Robotstofzuiger Dierenharen

Heb je huisdieren dan is het belangrijk om te kiezen voor een robotstofzuiger die geschikt is voor het opzuigen van dierenharen. Wanneer je hier niet op let kan de robotstofzuiger vast lopen en zelfs stuk gaan. Let bij het kopen daarom goed of de robotstofzuiger ook dierenharen op kan zuigen.

Naast dat de robotstofzuiger vast kan lopen wil je natuurlijk ook dat de stofzuiger zo goed mogelijk zuigt. Het kan daarom ook goed zijn om voor een robotstofzuiger te kiezen met een turbofunctie, met zoā€™n functie haalt de stofzuiger veel makkelijker dierenharen uit een tapijt.

beste robotstofzuiger tegen dierenharen
Dierenharen kunnen makkelijk verstrikt raken in de borstels en zuigmond, kies daarom voor de juiste borstels en zuigmond.

Beste robotstofzuiger dierenharen van dit moment:

Op dit moment bestempelen we de iRobot Roomba J7 als beste robotstofzuiger tegen dierenharen. Deze stofzuiger heeft veel zuigkracht en is daarom instaat om dierenharen makkelijk op te zuigen. Ook heeft de robotstofzuiger een zuigmond met twee rubberen borstels, hierin raken dierenharen niet snel verstrikt. Daarbij heeft de robotstofzuiger nog een extra optie, waarbij de robotstofzuiger objecten kan ontwijken. Heeft je hond of kat gepoept in huis dan ontwijkt de robot dit en rijdt er niet doorheen.

In de afbeelding hieronder zie je duidelijk het verschil tussen verschillende zuigmonden. Links zie je de borstel van de Neato D8 hier raken dierenharen snel verstrikt. Rechts zie je de iRobot J7 en deze is voorzien van rubberen borstels waarin dierenharen niet snel verstrikt kunnen raken.

robotstofzuiger tegen dierenharen
Verschil tussen verschillende zuigmonden van robotstofzuigers. De rubberen borstel zijn beter voor het opzuigen van dierenharen.

irobot j7

1. iRobot J7

Onze nummer #1 robotstofzuiger tegen dierenharen is deze iRobot J7. Het is een krachtige robotstofzuiger met veel zuigkracht. Daarbij kan deze robotstofzuiger goed navigeren wat de schoonmaakresultaat ook goed maakt. Met de nieuwe object detectie functie rijdt de robotstofzuiger zich niet vast of over dingen waar hij niet overheen zou moeten rijden.

Ook is dit model te verkrijgen met een automatisch leegstation (iRobot J7+), hierdoor kan de robotstofzuiger nog langer zelfstandig stofzuigen.


Geen fan van iRobot of gewoon benieuwd naar welke robotstofzuigers nog meer geschikt zijn voor dierenharen? Bekijk dan hieronder de andere robotstofzuigers die geschikt zijn tegen tegen dierenharen.


blaupunkt bluebot xtreme

2. Blaupunkt Bluebot Xtreme

Deze Blaupunkt Bluebot Xtreme is een nieuwe robotstofzuiger van Blaupunkt. Dit model navigeert een stuk beter dan zijn voorgangers en navigeert met een laser. Ook heeft deze robotstofzuiger een dweilfunctie en is de stofzuiger voorzien van een HEPA-filter.


eufy robovac l70

3. Eufy Robovac L70 Hybrid

Deze Eufy RoboVac L70 is de meest geavanceerde robotstofzuiger van Eufy. De stofzuiger heeft erg goede zuigprestaties en navigeert op basis van Laser navigatie.


Ecovacs Deebot T9+

4. Ecovacs Deebot T9+

Deze Ecovacs Deebot T9+ is geschikt voor het opzuigen van dierenharen. Ook is dit model voorzien van een zelflegende oplaadstation. Dit station leegt de robotstofzuiger en vangt al het vuil op in een stofzuigerzak, handig want zo kom je niet in contact met het opgezogen vuil.


eufy robovac 15c

5. Eufy Robovac 15C

Wanneer je op zoek bent naar een budget robotstofzuiger voor dierenharen is deze Eufy Robovac 15C een hele goede keuze. Deze robotstofzuiger doet wat het moet doen en wordt door consumenten erg goed beoordeelt.


neato botvac d8

6. Neato D8

De robotstofzuigers van Neato zijn erg geschikt tegen allergieƫn en tegen dierenharen. Deze modellen hebben namelijk goede filters die het fijnstof filteren. Ook hebben deze Neato D8 veel zuigkracht en kan de robotstofzuiger goed in hoekjes stofzuigen. Veel dierenhaar kan zich ophopen in de hoeken van de kamer.


ecovacs deebot ozmo 950

7. Ecovacs Deebot OZMO 950

Ook deze Ecovacs Deebot OZMO 950 is geschikt tegen dierenharen. Bij dit model heb je zelfs de keuze voor verschillende zuigmonden. Waarbij de meeste robotstofzuigers werken met een roterende borstel in de zuigmond, kan je bij dit model de zuigmond veranderen in een zuigmond zonder borstel. Voordeel hiervan is dat dierenharen niet verstopt kunnen raken in de roterende borstel.


blaupunkt xboost

8. Blaupunkt Bluebot Xboost

Deze Blaupunkt Bluebot Xboost heeft een turbo zuigfunctie, hiermee kan de stofzuiger dierenharen makkelijker opzuigen. Dit model kan goed navigeren en navigeert dan ook op via een systematisch wijze.


aeg rx9 2 4anm

9. AEG RX9-2-4ANM

Deze AEG RX9-2-4ANM is speciaal bedoelt voor het verwijderen van dierenharen. Zo heeft deze robotstofzuiger een krachtiger motor en een speciale turbo functie voor tapijten. Ook is dit model voorzien van een HEPA filter, ideaal tegen allergieƫn en dierenharen.


rowenta explorer serie 80

10. Rowenta Explorer Serie 80

Ook deze Rowenta Explorer Serie 80 is erg geschikt voor het opzuigen van dierenharen. Dit model is voorzien van een dweilfunctie en is via de app geheel te automatiseren. Met ingebouwde lasers maakt de robot een virtuele kaart, hierdoor weet de stofzuiger precies hoe de kamer eruit ziet en hoe die het best de kamer kan stofzuigen.


Waarop letten bij het kopen van een robotstofzuiger voor dierenharen?

beste robotstofzuiger dierenharen

Niet alleen je huisdieren laten haren los op de grond, maar jij ook daarom is het altijd goed om te kijken of een robotstofzuiger ook geschikt is voor haren. Hierbij let je goed op de inlaad van de stofzuiger en de wijze van stofzuigen. Vaak staat dit op webshops beschreven of vind je dit in de beoordelingen van de desbetreffende stofzuiger, daarnaast kun je ook nog naar de volgende punten kijken:

  • Zuigkracht en/of turbofunctie: dierenharen kunnen erg vast zitten, vooral in tapijten of vloerbedekking. Wanneer een robotstofzuiger een turbofunctie heeft zijn deze haren een stuk makkelijker op te zuigen. Tegenwoordig zijn er zelfs stofzuigers die weten op wat voor ondergrond ze rijden en automatisch de turbofunctie activeren.
  • Grootte opvangreservoir: haren nemen in een opvangreservoir veel ruimte in beslag, last van veel dierenharen op de grond kies dan voor een robotstofzuiger met een grote opvangreservoir of voor een zelflegende robotstofzuiger.
  • Schoonmaakroute: kijk altijd naar de schoonmaakroute. Het soort schoonmaakroute geeft namelijk aan hoe de stofzuiger schoonmaakt. Ons advies kies voor een stofzuiger die systematisch stofzuigt, hierdoor is de stofzuiger veel sneller klaar met zuigen en slaat de robot niets over.
  • Slimme functies van de robotstofzuiger: ook kun je kijken naar de functies van de robotstofzuigers. Bijna elk merk heeft zijn eigen functies en geeft hier een eigen naam aan. Wel zijn veel functies erg interessant, bekijk hier alle robotstofzuiger merken van dit moment.

Ook kun je altijd even kijken op onze beste robotstofzuiger pagina. Op deze pagina vind je alle beste robotstofzuigers van dit moment. Deze lijst hebben we gevormd door grondig onderzoek te doen en verschillende robotstofzuiger merken met elkaar te vergelijken.