Heb je huisdieren dan is het belangrijk om te kiezen voor een robotstofzuiger die geschikt is voor het opzuigen van dierenharen. Wanneer je hier niet op let kan de robotstofzuiger vast lopen en zelfs stuk gaan. Let bij het kopen daarom goed of de robotstofzuiger ook dierenharen op kan zuigen.

Naast dat de robotstofzuiger vast kan lopen wil je natuurlijk ook dat de stofzuiger zo goed mogelijk zuigt. Het kan daarom ook goed zijn om voor een robotstofzuiger te kiezen met een turbofunctie, met zo’n functie haalt de stofzuiger veel makkelijker dierenharen uit een tapijt.

Beste robotstofzuiger dierenharen van dit moment:

Om een beste keuze te maken hebben we natuurlijk gekeken naar robotstofzuiger die dierenharen gemakkelijk kunnen opzuigen. Daarnaast hebben we ook gekeken naar de functies van een stofzuiger en of deze een turbo functie heeft. Bekijk hieronder de beste robotstofzuiger voor dierenharen:


irobot roomba s9+

iRobot Roomba S9+

Dierenharen kunnen een robotstofzuiger snel vol maken, daarom is deze iRobot S9+ ideaal door zijn zelf legende reservoir. Ook neemt de stofzuiger goed de hoekjes mee door zijn D-vorm.


Neato Botvac D7 Connected

Neato Botvac D7 connected

Ook deze Neato Botvac D7 heeft D-vorm en neemt daarom de hoeken goed mee. Verder heeft de stofzuiger een turbo power functie die dierenharen gemakkelijk opzuigt.


eufy robovac 35c

Eufy by Anker RoboVac 35C

Een krachtige robotstofzuiger van Eufy. Deze RoboVac 35C werkt op basis van een willekeurige schoonmaakroute.


ecovacs deebot ozmo 950

Ecovacs Deebot OZMO 950

Een robotstofzuiger die geschikt is voor het verwijderen van dierenharen. Ook heeft deze Deebot 950 een dweilfunctie.


blaupunkt-bluebot-xboost

Blaupunkt Bluebot Xboost

Deze Blaupunkt Bluebot Xboost heeft een turbo zuigfunctie, hiermee kan de stofzuiger dierenharen makkelijker opzuigen.


aeg rx9 2 4anm

AEG RX9-2-4ANM

Deze AEG RX9-2-4ANM is speciaal bedoelt voor het verwijderen van dierenharen. Zo heeft deze robotstofzuiger een krachtiger motor en een speciale turbo functie voor tapijten.


Waarop letten bij het kopen van een robotstofzuiger voor dierenharen?

beste robotstofzuiger dierenharen

Niet alleen je huisdieren laten haren los op de grond, maar jij ook daarom is het altijd goed om te kijken of een robotstofzuiger ook geschikt is voor haren. Hierbij let je goed op de inlaad van de stofzuiger en de wijze van stofzuigen. Vaak staat dit op webshops beschreven of vind je dit in de beoordelingen van de desbetreffende stofzuiger, daarnaast kun je ook nog naar de volgende punten kijken:

  • Zuigkracht en/of turbofunctie: dierenharen kunnen erg vast zitten, vooral in tapijten of vloerbedekking. Wanneer een robotstofzuiger een turbofunctie heeft zijn deze haren een stuk makkelijker op te zuigen. Tegenwoordig zijn er zelfs stofzuigers die weten op wat voor ondergrond ze rijden en automatisch de turbofunctie activeren.
  • Grootte opvangreservoir: haren nemen in een opvangreservoir veel ruimte in beslag, last van veel dierenharen op de grond kies dan voor een robotstofzuiger met een grote opvangreservoir of voor een zelflegende robotstofzuiger.
  • Schoonmaakroute: kijk altijd naar de schoonmaakroute. Het soort schoonmaakroute geeft namelijk aan hoe de stofzuiger schoonmaakt. Ons advies kies voor een stofzuiger die systematisch stofzuigt, hierdoor is de stofzuiger veel sneller klaar met zuigen en slaat de robot niets over.
  • Slimme functies van de robotstofzuiger: ook kun je kijken naar de functies van de robotstofzuigers. Bijna elk merk heeft zijn eigen functies en geeft hier een eigen naam aan. Wel zijn veel functies erg interessant, bekijk hier alle robotstofzuiger merken van dit moment.

Ook kun je altijd even kijken op onze beste robotstofzuiger pagina. Op deze pagina vind je alle beste robotstofzuigers van dit moment. Deze lijst hebben we gevormd door grondig onderzoek te doen en verschillende robotstofzuiger merken met elkaar te vergelijken.