Robotstofzuiger Dierenharen

Heb je huisdieren dan is het belangrijk om te kiezen voor een robotstofzuiger die geschikt is voor het opzuigen van dierenharen. Wanneer je hier niet op let kan de robotstofzuiger vast lopen en zelfs stuk gaan. Let bij het kopen daarom goed of de robotstofzuiger ook dierenharen op kan zuigen.

Naast dat de robotstofzuiger vast kan lopen wil je natuurlijk ook dat de stofzuiger zo goed mogelijk zuigt. Het kan daarom ook goed zijn om voor een robotstofzuiger te kiezen met een turbofunctie, met zo’n functie haalt de stofzuiger veel makkelijker dierenharen uit een tapijt.

beste robotstofzuiger tegen dierenharen
Dierenharen kunnen makkelijk verstrikt raken in de borstels en zuigmond, kies daarom voor de juiste borstels en zuigmond.

Beste robotstofzuiger dierenharen van dit moment:

Op dit moment bestempelen we de iRobot Roomba J7 als beste robotstofzuiger tegen dierenharen. Deze robotstofzuiger heeft veel zuigkracht en is daarom in staat om dierenharen makkelijk op te zuigen. Ook heeft de robotstofzuiger een zuigmond met twee rubberen borstels, hierin raken dierenharen niet snel verstrikt. Deze rubberen borstels zijn daarnaast ook vrij makkelijk te reinigen. Daarbij heeft de robotstofzuiger nog een extra optie, waarbij de robotstofzuiger objecten kan ontwijken. Heeft je hond of kat gepoept in huis dan ontwijkt de robot dit en rijdt er niet doorheen.

In de afbeelding hieronder zie je duidelijk het verschil tussen verschillende zuigmonden. Links zie je de borstel van de Neato D8 hier raken dierenharen snel verstrikt. Rechts zie je de iRobot J7 en deze is voorzien van rubberen borstels waarin dierenharen niet snel verstrikt kunnen raken.

robotstofzuiger tegen dierenharen
Verschil tussen verschillende zuigmonden van robotstofzuigers. De rubberen borstel zijn beter voor het opzuigen van dierenharen.

iRobot Roomba J7

De iRobot Roomba J7 is één van de nieuwste paradepaartjes van iRobot. Dit model is dan ook in verschillende opties te verkrijgen. Van gebruikers krijgt de robot een gemiddelde score van 8.4 (uit 55 reviews). De robotstofzuiger is zelflerend, hierdoor duurt het even voordat de robotstofzuiger zijn omgeving leert kennen. Dit model van iRobot is geschikt voor het opzuigen van dierenharen en is dan ook voorzien van rubberen borstels die vrij makkelijk te reinigen zijn. Dit model heeft geen dweilfunctie (Combo J7 heeft dit wel). De robot kan over drempels tot 2,5 cm rijden. Eén van de pluspunten van dit model is objectherkenning, hiermee ontwijkt de robot objecten in de kamer. Ook is de robot te koppelen met Amazon Alexa, Google Home en IFTTT.

Verschillende opties:

Top 10 met alternatieven robotstofzuigers tegen hondenharen en andere dierenharen

Geen fan van iRobot of gewoon benieuwd naar welke robotstofzuigers nog meer geschikt zijn voor dierenharen? Bekijk dan hieronder onze top 10 met robotstofzuigers die geschikt zijn tegen dierenharen en ook goed beoordeeld worden door gebruikers.

#1 iRobot Roomba J7

De iRobot Roomba J7 is één van de nieuwste paradepaartjes van iRobot. Dit model is dan ook in verschillende opties te verkrijgen. Van gebruikers krijgt de robot een gemiddelde score van 8.4 (uit 55 reviews). De robotstofzuiger is zelflerend, hierdoor duurt het even voordat de robotstofzuiger zijn omgeving leert kennen. Dit model van iRobot is geschikt voor het opzuigen van dierenharen en is dan ook voorzien van rubberen borstels die vrij makkelijk te reinigen zijn. Dit model heeft geen dweilfunctie (Combo J7 heeft dit wel). De robot kan over drempels tot 2,5 cm rijden. Eén van de pluspunten van dit model is objectherkenning, hiermee ontwijkt de robot objecten in de kamer. Ook is de robot te koppelen met Amazon Alexa, Google Home en IFTTT.

Verschillende opties:


#2 Blaupunkt Bluebot Xtreme

De Blaupunkt Bluebot Xtreme is momenteel de best beoordeelde robotstofzuiger. Van gebruikers en consumenten krijgt de robot een gemiddelde score van 9,1 (uit 368 reviews). Dankzij de laser navigatie kan deze robotstofzuiger zijn omgeving gedetailleerd in kaart brengen, wat bijdraagt aan efficiënte navigatie. De Bluebot Xtreme is niet alleen geschikt voor het opvangen van dierenharen, maar beschikt ook over een dweilfunctie. Ook is de robot in staat om over drempels tot 2 cm te rijden. Andere belangrijke kenmerken van dit model zijn onder andere een HEPA-filter, een turbofunctie voor tapijten, en de mogelijkheid om het te koppelen met Amazon Alexa of Google Home.


#3 Roborock S7

De robotstofzuigers van Roborock worden erg goed beoordeeld, deze nieuwe Roborock S7 krijgt momenteel de beste score: 9.1 (uit 11 reviews). Met een laser scant de robot de kamer en brengt deze zo goed in kaart, hierdoor kan de robot goed navigeren wat zorgt voor een goed schoonmaakresultaat. De robotstofzuiger is ook geschikt tegen dierenharen, is voorzien van een HEPA-filter, heeft een turbo- en dweilfunctie. Robotstofzuigers van Roborock zijn ook te koppelen met Amazon Alexa, HomeKit en Google Assistant.

Ook te verkrijgen in:


#4 Ecovacs Deebot X1 Omni

De Ecovacs Deebot X1 Omni is een goede robotstofzuiger die een goede score van zijn gebruikers krijgt. Zo krijgt dit model een gemiddelde score van 8,9 (10 reviews). Het is wel een vrij prijzige robotstofzuiger, maar je krijgt wel waar voor je geld. Deze robotstofzuiger wordt namelijk geleverd met een zelflegende oplaadstation die de stofzuiger leegt en de dweil reinigt en zelf droogt met hete lucht, naast vieze geurtjes voorkom je ook bacteriën. Ook het schoonmaakresultaat is een stuk beter dan de standaard robotstofzuiger met dweilfunctie, dit model heeft namelijk ronddraaiende borstels die een vlek ook echt wegpoetsen. Verder navigeert de robot met een laser en kan daardoor goed en efficiënt navigeren. Een ander pluspunt is dat de stofzuiger geschikt is voor dierenharen en voorzien is van een goede HEPA 12 filter (tegen allergieën). De stofzuiger is ook te koppelen met Amazon Alexa of Google Home.


#5 iRobot Roomba i5

Deze iRobot Roomba i5 is de best beoordeelde iRobot stofzuiger op dit moment. Van gebruikers krijgt de robot een gemiddelde score van 8.7 (uit 12 reviews). Het is een zelflerende robotstofzuiger, dit houdt in dat de stofzuiger zijn omgeving steeds beter leert kennen. Wel moet de robotstofzuiger eerst even wat rondes rijden, voordat deze de omgeving goed kent, maar dan navigeert de robotstofzuiger goed. De stofzuiger is ook geschikt voor een huishouden met huisdieren, zo heeft dit model rubberen borstels waarin dierenharen niet verstrikt raken. Ook is de stofzuiger voorzien van een anti-allergiefilter en goed tegen allergieën.

Ook te verkrijgen in:


#6 Blaupunkt Bluebot Xboost

De Blaupunkt Bluebot Xtreme is goedkopere goed beoordeelde robotstofzuiger. Van gebruikers en consumenten krijgt de robot een gemiddelde score van 8.6(uit 476 reviews). Dit model navigeert met een GPS-chip, hierdoor onthoudt de robotstofzuiger waar hij is geweest, maar moet hij wel eerst een paar rondes rijden. Nadeel is dat de robotstofzuiger niet geschikt is op meerdere verdiepingen. Wel is de robotstofzuiger geschikt tegen dierenharen, is die voorzien van een HEPA filter en heeft de robotstofzuiger een turbofunctie. Ook heeft dit model een dweilfunctie en is het mogelijk om de robotstofzuiger te koppelen met Amazon Alexa of Google Assistant.


#7 Ecovacs Deebot T9

De Ecovacs Deebot T9 is een robotstofzuiger die erg goed beoordeeld wordt door gebruikers. Dit model krijgt een gemiddelde score van 8.6 (96 reviews). De robot navigeert met een laser, hierdoor brengt de robot de ruimte goed in kaart brengen en navigeert de robot goed. Verder is de robotstofzuiger voorzien van een HEPA-filter, geschikt tegen dierenharen en heeft de robot een turbo- en dweilfunctie.

Ook te verkrijgen in:


#8 iRobot Roomba i7

De iRobot Roomba i7 wordt door gebruikers goed beoordeeld en krijgt een gemiddelde score van 8.5 (uit 260 reviews). Via een zelflerende functie leert de stofzuiger de omgeving kennen en navigeert zo goed door de ruimtes heen. De stofzuiger is geschikt tegen dierenharen, maar heeft geen turbo- of dweilfunctie. Ook geschikt tegen allergieën door de HEPA-filter en ook de mogelijkheid om te koppelen met Amazon Alexa of Google Home.

Ook te verkrijgen in:


#9 Rowenta X-plorer Serie 95 RR7975

De Rowenta X-plorer Serie 95 RR7975 is een goed beoordeelde robotstofzuiger en krijgt van gebruikers een score van 8.4 (uit 86 reviews). Dit model navigeert met een laser en kan daardoor de omgeving goed in kaart brengen en goed navigeren. De stofzuiger heeft een dweilfunctie en is ook geschikt voor het opzuigen van dierenharen. Drempels met een hoogte van 2 cm moeten geen probleem zijn voor dit model. Bij de robotstofzuiger krijg je ook verschillende borstels en de robot is te koppelen met Google Home of Amazon Alexa.


#10 Rowenta X-Plorer Serie 130 AI RR9075

Deze Rowenta X-Plorer Serie 130 AI RR9075 is één van de nieuwste robotstofzuigers van Rowenta. Dit model past automatische zijn zuigkracht aan op de ondergrond, handig voor bijvoorbeeld tapijten. Ook wordt de robotstofzuiger door gebruikers goed beoordeeld, zo krijgt dit model een gemiddelde score van 8.4 (uit 18 reviews). Ook is dit model uiterst geschikt voor een huishouden met huisdieren en heeft de robot een dweilfunctie. Verder navigeert de robotstofzuiger met een laser en kan zo goed de omgeving in kaart brengen.

Waarop letten bij het kopen van een robotstofzuiger voor dierenharen?

beste robotstofzuiger dierenharen

Niet alleen je huisdieren laten haren los op de grond, maar jij ook daarom is het altijd goed om te kijken of een robotstofzuiger ook geschikt is voor haren. Hierbij let je goed op de inlaad van de stofzuiger en de wijze van stofzuigen. Vaak staat dit op webshops beschreven of vind je dit in de beoordelingen van de desbetreffende stofzuiger, daarnaast kun je ook nog naar de volgende punten kijken:

  • Zuigkracht en/of turbofunctie: dierenharen kunnen erg vast zitten, vooral in tapijten of vloerbedekking. Wanneer een robotstofzuiger een turbofunctie heeft zijn deze haren een stuk makkelijker op te zuigen. Tegenwoordig zijn er zelfs stofzuigers die weten op wat voor ondergrond ze rijden en automatisch de turbofunctie activeren.
  • Grootte opvangreservoir: haren nemen in een opvangreservoir veel ruimte in beslag, last van veel dierenharen op de grond kies dan voor een robotstofzuiger met een grote opvangreservoir of voor een zelflegende robotstofzuiger.
  • Schoonmaakroute: kijk altijd naar de schoonmaakroute. Het soort schoonmaakroute geeft namelijk aan hoe de stofzuiger schoonmaakt. Ons advies kies voor een stofzuiger die systematisch stofzuigt, hierdoor is de stofzuiger veel sneller klaar met zuigen en slaat de robot niets over.
  • Slimme functies van de robotstofzuiger: ook kun je kijken naar de functies van de robotstofzuigers. Bijna elk merk heeft zijn eigen functies en geeft hier een eigen naam aan. Wel zijn veel functies erg interessant, bekijk hier alle robotstofzuiger merken van dit moment.

Ook kun je altijd even kijken op onze beste robotstofzuiger pagina. Op deze pagina vind je alle beste robotstofzuigers van dit moment. Deze lijst hebben we gevormd door grondig onderzoek te doen en verschillende robotstofzuiger merken met elkaar te vergelijken.

De iRobot Roomba J7 is één van de nieuwste paradepaartjes van iRobot. Dit model is dan ook in verschillende opties te verkrijgen. Van gebruikers krijgt de robot een gemiddelde score van 8.4 (uit 55 reviews). De robotstofzuiger is zelflerend, hierdoor duurt het even voordat de robotstofzuiger zijn omgeving leert kennen. Dit model van iRobot is geschikt voor het opzuigen van dierenharen en is dan ook voorzien van rubberen borstels die vrij makkelijk te reinigen zijn. Dit model heeft geen dweilfunctie (Combo J7 heeft dit wel). De robot kan over drempels tot 2,5 cm rijden. Eén van de pluspunten van dit model is objectherkenning, hiermee ontwijkt de robot objecten in de kamer. Ook is de robot te koppelen met Amazon Alexa, Google Home en IFTTT.

Verschillende opties:

De iRobot Roomba J7 is één van de nieuwste paradepaartjes van iRobot. Dit model is dan ook in verschillende opties te verkrijgen. Van gebruikers krijgt de robot een gemiddelde score van 8.4 (uit 55 reviews). De robotstofzuiger is zelflerend, hierdoor duurt het even voordat de robotstofzuiger zijn omgeving leert kennen. Dit model van iRobot is geschikt voor het opzuigen van dierenharen en is dan ook voorzien van rubberen borstels die vrij makkelijk te reinigen zijn. Dit model heeft geen dweilfunctie (Combo J7 heeft dit wel). De robot kan over drempels tot 2,5 cm rijden. Eén van de pluspunten van dit model is objectherkenning, hiermee ontwijkt de robot objecten in de kamer. Ook is de robot te koppelen met Amazon Alexa, Google Home en IFTTT.

Verschillende opties:

De Blaupunkt Bluebot Xtreme is momenteel de best beoordeelde robotstofzuiger. Van gebruikers en consumenten krijgt de robot een gemiddelde score van 9,1 (uit 368 reviews). Dankzij de laser navigatie kan deze robotstofzuiger zijn omgeving gedetailleerd in kaart brengen, wat bijdraagt aan efficiënte navigatie. De Bluebot Xtreme is niet alleen geschikt voor het opvangen van dierenharen, maar beschikt ook over een dweilfunctie. Ook is de robot in staat om over drempels tot 2 cm te rijden. Andere belangrijke kenmerken van dit model zijn onder andere een HEPA-filter, een turbofunctie voor tapijten, en de mogelijkheid om het te koppelen met Amazon Alexa of Google Home.

De robotstofzuigers van Roborock worden erg goed beoordeeld, deze nieuwe Roborock S7 krijgt momenteel de beste score: 9.1 (uit 11 reviews). Met een laser scant de robot de kamer en brengt deze zo goed in kaart, hierdoor kan de robot goed navigeren wat zorgt voor een goed schoonmaakresultaat. De robotstofzuiger is ook geschikt tegen dierenharen, is voorzien van een HEPA-filter, heeft een turbo- en dweilfunctie. Robotstofzuigers van Roborock zijn ook te koppelen met Amazon Alexa, HomeKit en Google Assistant.

Ook te verkrijgen in:

De Ecovacs Deebot X1 Omni is een goede robotstofzuiger die een goede score van zijn gebruikers krijgt. Zo krijgt dit model een gemiddelde score van 8,9 (10 reviews). Het is wel een vrij prijzige robotstofzuiger, maar je krijgt wel waar voor je geld. Deze robotstofzuiger wordt namelijk geleverd met een zelflegende oplaadstation die de stofzuiger leegt en de dweil reinigt en zelf droogt met hete lucht, naast vieze geurtjes voorkom je ook bacteriën. Ook het schoonmaakresultaat is een stuk beter dan de standaard robotstofzuiger met dweilfunctie, dit model heeft namelijk ronddraaiende borstels die een vlek ook echt wegpoetsen. Verder navigeert de robot met een laser en kan daardoor goed en efficiënt navigeren. Een ander pluspunt is dat de stofzuiger geschikt is voor dierenharen en voorzien is van een goede HEPA 12 filter (tegen allergieën). De stofzuiger is ook te koppelen met Amazon Alexa of Google Home.

Deze iRobot Roomba i5 is de best beoordeelde iRobot stofzuiger op dit moment. Van gebruikers krijgt de robot een gemiddelde score van 8.7 (uit 12 reviews). Het is een zelflerende robotstofzuiger, dit houdt in dat de stofzuiger zijn omgeving steeds beter leert kennen. Wel moet de robotstofzuiger eerst even wat rondes rijden, voordat deze de omgeving goed kent, maar dan navigeert de robotstofzuiger goed. De stofzuiger is ook geschikt voor een huishouden met huisdieren, zo heeft dit model rubberen borstels waarin dierenharen niet verstrikt raken. Ook is de stofzuiger voorzien van een anti-allergiefilter en goed tegen allergieën.

Ook te verkrijgen in:

De Blaupunkt Bluebot Xtreme is goedkopere goed beoordeelde robotstofzuiger. Van gebruikers en consumenten krijgt de robot een gemiddelde score van 8.6(uit 476 reviews). Dit model navigeert met een GPS-chip, hierdoor onthoudt de robotstofzuiger waar hij is geweest, maar moet hij wel eerst een paar rondes rijden. Nadeel is dat de robotstofzuiger niet geschikt is op meerdere verdiepingen. Wel is de robotstofzuiger geschikt tegen dierenharen, is die voorzien van een HEPA filter en heeft de robotstofzuiger een turbofunctie. Ook heeft dit model een dweilfunctie en is het mogelijk om de robotstofzuiger te koppelen met Amazon Alexa of Google Assistant.

De Ecovacs Deebot T9 is een robotstofzuiger die erg goed beoordeeld wordt door gebruikers. Dit model krijgt een gemiddelde score van 8.6 (96 reviews). De robot navigeert met een laser, hierdoor brengt de robot de ruimte goed in kaart brengen en navigeert de robot goed. Verder is de robotstofzuiger voorzien van een HEPA-filter, geschikt tegen dierenharen en heeft de robot een turbo- en dweilfunctie.

Ook te verkrijgen in:

De iRobot Roomba i7 wordt door gebruikers goed beoordeeld en krijgt een gemiddelde score van 8.5 (uit 260 reviews). Via een zelflerende functie leert de stofzuiger de omgeving kennen en navigeert zo goed door de ruimtes heen. De stofzuiger is geschikt tegen dierenharen, maar heeft geen turbo- of dweilfunctie. Ook geschikt tegen allergieën door de HEPA-filter en ook de mogelijkheid om te koppelen met Amazon Alexa of Google Home.

Ook te verkrijgen in:

De Rowenta X-plorer Serie 95 RR7975 is een goed beoordeelde robotstofzuiger en krijgt van gebruikers een score van 8.4 (uit 86 reviews). Dit model navigeert met een laser en kan daardoor de omgeving goed in kaart brengen en goed navigeren. De stofzuiger heeft een dweilfunctie en is ook geschikt voor het opzuigen van dierenharen. Drempels met een hoogte van 2 cm moeten geen probleem zijn voor dit model. Bij de robotstofzuiger krijg je ook verschillende borstels en de robot is te koppelen met Google Home of Amazon Alexa.

Deze Rowenta X-Plorer Serie 130 AI RR9075 is één van de nieuwste robotstofzuigers van Rowenta. Dit model past automatische zijn zuigkracht aan op de ondergrond, handig voor bijvoorbeeld tapijten. Ook wordt de robotstofzuiger door gebruikers goed beoordeeld, zo krijgt dit model een gemiddelde score van 8.4 (uit 18 reviews). Ook is dit model uiterst geschikt voor een huishouden met huisdieren en heeft de robot een dweilfunctie. Verder navigeert de robotstofzuiger met een laser en kan zo goed de omgeving in kaart brengen.