er voor dat het gras op dermate fijne manier wordt versnipperd dat ze vervolgens dienst kan doen als natuurlijke bemesting voor het gazon. Veel mensen staan er namelijk niet bij stil, maar wanneer u wenst dat uw gazon er niet alleen op korte, maar ook op middellange tot lange termijn zo optimaal mogelijk uit blijft zien is bemesting een absolute must. Door het in huis halen van de Robomow RC308U hoeft u zich dus echter ook hier geen zorgen meer om te maken. Met dit toestel slaat u dan ook twee vliegen in één klap.

Veilig in gebruik door aanwezige sensoren

De Robomow RC308U beschikt over meerdere sensoren die de veiligheid van het toestel moeten zien te garanderen. Deze robotmaaier is dan ook onder meer uitgerust met bijvoorbeeld bots-, kantel- en tilsensoren. Eveneens interessant om te weten is dat er bij een Robomow RC308U eveneens sprake is van een regensensor. Op het ogenblik dat het begint te regenen zal deze sensor het hemelwater oppikken waarna hij meteen terug zal keren naar diens basisstation. Is het regenweer overgetrokken en kan het gras terug worden gemaaid? Dan hervat deze kleine krachtpatser de werken.

Uitermate zelfstandige werking

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een robotmaaier gaat schuil in de manier robomow rc308uwaarop deze werkt. De Robomow RC308U heeft de mogelijkheid om uitermate zelfstandig te werken. Neem nu bijvoorbeeld het detecteren van een lage accustand. Op het ogenblik dat de accu een nieuwe oplaadbeurt nodig heeft wordt dit door het systeem automatisch vastgesteld waarna hij zijn basisstation terug zal opzoeken. Dit zorgt er voor dat de Robomow RC308U nooit zonder energie komt te zitten wat de zelfstandige werking van het toestel uiteraard alleen maar ten goede komt.

Robomow App voor iPhone en Android

Deze robotstofzuiger beschikt over de mogelijkheid om een gazon te maaien tot een oppervlakte van zomaar even 800 vierkante meter. Dit zorgt er voor dat de kans bestaat dat het toestel zich op een zeker ogenblik vrij ver van uw locatie zal bevinden. Dat hoeft gelukkig helemaal geen probleem te zijn, in tegendeel. Het merk Robomow staat er namelijk om bekend eveneens over een app te beschikken voor iPhone en Android waarmee zeer eenvoudig commando’s doorgegeven kunnen worden aan het toestel.

 Eventuele nadelen van de Robomow RC308U

Tot dusver klinkt alles met betrekking tot de Robomow RC308U ongetwijfeld als muziek in uw oren. Zijn er dan helemaal geen nadelen waar rekening mee dient te worden gehouden? In principe niet. De Robomow RC308U beschikt namelijk over een prima prijs-kwaliteitverhouding die ongetwijfeld al uw verwachtingen zal weten in te lossen. U moet alleen maar rekening mee houden met de beperking in oppervlakte. Heeft u een gazon welke groter is dan de vooropgestelde 800 vierkante meter? Dan is de Robomow RC308U hier helaas niet geschikt voor.

Meer informatie over dit model vind u hier.

Voordelen:

VoordeelMulchingfunctie zorgt meteen ook voor bemesting van het gazon.

VoordeelUitgerust met diverse sensoren waardoor een optimale veiligheid wordt gegarandeerd.

VoordeelRegensensor zorgt er voor dat het toestel bij regenweer automatisch zijn basisstation opzoekt.

VoordeelMogelijkheid tot draadloze bediening door app voor iPhone en Android.

Nadelen:

nadeelDe Robomow RC308U is slechts geschikt voor het onderhouden van een gazon tot maximaal 800 vierkante meter.

 

Beste prijs robotstofzuiger

 

 

 

 

Robomow RX12U Reviewrobomow rx12u

De Robomow RX12U is een robotmaaier die de perfecte oplossing vormt voor mensen die over een mooi, maar toch niet al te groot gazon beschikken. Dit toestel is dan ook in staat om een gazon tot een oppervlakte van 150 vierkante meter probleemloos te onderhouden. Veel mensen vinden het vervelend wanneer ze niet over een aantrekkelijk ogend gazon beschikken, maar hebben zelf niet voldoende tijd om ze te onderhouden. Door het aanschaffen van de Robomow RX12U behoort dit probleem definitief tot het verleden.

Maaien en bemesten in één

Door gebruik te maken van een Robomow RX12U beschikt u over een robotmaaier die over een dubbele werking beschikt. In eerste instantie zorgt deze maaier er uiteraard voor dat het gras netjes kan worden gemaaid, maar daarnaast blijft het versnipperde gras mooi op de gazonbodem liggen. Dit zorgt er voor dat er meteen ook een bemesting van het gazon gebeurt. Niet alleen het maaien, maar ook het bemesten van uw gazon is een karwei welke behoorlijk wat tijd in beslag kan nemen. Door beide zaken uit te besteden aan de Robomow RX12U slaat u dus twee vliegen in één klap.

Voorzien van een eenvoudige startknop

Er voor kiezen om de Robomow RX12U te kopen is kiezen voor een vrij eenvoudige robotmaaier die beschikt over een toegankelijk prijskaartje. Dit toegankelijke prijskaartje zorgt er voor dat er geen ondersteuning wordt geboden voor het gebruik van apps. Het toestel is voorzien van een handige startknop waarmee de robotmaaier met slechts één druk op de knop kan worden gestort of gestopt. Dit zorgt er helaas wel voor dat u altijd fysiek naar het toestel moet gaan om hem aan of af te zetten. Omdat de Robomow RX12U slechts geschikt is voor het maaien van een tuin met een relatief beperkte omvang hoeft dit echter niet zo’n probleem te zijn.

Zelfstandige werking

Ondanks het feit dat de mogelijkheden van robomow rx12ude Robomow RX12U op het eerste zicht wat beperkter zijn neemt dit niet weg dat u ze toch geheel naar wens kunt instellen. De Robomow RX12U wordt standaard geleverd met een 70 meter lange perimeterdraad welke rondom het gazon dient te worden geplaatst. Het enige wat u vervolgens nog dient in te stellen is de gewenste maaihoogte waarna de robotmaaier de rest doet.

Maait tot 2 uur met een volledig opgeladen accu

De accu waar de Robomow RX12U mee is uitgerust is er eentje die zich perfect kan meten met de duurdere robotmaaiers. Met een volledig opgeladen accu kan er dan ook zomaar even tot 2 uur worden gemaaid. Op deze manier is het uiteraard geen enkel probleem om een gazon met een oppervlakte tot wel 150 vierkante meter te maaien. Toch is hier ook een niet onbelangrijk nadeel aan verbonden. De Robomow RX12U is namelijk uitgerust met een zogenaamde loodzuur accu. Deze accu heeft dan ook helaas zomaar even 20 uur nodig om op te laden.

Een prima toestel voor het kleinere gazon

Alles bij elkaar gezien kunnen we alleen maar concluderen dat de Robomow RX12U een betaalbaar en veelzijdig toestel is welke zeer geschikt is voor het maaien van kleinere gazons. Wanneer u rekening houdt met de zeer lange oplaadtijd en u hier geen probleem in ziet zijn we er van overtuigd dat u heel veel genot zult ondervinden van dit toestel.

Meer informatie over dit model vind u hier.

Voordelen:

VoordeelDe Robomow RX12U is voorzien van een eenvoudige startknop waarmee u geheel zelf kunt bepalen op welke ogenblikken de robotmaaier aan de slag gaat en wanneer hij mag rusten.
Voordeel De aanwezige mulchingfunctie zorgt er voor dat het gras meteen na het maaien kan worden versnipperd. Op deze manier vormt ze een haast onzichtbaar laagje welke ter bemesting op het gras kan worden gelegd.

Voordeel De Robomow RX12U is uitgerust met diverse sensoren waardoor schade op eenvoudige wijze kan worden voorkomen.

Voordeel Keert automatisch terug naar het basisstation op het ogenblik dat de accuduur niet langer voldoende blijkt te zijn.

Nadelen:

nadeelDe loodzuur accu neemt zo’n 20 uur in beslag om volledig op te laden.

nadeelMet een oppervlakte van amper 150 vierkante meter is deze grasmaaier uitsluitend geschikt voor het maaien van wat kleinere gazons.

 

Beste prijs robotstofzuiger

 

 

 

 

 

Gardena Sileno+ reviewGardena Sileno+

Wanneer u over een groot gazon beschikt met een oppervlakte tot wel 1.300 vierkante meter is het vrij normaal dat u er niet om zult staan springen om deze zelf te maaien en te bemesten. Veel mensen hebben tegenwoordig ook helemaal niet voldoende tijd om hun omvangrijke gazon zelf te onderhouden. U kunt er dan voor kiezen om een beroep te doen op een tuinman, maar deze kost u vaak handenvol geld. Een interessanter alternatief is een beroep doen op de mogelijkheden van een robotmaaier zoals de Gardena Sileno+. Deze robotmaaier neemt het onderhoud van uw gazon tot 1.300 vierkante meter perfect voor diens rekening en dat op geheel zelfstandige wijze.

Voorzien van een mulchfunctie

De Gardena Sileno+ is een bijzonder veelzijdige robotmaaier die onder meer is voorzien van een zogenaamde mulchfunctie. Deze functie zorgt er voor dat de maairesten die tot stand komen tijdens het maaien op het gazon blijven liggen. Op deze manier fungeren ze als natuurlijke meststof waardoor uw gazon precies die bescherming krijgt die ze verdient.

Volledig programmeerbaar

Een robotmaaier moet in staat zijn om volledig zelfstandig te werken, anders schiet ze haar doel een beetje voorbij. De Gardena Sileno+ weet op dit vlak gelukkig alle verwachtingen moeiteloos in te lossen. Deze bijzonder kwalitatieve en veelzijdige robotmaaier is niet alleen ter plaatse volledig programmeerbaar, maar kan indien gewenst ook vanop afstand worden bijgestuurd. Dit gebeurt door middel van de gratis app die kan worden gedownload voor uw smartphone en / of tablet.

Werkt gewoon door bij regenweer

Heel wat robotmaaiers die op de markt verkrijgbaar zijn beschikken niet over de mogelijkheid om verder te werken bij regenweer. Dat is natuurlijk erg vervelend, want ook op regenachtige dagen wilt u wel gewoon kunnen genieten van een aantrekkelijk uitziend gazon. Dat is geen enkel probleem indien u er voor kiest om de Gardena Sileno+ in huis te halen. Deze veelzijdige robotmaaier kan immers zonder ook maar enig probleem omgaan met een nat gazon waardoor er op dit vlak geen tijd verloren gaat.

Uitstekende bescherming door aanwezige sensoren

De Gardena Sileno+ is uitgerust met een groot aantal verschillende sensoren. Het gaat hierbij niet alleen om bots- en kantelsensoren, maar ook om tilsensoren. Al deze verschillende sensoren dienen er voor te zorgen dat beschadigingen aan de robotmaaier kunnen worden voorkomen. Dit betekent dat uw trouwe toestel er altijd optimaal uit blijft zien. Bovendien is de Gardena Sileno+ nog voorzien van een extra beveiliging tegen diefstal. Op deze manier is ze alles behalve aantrekkelijk voor een inbreker. Ook op dit vlak heeft u dus helemaal niets te vrezen.

Eén klein nadeel om rekening mee te houdenGardena Sileno+

De Gardena Sileno+ doet over het algemeen precies wat u van hem verwacht. De zelfstandige werking is een plezier voor iedereen die zelf niet over voldoende tijd beschikt om het aanwezige gazon te onderhouden. Bovendien zorgt de draadloze verbinding voor een uitstekend gebruiksgemak waardoor u, uw favoriete robotmaaier nooit meer zult willen missen. Is er dan helemaal geen nadeel verbonden aan de Gardena Sileno+? Helaas toch ééntje. Na een volledige oplaadbeurt kan deze robotmaaier amper 65 minuten werken. Dit komt de efficiëntie van het maaien niet echt ten goede, maar is uiteindelijk gelukkig ook geen onoverkomelijk probleem. Alles bij elkaar gezien is de Gardena Sileno+ dus een zeer interessante robotmaaier die het merendeel van de verwachtingen probleemloos weet in te lossen.

Meer informatie over dit model vind u hier.

Voordelen:

VoordeelMaait een groot gazon tot zomaar even 1.300 vierkante meter.

VoordeelBeschikt over een vrij beperkt geluidsniveau van slechts 60 dB.

VoordeelDe diefstalbeveiliging zorgt er voor dat het stelen van de robotmaaier geen nut heeft.

VoordeelBijzonder veilig door de verschillende, aanwezige sensoren.


VoordeelMaairesten worden gebruikt als natuurlijke bemesting.

Nadelen:

nadeelMaait amper 65 minuten met een volle acculading. Dit is toch wat aan de schaarse kant.

Beste prijs robotstofzuiger

 

 

 

 

 

 

 

 

Gardena Smart Sileno+ review

Over een groot gazon beschikken in uw tuin is natuurlijk erg interessant en leuk, maar het Gardena Smart Sileno+moet gezegd dat er bijzonder veel tijd gaat zitten in het onderhouden van een omvangrijk grasveld. Toch is het belangrijk dat het onderhoud op regelmatige basis gebeurt. Is dat niet het geval, dan kan uw tuin er al snel verwilderd uit gaan zien waardoor ze heel wat van haar charme verliest. Dat hoeft gelukkig niet te gebeuren. Zelfs wanneer u zelf niet veel tijd heeft om uw gazon te onderhouden kan deze er namelijk altijd beeldig uit blijven zien, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de Gardena Smart Sileno+. Deze zelfstandig werkende robotmaaier is een echte krachtpatser. Niet alleen vormen hellingen tot 35 procent geen enkel probleem, daarnaast kan hij zomaar een gazon tot wel 1.300 vierkante meter de baas. Bent u dus op zoek naar een robotmaaier die ook uw grote gazon moeiteloos van een perfecte uitstraling kan voorzien? Dan is het absoluut de moeite waard om de Gardena Smart Sileno+ in huis te halen!

Gratis app maakt op afstand besturen mogelijk

Het laatste waar u op zit te wachten is dat u telkens naar de robotmaaier moet lopen wanneer er een nieuw commando moet worden doorgegeven. Daar hoeft u bij de Gardena Smart Sileno+ niet voor te vrezen. Deze robotmaaier maakt namelijk gebruik van draadloze technologie die communiceert met een gratis app die wordt geïnstalleerd op een smartphone of tablet. De ondersteuning van een dergelijke app zorgt er voor dat u altijd en overal een nieuw commando kunt doorgeven aan uw robotmaaier zonder dat u hem eerst fysiek moet benaderen.

Laag geluidsniveau zorgt voor extra comfort

De Gardena Smart Sileno+ is voorzien van een laag geluidsniveau van amper 58 dB. Dit zorgt er voor dat u de robotmaaier gewoon kunt laten verder werken wanneer u tijdens de zomermaanden heerlijk en rustig wenst te kunnen genieten in uw eigen, groene omgeving.

Voorzien van bots-, kantel- en tilsensoren

Met het aanschaffen van de Gardena Smart Sileno+ is een toch niet onaanzienlijk bedrag gemoeid. Het spreekt dan ook voor zich dat u graag zult willen dat uw dierbare Gardena Smart Sileno+ altijd haar optimale prestaties aan de dag weet te leggen zonder dat ze daarbij wordt geconfronteerd met potentieel vervelende schade. Dat is geen enkel probleem. De Gardena Smart Sileno+ is namelijk uitgerust met bots-, kantel-, en tilsensoren waardoor ze in alle omstandigheden schadevrij blijft.

Uitgerust met alarm en instelbare pincode

De aanwezige sensoren beschermen uw trouwe robotmaaier aldus tegen schade door botsen of stoten, maar er zijn nog andere gevaren waar rekening mee moet worden gehouden. Wat bijvoorbeeld wanneer een inbreker het toestel wenst te stelen? Ook dat vormt niet meteen probleem. De Gardena Smart Sileno+ is namelijk uitgerust met een speciale diefstalbeveiliging met alarm en pincode. Dit zorgt er voor dat het toestel na het stelen eigenlijk onbruikbaar wordt. Een inbreker zal het dan ook niet snel in zijn hoofd halen om deze robotmaaier mee te nemen.

Automatische terugkering naar oplaadstationGardena Smart Sileno+

De Gardena Smart Sileno+ is een robotmaaier die werd ontwikkeld om volledig zelfstandig te kunnen werken. Dit zorgt er voor dat hij bij een lage accustand uiteraard geheel automatisch terugkeert naar zijn laadstation. Dit is bijzonder interessant, maar er geldt op dit vlak ook een nadeel waar rekening mee dient te worden gehouden. De Gardena Smart Sileno+ moet namelijk zomaar even 60 minuten lang opladen om vervolgens amper even lang te kunnen maaien. Los van dit kleine minpunt moet het gezegd dat deze robotmaaier een prima toestel is welke perfect in staat is om ook een groot gazon tot wel 1.300 vierkante meter te onderhouden.

Meer informatie over dit model vind u hier.

Voordelen:

VoordeelEenvoudig te bedienen met een speciale app voor smartphone en tablet.

Voordeel

Een geluidsniveau van amper 58 dB zorgt voor een uiterst stille werking.

Voordeel

Bij regenweer blijft de Gardena Smart Sileno+ gewoon aan de slag.

Voordeel

De diefstalbeveiliging met pincode zorgt er voor dat het toestel stelen geen enkel nut heeft.

VoordeelGeschikt voor hellingen tot wel 35 procent.

 Nadelen:

nadeelIs slechts in staat om 60 minuten te maaien met een volle acculading.

Beste prijs robotstofzuiger

 

 

 

 

 

 

Gardena Sileno review

Als grasliefhebber met een gebrek aan tijd bent u ongetwijfeld op zoek een interessante enGardena Sileno kwalitatieve oplossing voor het maaien van uw gazon. Dit geldt niet in het minst voor mensen die eigenaar zijn van een omvangrijke tuin. Indien dat eveneens geldt voor u kan het aanschaffen van de Gardena Sileno mogelijks een interessante keuze zijn. Deze robotmaaier is geschikt om een gazon tot wel 1.000 vierkante meter te maaien en dat op volledige zelfstandige wijze. Ook wanneer u niet thuis bent u toch altijd wil kunnen genieten van een mooi en gezond ogend gazon is het kopen van de Gardena Sileno dan ook een absolute aanrader.

Maairesten als natuurlijke meststof

Het is algemeen bekend dat een gazon om er echt goed uit te zien steeds moet worden bemest. Dit is een vervelend karwei dat heel wat tijd in beslag kan nemen. Gelukkig kan het ook anders, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de Gardena Sileno. De werking van deze robotmaaier zorgt er namelijk voor dat de maairesten als natuurlijke meststof op het gazon blijven liggen. Zo bent u niet alleen op korte, maar ook op middellange tot lange termijn verzekerd van een prachtig ogend gazon.

Geschikt voor hellingen tot wel 35 procent

De Gardena Sileno is een bijzonder zelfstandig werkend toestel. Deze robotmaaier kan dan ook moeiteloos worden gebruikt op een terrein waarbij er sprake is van een maximale helling tot wel 35 procent. Op het ogenblik dat de Gardena Sileno zijn opdracht heeft voltooid keert hij automatisch terug naar het laadstation voor een hernieuwde portie energie. Hier schuilt helaas meteen ook een niet onbelangrijk nadeel in. Een volledige acculading zorgt er namelijk voor dat de Gardena Sileno amper 1 uur kan werken. Dit zorgt er in de praktijk voor dat het maaien van een (groot) gazon veelal net iets minder efficiënt gebeurt dan u zou verwachten.

Volledig programmeerbaar, maar niet vanop afstand

Vergis u niet, de Gardena Sileno is werkelijk volledig programmeerbaar waardoor u ze precies kunt laten maaien hoe en wanneer u dat wenst. Er is echter ook op dit vlak één klein nadeel waar rekening mee moet worden gehouden. Indien u over een grote tuin beschikt en u regelmatig nieuwe opdrachten moet doorgeven is dit bij dit toestel niet mogelijk vanop afstand. Er wordt dan ook geen ondersteuning geboden voor een app voor smartphone of tablet.

Bescherming tegen botsen, kantelen en tillenGardena Sileno

Op het ogenblik dat u er voor kiest om een niet onaanzienlijk bedrag te investeren in een robotmaaier spreekt het voor zich dat u zult willen dat deze zo lang mogelijk werkzaam kan blijven. Dat is geen probleem met de Gardena Sileno. Deze robotmaaier is dan ook rondom rond uitgerust met verschillende sensoren die een passende bescherming bieden tegen botsen, kantelen en tillen. Vreest u bovendien dat het niet veilig is om de Gardena Sileno zomaar zelfstandig te laten werken wanneer u niet thuis bent? Deze vrees is nergens voor nodig. De diefstalbeveiliging waar het systeem mee is uitgerust zorgt er in combinatie met de vereiste pincode voor dat het voor een dief geen enkel nut heeft om dit systeem te stelen.

Een prima, stille maaier voor een gazon tot 1.000 vierkante meter

Alles bij elkaar gezien kunnen we eigenlijk alleen maar concluderen dat de Gardena Sileno een goede all-round robotmaaier is die helaas enkele nochtans zeer praktische functies mist. Vooral het ontbreken van een ondersteuning voor een mobiele app kan voor veel potentiële gebruikers een doorn in het oog zijn. Zit u er echter niet mee in om deze robotmaaier te gaan opzoeken wanneer deze werkzaam is in uw tuin en bent u op zoek naar een kwalitatief en veilig toestel die degelijke prestaties weet te combineren met een laag geluidsniveau van amper 60 dB? In dat geval is het in huis halen van de Gardena Sileno voor u ongetwijfeld een bijzonder interessante keuze.

Meer informatie over dit model vind u hier.

Voordelen:

VoordeelDe maairesten worden gebruikt als natuurlijke meststof. Zo slaat u twee vliegen in één klap.

VoordeelBij regenweer werkt de Gardena Sileno gewoon door.

Voordeel

De aanwezige diefstalbeveiliging maakt het stelen van de robotmaaier eigenlijk nutteloos.

VoordeelMaait bijna geruisloos een gazon met een oppervlakte tot wel 1.000 vierkante meter.

 

Nadelen:

nadeelDe Gardena Sileno ondersteunt helaas geen app voor het op afstand bedienen.

nadeel

Maait amper 60 minuten na een volle oplaadbeurt.

Beste prijs robotstofzuiger

 

 

 

 

 

 

 

Gardena Smart Sileno review

Als tuinliefhebber met een zwak voor gadgets heeft u er ongetwijfeld al eens aan gedacht Gardena Smart Silenoom een robotmaaier in huis te halen. In het bijzonder wanneer u over een omvangrijke tuin met een groot gazon beschikt kan de Gardena Smart Sileno op dit vlak de perfecte uitkomst bieden. Deze robotmaaier is dan ook in staat om een gazon tot zomaar even 1.000 vierkante meter te onderhouden. Bovendien werkt deze fantastische robotmaaier uitermate zelfstandig waardoor u er eigenlijk bijna geen omkijken naar heeft. Wilt u dus met andere woorden niet langer zelf vele uurtjes besteden aan het maaien van uw gazon? In dat geval is kennismaken met de Gardena Smart Sileno absoluut de moeite meer dan waard.

 Volledig programmeerbaar

Wanneer u er uiteindelijk voor kiest om te investeren in een robotmaaier zoals de Gardena Smart Sileno spreekt het voor zich dat u zo weinig mogelijk omkijken meer zult willen hebben naar uw gazon. Dat is geen enkel probleem. De Gardena Smart Sileno is namelijk volledig programmeerbaar. Dit zorgt er voor dat hij kan maaien wanneer het u het beste uitkomt, zelfs wanneer u niet thuis bent. Op het ogenblik dat het batterijniveau niet meer toereikend is keert hij automatisch terug naar het laadstation waarna hij zijn taak kan hervatten. Zo geniet u altijd van een aantrekkelijk ogend en gezond gazon zonder dat u er zelf ook maar enige tijd in dient te investeren.

 Op afstand bedienen met smartphone en tablet

Vooral wanneer u over een groot gazon beschikt is het niet altijd even praktisch om naar uw robotmaaier te moeten lopen om een nieuw commando door te geven. Dat behoort met de Gardena Smart Sileno definitief tot het verleden. Deze robotmaaier kan dan ook worden bediend vanop afstand door gebruik te maken van uw smartphone of tablet. De app is bijzonder gebruiksvriendelijk waardoor iedereen op meest optimale wijze gebruik kan maken van deze veelzijdige robotmaaier.

 Een prima bescherming van uw toestel

Het aankoopbedrag van de Gardena Smart Sileno is vrij stevig te noemen, maar daar staat tegenover dat dit toestel zicht kenmerkt door een uitstekende bescherming en bijgevolg een haast ongekende duurzaamheid. De Gardena Smart Sileno is dan ook uitgerust met verschillende bots-, kantel- en tilsensoren die er voor moeten zorgen dat ze schadevrij blijft. Bent u bang om deze robotmaaier te laten verder werken wanneer u niet thuis bent? Dat is nergens voor nodig. De aanwezige diefstalbeveiliging met pincode zorgt er voor dat het stelen van het toestel geen enkel nut heeft.

 Eén klein nadeel om rekening mee te houdenGardena Smart Sileno

Door het aanschaffen van de Gardena Smart Sileno wordt het onderhouden van uw tuin meteen een behoorlijk stuk eenvoudiger. Deze krachtpatser weet ook met grote gazons wel raad, maar toch is er één nadeel waar rekening mee dient te worden gehouden. De efficiëntie waarmee een gazon kan worden gemaaid wordt namelijk sterk beïnvloed door het feit dat het toestel amper één uur kan werken na een volledige oplaadbeurt. Vervolgens dient ze terug een uur aan de lader te hangen waardoor het maaien van een groot gazon toch wel enige tijd in beslag neemt. Kunt u hier mee leven en bent u op zoek naar een kwalitatief toestel die volledig zelfstandig kan werken? In dat geval is het kopen van de Gardena Smart Sileno ongetwijfeld een uitstekende keuze!

Meer informatie over dit model vind u hier.

Voordelen:

VoordeelDe Gardena Smart Sileno maait een gazon perfect tot wel 1.000 vierkante meter.

Voordeel

Voorzien van diverse sensoren waardoor schade door botsen, kantelen of tillen wordt voorkomen.

VoordeelDe aanwezige diefstalbeveiliging met pincode maakt het stelen van het toestel nutteloos.

VoordeelVolledig programmeerbaar en vanop afstand te bedienen met tablet of smartphone.

 

Nadelen:

nadeelWerkt amper 60 minuten na een volledige oplaadbeurt van 1 uur.

Beste prijs robotstofzuiger

 

 

 

 

Robomow RS615 reviewrobomow rs615

Als eigenaar van een tuin met een groter gazon is het lang niet altijd eenvoudig om een robotgrasmaaier te vinden die alle verwachtingen zal weten in te lossen, in tegendeel. De Robomow RS615 heeft echter het potentieel om de perfecte oplossing te bieden voor een gazon met een oppervlakte tot maximaal 1.500 vierkante meter. Wij hebben in deze review alvast even de sterke en minder sterke punten van de Robomow RS615 voor jou op een rijtje gezet. Zo kan je voor jezelf uitmaken of dit jouw nieuwe tuinhulp wordt!

 

Voorzien van diverse sensoren

De Robomow RS615 is een robotgrasmaaier welke is uitgerust met verschillende sensoren. De bots-, kantel- en tilsensoren zorgen er voor dat het toestel niet zomaar overal tegenaan botst waardoor mogelijks schade kan ontstaan aan verschillende onderdelen van je tuin. De aanwezigheid van deze sensoren zorgt er voor dat het toestel bijzonder veilig is om in iedere tuin te gebruiken. Deze robotstofzuiger is bovendien ook nog eens voorzien van een regensensor. Van zodra het begint te spetteren worden de activiteiten gestaakt. Het maaien van een gazon bij regen is immers niet echt ideaal te noemen.

 

Ook geschikt voor meer complexe gazons

In vergelijking met de wat goedkopere versies van Robomow weet deze Robomow RS615 wel degelijk raad met complexe gazons. Deze robot is dan ook uitgerust met een zwevend maaidek. Beschik je niet alleen over een enigszins complex gazon, maar dient er ook nog eens rekening te worden gehouden met een niet onaanzienlijke oppervlakte? Ook in dat geval kan deze robotgrasmaaier de perfecte oplossing betekenen voor jouw probleem! Deze robotgrasmaaier kan moeiteloos een oppervlakte aan tot zomaar even 1.500 vierkante meter.

 

Maaibreedte van 56 centimeterrobomow rs615

De Robomow RS615 beschikt over een indrukwekkende maaibreedte van 56 centimeter. Deze ruime maaibreedte zorgt er voor dat ook de randen van een gazon zonder enig probleem meegenomen kunnen worden. Deze robotgrasmaaier maakt het bovendien voor jou mogelijk om vooraf te bepalen over welke hoogte het gras dient te beschikken. Eenmaal dit is ingesteld kan de volautomatische maaier uitstekend haar werk doen zonder dat je er nog enig omkijken naar hebt. Wordt de accuduur net iets te beperkt? In dat geval keert de robotgrasmaaier automatisch terug naar het basisstation waarna ze haar taak terug zal hervatten.

 

Vanop afstand bedienen met de Robomow app

De Robomow RS615 kan perfect op voorhand worden geprogrammeerd waardoor deze probleemloos je gazon kan maaien zoals jij dat het liefste hebt. Mocht het tussentijds toch nodig zijn om enkele nieuwe commando’s door te geven, dan hoef je daarvoor het toestel niet op je gazon gaan zoeken. De Robomow RS615 kan namelijk zonder probleem worden bestuurd door gebruik te maken van de speciale Robomow app voor iPhone en Android toestellen. Het spreekt voor zich dat dit de gebruiksvriendelijkheid van het toestel alleen maar ten goede komt.

 

Een klein, maar niet onbelangrijk nadeel

Helaas moeten potentiële kopers van de Robomow RS615 eveneens rekening houden met een klein, maar vervelend nadeel. Het is een beetje vreemd dat dit toestel in vergelijking met bijvoorbeeld de RS625 en RS635 van Robomow over minder brede wielen beschikt. Dit lijkt op het eerste zicht misschien niet zo’n groot probleem, maar de mindere breedte zorgt er wel voor dat er moet worden ingeboet op vlak van grip en wendbaarheid en dat komt het efficiënt maaien van een gazon uiteraard niet bepaald ten goede.

Meer informatie over dit model vind u hier.

Voordelen:

checkGeschikt voor het maaien van een gazon met een oppervlakte tot maximaal 1.500 meter. Ook een meer complex gazon vormt door de aanwezigheid van een zwevend maaidek geen enkel probleem.

checkDe Robomow RS615 heeft een maaibreedte van 56 centimeter. Deze zorgt er voor dat ook de randjes zonder enig probleem meegenomen kunnen worden.

checkHet instellen van de gewenste hoogte is bijzonder eenvoudig. Door het goed programmeren heb je dan ook geen enkel omkijken meer naar deze robotgrasmaaier.

checkDe Robomow app gebruiken zorgt er voor dat het zeer eenvoudig mogelijk wordt om tussentijdse commando’s door te geven zonder dat je het systeem moet gaan zoeken.

 

Nadelen:

minHet is opvallend dat de Robomow RS615 over minder brede wielen beschikt in vergelijking met de RS625 en de RS635. Dit zorgt er voor dat niet alleen de grip, maar ook de wendbaarheid van het toestel minder is.

button