Robotstofzuiger met Dweilfunctie

Een robotstofzuiger met dweilfunctie kan stofzuigen en dweilen tegelijk. Op dit moment is de Ecovacs Deebot X1 Omni de beste keuze. Deze robotstofzuiger heeft namelijk twee ronddraaiende pads die een vlekken echt weg kunnen poetsen. Ook kun je per ruimte aangeven of deze wel of niet gedweild moeten worden. Wel is dit een dure keuze een goed goedkoper alternatief is de Blaupunkt Bluebot Xtreme.

Op deze pagina lichten we de beste robotstofzuiger met dweilfunctie uit. Een dweilfunctie is een handige functie, waarbij de robotstofzuiger water over ondergrond sproeit en hier vervolgens met een doek overheen rijdt. Dit is ideaal om ook het fijnstof van de grond te halen. Wanneer je met een robotstofzuiger of een stofzuiger over het algemeen zuigt in de kamer daalt er na het zuigen altijd een beetje fijnstof neer op de vloer. Wanneer een stofzuiger een dweilfunctie heeft haal je dit ook meteen weg, op deze pagina vind je de beste robotstofzuiger met dweilfunctie en daarbij leggen we je alles uit wat je moet weten over deze modellen.

beste robotstofzuiger met dweilfunctie
Verschillende robotstofzuigers met een dweilfunctie die we getest hebben

Beste robot stofzuiger met dweilfunctie

Hieronder vind je onze selectie van de top 10 robotstofzuigers met dweilfunctie. Er zijn momenteel robotstofzuigers die vlekken op de vloer kunnen herkennen en gericht kunnen reinigen. De meest standaard robotstofzuigers met dweilfunctie zijn voorzien van een dweilpad die gewoon over de vloer veegt, maar er zijn tegenwoordig ook robotstofzuigers met roterende pads. Deze robotstofzuigers met ronddraaiende pads maken beter schoon. Bekijk hieronder de best beoordeelde robotstofzuigers die voorzien zijn van een dweilfunctie.

De Ecovacs Deebot X1 Omni is een goede robotstofzuiger die een goede score van zijn gebruikers krijgt. Zo krijgt dit model een gemiddelde score van 8,9 (10 reviews). Het is wel een vrij prijzige robotstofzuiger, maar je krijgt wel waar voor je geld. Deze robotstofzuiger wordt namelijk geleverd met een zelflegende oplaadstation die de stofzuiger leegt en de dweil reinigt en zelf droogt met hete lucht, naast vieze geurtjes voorkom je ook bacteriën. Ook het schoonmaakresultaat is een stuk beter dan de standaard robotstofzuiger met dweilfunctie, dit model heeft namelijk ronddraaiende borstels die een vlek ook echt wegpoetsen. Verder navigeert de robot met een laser en kan daardoor goed en efficiënt navigeren. Een ander pluspunt is dat de stofzuiger geschikt is voor dierenharen en voorzien is van een goede HEPA 12 filter (tegen allergieën). De stofzuiger is ook te koppelen met Amazon Alexa of Google Home.


De Blaupunkt Bluebot Xtreme is momenteel de best beoordeelde robotstofzuiger. Van gebruikers en consumenten krijgt de robot een gemiddelde score van 9,1 (uit 368 reviews). Dankzij de laser navigatie kan deze robotstofzuiger zijn omgeving gedetailleerd in kaart brengen, wat bijdraagt aan efficiënte navigatie. De Bluebot Xtreme is niet alleen geschikt voor het opvangen van dierenharen, maar beschikt ook over een dweilfunctie. Ook is de robot in staat om over drempels tot 2 cm te rijden. Andere belangrijke kenmerken van dit model zijn onder andere een HEPA-filter, een turbofunctie voor tapijten, en de mogelijkheid om het te koppelen met Amazon Alexa of Google Home.


De robotstofzuigers van Roborock worden erg goed beoordeeld, deze nieuwe Roborock S7 krijgt momenteel de beste score: 9.1 (uit 11 reviews). Met een laser scant de robot de kamer en brengt deze zo goed in kaart, hierdoor kan de robot goed navigeren wat zorgt voor een goed schoonmaakresultaat. De robotstofzuiger is ook geschikt tegen dierenharen, is voorzien van een HEPA-filter, heeft een turbo- en dweilfunctie. Robotstofzuigers van Roborock zijn ook te koppelen met Amazon Alexa, HomeKit en Google Assistant.

Ook te verkrijgen in:


De Blaupunkt Bluebot Xtreme is goedkopere goed beoordeelde robotstofzuiger. Van gebruikers en consumenten krijgt de robot een gemiddelde score van 8.6(uit 476 reviews). Dit model navigeert met een GPS-chip, hierdoor onthoudt de robotstofzuiger waar hij is geweest, maar moet hij wel eerst een paar rondes rijden. Nadeel is dat de robotstofzuiger niet geschikt is op meerdere verdiepingen. Wel is de robotstofzuiger geschikt tegen dierenharen, is die voorzien van een HEPA filter en heeft de robotstofzuiger een turbofunctie. Ook heeft dit model een dweilfunctie en is het mogelijk om de robotstofzuiger te koppelen met Amazon Alexa of Google Assistant.


De Ecovacs Deebot T9 is een robotstofzuiger die erg goed beoordeeld wordt door gebruikers. Dit model krijgt een gemiddelde score van 8.6 (96 reviews). De robot navigeert met een laser, hierdoor brengt de robot de ruimte goed in kaart brengen en navigeert de robot goed. Verder is de robotstofzuiger voorzien van een HEPA-filter, geschikt tegen dierenharen en heeft de robot een turbo- en dweilfunctie.

Ook te verkrijgen in:


De iRobot Roomba Combo j7 is één van de nieuwste robotstofzuigers van iRobot. Dit model heeft een gave nieuwe functie, waarmee de dweilpad uitgeklapt kan worden. Voordeel hiervan is dat de robotstofzuiger niet met een natte dweil over je tapijt heen rijdt. Van gebruikers krijgt de robot een gemiddelde score van 8.4 (uit 55 reviews). De robotstofzuiger is zelflerend, hierdoor duurt het even voordat de robotstofzuiger zijn omgeving leert kennen. Dit model van iRobot is geschikt voor het opzuigen van dierenharen en is dan ook voorzien van rubberen borstels die vrij makkelijk te reinigen zijn. Dit model heeft een dweilfunctie. De robot kan over drempels tot 2,5 cm rijden. Eén van de pluspunten van dit model is objectherkenning, hiermee ontwijkt de robot objecten in de kamer. Ook is de robot te koppelen met Amazon Alexa, Google Home en IFTTT.


De Rowenta X-plorer Serie 95 RR7975 is een goed beoordeelde robotstofzuiger en krijgt van gebruikers een score van 8.4 (uit 86 reviews). Dit model navigeert met een laser en kan daardoor de omgeving goed in kaart brengen en goed navigeren. De stofzuiger heeft een dweilfunctie en is ook geschikt voor het opzuigen van dierenharen. Drempels met een hoogte van 2 cm moeten geen probleem zijn voor dit model. Bij de robotstofzuiger krijg je ook verschillende borstels en de robot is te koppelen met Google Home of Amazon Alexa.


Deze Rowenta X-Plorer Serie 130 AI RR9075 is één van de nieuwste robotstofzuigers van Rowenta. Dit model past automatische zijn zuigkracht aan op de ondergrond, handig voor bijvoorbeeld tapijten. Ook wordt de robotstofzuiger door gebruikers goed beoordeeld, zo krijgt dit model een gemiddelde score van 8.4 (uit 18 reviews). Ook is dit model uiterst geschikt voor een huishouden met huisdieren en heeft de robot een dweilfunctie. Verder navigeert de robotstofzuiger met een laser en kan zo goed de omgeving in kaart brengen.


De Ecovacs Deebot X1 Plus krijgt momenteel een score van 7.6 (uit 4reviews) van gebruikers. Met een laser scant de robot de kamer en brengt deze zo goed in kaart, hierdoor kan de robot goed navigeren wat zorgt voor een goed schoonmaakresultaat. De robotstofzuiger is ook geschikt tegen dierenharen, is voorzien van een HEPA-filter, heeft een turbo- en dweilfunctie. Ook wordt dit model standaard geleverd met een leegstation, maar hier betaal je dan ook voor.


Deze iRobot Roomba i8 is een goed beoordeelde robotstofzuiger en krijgt een gemiddelde score van 9.1 (uit 5 reviews). Het is een zelflerende robotstofzuiger, dit houdt in dat de stofzuiger zijn omgeving steeds beter leert kennen. Wel moet de robotstofzuiger eerst even wat rondes rijden, voordat deze de omgeving goed kent, maar dan navigeert de robotstofzuiger goed. De stofzuiger is ook geschikt voor een huishouden met huisdieren, zo heeft dit model rubberen borstels waarin dierenharen niet verstrikt raken. Ook is de stofzuiger voorzien van een anti-allergiefilter en goed tegen allergieën.

Wil je meer informatie over robotstofzuigers met een dweilfunctie scrol dan naar beneden, wist je bijvoorbeeld ook dat er complete dweilrobots zijn? Op onze beste dweilrobot pagina en lees wat het voordeel is van deze modellen, want ze kunnen bijvoorbeeld niet zuigen.

De beste keuze: Ecovacs Deebot X1 Omni

onze keuze voor beste dweilstofzuiger met dweilfunctie
De Roborock S6 MaxV in actie tijdens het dweilen

In onze ogen is de Ecovacs Deebot X1 Omni op dit moment de beste robotstofzuiger met dweilfunctie. De robotstofzuiger heeft veel handige en slimme functies die de stofzuiger een goede keuze maken. Zeker wanneer we kijken naar de dweilfunctie heeft deze robotstofzuiger een unieke functie, zo kan het basisstation van de robot niet alleen de robotstofzuiger legen, maar ook de dweilpad reinigen. Naast dat dit zorgt voor een beter schoonmaakresultaat, voorkom je ook dat er zich bacterieen zich ophopen in de pads, maar ook dat ze gaan stinken. Hieronder hebben we enkele pluspunten van dit model opgesomd:

 • Handig laadstation: het laadstation van de Ecovacs Deebot X1 Omni kan de robotstofzuiger legen, zowel het vuil als afvalwater. Daarbij kan het station ook de dweilpads reinigen en drogen met hete lucht.
 • Echt ronddraaiende borstels: veel robotstofzuigers hebben een dweilpad, maar deze robotstofzuigers heeft echt ronddraaiende borstels. Deze ronddraaiende borstels zorgen voor diepe en efficiënte reiniging.
 • Veel zuigkracht: niet heel onbelangrijk, maar de stofzuiger zuigt ook erg goed.
 • Werkt via een simpele app: de robotstofzuiger is volledig in te stellen en te automatiseren via de app. Per dag kun je de robotstofzuiger instellen en op welke tijdstippen de stofzuiger moet zuigen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld naar werk gaat.
 • Te gebruiken op verschillende verdiepingen: dankzij de Multi level Mapping-systeem functie is de robotstofzuiger instaat meerdere verdiepingen en kamers te herkennen en te onthouden. Een erg handige functie wanneer je de stofzuiger op meerdere verdiepingen wilt gebruiken.
 • Veelzijdige instellingen: in de app kun je veel handige instellingen inzetten waardoor de stofzuiger nog beter kan dweilen. Je kunt de stofzuiger bijvoorbeeld naar een bepaald deel van de kamer sturen waar het extra vies is. Ook kun je de stofzuiger deze plek twee keer laten stofzuigen en dweilen.

Hieronder vind je verschillende instellingen van deze stofzuiger van Xiaomi die handig zijn bij een robotstofzuiger met dweilfunctie. Je ziet in de afbeelding hoe je de robotstofzuiger naar een bepaald deel van de kamer kunt sturen. Ook zie je dat je hoe je dit deel meerdere keren kunt laten dweilen. Verder heb je met deze stofzuiger ook de mogelijkheid om alleen te dweilen, zo kun je het waterniveau op hoog zetten en de zuigkracht uit.

handige instellingen robotstofzuiger met dweilfunctie
Deze robotstofzuiger kan ook alleen dweilen, door de zuigkracht uit te zetten.

Let hierop bij het kopen van een robotstofzuiger met dweilfunctie

Wanneer je echt op zoek bent naar een goede robotstofzuiger met dweilfunctie is het belangrijk op op verschillende factoren te letten. Zo wil je natuurlijk ook direct een robotstofzuiger die goed functioneert, daarom raden wij aan om op de volgende punten te letten bij het kopen van een robotstofzuiger met dweilfunctie:

 • Bekijk hoe de robotstofzuiger zijn schoonmaak route bepaald, hierbij is systematische schoonmaakroute de beste keuze.
 • Check of de robotstofzuiger zelfstandig is en deze te automatiseren is via een app. Met deze optie kun je de robotstofzuiger volledig automatiseren en hoef je alleen af en toe even de stofreservoir te legen.
 • Ga na of de stofzuiger zichzelf ook automatisch oplaad en vervolgens weer hervat. Dit soort modellen weten wanneer de accu bijna leeg is en rijden terug naar het basisstation, Wanneer ze vol zijn weten ze ook waar ze gebleven waren en gaan vervolgens weer verder met zuigen.
 • Herkent objecten en ondergronden. Zeker bij een goede robotstofzuiger met dweilfunctie is dit belangrijk, je wilt niet dat de robotstofzuiger je tapijt nat maakt.

Daarnaast kun je ook nog kijken naar andere functies van robotstofzuigers, denk aan het soort navigatie systeem of het plaatsen van virtuele muren in de app.

Daarnaast kun je ook nog op speciale functies letten of kan je kijken met welk smart home platform de stofzuiger werkt. Heb je bijvoorbeeld een Google Home speaker dan kan het een interessante keuze zijn om voor een Google Home robotstofzuiger.

Stofzuiger met dweilfunctie of toch een dweilrobot?

Persoonlijk zijn we zelf niet echt van de robotstofzuigers met een dweilfunctie. Het is wel een leuke functie, maar het dweilt de vloer niet echt. De stofzuiger houdt de vloer meer een beetje bij. Wel moet je rekening houden als je voor deze functie kiest, je robotstofzuiger meer onderhoudt nodig heeft. Zo heeft robot met dweilfunctie ook een extra reservoir aan boord en dit zorgt er weer voor dat de stofzuiger hoger/groter wordt of dat de stofreservoir kleiner wordt.

Ook zijn er dweilrobots die ook bedoeld zijn om te dweilen en deze leveren een stuk beter werk af. Mocht je echt niet meer willen dweilen in huis dan is zo’n dweilrobot vaak een betere keuze. Deze dweilrobots hebben vaak ook roterende borstels die vieze vlekken ook echt schoon kunnen maken. Bekijk bijvoorbeeld de Everybot Edge.

Ook zijn er dweilrobots die perfect samenwerken met andere robotstofzuigers. Zo heeft iRobot een speciale robot de iRobot Braava M6138 die goed werkt met een robotstofzuiger. Heeft de iRobot stofzuiger de vloer gezogen en is die klaar, dan zal de dweilrobot verdergaan met het dweilen van de vloer. Zie hieronder een filmpje waarin ziet hoe dit werkt.

Extra tips voor stofzuigers met een dweilfunctie

Met een robotstofzuiger met dweilfunctie is het wel handig om rekening te houden met extra factoren. Hieronder hebben we nog wat extra tips voor wanneer je kiest voor een robotstofzuiger met dweilfunctie:

 1. Probeer regelmatig de dweilpad te vervangen: doe je dit niet dan kan de dweilpad gaan stinken of schimmelen. Een dweilpad wordt nat en blijft na het dweilen stil staan, hierdoor kan de dweilpad gaat stinken en schimmelen.
 2. Voeg een druppeltje schoonmaakmiddel toe aan het water: voor een nog schoner effect kun je een klein druppeltje schoonmaakmiddel toevoegen aan het water. Houdt het wel bij een druppeltje en doe er vooral niet te veel in!
 3. Doe de dweilpad regelmatig in de wasmachine: je wilt een schone vloer zorg daarom ook dat de dweilpad zelf ook schoon is. Je kunt de dweilpad gewoon in de wasmachine gooien.
 4. Of kies voor wegwerp dweilpads: ook kun je kiezen voor dweilpads die je weg kunt gooien, dit is wat makkelijker en bespaart je veel tijd. Wel kost dit meer geld.

Robotstofzuigers met dweilfunctie vergelijken

Dit gezegd hebbende, is het interessant om de beste robotstofzuigers met dweilfunctie in onze test eens naast elkaar te houden op het gebied van prijs. Vergelijk de beste keuzes op dit moment.

RobotstofzuigerAdviesprijsBekijk
Ecovacs Deebot X1 Omni€ 1.109,-Beste deal
Blaupunkt Bluebot Xtreme€ 359,-Beste deal
Roborock S7€ 499,-Beste deal
iRobot Roomba Combo j7€ 659,-Beste deal
Rowenta X-plorer Serie 95 RR7975€ 599,99Beste deal

FAQ: Meestgestelde vragen over beste robotstofzuiger met dweilfunctie

Vervangt robotstofzuiger het dweilen?

Nee, helaas niet. Een robotstofzuiger met dweilfunctie houdt meer de vloer bij. Ook zorgt deze functie ervoor dat er meer fijnstof verwijderd wordt van de vloer, maar het vervangt dweilen niet. Wil je dit wel, dan zou je kunnen overwegen om voor een dweilrobot te kiezen.

Hoe werkt een robotstofzuiger met dweilfunctie?

Heel simpel zo’n robotstofzuiger met een dweilfunctie heeft naast een stofreservoir ook een waterreservoir. Tijdens het zuigen kun je dweilfunctie activeren en de stofzuiger sproeit als het ware water over de vloer en rijdt hier vervolgens met een natte doek overheen.

Robotstofzuiger met dweilfunctie of een dweilrobot?

Wanneer je kiest voor een goede robotstofzuiger met dweilfunctie dan kan dit ideaal zijn. Zeker wanneer de robotstofzuiger ook echt een schrobfunctie heeft en vlekken ook echt schoonmaakt. Wil je echt voor de beste kwaliteit gaan dan is een dweilrobot toch een betere keuze.

Robotstofzuiger met dweil een goede keuze?

Een dweilfunctie is een leuke functie, maar het vervangt niet het dweilen. Je houdt er hooguit de vloer er wat schoner mee. Ook schrobt een robotstofzuiger niet vieze vlekken weg, maar rijdt er met een natte lap overheen. Wel worden robotstofzuigers steeds slimmer en zijn er al stofzuigers die vlekken kunnen herkennen, dus we verwachten in de toekomst dat dit wel veel verbetering.

Kortom: met een robotstofzuiger met dweilfunctie kun je niet alleen de vloer automatisch laten stofzuigen, maar ook dweilen. Het is erg belangrijk om te gaan voor een robotstofzuiger die vloertypen herkent en waarbij je zelf kunt aangeven wat er wel en niet dweilt moet worden. Met de Ecovacs Deebot X1 Omni maak je op dit moment de beste keuze, maar dit is een vrij dure keuze. Een goedkoper model dat ook een dweilfunctie heeft, dan is de Blaupunkt Bluebot Xtreme ook een hele goede keuze.

De Ecovacs Deebot X1 Omni is een goede robotstofzuiger die een goede score van zijn gebruikers krijgt. Zo krijgt dit model een gemiddelde score van 8,9 (10 reviews). Het is wel een vrij prijzige robotstofzuiger, maar je krijgt wel waar voor je geld. Deze robotstofzuiger wordt namelijk geleverd met een zelflegende oplaadstation die de stofzuiger leegt en de dweil reinigt en zelf droogt met hete lucht, naast vieze geurtjes voorkom je ook bacteriën. Ook het schoonmaakresultaat is een stuk beter dan de standaard robotstofzuiger met dweilfunctie, dit model heeft namelijk ronddraaiende borstels die een vlek ook echt wegpoetsen. Verder navigeert de robot met een laser en kan daardoor goed en efficiënt navigeren. Een ander pluspunt is dat de stofzuiger geschikt is voor dierenharen en voorzien is van een goede HEPA 12 filter (tegen allergieën). De stofzuiger is ook te koppelen met Amazon Alexa of Google Home.

De Blaupunkt Bluebot Xtreme is momenteel de best beoordeelde robotstofzuiger. Van gebruikers en consumenten krijgt de robot een gemiddelde score van 9,1 (uit 368 reviews). Dankzij de laser navigatie kan deze robotstofzuiger zijn omgeving gedetailleerd in kaart brengen, wat bijdraagt aan efficiënte navigatie. De Bluebot Xtreme is niet alleen geschikt voor het opvangen van dierenharen, maar beschikt ook over een dweilfunctie. Ook is de robot in staat om over drempels tot 2 cm te rijden. Andere belangrijke kenmerken van dit model zijn onder andere een HEPA-filter, een turbofunctie voor tapijten, en de mogelijkheid om het te koppelen met Amazon Alexa of Google Home.

De robotstofzuigers van Roborock worden erg goed beoordeeld, deze nieuwe Roborock S7 krijgt momenteel de beste score: 9.1 (uit 11 reviews). Met een laser scant de robot de kamer en brengt deze zo goed in kaart, hierdoor kan de robot goed navigeren wat zorgt voor een goed schoonmaakresultaat. De robotstofzuiger is ook geschikt tegen dierenharen, is voorzien van een HEPA-filter, heeft een turbo- en dweilfunctie. Robotstofzuigers van Roborock zijn ook te koppelen met Amazon Alexa, HomeKit en Google Assistant.

Ook te verkrijgen in:

De Blaupunkt Bluebot Xtreme is goedkopere goed beoordeelde robotstofzuiger. Van gebruikers en consumenten krijgt de robot een gemiddelde score van 8.6(uit 476 reviews). Dit model navigeert met een GPS-chip, hierdoor onthoudt de robotstofzuiger waar hij is geweest, maar moet hij wel eerst een paar rondes rijden. Nadeel is dat de robotstofzuiger niet geschikt is op meerdere verdiepingen. Wel is de robotstofzuiger geschikt tegen dierenharen, is die voorzien van een HEPA filter en heeft de robotstofzuiger een turbofunctie. Ook heeft dit model een dweilfunctie en is het mogelijk om de robotstofzuiger te koppelen met Amazon Alexa of Google Assistant.

De Ecovacs Deebot T9 is een robotstofzuiger die erg goed beoordeeld wordt door gebruikers. Dit model krijgt een gemiddelde score van 8.6 (96 reviews). De robot navigeert met een laser, hierdoor brengt de robot de ruimte goed in kaart brengen en navigeert de robot goed. Verder is de robotstofzuiger voorzien van een HEPA-filter, geschikt tegen dierenharen en heeft de robot een turbo- en dweilfunctie.

Ook te verkrijgen in:

De iRobot Roomba Combo j7 is één van de nieuwste robotstofzuigers van iRobot. Dit model heeft een gave nieuwe functie, waarmee de dweilpad uitgeklapt kan worden. Voordeel hiervan is dat de robotstofzuiger niet met een natte dweil over je tapijt heen rijdt. Van gebruikers krijgt de robot een gemiddelde score van 8.4 (uit 55 reviews). De robotstofzuiger is zelflerend, hierdoor duurt het even voordat de robotstofzuiger zijn omgeving leert kennen. Dit model van iRobot is geschikt voor het opzuigen van dierenharen en is dan ook voorzien van rubberen borstels die vrij makkelijk te reinigen zijn. Dit model heeft een dweilfunctie. De robot kan over drempels tot 2,5 cm rijden. Eén van de pluspunten van dit model is objectherkenning, hiermee ontwijkt de robot objecten in de kamer. Ook is de robot te koppelen met Amazon Alexa, Google Home en IFTTT.

De Rowenta X-plorer Serie 95 RR7975 is een goed beoordeelde robotstofzuiger en krijgt van gebruikers een score van 8.4 (uit 86 reviews). Dit model navigeert met een laser en kan daardoor de omgeving goed in kaart brengen en goed navigeren. De stofzuiger heeft een dweilfunctie en is ook geschikt voor het opzuigen van dierenharen. Drempels met een hoogte van 2 cm moeten geen probleem zijn voor dit model. Bij de robotstofzuiger krijg je ook verschillende borstels en de robot is te koppelen met Google Home of Amazon Alexa.

Deze Rowenta X-Plorer Serie 130 AI RR9075 is één van de nieuwste robotstofzuigers van Rowenta. Dit model past automatische zijn zuigkracht aan op de ondergrond, handig voor bijvoorbeeld tapijten. Ook wordt de robotstofzuiger door gebruikers goed beoordeeld, zo krijgt dit model een gemiddelde score van 8.4 (uit 18 reviews). Ook is dit model uiterst geschikt voor een huishouden met huisdieren en heeft de robot een dweilfunctie. Verder navigeert de robotstofzuiger met een laser en kan zo goed de omgeving in kaart brengen.

De Ecovacs Deebot X1 Plus krijgt momenteel een score van 7.6 (uit 4reviews) van gebruikers. Met een laser scant de robot de kamer en brengt deze zo goed in kaart, hierdoor kan de robot goed navigeren wat zorgt voor een goed schoonmaakresultaat. De robotstofzuiger is ook geschikt tegen dierenharen, is voorzien van een HEPA-filter, heeft een turbo- en dweilfunctie. Ook wordt dit model standaard geleverd met een leegstation, maar hier betaal je dan ook voor.

Deze iRobot Roomba i8 is een goed beoordeelde robotstofzuiger en krijgt een gemiddelde score van 9.1 (uit 5 reviews). Het is een zelflerende robotstofzuiger, dit houdt in dat de stofzuiger zijn omgeving steeds beter leert kennen. Wel moet de robotstofzuiger eerst even wat rondes rijden, voordat deze de omgeving goed kent, maar dan navigeert de robotstofzuiger goed. De stofzuiger is ook geschikt voor een huishouden met huisdieren, zo heeft dit model rubberen borstels waarin dierenharen niet verstrikt raken. Ook is de stofzuiger voorzien van een anti-allergiefilter en goed tegen allergieën.