11111

Robomow RC312 Review

Robomow RC312 Review

Wanneer je over een gazon beschikt van maximaal 1.200 vierkante meter en je op zoek bent naar een veelzijdige alleskunner op vlak van een robotgrasmaaier kan het interessant zijn om in de richting van de Robomow RC312 te kijken. Deze robotgrasmaaier brengt dan ook behoorlijk wat interessante voordelen met zich mee. Zo is ze uitgerust over tal van verschillende sensoren die de veiligheid van het toestel alleen maar ten goede komen en zorgt ze er voor dat je gazon er altijd piekfijn bijligt. Tel daar ook nog eens bij op dat de Robomow RC312 uitstekend te programmeren is en je hebt eigenlijk helemaal geen omkijken meer naar je gazon. Ben jij ook geïnteresseerd in het kopen van een robotgrasmaaier en lijkt de Robomow RC312 wel iets voor jou? Wij zetten de voor- en nadelen van dit toestel in dit artikel graag even uitgebreid voor jou op een rijtje!

Weekprogrammering

De eerste functie die we graag aan je willen voorstellen is de zogenaamde weekprogrammering. Het merendeel van de mensen die er voor kiezen om een robotgrasmaaier in huis te halen doen dit omdat ze helemaal geen omkijken meer willen hebben naar hun gazon. Dat kan perfect gerealiseerd worden door gebruik te maken van de Robomow RC312. Deze handige robotgrasmaaier gebruiken zorgt er namelijk voor dat je op voorhand kan instellen op welke hoogte het gras moet worden gemaaid, maar ook wanneer dat precies dient te gebeuren. Deze programmeermogelijkheden zorgen er voor dat na het instellen de robotgrasmaaier gewoon volledig zelfstandig werkt. Ook wanneer je dus met andere woorden even niet thuis bent zal je gazon er altijd perfect bijliggen.

Laat je robotgrasmaaier gerust verder werken

Veel mensen die over een robotgrasmaaier beschikken bij hun thuis kiezen er voor om deze steeds veilig, binnenshuis op te bergen wanneer ze de woning verlaten. Op het eerste zicht is dit uiteraard zeer verstandig en misschien wel een beetje cruciaal, anderzijds moet het gezegd dat deze robotgrasmaaier behoorlijk goed is beveiligd. Er voor kiezen om de Robomow RC312 in huis te halen betekent kiezen voor een toestel welke is uitgerust met een speciale diefstalbeveiliging. Deze diefstalbeveiliging werkt op basis van een pincode waardoor het stelen van de robotgrasmaaier eigenlijk geen enkel nut heeft. Dit geeft je ongetwijfeld een extra gevoel van veiligheid en zal er voor zorgen dat je het toestel toch gewoon vrolijk verder laat werken wanneer jij even buitenshuis bent.

Tussentijds aansturen met de Robomow app

Het is altijd mogelijk dat de standaard instellingen die je hebt ingevoerd voor het besturen van je robotgrasmaaier tussentijds moeten worden bijgestuurd. Dat is geen enkel probleem wanneer je gebruik maakt van de mogelijkheden die de Robomow app je te bieden heeft. Deze speciaal ontwikkelde app maakt het immers uitstekend mogelijk om vanop afstand je robotgrasmaaier te besturen. Vooral voor mensen die eigenaar zijn van een vrij groot gazon is dit absoluut een praktische eigenschap die ze zullen weten te waarderen.

Meer informatie over dit model vind u hier.

Voordelen:

VoordeelHet stelen van de Robomow RC312 heeft door de aanwezige diefstalbeveiliging met pincode geen enkel nut. Hierdoor kan je de robotstofzuiger gewoon verder zijn werk laten doen, ook al ben je niet thuis!

VoordeelWeekprogrammering zorgt er voor dat je deze robotgrasmaaier zeer precies kan instellen. Zo heb je er na het instellen helemaal geen omkijken meer naar en kan deze volledig zelfstandig te werk gaan.

VoordeelDe meegeleverde perimeterdraad zorgt er samen met een slimme mesplaatsing voor dat ook de grasranden probleemloos mee worden genomen. Zo geniet je altijd van een perfect gemaaid gazon, ook aan de randen.

VoordeelDe speciale Robomow app maakt het mogelijk om je toestel waar en wanneer je dat maar wenst vanop afstand te bedienen. Vanuit praktisch oogpunt is dit absoluut een niet onbelangrijk pluspunt van dit type robotgrasmaaier.

Nadelen:

nadeelHet is een beetje jammer dat de Robomow RC312 geen gazon met een grotere oppervlakte kan maaien, maar dat is geen onoverkomelijk probleem. Mensen die over een groter gazon beschikken kunnen op de markt immers meer dan voldoende goede alternatieven terugvinden.

nadeelDe Robomow RC312 heeft moeite met hellingen vanaf 20 graden. Wanneer je verschillende van deze hellingen in je tuin hebt is het dan ook niet aan te raden om gebruik te maken van deze robotgrasmaaier.

Beste prijs robotstofzuiger

This entry was posted in Robotmaaier review. Bookmark the permalink.