11111

Gardena Sileno+ review

Gardena Sileno+ reviewGardena Sileno+

Wanneer u over een groot gazon beschikt met een oppervlakte tot wel 1.300 vierkante meter is het vrij normaal dat u er niet om zult staan springen om deze zelf te maaien en te bemesten. Veel mensen hebben tegenwoordig ook helemaal niet voldoende tijd om hun omvangrijke gazon zelf te onderhouden. U kunt er dan voor kiezen om een beroep te doen op een tuinman, maar deze kost u vaak handenvol geld. Een interessanter alternatief is een beroep doen op de mogelijkheden van een robotmaaier zoals de Gardena Sileno+. Deze robotmaaier neemt het onderhoud van uw gazon tot 1.300 vierkante meter perfect voor diens rekening en dat op geheel zelfstandige wijze.

Voorzien van een mulchfunctie

De Gardena Sileno+ is een bijzonder veelzijdige robotmaaier die onder meer is voorzien van een zogenaamde mulchfunctie. Deze functie zorgt er voor dat de maairesten die tot stand komen tijdens het maaien op het gazon blijven liggen. Op deze manier fungeren ze als natuurlijke meststof waardoor uw gazon precies die bescherming krijgt die ze verdient.

Volledig programmeerbaar

Een robotmaaier moet in staat zijn om volledig zelfstandig te werken, anders schiet ze haar doel een beetje voorbij. De Gardena Sileno+ weet op dit vlak gelukkig alle verwachtingen moeiteloos in te lossen. Deze bijzonder kwalitatieve en veelzijdige robotmaaier is niet alleen ter plaatse volledig programmeerbaar, maar kan indien gewenst ook vanop afstand worden bijgestuurd. Dit gebeurt door middel van de gratis app die kan worden gedownload voor uw smartphone en / of tablet.

Werkt gewoon door bij regenweer

Heel wat robotmaaiers die op de markt verkrijgbaar zijn beschikken niet over de mogelijkheid om verder te werken bij regenweer. Dat is natuurlijk erg vervelend, want ook op regenachtige dagen wilt u wel gewoon kunnen genieten van een aantrekkelijk uitziend gazon. Dat is geen enkel probleem indien u er voor kiest om de Gardena Sileno+ in huis te halen. Deze veelzijdige robotmaaier kan immers zonder ook maar enig probleem omgaan met een nat gazon waardoor er op dit vlak geen tijd verloren gaat.

Uitstekende bescherming door aanwezige sensoren

De Gardena Sileno+ is uitgerust met een groot aantal verschillende sensoren. Het gaat hierbij niet alleen om bots- en kantelsensoren, maar ook om tilsensoren. Al deze verschillende sensoren dienen er voor te zorgen dat beschadigingen aan de robotmaaier kunnen worden voorkomen. Dit betekent dat uw trouwe toestel er altijd optimaal uit blijft zien. Bovendien is de Gardena Sileno+ nog voorzien van een extra beveiliging tegen diefstal. Op deze manier is ze alles behalve aantrekkelijk voor een inbreker. Ook op dit vlak heeft u dus helemaal niets te vrezen.

Eén klein nadeel om rekening mee te houdenGardena Sileno+

De Gardena Sileno+ doet over het algemeen precies wat u van hem verwacht. De zelfstandige werking is een plezier voor iedereen die zelf niet over voldoende tijd beschikt om het aanwezige gazon te onderhouden. Bovendien zorgt de draadloze verbinding voor een uitstekend gebruiksgemak waardoor u, uw favoriete robotmaaier nooit meer zult willen missen. Is er dan helemaal geen nadeel verbonden aan de Gardena Sileno+? Helaas toch ééntje. Na een volledige oplaadbeurt kan deze robotmaaier amper 65 minuten werken. Dit komt de efficiëntie van het maaien niet echt ten goede, maar is uiteindelijk gelukkig ook geen onoverkomelijk probleem. Alles bij elkaar gezien is de Gardena Sileno+ dus een zeer interessante robotmaaier die het merendeel van de verwachtingen probleemloos weet in te lossen.

Meer informatie over dit model vind u hier.

Voordelen:

VoordeelMaait een groot gazon tot zomaar even 1.300 vierkante meter.

VoordeelBeschikt over een vrij beperkt geluidsniveau van slechts 60 dB.

VoordeelDe diefstalbeveiliging zorgt er voor dat het stelen van de robotmaaier geen nut heeft.

VoordeelBijzonder veilig door de verschillende, aanwezige sensoren.


VoordeelMaairesten worden gebruikt als natuurlijke bemesting.

Nadelen:

nadeelMaait amper 65 minuten met een volle acculading. Dit is toch wat aan de schaarse kant.

Beste prijs robotstofzuiger

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Robotmaaier review. Bookmark the permalink.