Robotstofzuiger met Dweilfunctie

Een robotstofzuiger met dweilfunctie kan stofzuigen en dweilen tegelijk. De beste robotstofzuiger met dweilfunctie op dit moment is absoluut de Xiaomi Roborock S6 MaxV. Je hebt met dit model keuze uit verschillende krachtige scrobfuncties en je kunt per ruimte aangeven of deze wel of niet gedweild moet worden.

Op deze pagina lichten we de beste robotstofzuiger met dweilfunctie uit. Een dweilfunctie is een handige functie, waarbij de robotstofzuiger water over ondergrond sproeit en hier vervolgens met een doek overheen rijdt. Dit is ideaal om ook het fijnstof van de grond te halen. Wanneer je met een robotstofzuiger of een stofzuiger over het algemeen zuigt in de kamer daalt er na het zuigen altijd een beetje fijnstof neer op de vloer. Wanneer een stofzuiger een dweilfunctie heeft haal je dit ook meteen weg, op deze pagina vind je de beste robotstofzuiger met dweilfunctie en daarbij leggen we je alles uit wat je moet weten over deze modellen.

beste robotstofzuiger met dweilfunctie
Verschillende robotstofzuigers met een dweilfunctie die we getest hebben

Beste robot stofzuiger met dweilfunctie

Bekijk hieronder onze top 5 met de beste robotstofzuigers met een dweilfunctie. Momenteel zijn er ook robotstofzuigers in ontwikkeling die vlekken op vloeren kunnen herkennen en hier gericht op gaan schoonmaken. De beste modellen hebben ook een losse dweil pad die heen en weer gaat over de grond, dit zorgt vervolgens weer voor een beter schoonmaak resultaat. Bekijk hieronder onze favoriete en lees onze onderbouwing.

Wil je meer informatie over robotstofzuigers met een dweilfunctie scrol dan naar beneden, wist je bijvoorbeeld ook dat er complete dweilrobots zijn? Op onze beste dweilrobot pagina en lees wat het voordeel is van deze modellen, want ze kunnen bijvoorbeeld niet zuigen.


roborock s6-maxv

1. Xiaomi Roborock S6 MaxV

Dit is in onze ogen de beste robotstofzuiger met dweilfunctie. De Xiaomi Roborock S6 MaxV heeft een paar unieke functies, denk hierbij aan een dubbele camera voor beter zicht, erg veel zuigkracht en je kunt dit model op meerdere verdiepingen gebruiken. Dit heeft ook een erg goede dweilfunctie en je hebt de keuze voor verschillende soorten schrobfuncties. Je kunt per kamer aangeven welke schoonmaak programma je wilt gebruiken en welke gebieden in de kamer overgeslagen moeten worden. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een tapijt hebt, hier zet de stofzuiger zijn dweilfunctie dan uit.

eufy robovac l70

2. Eufy RoboVac L70

De Eufy RoboVac L70 is een erg goede robotstofzuiger met dweilfunctie, zo kun je in de app aangeven waar de stofzuiger moet zuigen of dweilen en waar niet. De heeft een geïntegreerde iPath lasernavigatie die werkt op basis van AI map-technologie, hiermee kan de robotstofzuiger zijn weg goed vinden in de kamer en herkent deze ook objecten. Ook heeft dit model een speciale boost IQ functie waarmee de stofzuiger automatisch zijn zuigkracht aanpast aan de ondergrond.

ecovacs deebot ozmo 950

3. Ecovacs Deebot OZMO 950

Ook de Ecovacs Deebot OZMO 950 is een erg goede robotstofzuiger met dweilfunctie. Via de app kun je de robotstofzuiger volledig automatiseren en aangeven waar de stofzuiger wel en niet mag komen. De stofzuiger werkt met laser navigatie en kan zo de kamer en objecten goed in kaart brengen. Ook herkent de robot zelf tapijten, dus mocht je niet aangeven hebben dat de robotstofzuiger er niet overheen mag rijden, zal deze het tapijt zelf herkennen.


blaupunkt bluebot xtreme

6. Blaupunkt Bluebot Xtreme

Deze Blaupunkt Bluebot Xtreme is een nieuwe robotstofzuiger van Blaupunkt. Dit model navigeert een stuk beter dan zijn voorgangers en navigeert met een laser. Ook heeft deze robotstofzuiger een dweilfunctie en is de stofzuiger voorzien van een HEPA-filter.


irobot roomba combo

5. iRobot Roomba Combo

Dit is de enige robotstofzuiger van iRobot die een dweilfunctie heeft. De iRobot Roomba Combo is een robotstofzuiger die ook geschikt is voor dierenharen en zelflerend is. Naast dit model heeft iRobot ook dweilrobots, deze dweilrobots maken vaak wat beter schoon dan een robotstofzuiger met dweilfunctie.


De beste keuze: Xiaomi Roborock S6 MaxV

onze keuze voor beste dweilstofzuiger met dweilfunctie
De Roborock S6 MaxV in actie tijdens het dweilen

In onze ogen is de Xiaomi Roborock S6 MaxV op dit moment de beste robotstofzuiger met dweilfunctie. De robotstofzuiger heeft veel handige en slimme functies die de stofzuiger een goede keuze maken. Denk bijvoorbeeld aan een dubbele camera waarmee de stofzuiger beter zicht heeft en makkelijker objecten kan herkennen. Hieronder hebben we de pluspunten van dit model opgesomd:

 • Dubbele camera: dit model werkt met een dubbele LiDAR camera, hierdoor kan de robotstofzuiger zijn omgeving beter inschatten en objecten herkennen. Ook hebben de camera’s een infraroodsysteem waardoor de stofzuiger in het donker ook zicht heeft.
 • Veel zuigkracht: niet heel onbelangrijk, maar de stofzuiger zuigt ook erg goed.
 • Werkt via een simpele app: de robotstofzuiger is volledig in te stellen en te automatiseren via de app. Per dag kun je de robotstofzuiger instellen en op welke tijdstippen de stofzuiger moet zuigen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld naar werk gaat.
 • Te gebruiken op verschillende verdiepingen: dankzij de Multi level Mapping-systeem functie is de robotstofzuiger instaat meerdere verdiepingen en kamers te herkennen en te onthouden. Een erg handige functie wanneer je de stofzuiger op meerdere verdiepingen wilt gebruiken.
 • Veelzijdige instellingen: in de app kun je veel handige instellingen inzetten waardoor de stofzuiger nog beter kan dweilen. Je kunt de stofzuiger bijvoorbeeld naar een bepaald deel van de kamer sturen waar het extra vies is. Ook kun je de stofzuiger deze plek twee keer laten stofzuigen en dweilen.

Hieronder vind je verschillende instellingen van deze stofzuiger van Xiaomi die handig zijn bij een robotstofzuiger met dweilfunctie. Je ziet in de afbeelding hoe je de robotstofzuiger naar een bepaald deel van de kamer kunt sturen. Ook zie je dat je hoe je dit deel meerdere keren kunt laten dweilen. Verder heb je met deze stofzuiger ook de mogelijkheid om alleen te dweilen, zo kun je het waterniveau op hoog zetten en de zuigkracht uit.

handige instellingen robotstofzuiger met dweilfunctie
Deze robotstofzuiger kan ook alleen dweilen, door de zuigkracht uit te zetten.

Let hierop bij het kopen van een robotstofzuiger met dweilfunctie

Wanneer je echt op zoek bent naar een goede robotstofzuiger met dweilfunctie is het belangrijk op op verschillende factoren te letten. Zo wil je natuurlijk ook direct een robotstofzuiger die goed functioneert, daarom raden wij aan om op de volgende punten te letten bij het kopen van een robotstofzuiger met dweilfunctie:

 • Bekijk hoe de robotstofzuiger zijn schoonmaak route bepaald, hierbij is systematische schoonmaakroute de beste keuze.
 • Check of de robotstofzuiger zelfstandig is en deze te automatiseren is via een app. Met deze optie kun je de robotstofzuiger volledig automatiseren en hoef je alleen af en toe even de stofreservoir te legen.
 • Ga na of de stofzuiger zichzelf ook automatisch oplaad en vervolgens weer hervat. Dit soort modellen weten wanneer de accu bijna leeg is en rijden terug naar het basisstation, Wanneer ze vol zijn weten ze ook waar ze gebleven waren en gaan vervolgens weer verder met zuigen.
 • Herkent objecten en ondergronden. Zeker bij een goede robotstofzuiger met dweilfunctie is dit belangrijk, je wilt niet dat de robotstofzuiger je tapijt nat maakt.

Daarnaast kun je ook nog kijken naar andere functies van robotstofzuigers, denk aan het soort navigatie systeem of het plaatsen van virtuele muren in de app.

Daarnaast kun je ook nog op speciale functies letten of kan je kijken met welk smart home platform de stofzuiger werkt. Heb je bijvoorbeeld een Google Home speaker dan kan het een interessante keuze zijn om voor een Google Home robotstofzuiger.

Stofzuiger met dweilfunctie of toch een dweilrobot?

Persoonlijk zijn we zelf niet echt van de robotstofzuigers met een dweilfunctie. Het is wel een leuke functie, maar het dweilt de vloer niet echt. De stofzuiger houdt de vloer meer een beetje bij. Wel moet je rekening houden als je voor deze functie kiest, je robotstofzuiger meer onderhoudt nodig heeft. Zo heeft robot met dweilfunctie ook een extra reservoir aan boord en dit zorgt er weer voor dat de stofzuiger hoger/groter wordt of dat de stofreservoir kleiner wordt.

Ook zijn er dweilrobots die ook bedoeld zijn om te dweilen en deze leveren een stuk beter werk af. Mocht je echt niet meer willen dweilen in huis dan is zo’n dweilrobot vaak een betere keuze. Deze dweilrobots hebben vaak ook roterende borstels die vieze vlekken ook echt schoon kunnen maken. Bekijk bijvoorbeeld de Everybot Edge.

Ook zijn er dweilrobots die perfect samenwerken met andere robotstofzuigers. Zo heeft iRobot een speciale robot de iRobot Braava M6138 die goed werkt met een robotstofzuiger. Heeft de iRobot stofzuiger de vloer gezogen en is die klaar, dan zal de dweilrobot verdergaan met het dweilen van de vloer. Zie hieronder een filmpje waarin ziet hoe dit werkt.

Extra tips voor stofzuigers met een dweilfunctie

Met een robotstofzuiger met dweilfunctie is het wel handig om rekening te houden met extra factoren. Hieronder hebben we nog wat extra tips voor wanneer je kiest voor een robotstofzuiger met dweilfunctie:

 1. Probeer regelmatig de dweilpad te vervangen: doe je dit niet dan kan de dweilpad gaan stinken of schimmelen. Een dweilpad wordt nat en blijft na het dweilen stil staan, hierdoor kan de dweilpad gaat stinken en schimmelen.
 2. Voeg een druppeltje schoonmaakmiddel toe aan het water: voor een nog schoner effect kun je een klein druppeltje schoonmaakmiddel toevoegen aan het water. Houdt het wel bij een druppeltje en doe er vooral niet te veel in!
 3. Doe de dweilpad regelmatig in de wasmachine: je wilt een schone vloer zorg daarom ook dat de dweilpad zelf ook schoon is. Je kunt de dweilpad gewoon in de wasmachine gooien.
 4. Of kies voor wegwerp dweilpads: ook kun je kiezen voor dweilpads die je weg kunt gooien, dit is wat makkelijker en bespaart je veel tijd. Wel kost dit meer geld.

Robotstofzuigers met dweilfunctie vergelijken

Dit gezegd hebbende, is het interessant om de beste robotstofzuigers met dweilfunctie in onze test eens naast elkaar te houden op het gebied van prijs. Vergelijk de beste keuzes op dit moment.

RobotstofzuigerAdviesprijsBekijk
Xiaomi Roborock S6 MaxV€ 498Beste deal
Eufy RoboVac L70€ 439Beste deal
EcoVacs Deebot OZMO 950€ 337Beste deal
Blaupunkt Bluetbot Xsmart€ 349Beste deal
iRobot Roomba Combo€ 349Beste deal

FAQ: Meestgestelde vragen over beste robotstofzuiger met dweilfunctie

Vervangt robotstofzuiger het dweilen?

Nee, helaas niet. Een robotstofzuiger met dweilfunctie houdt meer de vloer bij. Ook zorgt deze functie ervoor dat er meer fijnstof verwijderd wordt van de vloer, maar het vervangt dweilen niet. Wil je dit wel, dan zou je kunnen overwegen om voor een dweilrobot te kiezen.

Hoe werkt een robotstofzuiger met dweilfunctie?

Heel simpel zo’n robotstofzuiger met een dweilfunctie heeft naast een stofreservoir ook een waterreservoir. Tijdens het zuigen kun je dweilfunctie activeren en de stofzuiger sproeit als het ware water over de vloer en rijdt hier vervolgens met een natte doek overheen.

Robotstofzuiger met dweilfunctie of een dweilrobot?

Wanneer je kiest voor een goede robotstofzuiger met dweilfunctie dan kan dit ideaal zijn. Zeker wanneer de robotstofzuiger ook echt een schrobfunctie heeft en vlekken ook echt schoonmaakt. Wil je echt voor de beste kwaliteit gaan dan is een dweilrobot toch een betere keuze.

Robotstofzuiger met dweil een goede keuze?

Een dweilfunctie is een leuke functie, maar het vervangt niet het dweilen. Je houdt er hooguit de vloer er wat schoner mee. Ook schrobt een robotstofzuiger niet vieze vlekken weg, maar rijdt er met een natte lap overheen. Wel worden robotstofzuigers steeds slimmer en zijn er al stofzuigers die vlekken kunnen herkennen, dus we verwachten in de toekomst dat dit wel veel verbetering.

Kortom: met een robotstofzuiger met dweilfunctie kun je niet alleen de vloer automatisch laten stofzuigen, maar ook dweilen. Het is erg belangrijk om te gaan voor een robotstofzuiger die vloertypen herkent en waarbij je zelf kunt aangeven wat er wel en niet dweild moet worden. Met de Xiaomi Roborock X6 MaxV maak je op dit moment de beste keuze.