11111

Robomow RX12U Review

Robomow RX12U Reviewrobomow rx12u

De Robomow RX12U is een robotmaaier die de perfecte oplossing vormt voor mensen die over een mooi, maar toch niet al te groot gazon beschikken. Dit toestel is dan ook in staat om een gazon tot een oppervlakte van 150 vierkante meter probleemloos te onderhouden. Veel mensen vinden het vervelend wanneer ze niet over een aantrekkelijk ogend gazon beschikken, maar hebben zelf niet voldoende tijd om ze te onderhouden. Door het aanschaffen van de Robomow RX12U behoort dit probleem definitief tot het verleden.

Maaien en bemesten in één

Door gebruik te maken van een Robomow RX12U beschikt u over een robotmaaier die over een dubbele werking beschikt. In eerste instantie zorgt deze maaier er uiteraard voor dat het gras netjes kan worden gemaaid, maar daarnaast blijft het versnipperde gras mooi op de gazonbodem liggen. Dit zorgt er voor dat er meteen ook een bemesting van het gazon gebeurt. Niet alleen het maaien, maar ook het bemesten van uw gazon is een karwei welke behoorlijk wat tijd in beslag kan nemen. Door beide zaken uit te besteden aan de Robomow RX12U slaat u dus twee vliegen in één klap.

Voorzien van een eenvoudige startknop

Er voor kiezen om de Robomow RX12U te kopen is kiezen voor een vrij eenvoudige robotmaaier die beschikt over een toegankelijk prijskaartje. Dit toegankelijke prijskaartje zorgt er voor dat er geen ondersteuning wordt geboden voor het gebruik van apps. Het toestel is voorzien van een handige startknop waarmee de robotmaaier met slechts één druk op de knop kan worden gestort of gestopt. Dit zorgt er helaas wel voor dat u altijd fysiek naar het toestel moet gaan om hem aan of af te zetten. Omdat de Robomow RX12U slechts geschikt is voor het maaien van een tuin met een relatief beperkte omvang hoeft dit echter niet zo’n probleem te zijn.

Zelfstandige werking

Ondanks het feit dat de mogelijkheden van robomow rx12ude Robomow RX12U op het eerste zicht wat beperkter zijn neemt dit niet weg dat u ze toch geheel naar wens kunt instellen. De Robomow RX12U wordt standaard geleverd met een 70 meter lange perimeterdraad welke rondom het gazon dient te worden geplaatst. Het enige wat u vervolgens nog dient in te stellen is de gewenste maaihoogte waarna de robotmaaier de rest doet.

Maait tot 2 uur met een volledig opgeladen accu

De accu waar de Robomow RX12U mee is uitgerust is er eentje die zich perfect kan meten met de duurdere robotmaaiers. Met een volledig opgeladen accu kan er dan ook zomaar even tot 2 uur worden gemaaid. Op deze manier is het uiteraard geen enkel probleem om een gazon met een oppervlakte tot wel 150 vierkante meter te maaien. Toch is hier ook een niet onbelangrijk nadeel aan verbonden. De Robomow RX12U is namelijk uitgerust met een zogenaamde loodzuur accu. Deze accu heeft dan ook helaas zomaar even 20 uur nodig om op te laden.

Een prima toestel voor het kleinere gazon

Alles bij elkaar gezien kunnen we alleen maar concluderen dat de Robomow RX12U een betaalbaar en veelzijdig toestel is welke zeer geschikt is voor het maaien van kleinere gazons. Wanneer u rekening houdt met de zeer lange oplaadtijd en u hier geen probleem in ziet zijn we er van overtuigd dat u heel veel genot zult ondervinden van dit toestel.

Meer informatie over dit model vind u hier.

Voordelen:

VoordeelDe Robomow RX12U is voorzien van een eenvoudige startknop waarmee u geheel zelf kunt bepalen op welke ogenblikken de robotmaaier aan de slag gaat en wanneer hij mag rusten.
Voordeel De aanwezige mulchingfunctie zorgt er voor dat het gras meteen na het maaien kan worden versnipperd. Op deze manier vormt ze een haast onzichtbaar laagje welke ter bemesting op het gras kan worden gelegd.

Voordeel De Robomow RX12U is uitgerust met diverse sensoren waardoor schade op eenvoudige wijze kan worden voorkomen.

Voordeel Keert automatisch terug naar het basisstation op het ogenblik dat de accuduur niet langer voldoende blijkt te zijn.

Nadelen:

nadeelDe loodzuur accu neemt zo’n 20 uur in beslag om volledig op te laden.

nadeelMet een oppervlakte van amper 150 vierkante meter is deze grasmaaier uitsluitend geschikt voor het maaien van wat kleinere gazons.

 

Beste prijs robotstofzuiger

 

 

 

 

 

This entry was posted in Robotmaaier review. Bookmark the permalink.