Een functie die we steeds vaker zijn bij robotstofzuigers is een dweilfunctie. Met deze functie is een robotstofzuiger voorzien van een waterreservoir en een doek onderaan de stofzuiger. Zo’n robotstofzuiger met dweilfunctie maakt tijdens het zuigen de grond nat en rijdt er automatisch met een doek overheen. Hoewel het een dweilfunctie heet dweilt de stofzuiger niet echt je vloer, maar houdt de stofzuiger simpel gezegd gewoon je vloer schoon.

Op deze pagina vertellen we je alles over de robotstofzuiger met dweilfunctie, zo laten we je verschillende modellen zien en vertellen we je alles wat je moet weten over deze modellen.

De beste robotstofzuiger met dweilfunctie

Er zijn robotstofzuiger merken die standaard een dweilfunctie hebben, maar ook merken die aparte robotstofzuigers hebben met deze functie. Hieronder vind je de beste robotstofzuigers met dweilfunctie van dit moment, hierbij hebben we gekeken naar verschillende robotstofzuiger merken.


ecovacs deebot ozmo 950

Ecovacs Deebot OZMO 950

Deze Ecovacs Deebot OZMO 950 is de beste robotstofzuiger met dweilfunctie in onze ogen.


blaupunkt bluebot xsmart

Blaupunkt Bluebot XSMART

Ook Blaupunkt heeft een robotstofzuiger met een dweilfunctie en deze werkt erg goed, de Bluebot XSMART.


eufy robovac l70

Eufy RoboVac L70

Een erg goede robotstofzuiger met dweilfunctie deze RoboVac L70. De stofzuiger heeft veel zuigkracht en veel handige functies.


irobot roomba combo

iRobot Roomba Combo

iRobot is een merk dat robotstofzuiger en dweilrobots van elkaar onderscheid. Toch hebben ze één robotstofzuiger met dweilfunctie, de iRobot Roomba Combo.


medion md19601

Medion MD19601

Deze Medion MD19601 is een goedkope robotstofzuiger met dweilfunctie, wel best goede zuigprestaties.


roborock s6-maxv

Xiaomi Roborock S6 MaxV

Ook de robotstofzuigers van Roborock hebben een dweilfunctie. Deze Roborock S6 MaxV heeft zelfs een dubbele camera voor beter zicht.


Let hierop bij het kopen van een robotstofzuiger met dweilfunctie

Wanneer je echt op zoek bent naar een goede robotstofzuiger met dweilfunctie is het belangrijk op op verschillende factoren te letten. Zo wil je natuurlijk ook direct een robotstofzuiger die goed functioneert, daarom raden wij aan om op de volgende punten te letten bij het kopen van een robotstofzuiger met dweilfunctie:

  • Zuigkracht van de stofzuiger: bij het kopen van een robotstofzuiger is de zuigkracht één van de belangrijkste factoren. Je wilt natuurlijk wel dat de robotstofzuiger goed zuigt. Vaak staat de zuigkracht aangeven en staat er een beoordeling hoe gebruikers de stofzuiger ervaren, erg belangrijk om dit te lezen.
  • Hoe gaat de robotstofzuiger te werk: het grootste verschil tussen robotstofzuigers zit in de werking van de stofzuiger. Ons advies kies altijd voor een robotstofzuiger die systematisch te werk gaat. Met deze methode slaat de stofzuiger niets over of gaat hij niet twee keer over één plek.
  • Mogelijkheid tot gebiedsafbakening: vooral bij een robotstofzuiger die een dweilfunctie heeft is dit erg belangrijk. Wanneer je een tapijt in je kamer hebt liggen, dan wil je natuurlijk niet dat de stofzuiger hier met een natte lap overheen gaat. Met gebiedsafbakening voorkom je dat de stofzuiger dit doet.

Daarnaast kun je ook nog op speciale functies letten of kan je kijken met welk smart home platform de stofzuiger werkt. Heb je bijvoorbeeld een Google Home speaker dan kan het een interessante keuze zijn om voor een Google Home robotstofzuiger.

Stofzuiger met dweilfunctie of toch een dweilrobot?

Persoonlijk zijn we zelf niet echt van de robotstofzuigers met een dweilfunctie. Het is wel een leuke functie, maar het dweilt de vloer niet echt. De stofzuiger houdt de vloer meer een beetje bij. Wel moet je rekening houden als je voor deze functie kiest, je robotstofzuiger meer onderhoudt nodig heeft. Zo heeft robot met dweilfunctie ook een extra reservoir aan boord en dit zorgt er weer voor dat de stofzuiger hoger/groter wordt of dat de stofreservoir kleiner wordt.

Ook zijn er dweilrobots die ook bedoeld zijn om te dweilen en deze leveren een stuk beter werk af. Mocht je echt niet meer willen dweilen in huis dan is zo’n dweilrobot vaak een betere keuze. Deze dweilrobots hebben vaak ook roterende borstels die vieze vlekken ook echt schoon kunnen maken. Bekijk bijvoorbeeld de Everybot Edge.

Ook zijn er dweilrobots die perfect samenwerken met andere robotstofzuigers. Zo heeft iRobot een speciale robot de iRobot Braava M6138 die goed werkt met een robotstofzuiger. Heeft de iRobot stofzuiger de vloer gezogen en is die klaar, dan zal de dweilrobot verdergaan met het dweilen van de vloer. Zie hieronder een filmpje waarin ziet hoe dit werkt.